Şimdi Ara

renault fluence 1.5 dci + edc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • renault fulence extreme bu aracın kullanıcıları olumlu ve olumsuz yönlerini sıralayabilir mi ?

2. el edc almak mantıklı mı ?

• Ben kullanmadim ama bindim.
    1.5 dci 110 hp ilk modeliydu vites geçişleriseru ve sessiz aracin hizlanisi baya iiyisi
    Ben begenmistim..
    Bir koruma araciydi 160 km ye çokrahat ve sorunsuz cikabiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

renault fulence extreme bu aracın kullanıcıları olumlu ve olumsuz yönlerini sıralayabilir mi ?

Geniş, konforlu, vites geçişleri güzel, 2. Eli iyi bir araç. Ancak belli bir km sonrası vites geçişleri gözle görülür derecede değişiyor. İki araç kullandım ikisi de aynı donanım. Birisi 10 binde diğeri 65 binde oldukça temiz kullanılmış bakımlı. Ikisi arasında belirgin bir fark vardı daha sonra burada megane 3 EDC sahibi bir arkadaş aynı sıkıntıyı dile getirdi. Bilginiz olsun

• Sana tavsiyem bir kaç yıl binceksen az dinamik olsun. Extreme= extrem derece de boş yanlış hatırlamıyorsam

3 yıldır kullanıyorum. Aracım 2011 privilege+17 jant. 40000km. tam deri ve navigasyon yok. Lacivert renk. Ben aldığım zamanlar 57000 liste fiyatı vardı. %90 üzeri engelli indirimle 40000 e aldım. Şimdiki fiyatıyla almazdım heralde...

Aracımdan şimdiye kadar pek sıkıntı yaşamadım. Yakıtı bence ekonomik. EDC 1-2 viteste bazen geç kalıyor. Onun dışında problem yaşamadım. Yalıtımı gayet yeterli. Lastikleri eskidi biraz yol sesi almaya başladı. Lastikler yeniyken yol sesi çok azdı. Dizel motor ısındıktan sonra sessiz. Performans tatmin ediyor. Klima açıkken bile gayet güzel hızlanıyor. Bütün dizeller de olduğu gibi çok düşük devirlerde biraz cansız. Süspansiyon konfora yönelik. Ülkemize bence daha uygun. Biraz sesli çalışıyor ama. Yerden yüksek bir araç. Direksiyonu çok yumuşak herkes sevmeyebilir. Bir de renault servisi ile problemim olmuştu. Bakımdan sonra farkettim ayak dayama yerini yağlı ayaklarıyla kirletmişlerdi. Bakım periyodu 20000km/1yıl. ben 20000 dolduramıyorum. 3 bakıma girdi şimdiye kadar. bakım masrafları 260-350-230 lira tuttu. Fena değil bence. Çevrem rengini beğenmese de ben seviyorum ama çok çabuk kirleniyor. Otoyolda 1 kerelik 210 km/h lık bir hıza ulaştım. telefonumdaki navigasyon 205 yazıyordu. Geçen yıl güneydoğudan başlayarak Karadeniz- Çanakkale- Ege Konya üzerinden tekrar güneydoğuya geldim. Yaklaşık 4500 km lik bir yolculuk yaptım. 4 yetişkin iki bebek ve eşyalarımızla. Son derece rahattık.

Mümkün olduğunca yazmaya çalıştım... Tavsiye edermiyim? Şimdiki 0 fiyatıyla hayır... Uygun olursa evet...

2 yıl sonra yenilersem fiyat uygun olursa yeniden renault düşünebilirim..

• Ayrıca şunu belirteyim aslında alırken ilk düşündüğümüz araç jettaydı... Vazgeçme sebebimiz bayinin elinde araç yokdu 6 ay sıra varmış ve fiyat belli değil. Araç geldiğinde belli olacaktı. 1 Kuruş pazarlık yokmuş... benzinli 1.4 tsi manuelini test ettim. Gidişi çok güzeldi yol sesi konusunda bana çok iyi gelmedi. Fluence bana 1 tık daha iyi geldi. Benim şahsi fikrim görecelidir elbette!
  • ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim alacağım araç 100 bin km üstüydü yazdıklarınızdan sonra biraz daha parayı gözden çıkarıp yıl sonuna doğru indirimlerden yararlanmaya karar verdim .
  • Hocam lpgli fd6 kasa elegance otomatik bir civic düşünün. Şu çift kavrama oto şanzımanlara nasıl bulaşıyorsunuz şaşıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Sayın Marmaratic merak ettiğim için soruyorum,

daha önce hiç çift kavrama, yarı otomatik veya tam otomatik araca binip SÜRÜŞ yaptınız mı ?

