Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyat Tedavisi Bilgi Paylaşım Konusu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
24
Favori
123.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Smile olmak istiyorum flapten çekindigim için ve ikisi hakkında baya bilgi sahibiyim. Smile kesi yapıyo ilasik buharlaştırıp yakıyo.
    Sizce smile yöntemi dahada gelişirmi? Daha önce hipermetroplara yapılmıyodu yeni başladı sanırım yani gelişmekte olan bi teknoloji. Gözlerim miyop olsa hiç çekinmeden olacam ama astigmat oldugu için çekiniyorum.
    Aslında o kadar araştırdım flap kalktıgını yada koptugunu duymadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asarburak

    dostum ne kadara mal oldu maliyet olarak?

    Alıntıları Göster
    8 bin liraya oldum smile lazer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GlsrUlcy

    8 bin liraya oldum smile lazer

    Alıntıları Göster
    Dostum senin retina da ince miydi ben bu yüzden smile istiyorum galiba ince retinalılara bunu öneriyorlar. Normal lazer için sınırda idi riskli demişti doktor 2 sene önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asarburak

    Dostum senin retina da ince miydi ben bu yüzden smile istiyorum galiba ince retinalılara bunu öneriyorlar. Normal lazer için sınırda idi riskli demişti doktor 2 sene önce.

    Alıntıları Göster
    Hayır öyle bir sıkıntım yoktu retina kornea kalinligi uygun çıktı göz kurulu vardi sadece bende onun için smile önerdi doktorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GlsrUlcy G kullanıcısına yanıt
    Oncelikle gecmis olsun. Bende gecen hafta Smile lazer oldum Mehmet Gulmez bey'e. Cok sukur benimde rahat gecti fakat koruyucu lens hakkinda bi bilgim yok o ne oluyo acaba? Ben Karamanda oldugum icin kontrole gidemedim beni ariyacaklardi ama aramadilarda daha. Fiyat olarak 9500 dediler sonra esnaf indirimi yapariz diyip 8500 dusurdu o anda biraz aceleye geldik pazarlik yapmadik ama daha da inebilirlerdi belki diye pisman oldum :(
  • Herkese merhabalar. Son zamanlarda fiyat alan veya fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı ? Şehir ve doktor önerilerini de belirtirseniz sevinirim.
  • merhaba,

    bugün dünya göz e gittim. kesin ameliyat olacagım dedim. Doktor önce diyabet oldugu için önermedi. sonra da bu konuda bir doktoru aradı yanımda. görüşmeden sonra hiçbir sıkıntı olmaz yapabiliriz dedi. buda beni kararsızlığa düşüürdü. yarına ameliyat günü verdiler ama kararsızım. ilaser için 4.500 tl fiyat verdiler. smile tekniği yok adanada. Etiler şubesi 14.000 TL fiyat verdi. izmir batıgöz 8.000-10.000 arasında gözünüzün yapısına göre değişir dedi.
  • mexmet2 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Mehmet Bey,

