Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları

    21 Aralıkta lazer olmuştum, bugün kontrole gittim ve işte sonuç... (lazer öncesi sağ; 4,25 miyop-0,25 astigmat
    Sol 2,75 miyop-0,50 astigmattı)
    Miyop nerdeyse sıfırlenmış ama astigmat hâlâ yerinde duruyor...
    Gözlerim bayağı iyi görüyor ama hâlen sağ sola göre Uzagı bi tık daha Az görüyor ve uzaktaki yazılar birbirine giriyor gibi, her iki gözde de keskin görüş yok, görüntü baçen tam net bazen bulanık gibi.
    Doktorum herşey iyi görünüyor, üç dört ay içinde tamamen işi olacak dedi. 6 ay sonra kontrole gedeceğim .
    İnşallah o zamana tam net görüş gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 21 Ocak 2020; 8:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 21 Ocak 2020; 9:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 21.01.2020. Ameliyat olalı 10 gün geçti. Hala uzağı bulanık görüyorum. Dün doktorumla konuştum. Bulanıklık kalacak mı çok endişeliyim diye söyledim. O da endişe edecek bir şey yok düzelecek, iyileşme süresi 1 ay ile 3 ay arası dedi. Bunları konuşmak için çok erken falan dedi. Zaten sizi kontrolde göreceğim dedi.

    Umarım bu bulanıklık geçer. Ama çok endişeliyim. Henüz 2 hafta olmadı. Ama günden güne bir iyileşme göremiyorum. Hep bulanıklık aynı. Azalmıyor günden güne. @thecurly sizde de böyle miydi durum? Benim gözlerim 1,75 miyop ve 0,50 astigmat vardı tek gözde ameliyat öncesi. Yani o kadar çok büyük değil di numaralarım. Canım çok sıkkın, umarım doktorun dediği gibi iyileşir. Ama günden güne değişiklik görmemek beni karamsarlığa itiyor.
  • 15 gün geçtikten sonra ufaktan bulanık görme durumu azlmaya başlıyor...
    Bulanıklık durumu kornea da işlem yapılmasından kaynaklanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim. Gerçekten içimi rahatlattınız. Umarım dediğiniz gibidir. Artık bekleyip göreceğim.
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Ameliyatı nerede yaptırdığınızı ve ne kadara mâl olduğunu da paylaşabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberProfil

    Olmayın.
    Neden?
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
    Dünya Göz Ankara (Tunus cad) - 8.000 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 22 Ocak 2020; 10:27:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robomatt

    Cevap için çok teşekkür ederim. Gerçekten içimi rahatlattınız. Umarım dediğiniz gibidir. Artık bekleyip göreceğim.
    Rica ederim...
    Ayrıca, size verilen damlaları belirtilen vakitlerde kullanmaya çık dikkat edin...
    Damlalar çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Daha yeni ameliyat olmuşsunuz. Smile lazer tam iyileşme süreci 3 ay. Henüz 1 ay olmuş sizin. Gözlerinizdeki buğulanma daha geçmemiştir. Bunlar 3 aya kalmadan geçer merak etmeyin. Görüşünüz de netleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Çünkü hiçbir lazer doğal göz kalitesini vermez. Ve doğal gözün bulanık görme, astigmat gibi normal kusurları varken lazerli gözde oluşabilecek sıkıntıların sayısı sınırsızdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence yanılıyorsunuz,
    5. Hafta nın içindeyim ve artık nerdeyse bulanık görüntü diye bi şey kalmadı...görüntü cam gibi cam.

    Bilmediğiniz bi şey ile ilgili lütfen yorum yapmayalım.
    Hadi ben operasyon geçirdim biliyorum siz nerden biliyorsunuz.
    Varsa akademik çalışma, makale vb paylaşın, herkes öğrensin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanların çoğunda bu hastalık var maalesef,
    Kullanmadığı araba,
    Geçirmediği ameliyat,
    Oturmadığı ev
    Vb ile ilgili yorum yapmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Gündüz görüşüm eskiye kıyasla netleşti. Kontrol için doktora gittiğimde sol 0.50 ,sağ gözümün de 0.25 olduğunu öğrendim.(5 hafta oldu bu arada) Ama hava kararmaya başladığında ya da mavi ışıklı yerlerde hala net görmüyorum.Bazı yazıları okuyamıyorum.Bu söylenen numaralardan daha fazla numara kalmış gibi hissediyorum.Bu normal midir?3 ay içerisinde gece görüşü de düzeliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Ben de 21 Aralık’ta smile ameliyatı oldum.Görüşğm eskiye oranla iyi ama dediğiniz gibi bazen daha net,bazen bulanıklaşıp eskiye dönüyor.Hava kararmaya başladığında ve loş ışıklı yerlerde hala görmekte zorlanıyorum.Sizin de aynı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz şeylerin tamamı bende de aynı...

