Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huncacare

    Yokmu güncelleme ? Olalım mı olmayalım mı lazer?
    kimse sana ol yada olma diyemez kardeş her kişi kendi hür iradesiyle buna karar vermelidir.başkasının ol demesiyle uygun olmayan gözlerini çizdirmeye kalkarsan sonuçları kötü olabilir.git bir kac doktora göster hangisine uygun olup olmadığını söylerler zaten.ölç,biç,tart kafanda, ona göre kendi kararınla hareket et.ben neredeyse 10 yıldır yaptırıp yaptırmama konusunda tereddütte kaldım.ama şu an niyetim var ve relex smile olmayı düşünüyorum.ikinci tercihim ilasik.ama doktor faktörüde çok önemli.tecrübeli olması gerek.relex smile olmayan kurumlarda kendi cihazlarına uygun yöntemleri tavsiye edebilirler bunuda unutmamak lazım.
  • Bugün itibariyle operasyon geçireli tam 4 ay oldu.
    İzlenimlerim özetle şöyle....
    - görüş eskiye göre bayağı bi iyi ama ara ara bulanık görmeler ortaya çıkabiliyor
    - odaklanma sorunu yaşıyorum. Şöyle ki bilgisayar, cep telefonu gibi yakındaki bir nesneyi bakarken bir anda uzağa bakınca görüntü hemen net olmuyor bir iki saniye sonra tam netlik geliyor
    - gece görüşü hâlen çok iyi değil. Arabayı gece kullanıyırum ama şöyle cam gibi bi görüş yok. Trafik levhalarındaki yazılarını çok yaklaşınca ancak okuyabiliyorum.

    Operasyon geçiren arkadaşlarda bu şekilde operasyon tarihini ve tecrübelerini paylaşırlarca çok faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 22 Nisan 2020; 2:5:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Açıkcası doktor vs etkisi vardır ama şans işi benim olduğum doktorun hastaları çok memnundu yukarıda aynı doktora olanlar var yorumlarına bakarsak çok memnunlar.

    Ameliyat olalı 1.5 ay oldu. Sol gözüm 1 2 gün sonra düzeldi. Ölçüm de 0.75 miyop çıksa da şuana kadar bir sorunum olmadı gözlüklü halimden daha iyi görüyorum.

    Ne yazık ki sağ gözüm için durumlar aynı değil sürekli uçuşan siyah şeyler var ve bulanık görüyorum. 1.25 astigmat kalmış durumda.

    Sonuç olarak sol gözümden memnun sağ gözümden ise pişmanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeste bir şekilde ufakta olsa komplikasyon oluyor sanırım. Ben bu yan etkilerden korkuyorum. Yıllardır da gözlük takmaktan bunaldım açıkçası. Lens ile de yakını pek göremedim. Şu smile relexte kişiye özel tedavi de yokmuş sanırım (wavefront benzeri). İlasik görüşü iyi ama yan etkiler daha çok. No touch-trans prk yan etki az iyileşme süreci biraz daha uzun diyorlar. Kafa karıştı yani. Birde bu smile İstanbul-Avrupa yakasında dünya göz etiler ve beyoğlu göz dışında biryerde yokmu?
  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Bu arada dünya göz çok pahalı haberin olsun 14bin istemişlerdi ben telefondan sordum da sağlık paraya değişilmez o ayrı konu ama kralı gelse sorun çıkabiliyor.

    Kafaya koyduysan bir kere riske değer. Bardağın dolu tarafına bakarsak 10 kişiden 8 9 u memnun. Risk olmayan şey var mı dersen yok.

    Karar senin gözlerde senin parada senin olayım mı diye millete sorarsan. Herkes kendi sorununu yada memnuniyetini anlatır.

