Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 3. hafta içindeyim. Smile olmuştum. Akşamları bilgisayar oynuyorum veya film falan izliyorum. Bir süre sonra, 2 saat gibi, bulanıklaşmaya başlıyor. Bugün mesela kalktım sabah düne göre daha kötü görüşüm. Değişiyor sanırım günden güne. Çok sıktı artık bu bulanık görme işi. Bitse de kurtulsam.
  • Arkadaşlar hepinize merhaba..çok uzun zamandır giremedim foruma.. 2 yıl önce burada ameliyatımın 1.ayinda yorum yapmıştım..olumlu sonuçlar yazmamıştım biraz aceleci ve panik bir yapım var.cok tedirgin olmuştum... smile laserde diğer laser çeşitlerine göre iyileşme süreci biraz sabır istiyor sanırım.. .Ameliyatimin mayıs ayında 2.yılı olacak.. merak edenler için uzun dönem sonuclarimi yazma gereksinimi duydum... şuan gayet güzel ve net görüyorum.. hiçbir sorun yaşamıyorum.. çok memnunum..1 yil içerisinde bulanık görme,ışık hüzmesi,yakin gormeme ve her kontrolde numara değişikliği vb sorunlar tamamen düzeldi..gözümün birinde sadece 0.25 astigmat kaldı..onu da hissetmiyorum bile..miyoplarim hep 0 çıkmıştı şuanda da aynı.. . burada kontrole gittiğim doktorum da ameliyatımı başarılı buldu.. hiçbir sorunum yok şuan ... smile düşünen arkadaşlara sadece sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum.. eğer göz numaranızın ilerlemesi durduysa,gözünüz lasere uygunsa ve ehil ellerde ameliyat olursanız bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkedigördümgaliba -- 30 Ocak 2020; 0:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • birkedigördümgaliba B kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olanlar şu bilgileri verirse daha faydalı olur.

