Bildirim
Renault Clio Kullanan Arkadaşlar Konuya

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bence git 2.el bi civic al kafan rahat dolaş. Napacaksin clio'yu felan sirf sifir diye B sinifi araclara o parayi verme bence. Otomatik civic işini görür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: obmann
Bence git 2.el bi civic al kafan rahat dolaş. Napacaksin clio'yu felan sirf sifir diye B sinifi araclara o parayi verme bence. Otomatik civic işini görür.
İkinci ellere bakıyorum hep hasarlı üstüne biraz daha koyar sıfır arabaya binerim mantığındayım şuan. -
Ben de 1 aydır 2013 model joy kullanıyorum. + sı baz paket olmasına rağmen donanımı gayet iyi. Herhangi bir sorunuyla karşılaşmadım. Hız ortalamam 21 iken 8 Litre yakıyor bilgisayarına göre. Eksilerine gelince konsol şık olmasına rağmen plastik kalitesi düşük ve icon donanımlılara göre ekranının olmayışı ciddi fark. -
Yukarıdaki arkadaş hangi motor seçeneğini kullanıyor bilmiyorum ama o kadar yakıyorsa 1.2 atmosferik olan versiyonu kullanıyordur muhtemelen. O motordan az yakması zaten beklenmez. Yıllar öncesinin teknolojisi sonuçta.
Aracın plastik kalitesi sınıf standartlarında. Yani kapı içlerinde falan yumuşak plastik aramayın. Joy paketlerin fiyatları gayet uygun ve arka cam otomatiği gibi şeyler aramıyorsanız bence güzel bir tercih yaparsınız. Eğer alabiliyorsanız 1.5 dci almanızı eğer alamıyorsanız 0.9 TCe almanızı öneririm. Ama joy pakette TCe varmı bilmiyorum.
Bende 0.9 TCe İcon 90bg S&S var. en dolu versiyonu. Benim aracın yol tutuşu çok iyi, Frenlemede biraz sıkıntı var. Fren pedalı çok sert kalıyor acil durumlarda. İcon donanımdaki lastikler Joy donanıma göre daha büyük olduğundan senin alacağın aracın yol tutuşu ve frenlemesi nasıl olur bilmiyorum ama Joy donanım bir aracın lastik fiyatlarının çok uygun olacağını biliyorum.
Bakım maliyetleri çok düşük. Yani 250 - 300 tl civarı servis bakım faturası çıkıyor. Ayrıca 0.9 motorda triger seti fakan olmadığı için ağır bakım sıkıntısı da yok. Şehiriçi normal kullanımda 6.0 ortalamam var şuanda. şehirler arası zaten 90 a sabitlediğinde 4.5 yakıyor.
Merak ettiğin başka bir konu var ise sorabilirsin.
-
Clio iyidir kötüdür ayrı bir tartışma konusu ama şu anda 0 fiyatını kesinlikle haketmiyor. Daha doğrusu B sınıfı hiçbir dizel araç şu anda etiket değerini haketmiyor. Farklı alternatiflere yönelmelisin. -
1.5 yıl Clio 3 kullandım sevdiğim bir abimde dizel Clio 4 Icon aldı onu da yorum yapmaya yetecek kadar kullandım.
Öncelikle arabanın içi ferah sayılmaz. Arka diz mesafesi de yetersiz olunca arka taraf çok basık hissettiriyor. Göğüste kullanılan malzeme ne kadar sert plastik olmasa da pek kaliteli hissettirmiyor. 150 gibi hızlardan sonra direksiyonu kontrol etmek biraz zorlaşıyor. Yeteri kadar sertleşmiyor direksiyon. 90 kilometre hızdan sonra rüzgar sesini almaya başlıyor. Ses sistemi çok başarılı değil
Ama araba uzun yolda 3.2 ortalama tüketime kadar iniyor. Şehir içi kalabalık trafikte en fazla 4.8 ortalamaya yükseldiğini gördüm. Yani yakıtı çok iyiKırmızı ya da Bakır Kahverengi alırsanız da fazlasıyla albenili duruyor araç
Son olarak 2013 yılında OYAK kampanyası ile 40 buçuğa almıştık arabayıHayırlısı olsun diyeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şirket aracı var sanırım en baz donanım. Sis farı ve fasılalı silecek eklettik.
Performans olarak eski kasasından daha seri.
Daha hafif
Arka taraf biraz daha dar.
Yol sesi vs bir sıkıntısı yok.
Yol tutuşu eski kasaya göre kötü. Ağırlık ve lastik ebadıyla alakalı bir durum bence. Benim araçta 195 taban var 1240kg. bu araç 1tona yakın 175 taban var.
Orta konsol şahsi fikrimdirki beğenmedim. Üzerindeki dandiko teyple gerçekten çağın gerisinde duruyorki eski kasasından bile kötü bir görüntüsü var.
Yakıtı çok tatminkar ve az. Gene eski kasaya göre konuşuyorum.
Fiesta dan geniş polo ile hemen hemen aynı bir iç hacimi var.
