Şimdi Ara

Renault clio 1.0 tce manuel nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: t2lmms , t2lmms Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben 2021 model ve üstü Renault Clio 1.0 tce almayı düşünüyorum. Alternatif olarak 2018 model Megane 1.6 HB düşünüyorum. Araçta benim için önemli olan kriterler araba yokuşta çeksin. Çok hız tutkunu değilim. Sanayiye düşürmesin. Manuel kullanıyorum ve memnunum manuelden. Benzinli araç istiyorum ki motorin fiyatları hem uçtu, hemde benzinli motorların ömrü daha uzun oluyor. Bütçem 750 800. Nakite ihtiyacım olduğu zaman hızlı satabileyim.

Kararsız kaldığım noktalar şunlar.

Clio 1.0 tce aldıktan sonra satması kolay mıdır?

Yokuşta bayılmaması için 1.6 Megane mi tercih etmeliyim?

clio 1.0 tce ler kaç bin km den sonra sorun ve masraf çıkarmaya başlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Clio 1.0 Tce'ler hakkında bildiğim en iyi şey, 3 silindirli motora sahip oldukları. Bir de 90 beygir. Çekişi çok iyi. Ben olsam otomatik alırım. X-tronic şanzıman ile geliyor ve asla üzmez. X-tronic dediğine bakma. Bildiğin CVT. Ama iyidir.

Yokuşta bayılmaz. Aynı hacimdeki motor Skoda Octavia modeline de konuyor. O da 3 silindirli mesela. 115 beygir. Fil gibi araba. 1350 kg ağırlığı var. Clio ise ortalama 1130 kg.

Yani yokuşta filan bayılmaz. Onu demek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 8 Eylül 2026; 13:37:56 >

Açıkcası hocam manuele çok alıştım. Otomatik kullandım ama yadırgıyorum çok. Manuel almak istiyorum o yüzden. Benim derdim az yaksın, bayılmasın, ihtiyacım olduğunda hızlı nakite dönüştürebileyim. Şuan bende Renault Modus 2006 Benzin LPG var, 1.4. Arabam çok güzel. Ha satılıyor mu satılıyor tabi. Ama satması zor. Aynı sorunu bunda yaşamak istemiyorum.

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • 1.0 TCE'lerin neredeyse tamamında turbo wastegate arızası vardır. Zırıl zırıl ses yapar, ben de bu şekilde satın aldım ve yaklaşık 20.000 km kullanıp öyle sattım. Elektroniği tırttır. Bi sabah binersin geri görüş kamerası çalışmaz, bi binersin multimedya ekranı kararır keyfi gelince açılır. Start&Stop'u arızaya düşer, gidip sildirmezsen ekran kalır öylece.

70-80 bin km civarı devirdaim motorunun değişmesi gerekir. Bunların haricinde bildiğim bi sorunu yok. Trigeri zincirdir uzun ömürlüdür. Bendeki otomatikti, şehiriçi 8 litrenin altında yakmaz. Uzun yolda 2-3 kişi ile 110-130 arası hızlarda 6 litreye yakın yakar.

Ancak bu devirde manuel araba pek rağbet görmez, otomatik öneririm.

Heryer İstanbul trafiği değil ki.

1.0 Tce Clionun çekişi iyidir, senin arabadan seridir hatta.
    Satışı da iyidir.

2020den beri 0.9 Tce kullanıyorum, memnunum.

Golf 1.0 Tsi Vs Megane 1.2 TCE
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Manuelden devam hocam. Benden sonrasının neyi tercih edeceği beni ilgilendirmez. Ben araç bendeyken verdiği faydaya bakarım.

Teknik olarak bakarsak 3 silindirli, orta devirleri seven, fazla yüklenilmemiş suyu çıkarılmamış bir motor. Geçen yaz bunun atmosferik motorlusunu yani 65 beygir 90 küsür Nm torku olanı 1 ay kiralamıştım; şehir içinde çevik ve şehirdışında dışında yeterliydi. Öncesinde çok uzun yıllar 170 beygir 260 Nm torku olan bir arabayı kullanıyordum, neyi nasıl ölçeceğimi biliyorum :) Bu yüzden 1.0 turbo gayet yeterli ve iş gören motordur.

Hocam. 65 beygir olandan herkes öcü gibi kaçarken siz nasıl memnun kaldınız. Bahsettiğiniz SCE motor. Değil mi. Torku bile çok düşük. Ayıp olmasın diye bir de tork koymuşlar gibi. İnceleme testlerinde özellikle yokuş çıkarken kullanıcısına illallah ettiren bir araba o.

İkinci el araç tavsiyelerinde uzak durun denilen araba. 0-100 17 saniye gibi bir sürelerde. Şehir içinde bir yerden bir yere gitmek için ancak kullanılır. O da inişli, yokuşlu şehirlerde azap olur. Zemini düz şehirlerde kullanışlı olur.

Bu turboluyu kiraladım sanarken son hızda 160'ı geçmeyince bu kadar olmaz bir gariplik olmalı diyerek kaputu açtım baktım turbo yok :D Beklentim baştan düşüktü ve güçlü bir arabaya alışık olduğum için bana hepsi güçsüz gelecekti zaten. Vitesle oynayıp motoru doğru devrinde tutunca yakıtı düşürüp çekişi makul seviyede tutmak mümkün oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam 5. viteste 2500 devirde 85 km hızla gidiyordu ve 3.5 litre yakıyordu. Kampanyalı düşük fiyattan kiralamıştım o yüzden değiştirin diye ses etmedim, işimi gördüm süresi dolunca teslim ettim.