    Hangi hastane
    Hangi doktor
    Hangi yöntem
    Ameliyat öncesi göz numaraları
    Ameliyat sonrası göz numaraları
    Ameliyattan sonra geçen zaman
    Başka şikayetler (göz kuruluğu, ışık hassasiyet, bulanık görme, sisli görme vs.)
  • Bursa Osmangazi Göz
    Mehmet Sait Günerigök
    Smile lazer
    Öncesi: 4 miyop ,1.50 astigmat sağ 1.25 sol
    Sonrasi:0 miyop ,0.25 astigmat sol
    22 ay
    Bilgisayar ya da telefonla uzun süre meşgul olduğumda kuruluk oluyor.Damlayla geçiyor.Kalıcı bir kuruluk olmadı hiç.
    Şuanda herhangi bir şikayetim yok.Olmamasını da umuyorum önümüzdeki süreçlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle özel mesaj atıp durmayın artık. Bir sorunuz varsa yazın buraya herkes faydalansın, sizin merak ettiğiniz şeyleri herkes bilsin. Telefon numarasını yazıp ara diyen bile var. Yapmayın artık özel mesajlara cevap vermeyeceğim!!!
    İzmir Batıgöz balçavoda ameliyat oldum.
    Slime lazer yöntemi
    Öncesi 2 miyop 1,50 astigmat sol 2,50 miyop 1 astigmat sağ.
    Sonrası. 0 miyop 0,25 astigmat her iki göz.
    İlk altı ay boyunca flu görüyordum sonra geçti. Yalnız öncesinde yakın görüşüm mükemmeldi sonrasında %10’luk bir kayıp var sanki. Belkide yaşın verdiği bir durumdur. Uzun zaman tv, pc, telefon kullanımında biraz batma hissi var.
    Sonuç: iki yıl geçti şimdi olsa yine yaptırırdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EFSANEBRAD kullanıcısına yanıt
    Benim smile olalı 1 ay oldu tam. Tek kelimeyle berbat görüyorum şu an. Herşey flu. Işıklar patlıyor, daha büyük gözüküyor. Kontrole gittim. Ön ölçümde sol 0, sağ 0,25 çıktı. Dedim ben bozuk görüyorum. Sonra 2 tane sanırım gözün arkasını gösteren filmler çekildi. Doktora göre gözün merkezinde epitel dokusunun iyileşmesi gerekiyormuş. 6 ay sonra iyileşmesini bekliyorum dedi. Sizin de 6 ay sonra flu görmeniz geçmiş. Biraz da olsa ümit verdiniz bana. Kendimi şu an gözlüksüz gezer gibi hissediyorum. Çok korkuyorum umarım kalıcı değildir bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    Endişelenmenize gerek yok, bu yöntemin tedavi süreci zaten 6 ay.ben de paniklemiştim ilk başlarda fakat zamanla düzeliyor merak etmeyin. iki yıl geçti benim operasyon şu an sıkıntı yok.
    bize göre siz daha şanslısınız bence çünkü en azından bizlere sorabiliyorsunuz, bizim sorabileceğimiz kimse de yoktu :))
  • birkedigördümgaliba B kullanıcısına yanıt
    Merhaba.21 Aralık’ta smile ameliyatı oldum.1 ay sonra görüşüm netleşmişti.Fakat şu an tekrar ilk yaptırdığım zamanlara döndü.Özellikle akşamları çok bulanık görüyorum.Bu geriye dönüş normal midir sizce?Siz de yaşamış mıydınız?@birkedigördümgaliba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EFSANEBRAD kullanıcısına yanıt
    Benim ameliyatımı da Batıgöz ‘de 21 Aralık’ta Mehmet Söyler yaptı.(smile yöntemi)Bir ay sonra görüşüm netleştiği için çok sevinmiştim.Fakat son bir haftadır görüşüm aşırı bulanıklaştı.Siz de arada geriye dönüşler yaşamış mıydınız?İnsanı tedirgin eden bir süreç :(@EFSANEBRAD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Bende 21 Aralık ta smile lazer oldum
    Benzer durumdayım
    Ama aynı operasyonu olan üç arkadaşımda bana şunu diyor...Yer yer gitgeller olacak ama tam iyileşme süresi 6 ay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Üstadım aynı doktor benim operasyonu yapan. iki yıl geçti ara ara biraz flu görme var tabii, yani sabah kalktın uyku sersemliği normal bir insanın nasılsa öyle :) büyütülecek bir olay değil. 6 ay iyileşme süreci var herkes bu noktayı atlıyor! evham yapmanıza gerek yok yakında mükemmele yakın olur...
    Eğer çok tedirgin seniz dr kontrolüne gidin içiniz rahat eder...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFSANEBRAD -- 12 Şubat 2020; 10:48:43 >
  • 10 Şubat'te İzmir Balçova Batıgöz'de oldum.

    Ameliyat öncesi her iki gözüm 6.75 miyop, 0.50 astigmatti. İlk gün felaket geçti her açıdan, şuanlık hafif bulanık görme dışında sıkıntım yok.