Kasa çok tuttu b hb segmentinde sanırım şu an satışlarda lider. Sadece tipi için bile tercih edilebilir. Diğer b araçlar bunun yanında paçoz duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Eylül 2014; 11:42:18 > -
@merdempc Evet arka cam otomatiği yok bunu biliyorum, 1.84 boyundayım 5 cm daha uzun olsam kafam tavana değecek araba küçük geliyor biraz. Alacağım modelde 1.2 16v 75 bg gibi bir motor var 1.5 dci almamı önermişsiniz ama ilk arabam olacağı için 1.2 alıyorum. 0.9 TCe katalogda gözükmüyor, 1.2 motorda şehir içi 7lt şehir dışı 4.7lt yazıyor. Ucuz araba olsun birazda donanımı olsun yeter şuanki kampanyalı fiyatı ile 37 bin TL ama tanıdık buldum oda tatilde olduğu için aramıyorum. İkinci el piyasasına baktığımda 2002 model ford focus sedan ghia 27.000 TL isteyen var acayip uçuk fiyatlar istiyorlar. Hondo civic 2004 model kasaya 32.000 TL isteyen var. Bunları alacağıma Renault Clio Joy paket almak daha mantıklı geliyor.
@breux Benim baktığımda radyosunun yanında usb girişi var bazı arabaların donanımsız versiyonlarında usb girişi yok. Multimedyalı versiyonları acayip pahalı 57 bin TL gibi bir fiyat istiyorlar.
@Mazotşist Baktığım araba malesef dizel değil. Farklı alternatifler varsa öneride bulunursanız çok iyi olur. Değerlendirmelerimin arasına koyarım.
@humerus06 1.84 boyunda 2 kişi gittik araba bakmaya sürücü koltuğunu 2 tık geriye aldım arkadaki oturan ayaklarını açmak zorunda kaldı. Üzerindeki ses sistemi 2*20W yetmiyor ama yapıcak bir şey yok başka ses sistemi alıp üzerine taktırmak istemiyorum. Çünkü ona göre delik açacaklar sonra etrafını tahtayla kapatan oluyor birde kapıları söküp yapıyorlar ya hiç içim el vermiyor. Kırmızısı cidden çok tatlı duruyor. :) Ailem aracın rengini beyaz, gri ,gümüş gri bu 3 renkten birini istiyor. Büyük ihtimalle beyaz alıcam.
@sissil
Katalogdaki standart donanımları yazıyorum.
EURO NCAP 5*
Anti blokaj fren sistemi(ABS)
Acil fren destek sistemi (AFU)
Elektronik denge programı (ESC)
Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR)
Sürücü ve yolcuk hava yastıkları
Baş, göğüs yan hava yastıkları
Yükseklik ayarlı sürücü ön emniyet kemerleri
3 noktalı arka emniyet kemerleri
Çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFİX)
LED Gündüz farları
Ani durumlarda 4'lü flaşörlerin otomatik yanması
Direksiyondan kumandalı hız ayar ve sınırlayıcı
Lastik tamir kiti
Mauel klima
Yokuşta kalkış destek sistemi (Hill Holder)
Yükseklik ve derinlik ayarlı dirensiyon
Renault kart sistemi
Arka koltuk sırtlığı 1/3 - 2/3 katlanma özelliği
Sabitlenir ön koltuk başlığı
Yükseklik ayarlı 2 arka koltuk başlığı
Türkçe uyarı ekranı
Radyo MP3 , 2X20W
Özel akustük hoparlörler, Renault Bass reflex sistemi
USB İpod uyumlu Audio bağlantı girişi
Bluetooth müzik ve telefon bağlantısı
Yol bilgisayarı
Gövde rengi kapı kolları
Çift optikli siyah maskeli farlar
Gövde rengi yan aynalar
Elektrikli Buğu çözücülü yan aynalar
Sinyalli yan aynalar
Arka spoyler
OPSİYONLAR
Sis farı ve kademeli silecekler
Stepne 185/65 R15
Metalik renk
Renault kart sistemi nedir hocam?
Sis farı ve kademeli silecekler malesef opsiyon :( Teyp konusuna gelince çoğu arabanın fabrika çıkışında donanımsız olanında usb yok ama renault yapmış showroomunda baktım.
-
Ufacik araba. Degmez o paraya. Gidin c sinifi bi arac bakin daha iyi. Civic, focus vb araclar alinabilir
Leon'lara baksan olur mu? -
Kullanmıyorum ama konuya girip yazılanları okudum, kusura bakmayın hocam.
Hocam üst mesajlarda dediğim gibi bende de 1.2 75bg 16v joy paket var. İkinci el olarak aldım 2013 model 40 bin km'de. USB girişi gerçekten çok yararlı ve bu seviyedeki çoğu araçta yok.
Renault kart sistemi ise aracın bir anahtarı yok. İstanbulkartların biraz daha kalını şeklinde bir kart var. Araç onunla çalışıyor ve kitleniyor. -
@eren15935 Hasar kayıtsız 2004 model üstü civic bulamıyorum.
@CAD34 Leonlar 50 bin TL'den başlıyor ilk arabam olacağı için o kadar para vermem. -
quote:
Orijinalden alıntı: breux
Hocam üst mesajlarda dediğim gibi bende de 1.2 75bg 16v joy paket var. İkinci el olarak aldım 2013 model 40 bin km'de. USB girişi gerçekten çok yararlı ve bu seviyedeki çoğu araçta yok.
Renault kart sistemi ise aracın bir anahtarı yok. İstanbulkartların biraz daha kalını şeklinde bir kart var. Araç onunla çalışıyor ve kitleniyor.
Uzaktan kumandası gibi bir şey yani. Teşekkürler hocam. -
2. el dolandıcılarından bıkmış arkadaş boşuna 2. el önermeyin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X