niye böyle garip bir yaklaşım sergiliyorsunuz anlamış değilim.

neredeyse her çeşit otomatik araç kullanmış çok yakın bir akrabamın fluenc +edc'sine binip sürüş yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki bence gayet başarılı. şu ana kadar benim duyduğum ve az çok piyasasını bildiğimiz sektörde KRONİK bir sorunu olduğunu duymadım.

Çift kavramaya "bulaşma" konusunda varsa bizimle paylaşmak istediğiniz konular, engin bilgilerinizden bizleri de faydalandırabilirseniz çok sevineceğiz.

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atayum

Sayın Marmaratic merak ettiğim için soruyorum,

daha önce hiç çift kavrama, yarı otomatik veya tam otomatik araca binip SÜRÜŞ yaptınız mı ?

niye böyle garip bir yaklaşım sergiliyorsunuz anlamış değilim.

neredeyse her çeşit otomatik araç kullanmış çok yakın bir akrabamın fluenc +edc'sine binip sürüş yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki bence gayet başarılı. şu ana kadar benim duyduğum ve az çok piyasasını bildiğimiz sektörde KRONİK bir sorunu olduğunu duymadım.

Çift kavramaya "bulaşma" konusunda varsa bizimle paylaşmak istediğiniz konular, engin bilgilerinizden bizleri de faydalandırabilirseniz çok sevineceğiz.

saygılar.

Engin bilgiler falan tarzında konuşup güzel uslubunuzu bozmasaydınız keşke.

Evin araçları arasında tek tavrama yarı otomatik bir c3 var, garantisi bittiği an göndereceğim. Aracın donanımında yokuş kalkış desteği yok, rampada el freniyle kalkmak zorunda kalıyorsunuz. Rampada geri geri kalkmak ayrı bir zulum. Vites geçişleri 1-2-3 arası çok sarsıntılı. Vites düşürürken yığılıyor. Artıları sorunsuz denebilir. Manuel mantıkla çalıştığı içinde masraf açarsa rakam düşük olacaktır. Bundan önce 1.6 atmosferik 99 polo klasik tork konvertörlü 4 ileri şanzımana sahip tam otomatik aracı 1 sene kullandım. Çok ciddi anlamda söylüyorum şanzımanın sürüş konforu açısından c3 13 yıl daha yaşlı poloyu aratıyor. Varsın 2 litre fazla yaksın hızlanamasın.

Bunlar tercih meselesidir, tam otomatik şanzımanın rahatlığına alışmayan ve otomatik şanzımanı tek kavrama bir yarı otomatikte deneyen birisi için hiç bir sorun olmayabilir. Komşuma dizel otomatik c4 aldırdım bu yüzden. Hem az yakıyor hemde beklentilerini karşılıyor.

Çift kavrama yarı otomatik şanzımanlar için siz bana garanti verebilir misiniz ? Şaka olsun diye söylemiyorum eğer garanti veriyorsanız 1.5 dci megane sport tourer aracımızı babam artık yaşlandığı için edc li kombinasyonla bugün değiştireceğim. Yada soruyu şu şekilde sorayım, Eğer garanti vermek zorunda olsanız ve şanzımanın 5 yıl içinde açacağı tüm olası masrafları cebinizden karşılamak zorunda olsanız garantiyi, tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman için mi verirdiniz yoksa çift kavrama yarı otomatik şanzıman için mi ?

