Şimdi Ara

Renault Scenic II kullanıcısı var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    İlk aracım olacak, Konya’da yaşıyorum. Spontane uzun yol yapmayı çok seviyorum. Aklıma esince araç kiralayıp çadırımı alıp yola düşüyorum antalya fethiye marmaris bulduğum ormanda su kenarında 1-2 gün kamp yapıp kafa dağıtıp dönüyorum. Renault araçları seven de birisi olarak 2007 üstü Scenic II düşünüyorum Privilege paket, sunroof benim için güzel bir detay. Yokuş rampa çıkacağım için çekiş noktasında 1.5dCi daha cazip geldi bana. 1.6 ne kaybettirir bilemiyorum tabi. Kullanan arkadaşlar var ise kronik sorunu var mıdır değer bir araç mıdır öneri ve tavsiyelerini rica ederim.



  • günceldir
  • Marka model forumlarına göz atsanıza. Değeri pek bilinmese de sevenleri çok olan, belli bir yaş ve eğilimleri olan gruba hitap eden güzel bir araba. Ben MPV ararken istediğim motor - şanzıman ikilisini bulamadığım için vaz geçmiştim. Çok keyifli ve üretildiği yıllardaki standartların üzerinde bir sürüş konforu veriyor diye biliyorum. Belli modellerde kronik dijital ekran arızalarının olduğunu da duymuştum ancak tamiri çok büyük dert değil diye biliyorum. Scenic I'i 4 ileri tam otomatik verisyonu ile deneyip hiç beğenmemiştim.

  • Kardeşim Renault Grand Scenic II 2007 model aracı üç yıl kullandım. Ben 7 yaşında almıştım. LPG tank ve tesisat ağırlığı ile 1650 Kg dı araç. Ağırlığına rağmen çok az yakıyordu, ancak rampalarda ciddi bir bayılma durumu vardı. 2 vitesle uzun rampaları çıkmak sıkıntılı. Süspansiyonu çok yumuşak, asfaltta konforlu ideal bir araç, ancak senin bahsettiğin araziye uymaz. Yüklü ağırlığı ile şose yolların aracı değildir.


    Ben marş basmama sorunu yaşadım, bir sensörden şüpheleniyordu usta ancak yenisi ile yaptığımız denemede sorun çözülmemişti. Kafasına göre bazen tek marşta çaışıyor, bazen yarım saatte de çalışmıyordu. En son benzin pompasının değişmesine karar verildi.


    Toplu taşıma olmayan bir yerde yaşadığım için işe gidip gelmem riske giriyordu, bu yüzden benzin pompası fiyatını düşerek satmak zorunda kaldım. Yerine Scenic III dizel aldım, 3 yıl da onu kullanıp ihtiyaçtan sattım.


    Kısaca asfalt dışı dağ bayır yolları için sana kesinlikle Scenic II veya III tavsiye etmem. Konfor odaklı aile aracıdır. Ancak çukur ve tümsekleri olmayan düzgün yollarda süreceksen ideal bir araçtır. 2005 model üstü alman gerekir, öncekilerde göstergelerin gitmesi gibi kronik sorunlar var. Mümkünse dizel al.





  • kullanıcısı değilim fakat olmayı düşünüyorum. a160 olur mu diye konu acmıstım scenic yorumları dolup taşına harbiden sırf merso diye o kadar parayı gömmenin saçma oldugunu anlayıp sikenik bakmaya başladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 14 Şubat 2021; 7:45:18 >
  • 2013/14'te almayı düşünmüştüm, araştırmıştım. Sceniclerin en kronik sorunu gösterge paneli, çoğunun ki değişmiştir, alırken kilometresi orjinal mi emin olmak zor. Ben sırf bu yüzden elemiş, clio st almıştım, uzun süre sorunsuz kullandım o aracı.

    Otomatik vites sadece benzinlide var galiba, o da tam otomatik 4 ileri, vasat olduğunu biliyorum.

    Kaç Kilometrede olduğu belgeli, 1.5 dci, mümkünse üst paket donanımlı, cam tavanlı modeli tercih edilmeli. Ancak sıfırı artık Tr'ye gelmediği için unutulmaya yüz tutmuş bir araç, satarken zorlanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende cok arastirdim bu araci 2 ay önce. Lpg li olanlardan uzak durmak lazim. Benzinli temiz modeller denk geliyor. Piyasasi yavas olunca gerçekten satmak isteyen birisi denk gelirse güzel indirimle alinabilir.
  • pusuya yattım bekliyorum 1.5dCi privilege paketlerden. Biniciyim uzun süre satacağımı sanmıyorum
  • Scenicler elektronik olarak biraz hassastır özellikle gösterge panellerine iyi bakılmalı. Ben yerinizde olsam ghia paket cmax alırdım. Hem görünüş hemde sürüş dinamikleri olarak çok üstün.
  • _AdreaLisT _ kullanıcısına yanıt
    az evvel inceledim, yakın sürede aynı motoru kullananan focus kullanıcısı bir arkadaşım turbodan kranktan sıkıntı yaşadı. Ondan biraz acaba mı diye temkinli yaklaştım
  • SELAMLAR SAYGILAR ARKADAŞLAR BENDE 2007 1.6 16V LPG Lİ OTOMATİK VİTES SCENİC VAR 6 YILDIR KULLANIYORUM NİĞDEDEYİM ŞANZIMAN İLE İLGİLİ HİÇ BİR İŞLEM YAPTIRMADIM BENDEN ÖNCE SAHİBİ YAPTIRDIMI ONUDA BİLMİYORUM SANAYİDE BUNLARA BAKIM OLMAZ BVA OLDUGU İÇİN DEMİŞLERDİ ŞİMDİ ARABAMIN ÇEKİŞİNDE SORUN VAR VE HAFİFTEN VURUNTUDA OLUYOR. NE YAPMALIYIM BU ŞANZIMANA NE GİBİ BAKIM YAPTIRABİLİRİM KONYADAN KAYSERİDEN TAVSİYE EDECEGİNİZ USTA VARMIDIR.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.