    Son durumunuz nedir ? Neye karar verdiniz ? Yaptırdınız mı ?
  • Merhabalar
    Ben ameliyat olalı 2 yılı geçti. Smile lazer tekniğiyle dünya göz hastenesinde doktor bozkurt şener ameliyat etti. Şu anki durumumu özetlersem sağ gözümde 1 numara astigmat kaldı. Onun dışında klima olan yerlerde ya da direk sıcak kuru havanın olduğu ortamlarda gözlerimde kuruluk ve hafif yanma hissediyorum. Yine uzun süre kitap okuma telefona bakmak da gözlerimde yanmaya sebep oluyor. Çok ders çalışıyorsanız mesela suni göz damlası almak durumunda kalıyorsunuz.
    "Peki o zaman ben bu ameliyatı niye olayım ki bu kadar şikayet varsa?" demeyin. Çünkü az önce saydığım olumsuzluklara rağmen ben iyiki de olmuşum diyorum. Zira gözlüksüz yaşamaya başlıyorsunuz. Bunun önemi her şeyden daha büyük. Kaldı ki bu sorunlar sadece bende var. Bazılarında hiç yanma da yok uzağı da net görüyor. Yine görmem de normal bir insanınki gibi zaten. 1 numara astigmat hiç rahatsız edici değil. Farketmiyorum bile zaten.
    Benim smile lazer tekniğini seçme sebebim gözde daha az kesik olması. İlasik ameliyatlarında gözün dışındaki çeperin bi kısmını defter yaprağı gibi açıyolar. Ben bu yüzden tercih etmedim İlasik tedavisini.
    Sonuç olarak ameliyattan sonra anladım ki hiç de öyle endişelenmeye veya en pahalı doktora gitmeye gerek yokmuş. Her şeyi makine yapıyo artık zaten. İlasik te bile her şeyi makine yapıyor. İmkanınız varsa gidin kendinize uygun olan tedavi hangisiyse doktorunuz söyler. Ya da seçme imkanınız varsa gözünüz elverişliyse kendiniz içinize sinen bi yöntemi seçerek bu ameliyatı olun, gözlüklerden kurtulun. Lens kullananlar da bu ameliyattan olması gerek. Çünkü lens 20 yıl sonra artık göze tutunamıyo göz kuruduğu için. Lens de iyi bi şey değil.
    Burada devamlı aktif olmadığım için dönütlerinize geç yanıt verebilirim. Kusura bakmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ameliyat olduktan ne kadar süre sonrasında görüşünüz netleşti acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ugur-16 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ameliyattan 1 ay sonra mı net görmeye başladınız?Benim 2 hafta oldu,uzağı net göremiyorum😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Merhaba,23 aralık’ta ben de smile tekniğiyle ameliyat oldum.Ancak görüşüm hiç net değil,sanki 2 numara civarı numara kalmış gibi .Sizde de olmuş muydu?Yoksa görüş 2 hafta gibi bir sürede netleşmiş miydi?Yorumunuz benim için çok önemli,teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ns42 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,2-3 haftalık süreçte görüşünüz netleşti mi acaba?Ben hala net göremiyorum.:(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 21 Aralık ta dünya göz ankara/tunus ta smile lazer oldum sağ 4,50 miyop+0,50 astigmet, sol 3,50 miyop+0,50 astigmat tı...
    Görüntü bayağı bir iyi ama santi hâlâ seğ ve sol 2 numara miyop ta kaldı gibi (bulanıklık var)...
    Bir de görüntü bazen netleşiyor sonra yine bulanıklaşıyor gibi...
    Daha önce operasyon geçiren bi arkadaşım tam netleşmesi için 1 ay ile 2 ay arası bi süre geçer diyor, tam oturması 6 ay geçer diyor...
    Biraz huzursuzum açıkçası... İnşallah pişmanlık duymam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thecurly T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlıklı görüşe kavuşursunuz. Smile lazer için ne kadarlık ödeme yaptınız ?
  • Olmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeus_yalcin