    Tek dikkatli olacağın konu pazarlık olsun.(Bu konuda uyarmamın sebebi ise doktor aynı yöntem aynı fiyat farkı oluyor. Hemşerim pazarda bile pazarlık kalmadı diyeceksin ama ben 9a olurken sordum biri 7,5 bir değeri 10 bin dedi.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redee R kullanıcısına yanıt
    Ben ilk çıktığı zamanlar aramıştım dünya gözü yanılmıyorsam 5bin TL demişti bende aaa iyiymiş demiştim içimden sonra öğrendim ki fiyat tek göz içinmiş Açıkçası ilkokuldan beri gözlük taktığım için yazın kırlarda rahatça koşup oynamak istediğim için bu parayı veririm sıkıntı yok. Ama smile yeni bir yöntem olduğu için görüş keskinliği ve yan etkiler konusunda çekincelerim var. Burada gözümde numara kaldı diyenler ve bulanık görüyorum diyenler oldu. Mesela ufak bir numara kalması problem olmaz ama bulanık görme,odaklanamama , bozuk gece görüşü (6 aydan sonra bile) varsa o zaman işin rengi değişiyor.
  • Dedikleriniz doğru....
    Bu operasyonu olan arkadaşlarımın ve doktorumun dediği şu....
    6 ay bekleyeceksin...
    Ben de şu an bu sürenin dolmasını bekliyorum...
    Ama şunu da ifade edeyim ki şu anda inanın hiç gözlüğe ihtiyacım yok... rutin işlerin tamamını gözlüksüz yapabiliyorum...
    Benim istediğim hep keskin görüş olması.
    İnşallah o da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 29 Nisan 2020; 1:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Türkiye hastanesinde vardı bildiğim kadarıyla geçenlerde araştırmıştım.

    Ayrıca şuan dünya göz Etilerde relex smile fiyatı 90000-14000 TL arası değişiyormuş. anladığım kadarıyla yapacak doktora göre değişiyor prof. doç gibi unvanlara göre olsa gerek.,bunun haricinde şuan kampanya varmış ilasik fiyatını da sordum çünkü smile olmazsam bu yöntemi yaptırmayı düşünüyorum (wavefrontdan ötürü) tabi hangisine uygun olduğuma doktor karar verecek. ilasik in fiyatı şubeye göre farklılık gösteriyormuş örneğin etilerde 6800 TL bağcılarda 4500 TL dediler kampanya varmış diğer lazer operasyonlarda dahilmiş onlar belki daha farklı fiyatlardadır bilemeyeceğim. sanırım mayıs sonuna kadarmış.ayrıca şu bilgiyi de aktarayım şuan beyoğlu göz lazer bölümü kapalı onu da sordum :) corona virüs pandemisi nedeniyle.ne zaman açılacağı belli değilmiş.zaten randevular hep dolu oldugundan 3-5 ay sonra yazıyorlarmış olan arkadaşlar öyle söylemiş.örneğin dünya gözde sabah muayene olup uygunsa öğlen operasyon geçiren arkadaşlar da var tabi :) devlete güvenmem zaman benim için kıymetli o kadar bekleyemem derseniz bu da bir alternatif :)

    Velhasıl kendim için tüm araştırmalarımı yaptım ve sizde faydalanasınız diye yazıya döktüm arkadaşlar.bilgi paylaşıldıkcca coğalır :) çünkü bende çok gezdim sizin gibi internette faydam dokunsun benim gibilere. şuan son aşamalardayım operasyon geçirince sizi bilgilendiririm tekrar.bu operasyonu olan arkadaşlardan da ricam sık sık girip editlerlerse ve aşağıdaki soruları da cevaplarlarsa çok seviniriz

    kaç numarayıdı?
    astigmat varmıydı?
    kac ay oldu?(özellikle 1 seneyi devirenler varsa)
    kaç yaşında oldu?(numaralarda bazen ufakta olsa geri gelme olabiliyormuş yaşa bağlı ilerleme durmadığından)
    geceleri ışıklarda dağılma oluyor mu? (araba kullananlar için önemli)

    şimdideden teşekkürler :) sağlıcakla kalın.




  • Türkiye hastanesini bilmiyordum. Hatta böyle bir hastane olduğunu bile bilmiyordum.
    Doktorlar kaç ameliyat yapmış ne kadar tecrübeli bunlar önemli.
    Dünya Göz Bozkurt Şener için muhtemelen daha yüksek fiyat çekecektir.
    Beyoğlu göz'e sıra gelmez. Boş olsaydı belki 2 doktordan fikir almak için gidilebilirdi. (Beyoğlu+dünya göz)
    İlasik görüş keskinliği çok methediliyor fakat yan etki olasılığı bir tık daha yüksek diye biliyorum. Wavefront olayı iyi.
    Ameliyat olanların görüşleri bizim için çok önemli. Bu konuyu biraz hareketlendirirlerse minnet duyarız.
    Zira yaz geliyor, gözlüksüz olarak denize girip, girdiğim yerden çıkamayıp ,eşyalarım nerde nerdeyim lan ben demek istemiyorum artık
  • huncacare kullanıcısına yanıt
    ben Türkiye hastanesini biliyordum ama smile lazer olduğunu bilmiyordum :) araştırınca gördüm.şişlide metrobus yolunun üzerinde çağlayan adliyesinin karşısında.fiyatları dünyagöze oranla düşüktür belki. Bozkurt şenerin tecrubesi vardır ama onu aratmayan çok doktor var refraktif cerrahide.sonucta amelşyatının buyuk bölümünü cihaz yapıyor küçük bir kısmını doktor yapıyor ve yıllardır yapılan operasyonlar olduğundan bu alanda çok uzmanlaşan doktorlar oldu ki zaten doktor olmak da öyle kolay değil. gerisi de gözün yapısıyla alakalı şans yani birazda geri gelmesi numaraların.ilasik de dediğin gibi ama o kapağın tamamen kaldrılması bile büyük bir komplikasyon olarak duruyor gözümde artı bir de göz kuruluğu.
    deniz sefası sürmek zor oluyor gerçekten de en büyük sıkıntım da o benim de