Sorunsuzluk anlamında rüştünü ispat edememiş bir şanzıman türüne ben bulaşmak istemem. EDC de mekatronik sistem kullanılmamış olması onu sizin görüzünde sorunsuz mu yapıyor. Megane sport tourer sahipleri ve megane 3 hb sahipleri konularına göz atmanızı tavsiye ederim. Kullanıcı yorumlarını ve sorunları okuyun. EDC şanzımanda 1 ve 2. vites arası kararsızlık var. Servis bu konuda yazılım desteği veriyor fakat sorunu çözemiyor. Daha bir kaç hafta önce megane sport tourer edc kullanıcısı bir arkadaşımızın EDC beyin sökme EDC beyin takma EDC beyni EDC yuva contası masraflarıyla beraber 3373 TL KDV dahil fiyatla edc beyni değişimi gerçekleştirdi ve garanti kapsamında halledildi. Bunlar bizim şahit olduklarımız, dış ortamda daha binlercesi var böyle. Neden gözlerini kapatıyorsunuz ?

Son olarak ilk sorunuza yanıt vereyim. Henüz bir kaç ay olmadı, otomatik şanzıman alma araştırmasına başlayınca sırasıyla 1.2 tsi dsg jetta, 1.6 oto civic ve peşindende dizel oto ds5 testlerine çıktım. Daha öncede çift kavrama, tam oto ve tek kavrama kullanmışlığım ve fikirlerim varken peşi sıra test ederek daha doğru yaklaşabileceğimi düşündüm. Açık ara dsg en keyiflisi. Dsgden daha iyi olduğunu düşündüğüm yalnızca 3.16i kullandım ondada 8zf var ve fiyatı çok yüksek zaten. Bu arada İstanbul'da okuyorum dilerseniz bir gün berabercede bir kaç test sürüşüne çıkıp, muhabbet edebiliriz.

Fakat burada mevzu optimumu bulmak. Ben sorun açma riski yüksek bir şanzımana "bulaşmam." Bu ihtimalleri göz önüne alıp yada daha kötüsü görmezden gelip ciddi anlamda paralar ödeyenlere şaşırıyorum.

Umarım merakınızı giderebilmişimdir. Saygılarımla.

• Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Sayın Marmaratic,

Üslubumda aynı hassasiyetle devam ediyorum.

Sizin yaklaşımınızla şunu sorayım o zaman;

Anneniz, ablanız ya da Eşiniz(evliyseniz) marketlerden "konsantre" deterjan veya yumuşatıcı alıp kullanıyor mu ? Son yıllarda AB normları gereği bu konsantre sistemlere geçiş sağlanacak.

1. Eğer kullanıyorsa onlar da çift kavramalı şanzıman tercih edebilir. Çünkü çevreye daha az zararlı, çamaşırları daha etkili yıkıyor. küresel ısınmaya dolaylı etkisi var.
    2. Eğer kullanmıyorsa -ki bence siz de kullanmazsınız- çünkü endişe ediyordur. Acaba çamaşırları eskisi gibi güzel yıkayabilecek mi ? Ben 20 litre yerine 5 litre kullanarak daha fazla çamaşır yıkayamam. Hadi kötü çıkarsa, makinemi bozarsa, çamaşırların rengi atarsa, gideri tıkarsa vs...

Ben tork konvertörlü sistemlerden çift kavramaya geçişi yukarıdaki örneğe benzetebilirim. Çift kavramaya geçemeyenlerin endişesini de yukarıdakilere benzetirim. Belki daha iyi bir örnek verebilirdim fakat aklıma bu geldi. Maliyet karşılaştırması konusunda cevap vermeyin çünkü ben seçim kriteri nasıl olmalı konusunda değerlendiriyorum.

Tabi ki her sistemin en başında ufak tefek hatalar çıkabilir fakat bu yeni çıkan bir ürünün "tu kaka" diyerek kenara atılması gerektiğini doğrulamaz. Biraz daha bilimsel ve teknik verilere göre değerlendirmek gerekiyor. Tüm dünyadaki CO2 salınımlarını kontrol etmenin yollarından birisi de araç emisyonlarının azaltılması. Bunu da araçların daha ekonomik sürülmesiyle elde ediyoruz. Daha teknolojik ve daha çevre dostu ürünler kullanarak bu akımları desteklememiz gerekiyor.

Sanayideki ustalara bakarsak en iyi araba ŞAHİN. Ama piyasa öyle demiyor. Herkesin ve her kesimin kendine göre iyi ve kötüleri var. Bunları iyi analiz etmek gerekir.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

• atayum kullanıcısına yanıt
    Söylemek istediklerinizi anladım. Sizinde beni doğru anladığınıza sevindim.

