Şimdi Ara

Jant üstündeki çizikleri giderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jant üstünde oluşan derin ve geniş çizikler düzgün bir şekilde giderilebilir mi? Sanayide bu işe kim bakar, boyacı mı?




  • jant boyayan tamir eden her yer bakar

  • sanayilik iş değil kendin de yaparsın.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    meraktan soruyorum derin çizik varsa kendi nasıl giderebilir? benim jantta da baya derin çizik var hep torna gerek dendi. 50 kuruşun dış çapı rahat giriyor çiziğe.
  • 7..8 sene önce Megane 2 almıştık dinamik modeli.
    Jantlar berbat durumdaydı.
    Lastikleri sokup derin yariklari çelik macunla kapadık kemik gibi olduktan sonra suyla zımpara yaptık pürüzsüz oldu.
    Sonra yapı marketten aldığımız jant boyasıyla 2 kat boyamistik.

    En son da sanırım sprey vernik atmıştık tam hatırlamıyorum ama.

    Mükemmel olmuştu bayağı uzun süre kullandık o arabayı
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Kaportada kullanılan bildiğin çelik macunuyla tamir edenleri youtube'da gördüm. Ama el yatkınlığı isteyen zımpara vs. zahmetli bir iş gibi duruyor.

  • Kendin de halledebilirsin ama 1 günde bitiricem diye uğraşma ben kendim yaptım 2 yıldır atmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    meraktan soruyorum derin çizik varsa kendi nasıl giderebilir? benim jantta da baya derin çizik var hep torna gerek dendi. 50 kuruşun dış çapı rahat giriyor çiziğe.

    macun yapcan aga . ardından da boyayacaksın . chrisfix gibi kanalları izle onlarda bol bol örnek var. ben tampon boyadım gayette güzel oldu. zımparayı iyi yap işin sırrı o .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vendetta1.6

    Kendin de halledebilirsin ama 1 günde bitiricem diye uğraşma ben kendim yaptım 2 yıldır atmadı

    Nasıl yaptın?

  • Hocam sprey boyayla jant boyama yazarsanız youtubeda detaylı anlatım var ama dediğim gibi aceleye getirmemek lazım çünkü zımpara ve maskeleme işlemi yorucu oluyor


    Soldaki boyanmış sağdaki astarli hali boya olarak akcali metalik gri öneririm


    Jant üstündeki çizikleri giderme
  • Eğer jantlarınız diamond cut jant ise jantın dış yüzeyini tıraşlayan cnc makineli yerler var. Daha önce Kalpha jant diye bir yerde yaptırmıştım.

    Eğer jantlarınız çelik jant ise zımparadan öte kumlama +elektrostatik boya öneririm. Onu da Tuzla'da özellikle jant için kumlama+boya yapan bir yerde yaptırdım.


    Jant üstündeki çizikleri giderme

    Jant üstündeki çizikleri giderme
    Jant üstündeki çizikleri giderme
    Jant üstündeki çizikleri giderme




  • Çizikleri düzeltmek için boyadan fazlası lazım, bu işi ben sanayide yaptırayım. Yukarıda biri “jant boyayan tamir eden her yer bakar” demiş, jant tamirini benim bildiğim rot-balansçılar yapıyor, bu türden görüntü düzeltme işlemlerine ne ustası bakar?
  • Eğer jantlar diamond cut ise: https://www.google.com/search?q=kalpha+jant&oq=kalpha+jant&aqs=chrome..69i57j46i175i199i512j0i22i30l2.2989j0j4&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8


    Eğer jantlar çelik ise: https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tVP1zc0TCsoMzMurioyYLRSNagwNElOTEkxT7E0Mk4yAFJWBhXJyUYmKaaG5gZGBokplmmWXkIlpVU5iQpZiXklCtmluTmJuYkAK_AWug&q=tuzla+jant+kumlama&oq=tuzla+jant&aqs=chrome.2.0i512j69i57j46i175i199i512j0i512j0i22i30.3066j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8


    Jantı ısıtıp düzeltme işlemini rot balansçıların bazıları yapıyor ama siz kozmetik olarak ilgilenmek istiyorsunuz. Bi bakın attığım yerlere,









  • İki yıl önce ehliyet aldı alalı 30km ile seyir halindeyken ilk defa jantı sürttüm. O da 5 sn telefona baktım yol dar olduğu için süttüm. Çıkan sese göre boydan boya aracın çizildiğini düşündüm. Havalimanına gidiyordum. Araç A3. Polis çevirmesi denk geldi. Evrak kontrolü yaparken o sırada ben de aracı inceliyorum. Polis bir sıkıntı mı var dedi. Tekerlekten ses geliyor, bir şey yok desem de arabanın sadece jantının çizilmiş olduğunu gördüm. Boyacıma gittim. Jantı boyattım. Jant boyası deyip geçmemek lazım. Araç boyası nasıl atılıyorsa benzer bir işlemden o da geçiyor. Jantı üç gün sonra teslim aldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 21 Eylül 2021; 15:58:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.