  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Benim sağ gözümde 1 numara astigmat kaldı malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albertz kullanıcısına yanıt
    3 yıl oldu ben ameliyat olalı. 23 yaşında oldum. Astigmat da vardı miyop da. Numaralarım 2.5 ti.
    Şimdi benim sağ gözümde daha ameliyatın ilk zamanlarında numara kaldığını hissetmiştim. Ama kontrollerde doktor hep iyileşecek felan dedi. Ama şimdi 1 numara astigmat kaldı sağ gözümde. Beni de pek rahatsız etmediği için ben de fazla üstüne gitmedim. Acaba smile lazer değilde lasik mi olsaydım diye bazen düşünüyorum.
    Şimdi göze en az hasar veren smile lazer tamam. Ama lasik son teknolojilerinde lazer göze en uygun işlemi yapıyor. Bende belki bu olmadığı için numara kalmış olabilir. Sırf gözün o dış tabakasını kaldırdıkları için smile lazer oldum. Bilmiyorum. Ama tabi doktora sorsan %200 görüşe sahipsin demişti. Bu arada Dünya Göz'de Bozkurt Şener'e ameliyat oldum. Kontrolleri başka doktor yaptı.
    Şu anda görüşüm rahat ama sağ gözümün bazen yorulduğunu hissediyorum numara farkından olabilir. Şu anki gözlerime göre gittim gözlük aldım. Bilgisayara bakarken felan gözlük kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Smile Lazer S kullanıcısına yanıt
    2 yıl önceki mesajınıza şimdi denk geldim de ben de 3 yıl önce oldum smile lazer. Sağ gözümde 1 numara kaldı benim de. Dünya Göz de Bozkurt Şenere oldum ameliyatı. Ama adamlar bana %200 görüyosun dediler. Başka hastanede 1 numara astigmat kaldığını öğrendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iş yaş agalar ya. baksanıza biri diyor gözümde numara kaldı diğeri diyor siyah noktalar görüyorum. ve bunlar ömür boyu sizle kalıyor? wtf?? ki benim gibi oks'niz takıntınız falan varsa çok korkutucu geliyor. düşünsenize milimetrik yamuk tablodan rahatsız olan uykuları kaçan birisiniz ve ömür boyun bir gözünüzde siyah noktacıkları görüyorosunuz. göz bu yav 0.1 risk bile alınmaz bence. ben vazgeçtim valla taa ki sıfır sorun garantili bi teknoloji gelene kadar.
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Benim Haziran da 6 ay olacak ameliyatı olalı. Aynı dediğiniz sıkıntıları bende yaşıyorum. Gece görüş hala bulanık. Cep telefonuna baktıktan sonra başka yere bakınca bulanık görüyorum. Bu sıkıntılar geçmeyecek mi acaba?
  • İnanın ben de çok merak ediyorum... ama maalesef fırumda 6-7 ay sonra ne olduğunu yazan pek kimse yok gibi...
    Benim ğördüğüm 2 kişi var...
    Hatice nickli arkadaş ilk 3-4 ay kötü ondan sonra iyi çok iyi demiş...
    Bir başka artadaş küçük bi astigmat kaldı demiş
    Yaşayıp göreceğiz anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 24 Mayıs 2020; 23:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir numara kalma durumu var mı? Ben olalı 2.5 ay oluyor. Sol gözümde dediğiniz şikayetleri yaşamadım ama sağ gözde ölçüm de astigmat vs çıkıyor dediğiniz gibi sola göre gece ışıklar kayık ve görüş sabah ve gece bulanık. Gece daha fazla haliyle.