Ben tü kaka diyerek kenara atmıyorum tabiki. Yalnızca bebek çağında bir teknolojiye karşı daha temkinli davranılmasını tercih ediyorum.

Hepimiz isterizki sorunsuz, hızlı vites atan, iyi bir yazılama sahip, performanstan çalmayan ve yakıtı arttırmayan otomatik şanzımanların orta direk bütçesiyle alınsın.

Ben sizin mantığınızın sesiyim. Bu arada konsantre temizlik malzemelerini kullanıyorum.

Ben teşekkür ederim, iyi günler.
  • Ben 3 yıldır kullanıyorum. Dinamik Version ne araba ne şanzıman sorun çıkardı.
    Yumuşak süspansiyon virajlarda yatma eğilimi yaratıyor

• quote:

renault fulence extreme bu aracın kullanıcıları olumlu ve olumsuz yönlerini sıralayabilir mi ?

ben kullanıyorum şu an;

tam olarak aynı donanım paketi 2011 model.

ilk başlarda colttan fluenceye geçince boyut biraz zorladı ama zamanla alıştım.( 15 günü geçti)

önce olumlu yönlerini sayayım; öncelikle aracın aslında samsung sm3 olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. yani aslında koreli bir araç, fransız değil her ne kadar burada üretilsede.

1- aracın 130 a kadar nasıl çıktığını algılamanız mümkün değil; ne bir yol sesi ne motor sesi nede rahatsız edici bir husus. göstergeye bir bakmışsınız aha 130 . çok seri ve sürücüyü rahatsız etmeden hızlanıyor.

2- biraz iddialı olcak ama fluence nin direksiyonuna alışan kişiye her direksiyon sert gelir. o kadar yumuşak ve manevrası kolay. aracın ön tekerleği sürücüye yakın konuşlandırıldığı için cüssesine göre oldukça iyi bir dönme yarıçapı var.

3- içi çok ferah geniş ses yalıtımı bence çok başarılı

4- lastik havalarını iyi ayarlarsanız ( önler 36 arkalar 32 sürücü kapısında yazıyor) yol tutuşu gayet güzel. gayet güzel dediğim bir civic değil elbet ( civicte her tümsekte aldını vuruyor o da ayrı problem)

sürüş konforu iyi tümsekler çukurlar sizin için problem değil adeta bir crossover edasıyla gidiyor yerden yüksekliği 17 cm( türkiye ye uygun ama yol tutuştan götürüyor fantezi yapmazsanız bir rahatsızlık vermiyor.)

5- bagaja çok rahat 2 yetiştin yatar uyur o kadar geniş. tam boy stepne mevcut. arka koltuklar 2/3 veya tamane yatabiliyor. ( o kadar bagajı ne yapacaksanız artık.)

6- edc olduğu için donanım extemede bile yeterli. asr( antipatinaj) esp( elektronik stabilite programı) abs ( abs işte :) ) afu( acil fren destek sistemi) hill hollder( yokuş kalkış destek sistemi) acil durumda yanan dörtlüler ,kendiliğinden kapanan kapılar, 4 havayastığı standart.

7-benim araçta bluettothlu ses sitemi mevcut bazı extremelerde bu mevcut değil.telefon görüşmeleri araç hoparlörlerinden yapılabiliyor, ayrıca telefonunuz destekliyorsa telefonunuzdaki mp3 leride dinleyebiliyorsunuz. aux giriş var ama usb girişi yok. teybin tüm fonsiyonlarını ( becerebilirseniz zira dünyanın en karışık direksiyondan kumandasına sahip fluence) direksiyondan kumanda edebiliyorsunuz. sadece ses açma kapama istasyon değiştirme değil TÜM FONKSİYONLARINI.

4 cam otomatik ön camlar tek dokunuşlu. koltuklar rahat arka diz mesafesi doğal olarak çok geniş.
    alaşım jant, gövde rengi kapı kolları, sis farları, arka park sensörleri standart

7- klima oldukça yeterli motora etkisi yok . aracın farları muhteşem aydınlatıyor şu an bildiğin en kötüsünden halojen ampuller var onlar bile çok iyi aydınlatıyor.