    İlk gün yapılan ölçümümde Sağ Gözümde 0.50 miyop devam ederken, sol gözümde 0.50 hipermetrop oluşmuş. Bunu ilk güne bağlıyorum, iyileştikçe numaralar düzelecektir herhalde?
  • SN0WBIRD S kullanıcısına yanıt
    Yeniden Herkese merhaba,
    Maalesef hesabımla giriş yapamadığım için farklı bir hesaptan yazmak durumunda kaldım. Özel mesaj ile de soran arkadaşlara buradan cevap olsun. Ameliyattan 1 ay sonra kontrole gittiğim de göz numaralarım sıfırlanmıştı ancak 0,25 oranında astigmatım devam ediyor. Gözde oluşan o minicik kesikten ise iz bile yokmuş. Ameliyat olmadım desen bilr inanılır çok iyi bakmışsın dedi doktor. Şuan için en büyük problemim ışık yayılması. Özellikle gece trafık ışıkları, yol aydınlatma lambaları gibi. Bu durum bazen çok rahatsız edici olabiliyor. Örneğin Otobüsün numarası ışıklı olduğu için uzaktan okuyamıyorum. Doktoruma bu durumu sorduğumda 3 aya kadar düzeleceğini söyledi bende öyle olmasını umuyorum. Göz numaralarımın sıfır olmasına rağmen neden öyle görmediğimi sorduğum zaman ise bunun nedeninin henüz netliğimin gelmediğini sabırlı olmam gerektiğini ve 3-4 aya kadar herşeyin daha iyi olacağını söyledi. Artelac Adv. damlasını 3 ay daha kullanmam gerektiğini söyledi. Göz kuruluğum olmamasına rağmen kullanacakmışım. Göz kuruluğuda görüş kalitemizi etkiliyormuş. Herhangi bir durum olmadıkça bir sonraki randevum 1 yıl sonra. Bu arada ışık yayılması ilk zamanlara oranla şuan daha iyi ama öyle çok çokta değil %25 oranında geçmiş vaziyette. Gece çok rahatsız olduğum zaman koyu renkli güneş gözlüğü kullanıyorum o zaman ışık yayılması olmuyor. Bir daha ki yazım 3. ayımda olacak. Merak ettiklerinizi bu hesaba yazarsanız cevap verebilirim. Geçmiş olsun arkadaşlar. (SNOWBIRD)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GC -- 20 Şubat 2020; 14:7:39 >




  • Merhaba,

    Neredeyse 2 ay olmak üzere. Gözlerim çok daha iyi görüyor şu an. Bulanıklık %100 geçmedi ama çok azaldı. Dün doktor kontrolüm vardı. Görme oranım %65 lerden %90 lara çıkmış, doktorun dediğine göre. Tam iyileşme gerçekten 6 ay söyledikleri gibi. Ama 2.ayın sonunda iyi bir görüşe sahibim. Az bulanıklık kaldı. Işık patlamaları, saçılmaları azaldı. Ama gece hala oluyor. Kontrolden önce otomatik ölçüm yapan cihaz gözlerimi sıfır ölçüyor. Tam iyileşmeden sonra sanırım tam net göreceğim.
  • Siz ne kadara oldunuz. Aynı yer bana 6-10bin tl arası diyip smile yöntemine 9bin tl istedi. Sekreter 9bin altına inemem dedi. Sanki inerse maaşından keseceklermiş gibi bir hali vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grey wind -- 16 Mart 2020; 2:58:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lazer yöntemini yurt dışından getirdiği makinelerle yaptıkları için fiyat konusunda belli bir sınırın altına inemiyorlar. Kontür hesabı ile makine üreticisi firmaya euro üzerinden para ödeniyor.
    Ben 8.500 TL'ye yaptırmıştım. Randevu ücretleri vs. hariç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Nerdeyse 3 ay oldu.Geçen hafta netlik süperdi.Bu hafta görüşüm nerdeyse ameliyat sonrası ilk günlere döndü.Çok bulanık,net göremiyorum.Bu geri dönüşler neden yaşanıyor,anlayamıyorum.:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef aynı gitgeller bende de devam ediyor
    Bazen her iki gözümde de cam gibi net görüyor bazen de ya sağ gözüm ya da sol göçüm bulanıklaşıyor
    Özelden mesaj atıldığı için Yazıyorum
    Operasyondan sonra ölçüm yapılmıştı öe o zaman tam netlik olmadığı hâlde her iki gözde sıfıra yakın iyileşme var çıkmıştı
    Doktora ben hâlâ bulanık görüyorum deyince mercek ayarlama yapıyor altı aya kadar her şey düzelecek dÜzelecek demişti
    İnşallah öyle olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu güncelleme ? Olalım mı olmayalım mı lazer?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.