    En pahalı yöntem en tırtı diyesim geliyor bazen. No touch olun göz uygunsa gerisine bulaşmayın derim. İ lasikte flep kesiliyor sıkıntı Relex 3.nesilmişte zokam böyle en son model lazere. Astigmatta aks belirleyemeyen yönteme son nesil diyenin. Ağrı batma vs olmadı eyw ama keşke olsaydı da göz düzelseydi.

    Sol düzgün sağ bozuk nasıl iş çözemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde kontrole gittim. 6 ay geçti ameliyat olalı. Zaten iyileşme süresi 6 ay olarak söylendi hep bana. Sol gözde 0,50 miyop kalmış. Ama doktorum bunun ideal durum olduğunu, yakın gözlüğü çok daha geç takacağımı (mesela 6 sene sonra belki, yaşım 40), amacın gözlükleri atmak olduğunu ve istenen sonucu elde ettiğimizi söyledi. Sonrasında ise eğer istersen düzeltirim ama önermem dedi. Belki 1 sene içerisinde de daha da iyileşip sıfır numara olabilir dedi.

    Daha önce gözlerim tam 1,75 miyoptu sağ ve sol. Gözlüklerimde tam 1,75 numaraydı. Yani keskin görmeye o kadar alıştım ki, şimdi hafif bulanık görmek çok rahatsız ediyor beni. Özellikle araba kullanırken. Geceleri bulanık görmek rahatsız ediyor. Salonda TV im 3.5 metre uzaklıkta ve küçük yazıları okumakta zorlanıyorum.

    Ben keskin görüşe alıştığım için tekrar smile olmayı düşünüyorum ama kararsızım. Tekrar gözü oynatmak falan. Ama uzak görüş benim için yakın görmekten çok daha önemli. Yani yakın için gözlük takayım, sıkıntı değil. Ama 2 sene sonra ama 5 sene sonra, çok farketmez. Sizin fikriniz ne bu konuda?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: robomatt

    Geçenlerde kontrole gittim. 6 ay geçti ameliyat olalı. Zaten iyileşme süresi 6 ay olarak söylendi hep bana. Sol gözde 0,50 miyop kalmış. Ama doktorum bunun ideal durum olduğunu, yakın gözlüğü çok daha geç takacağımı (mesela 6 sene sonra belki, yaşım 40), amacın gözlükleri atmak olduğunu ve istenen sonucu elde ettiğimizi söyledi. Sonrasında ise eğer istersen düzeltirim ama önermem dedi. Belki 1 sene içerisinde de daha da iyileşip sıfır numara olabilir dedi.

    Daha önce gözlerim tam 1,75 miyoptu sağ ve sol. Gözlüklerimde tam 1,75 numaraydı. Yani keskin görmeye o kadar alıştım ki, şimdi hafif bulanık görmek çok rahatsız ediyor beni. Özellikle araba kullanırken. Geceleri bulanık görmek rahatsız ediyor. Salonda TV im 3.5 metre uzaklıkta ve küçük yazıları okumakta zorlanıyorum.

    Ben keskin görüşe alıştığım için tekrar smile olmayı düşünüyorum ama kararsızım. Tekrar gözü oynatmak falan. Ama uzak görüş benim için yakın görmekten çok daha önemli. Yani yakın için gözlük takayım, sıkıntı değil. Ama 2 sene sonra ama 5 sene sonra, çok farketmez. Sizin fikriniz ne bu konuda?
    Hiç bir doktor ben bu ameliyatı kötü yaptım demez ki. Yani doktorun ne söylediği önemli değil. Önemli olan senin gördüğündür. Her ameliyat olan kendi doktoruna gidiyor, ameliyatım mükemmel geçti diye kendini avutuyor.




  • Ameliyat olalı 6 ay oldu.Benim doktorum da 6 ay sonra numaralarımın oturacağını ve net görüş sağlanacağını söylemişti.Son durum şöyle birkaç gün net görüyorum.Sonraki birkaç gün görüş bulanıklaşıyor.Özellikle uzun süre cep telefonu ve bilgisayar ekranına baktıysam netlik iyice kayboluyor.4 ay önce kontrole gittiğimde sağ gözümde 0.75 ve diğerinde 0.50 numara kaldığını gördüm.(Cihaz kontrolünde)Ki bu çıktıyı bize vermek istemiyorlar,tesadüfen gördüm.Bana ameliyattan önce söylenen birini 0’layacağımız diğerinde yaş sebebiyle 0,50 bırakacağımız şeklindeydi.Bir gün netken ,ertesi gün daha bulanık.Bu kadar kısa sürede görüşte bu kadar değişiklik olmasının sebebini anlayamıyorum.:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilerdim -- 11 Haziran 2020; 14:39:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.