8- benim aracımda arkada güneş perdeleri, arka kol dayama, ön kol dayama güneşliklerde ışıklandırma soğutmalı torpido mevcut gene bazı extremelerde bunlar olmayabiliyor.( neden olmayabiliyor bilmiyorum)
    gene bazı extremelerde dijital gösterge oluyor ama onlarda da bluettoth olmuyor diye biliyorum.

9- edc gayet tatminkar; yarı otomatik kullnıcı olarak yadırgamadım.sıkışık trafikte eskidende manele alırdım bunda da manuele alıyorum hem şanzıman zorlanmamış oluyor hemde ben rahat ediyorum. şu meşhur 1-2 arası kararsızlığı kullnıcılar manuele alarak çözebilirler zaten sıkışık traikte 2 ye çoğu zaman geçemiyorsunuz.ayrıca servislerde yazılımla 1-2 arası sarsıntı oldukça azaltılıyor.ama her servis bilmiyor malesef.

edc hakkında ek bilgi üreticisi getrag, coltun şanzımanınıda getrag üretmişti. 6dct250 şanzıman 1.000.000 . üretim adedine ulaştı çok üretilen çok satılan bir şanzıman. ford mondeo da volvo da envai renaultta samsungda kullnılmakta. wikipediye göre dsg ile en büyük farkı elektro hidrolik değil, elektro mekanik olması. (mühendis bir arkadaş farkını açıklarsa sevinirim)

10- şu an için tüketimim 6-6,5 litre civarında. sabah 9-10 arası e-5 ten halkalı- şişli akşam 5-7 arası temden şişli halkalı.

11- bence extreme alınabilir ama asla business almayın. iki raraba arasında çok fark var. extreme ile privilage nin ön kosol kaplaması kapı kaplamaları aynı mesela ama businesste kapı kaplamaları çok daha kalitesiz. radyo ekranı daha kötü vb ve muhakka bazı axtremeler de olan bej döşemelisinden denk getirmeye çalışın. siyah döşemeye göre çok hoş tabi bakımıda o ölçüde zor.

gelelim kötü yönlerine.

1- arka sileceği yok,

2- arkanızı görmekte zorlanabiliyorsunuz park ederken ama park sensörleri mevcut

3- büyük araba kullanmadıysanız alışmak zaman alıyor

4- keşke cruise control olsaydı

5- yakıta ve kullandığınız motor yağına dikkat etmeniz gerekiyor araçta dpf var.

6- kapılar kapanırken biraz gürültülü bu benim araca da özel olabilir bir ara servise götürüp baktırcağım

7- standart alarm yok

8-prestij yerlerde her yerde yüzlerce fluence var. ( colttan alışığım tek farkı colttan hiç yoktu bundan çok var. sorun yok :) )

9-park yeri bulmak zor

10- gır gır gır dizel sesi.( pencere açıkken ve düşük süratte duyuyorsunuzi 90-100-110 da motor sesi filan yok.

11- yandan şiddetli rüzgar olduğunda cam fitillerinden ses geliyor ( gene benim araca özel olabilir)

12-kapıları kapatınca ( eve giderken) camlar otomatik kapanmıyor

13- klasik dizel itinası ( çalıştır biraz bekle, ısınmadan 2000 deviri geçme , yolculuk sonrası stop etmeden asgari 30 sn bekle vb)

toparlarsak şu an temiz extreme edc 1.5 110 luklar 42 bin 45 bin arası. eğer aile iseniz fluence biçilmiş kaftan , hem donanımlı hem ekonomik hemde geniş.

yok ben tek tabancayım hadi bilemedin bi de eşim var diyorsanız o fiyata ancak b segmenti benzinli araçlar alabiliyorsunuz.

tercih sizin.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Temmuz 2014; 17:35:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

ben kullanıyorum şu an;

tam olarak aynı donanım paketi 2011 model.

ilk başlarda colttan fluenceye geçince boyut biraz zorladı ama zamanla alıştım.( 15 günü geçti)

önce olumlu yönlerini sayayım; öncelikle aracın aslında samsung sm3 olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. yani aslında koreli bir araç, fransız değil her ne kadar burada üretilsede.