    Görüntü bayağı netleşti ama bazen (özellikle bilgisayar veya telefona bakarken) bulanıklaşma oluyor...
    Karanlıkta görüntü netliği gidiyor...
    Dün doktorumu arayıp sondum, bu normal, İlasik lazer e göre fark bu, smile lazer de iyileşme, yani gözde sürakli net görme olayı 3-5 ay gibi bi süreyi bulabiliyor, bu süreç normal dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haticetlk

    Merhaba 26 ocak ta smile olmuştum ilk zamanlar cok panik yaptım bulanıklık haze gözlermde agri doktorum sürekli hiçbir problem yok düzelecek dese de insan korkuyor hele ki netten araştırınca ben ne yaptım bile diyorsunuz ama şu an gayet iyiyim gerçekten şikayetler zamanla azalıyormuş zaten en az 3 ay iyileşme süresi şu an hiç gözyaşı damlası damlatmasam bile rahatım insan bu kadar net görebildiğine inanamıyor☺️
    Hatice hanım merhaba,
    Sizin son durum nedir ?
    Nerdeyse operasyon üzerinden 1 yıl geçmiş...
    Şu anda hiç bulanıklaşma olmadan net görüş var mıc?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 27 Ocak 2020; 22:56:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay ticarete dönmüş. Hangi hastane hangi yöntemden daha çok para kazanıyorsa onu öneriyor. Başka bir hastane biz bu yöntemi kullanıyoruz, en iyi yöntem bu, diğerleri kötü diyor. En iyi lazer yapmayan bir göz doktora danışıp, tarafsız bir fikrini almak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moddy21

    Merhaba arkadaşlar,dün Beyoğlu Göz Hastanesi’nde Smile lazer operasyonu geçirdim.Gözlerimin ikiside 3.25 miyop ve yaklaşık 5 senedir numaralar sabitti.Ameliyatı Op. Dr. Fevziye Öndeş hanım gerçekleştirdi,kendisi Dünya Göz Bakırköy şubesinde de çalışıyormuş.Ben kendisinin yaklaşımından çok memnun kaldım ameliyat olmak isteyen herkese tavsiye ederim.Ameliyat yaklaşık 20 dakika sürüyor,gözünüz damla ile uyuşturulup operasyon sırasında herhangi bir acı duymuyorsunuz.Sadece kendinizi kasmamanız ve lazer gözünüzde işlem yaparken(yaklaşık bir göz için 10 saniye sürüyor)gözümüzü lazerin yeşil ışığından ayırmamanız gerekiyor,geri kalan sürede doktorun lazerin oluşturduğu partikülü yaklaşık 3-4 mm olan kesiden çıkartması kalıyor,bu işlem birkaç dakika sürebiliyor.Lazer işlemi bitirdikten sonra görüntü gidiyor,panik yapmayın doktor partikülü çıkarana kadar sadece ufak bir ışık hüzmesi görüyorsunuz,partikül çıktıktan sonra görüntü geliyor.Operasyondam sonra hemen taburcu oluyorsunuz,size gözünüz ilk aşamada çok hassas olduğu için koyu bir gözlük veriliyor.Yanınızda mutlaka birini bulundurun çünkü 1-1,5 saat kadar bulanık görüyorsunuz.Yaklaşık 2 saat sonra bende yaklaşık % 80 kadar görüntü geldi.Doktorum operasyondan sonra 3-4 saat kadar yanma,batma,acı olabilir diye söyledi ama bende gözümü kapattığımda çok ufak bir batma hissi dışında herhangi bir sorun olmadı.Bugün kontrole gittim herşeyin yolunda olduğu söylendi,görüşüm hızla iyileşiyor şu anda ameliyattan sonra yaklaşık 28 saat oldu ve görüşüm % 90 gibi,açıkçası bu kadar hızlı iyileşme ben de beklemiyordum.Operasyon için 3530tl ve ilaçlar için(3 damla ve bir ağrı kesici)88 tl ödedim.Beyoğlu Göz’de smile lazer olmayı düşünüyorsanız süreç biraz ağır ilerliyor, benim acil bir durumum olmadığı içim benim için pek sorun olmadı.3 Eylül 2018 de gözlerim operasyon içim uygun görüldü ve o tarihten bu zamana kadar(cihazın arızalı olması,doktorun olmaması)gibi nedenlerden dolayı sarktı.
    Sağlığın şakası olmaz. Fiyat diğer hastanelerin 3 te biri fiyatı. Ayırca cihaz arızalı ve doktor yoktu diyorsunuz. Neden burada ameliyat oldunuz, nasıl cesaret helal olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Sağlığın şakası olmaz. Fiyat diğer hastanelerin 3 te biri fiyatı. Ayırca cihaz arızalı ve doktor yoktu diyorsunuz. Neden burada ameliyat oldunuz, nasıl cesaret helal olsun.

    Alıntıları Göster
    Ben yaklaşık 15 senedir Beyoğlu Göz hastanesine gidiyorum,doktorların ilgi ve yaklaşımlarından da çok memnunum.Mesajımı yanlış anlamışsınız sanırım.Ben yıllardır bildiğim hastanede ameliyat oldum,hiç bilmediğim bir hastanede olsaydım dediğiniz gibi o zaman cesaret olurdu.Ameliyat sırasında cihaz tabi ki arızalı değildi ve ameliyatı yapan doktorla da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Cihazın arızalı olması ve hemen tamir ettirilememesi tamamen devletin yeterli ödenek ayırmamasından kaynaklanıyor.Doktorun olmaması ise Eğitim ve Araştırma hastanesi olduğu için ameliyatı yapan doktor sadece o işi yapmıyor,derslere giriyor.Zaten piyasadaki göz doktorlarının çoğu burada uzmanlıklarını alıyor.Göz sağlığımdan bahsetmek gerekirse ameliyattan sonra yaklaşık 3 haftada görüntü tamamen netleşti.Şimdiye kadar da 8 ay oldu ameliyat olalı herhangi bir problem yaşamadım.2 ay önce yapılan ölçümde sol goz 0,sağ göz 0.25 çıktı.Hala ara ara Vismed göz damlasını kullanmaya devam ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.