💎 1 MİLYONLUK ARACA 10 BİN TL KASKO!
    💎Her ay 20 müşterimize, araç kasko değer liste fiyatının %1'ine kasko imkanı sunabilmekteyiz.💎Yani araç kasko değer liste fiyatı 1.000.000₺ ise, 10.000₺ üzerinden kasko imkanı sağlayabilmekteyiz.

💎ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...
    FORUM KONUMUZ...
  • turbolu araçla çekiş sorunu yaşamazsınız, clio'nun piyasası hızlıdır

Dacia jogger var bizde aynı motor neden biz yaşamadık bunların hiçbirini..hemde hiçbirini

Fransızların kalite standartı olmadığı içindir. Veya "henüz" yaşamamışsınızdır. Motorla ilgili tek problem wastegate arızası ki bildiğim kadarıyla ses harici bi zararı yok.

• Cliodaki 90 beygirlik motorlar ile Juke Jogger Duster vb modellerdeki 115lik 1.0 tce'ler aynı motorlar değiller. Bildiğim kadarıyla 90lıklar mpi, 115likler direkt enjeksiyon. Turbo zırıltısı sesi otizm seviyesinde bir takıntınız yoksa, günlük kullanımda, yol müzik radyo navigasyon sesi arasında kalkıştan itibaren kaybolup giden bir ses. hele hele otoban hızlarında zaten wastegate gürültüsü değil sizi sesli bir lastik kullanırsanız yol sesi rahatsız eder. 0 km equilibre 6 ileri manuelini 1.5 sene tepe tepe kullandım, hem de stage 1 yazılımlı. o haliyle 1.5 1.6 dizel stok ne varsa hepsini haşat edecek kadar atik haldeydi manuel şanzımanlı haliyle. şuan yine stage 1 yazılımlı alpine cvt modelini kullanıyorum ama performans olarak manuelin atikliği gerçekten inanılmazdı. şehiriçi 2. viteste ok gibi fırlar giderdi kasa 15 inç lastikler ve daha basic koltuklarla donanımsız haliyle daha da hafifti çünkü. uzun yolda 150 160 basarsanız 7-8 lt arası yakar, istanbul şehiriçi biraz dikkat ederek kullanırsanız arabayı akıtırsanız yazın 6 ltde yakarsınız, dikkat etmezseniz 7-8lt yakar yine. 110 sabit 3.9lt yakmışlığım vardır 150km uzun yolda istanbul ankara otobanında. merak ettiğiniz ne varsa özelden veya buradan sorabilirsiniz. clio 5 platformu b segmentinin hakkını sonuna kadar veren bir araç, clio 4le alakası yoktur. yol tutuşu da baya baya iyidir aks mesafesi ve segmentine göre. kendim easylink benzeri android multimedya, orijinal çıkma logolu geri görüş kamerası ve deri direksiyon, orijinal deri koltuk kılıfı ve hatta iç trimlere deri kaplama yapmıştım iç mekan görünüş olarak leğen plastiği görüntüsüne göre baya baya toparlamıştı. makyajsız manuel touch paket veya ilk çıkan serilerdeki icon, rs line 5 ileri manuelleri de düşünebilirsiniz ama sanırım onlar 1.0 100 beygir. onların bir problemi vs var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3nuqi -- 9 Eylül 2026; 16:27:23 >

• Bende 2000 model 0.9 TCE manuel ve 2025 1.0 TCE otomatik araçlar var. ikisinde de lpg taktırdım ve aşırı ekonomik.

Çok kalite beklememek gerekli, ama işinizi de gayet gören makineler.

Manuel, çok daha atak ve en az 100km de 1lt az yakıyor, yokuşlarda çok daha tatmin eder.

2023 model otomatiğini ederini yazarak 1 günde sattım.

Ekonomik olsun, ayağımı yerden kessin, işimi görsün diyorsanız memnun kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 9 Eylül 2026; 16:30:25 >

Hangi coğrafyada araç kullanıldığına bakar biraz da. 1,0 atmosferik 3 silindirli 65 beygirlik araba da kullandım. Yokuşu olmayan, 100 km üzeri hıza çıkmayı gerektirmeyecek bir bölgede yaşanıyorsa ve en çok fazla bir bütçe ayrılamıyorsa ihtiyacı fazlasıyla görür. Hele de evin ikinci aracı olacak ise fazla fazla yeter.

Günümüzde sadece araç fiyatları değil artık işletme maliyetleri de oldukça yüksek.

• Bu motorun güncellenmiş hali olan 1.0 tce 100 beygir 200 nm torklu yeni sandero aldım 40 gün önce. 6 ileri manuel vites. Araç 1100 kilo civarı olduğu için bu motorla çok atik. İlk depom ile (50 lt) 850km yaptım şehir içi işe git-gelde. Ortalama hız 30km, ortalama tüketim de 5.5lt idi. Araç daha rodajda. Rodaj sonrası uzun yol yapsam herhalde 4 litre falan yakacak.  

Yürütmesi ucuz olan araçlar bunlar. Piyasaları da hızlı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.