1- aracın 130 a kadar nasıl çıktığını algılamanız mümkün değil; ne bir yol sesi ne motor sesi nede rahatsız edici bir husus. göstergeye bir bakmışsınız aha 130 . çok seri ve sürücüyü rahatsız etmeden hızlanıyor.

2- biraz iddialı olcak ama fluence nin direksiyonuna alışan kişiye her direksiyon sert gelir. o kadar yumuşak ve manevrası kolay. aracın ön tekerleği sürücüye yakın konuşlandırıldığı için cüssesine göre oldukça iyi bir dönme yarıçapı var.

3- içi çok ferah geniş ses yalıtımı bence çok başarılı

4- lastik havalarını iyi ayarlarsanız ( önler 36 arkalar 32 sürücü kapısında yazıyor) yol tutuşu gayet güzel. gayet güzel dediğim bir civic değil elbet ( civicte her tümsekte aldını vuruyor o da ayrı problem)

sürüş konforu iyi tümsekler çukurlar sizin için problem değil adeta bir crossover edasıyla gidiyor yerden yüksekliği 17 cm( türkiye ye uygun ama yol tutuştan götürüyor fantezi yapmazsanız bir rahatsızlık vermiyor.)

5- bagaja çok rahat 2 yetiştin yatar uyur o kadar geniş. tam boy stepne mevcut. arka koltuklar 2/3 veya tamane yatabiliyor. ( o kadar bagajı ne yapacaksanız artık.)

6- edc olduğu için donanım extemede bile yeterli. asr( antipatinaj) esp( elektronik stabilite programı) abs ( abs işte :) ) afu( acil fren destek sistemi) hill hollder( yokuş kalkış destek sistemi) acil durumda yanan dörtlüler ,kendiliğinden kapanan kapılar, 4 havayastığı standart.

7-benim araçta bluettothlu ses sitemi mevcut bazı extremelerde bu mevcut değil.telefon görüşmeleri araç hoparlörlerinden yapılabiliyor, ayrıca telefonunuz destekliyorsa telefonunuzdaki mp3 leride dinleyebiliyorsunuz. aux giriş var ama usb girişi yok. teybin tüm fonsiyonlarını ( becerebilirseniz zira dünyanın en karışık direksiyondan kumandasına sahip fluence) direksiyondan kumanda edebiliyorsunuz. sadece ses açma kapama istasyon değiştirme değil TÜM FONKSİYONLARINI.

4 cam otomatik ön camlar tek dokunuşlu. koltuklar rahat arka diz mesafesi doğal olarak çok geniş.
    alaşım jant, gövde rengi kapı kolları, sis farları, arka park sensörleri standart

7- klima oldukça yeterli motora etkisi yok . aracın farları muhteşem aydınlatıyor şu an bildiğin en kötüsünden halojen ampuller var onlar bile çok iyi aydınlatıyor.

8- benim aracımda arkada güneş perdeleri, arka kol dayama, ön kol dayama güneşliklerde ışıklandırma soğutmalı torpido mevcut gene bazı extremelerde bunlar olmayabiliyor.( neden olmayabiliyor bilmiyorum)
    gene bazı extremelerde dijital gösterge oluyor ama onlarda da bluettoth olmuyor diye biliyorum.

9- edc gayet tatminkar; yarı otomatik kullnıcı olarak yadırgamadım.sıkışık trafikte eskidende manele alırdım bunda da manuele alıyorum hem şanzıman zorlanmamış oluyor hemde ben rahat ediyorum. şu meşhur 1-2 arası kararsızlığı kullnıcılar manuele alarak çözebilirler zaten sıkışık traikte 2 ye çoğu zaman geçemiyorsunuz.ayrıca servislerde yazılımla 1-2 arası sarsıntı oldukça azaltılıyor.ama her servis bilmiyor malesef.

edc hakkında ek bilgi üreticisi getrag, coltun şanzımanınıda getrag üretmişti. 6dct250 şanzıman 1.000.000 . üretim adedine ulaştı çok üretilen çok satılan bir şanzıman. ford mondeo da volvo da envai renaultta samsungda kullnılmakta. wikipediye göre dsg ile en büyük farkı elektro hidrolik değil, elektro mekanik olması. (mühendis bir arkadaş farkını açıklarsa sevinirim)

10- şu an için tüketimim 6-6,5 litre civarında. sabah 9-10 arası e-5 ten halkalı- şişli akşam 5-7 arası temden şişli halkalı.

11- bence extreme alınabilir ama asla business almayın. iki raraba arasında çok fark var. extreme ile privilage nin ön kosol kaplaması kapı kaplamaları aynı mesela ama businesste kapı kaplamaları çok daha kalitesiz. radyo ekranı daha kötü vb ve muhakka bazı axtremeler de olan bej döşemelisinden denk getirmeye çalışın. siyah döşemeye göre çok hoş tabi bakımıda o ölçüde zor.

gelelim kötü yönlerine.

1- arka sileceği yok,

2- arkanızı görmekte zorlanabiliyorsunuz park ederken ama park sensörleri mevcut

3- büyük araba kullanmadıysanız alışmak zaman alıyor

4- keşke cruise control olsaydı

5- yakıta ve kullandığınız motor yağına dikkat etmeniz gerekiyor araçta dpf var.

6- kapılar kapanırken biraz gürültülü bu benim araca da özel olabilir bir ara servise götürüp baktırcağım

7- standart alarm yok

8-prestij yerlerde her yerde yüzlerce fluence var. ( colttan alışığım tek farkı colttan hiç yoktu bundan çok var. sorun yok :) )

9-park yeri bulmak zor

10- gır gır gır dizel sesi.( pencere açıkken ve düşük süratte duyuyorsunuzi 90-100-110 da motor sesi filan yok.

11- yandan şiddetli rüzgar olduğunda cam fitillerinden ses geliyor ( gene benim araca özel olabilir)

12-kapıları kapatınca ( eve giderken) camlar otomatik kapanmıyor

13- klasik dizel itinası ( çalıştır biraz bekle, ısınmadan 2000 deviri geçme , yolculuk sonrası stop etmeden asgari 30 sn bekle vb)

toparlarsak şu an temiz extreme edc 1.5 110 luklar 42 bin 45 bin arası. eğer aile iseniz fluence biçilmiş kaftan , hem donanımlı hem ekonomik hemde geniş.

yok ben tek tabancayım hadi bilemedin bi de eşim var diyorsanız o fiyata ancak b segmenti benzinli araçlar alabiliyorsunuz.

tercih sizin.

hayırlı günler.

aklımda ki her soruya cevap vermişsiniz emeğinize sağlık araca ısınmamı sağladınız . almak istediğim araç 2011 model di garantisi bitmiş yıl sonunu bekleyip 2. el de indirim kovalayacağım en az 1 yıl garanti olsun istiyorum olası arızalar için .

• bahsettigim donanim nuanslarina dikkat edin. bluetooth ve bej doseme bence farklilik yaratiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-HDI E kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 2012 model privilege donanımını kullanmaktayız. Genel olarak memnunuz. Özellikle dizel otomatik c sınıfında rakibinin olmadığını düşünüyorum. Kullandığımız aracı şu an satılığa çıkardık. İlgilenirseniz pm ile irtibata geçebilirsiniz.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 7. maddede bahsettiğiniz direksiyondan ses açma kısma özelliğini nasıl yapıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 17 Temmuz 2014; 21:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gü

Merhaba. 7. maddede bahsettiğiniz direksiyondan ses açma kısma özelliğini nasıl yapıyorsunuz?

dediginizi tam anlamadim direksiyonun yaninda kumanda var, sizinki privilege sizinkinde hayli hayli olmasi lazim? yok mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2.5 yıldır edc kullanıyorum çok memnunum ayrıca aracın yakıtı da gayet iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ek bilgi, bugun isdonusu trafige giren demek istedigimi daha iyi anlar, 17.30 da sisliden ciktim 20.10 da halkalidaydim surekli dur kalk, ne motorda ne sanzimanda en ufak bir sorun olmadi, dedigim gibi manuel modda surdum zaten 2 ye cok az gecebildim.kisaca benim gozumde sanziman ilk ciddi sinavini basarili sekilde verdi. hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Temmuz 2014; 22:32:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.