    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlıklı görüşe kavuşursunuz. Smile lazer için ne kadarlık ödeme yaptınız ?
    Teşekkür ederim
    8000 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle tam 3 hafta oldu
    Sol göz sanki % 90 gibi görüş sağ göz % 80 lerde gibi
    Anlayacağınız gün gün görüntü netleşiyor ve büyük nimaralı göz küçük numaraya göre daha geç iyileşiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Bende 3 gün önce relex smile lazer ile ameliyat oldum. sağ göz 2,75 miyop ve 0,50 astigmat sol gözüm 2,50 miyop ve 0,25 astigmat vardı. Doktora giderken zaten smile lazer kafamda vardı ve doktorumun da önerisi ile net bir karar verip ameliyat oldum. Merak edenler için ameliyatı detayları ile yazmak istiyorum çünkü çok sağlıklı net bilgiye çok az kişiden ulaşabildim. Şimdi ise kendi deneyimlerim ile yazmak istiyorum. Muayenemi ilaçlı olmadım doktorum buna gerek görmedi ama numaralarımdan emin olmak için bir kaç kez detaylı muayene yapıldı. Muayene kısmı benim için kısa ve sorunsuzdu. Ameliyata girerken rahat kıyafetler tercih etmenizi öneririm. Kolye, küpe, makyaj vs olmayacak zaten doktorunuz bu konuda uyaracaktır. Ameliyatta en önemli şey doktorunuzun direktiflerini doğrudan uygulamak gerisi gerçekten kolay. İlk başta gözünüze bir damla damlatıp uyuşturuyorlar. Sonra göz çevrenizide temizleyip sırayla bir gözünüzü bezle kapatıp açık olan gözünüze gözlerinizi kapamamanız için olan aleti takıyorlar ve lazer işlemine başlıyorsunuz. Yaklaşık 20 saniye kadar lazerdeki yeşil ışığa bakıyorsunuz. hiç bir his yok yeşil ışık bir süre sonra beyaz oluyor ve etraf komple bulanık bembeyaz oluyor. Diğer gözünüze de aynı işlem yapılıyor. Hemen ardından doktorunuz kendi işlemini yapmaya başlıyor buraya 2.aşama diyorlar. Burada gözünüzü orta noktaya sabit bakmanız gerekmekte doktorunuzun işlemini kolaylaştırması açısından önemli. Bakmak derken evet bir şey gözükmüyor doktor sizin gözünüzle oynuyor gözbebeğinizi sağa sola oynatıyor ama siz olabildiğince sabit tutmalısınız gözünüzü dediğim gibi bu işlemin kısa sürmesine ve doktorunuza yarar sağlayacak. Bu işlem de yaklaşık 1 dk sürüyor ve aslında işin en kötü kısmı burası gibi gözükse de katlanılmayacak bir şey değil. Acı asla yok sadece dışarıdan bir müdahale ile gözünüze dokunulması hissi hoş değil. 2.aşama doktorun dediğine göre lazerin yapmış olduğu işlemin partiküllerini temizlemekmiş. Bu işlem diğer göze de uygulandıktan sonra bütün olay bitmiş oluyor. Benim gözüme koruyucu lens koyuldu bunu doktora sorduğumda smile de her göze koyulmuyormuş ama gerekli olan gözlere koyuyoruz dedi. Zaten lens kullanan biri olduğum için ben alışkınım. Bu işlemler toplam 15 dk kadar sürdü ve 15 dk dinlendikten sonra hastaneden ayrıldım. Ameliyattan çıkar çıkmaz görüyorsunuz ama öyle herşey bulanık puslu. yani orada bir kapı var ama kapının kolunu bulmanız zor gibi düşünün. Ameliyattan 1 saat sonra 3 adet damla var bunları yatana kadar her saat kullanıyorsunuz. En çok merak edilen kısıma gelelim. ameliyattan 1 saat sonra hafif hafif yanmalar başlıyor. 2. saatten itibaren benim 1,5 saat kadar süren çok şiddetli yanma ve batmam oldu. Gözlerimi açmakta zorlandım her açmaya çalışmamda gözlerimden yaşlar aktı. 1,5 saat bu acıyı çektikten sonra yavaş yavaş azalmaya başladı. Kendinizi hep telkin edin birazdan geçecek diye. Doktorum bana 3-4 saat sürebilir demişti ama çok şükür o kadar sürmedi. Yani onlar en kötü senaryoyu oynuyorlar. Ama uzun yıllar gözlüksüz olucam düşüncesi buna katlanmaya değer. Ameliyattan 4-5 saat sonra ufak batmalar var bunu lens kullananlar bilirler. Çok gıcık bir batmadır ama damlaları damlattıkça rahatlıyor. Işık hassasiyetim hiç olmadı ama hastaneden gözlük verdiler gözlerimi yormamak adına kullandım. Bu arada akşam telefonda mesajlara cevap yazacak kadar görebiliyordum. İlk 24 saat için gözlere hiç dokunmamak gerek ki ben 3. günümde hala dokunmuyor. İlk 3 gün Su sonraki ilk hafta sabun ve şampuan kaçmamalı olabildiğince tozdan vs korumanız gerek. Ameliyattan sonraki ilk gece ise süper geçti hiç etkilenmedim ve çok rahat uyudum. Sabah uyandığımda gözlerimde kuruma ve batma vardı. Kontrolüm sabahtı ve hemen gittim lensimi çıkarttırdım biraz olsun rahatladım. Kontrolde görmem netleşmişti ama sisli puslu görmeler devam. 1 ay sonraya randevuya çağırdı doktorum. Size önerim ilk kontrolü sabah erken saate alın. İkinci gün normal hayata döndüm diyebilirim. Olabildiğince telefon ve televizyondan uzak durdum. Gözlerimi dinlendirdim. 2. gün akşam televizyondaki yazıları okurken fark ettim ki ışık yayılması var. Şu an 3. günüm ve halen ışık yayılması var. Ama bu çok normalmiş. Zaten dün ki kadar yok git gide azalıyor gibi. Demem o ki smile lazerden korkacak hiç bişe yok. İyi ki olmuşum. Benim gibi evhamlı biri için zor olur diye düşünüyordum ama olmadı. Damlalarımı günde 4 kere kullanıyorum 1 hafta boyunca böyle kullanacakmışım. Suni gözyaşı damlasını istediğin kadar kullan dedi doktor. Şuan arada batma ve kuruma var. Hastane ile ilgili detay vermem gerekirse Altunizade Batı Göz Hastanesi doktor Murat bey. Çok ilgililer hastane çalışanları. Ücret 9 bin tl ama ben sağlık çalışanı olduğum için 7 bin tl ye anlaştık. Durumumla ilgili yeniden güncelleme yapacağım. Herkese acil şifalar diliyorum.




  • Merhaba,

    Bende 11.01.2020 tarihinde Dünya Göz Ankara Tunus Cad. de smile lazer ameliyatı oldum. Bugün ayın 15'i, yani ameliyattan sonra 4. gün. 40 yaşındayım ve ameliyat öncesi 1,75 miyop vardı 2 gözde. 1 gözde de 0.50 astigmat vardı. Hala sisli puslu görüyorum ama sanırım bu normal. Sis ve pusun dışında da bulanık görüyorum. Esas bu endişelendiriyor beni. Acaba böyle bozuk mu göreceğim?, numara kaldı mı? gibi sorular aklımda dolanıyor. Hastaneyi aradım, bunun normal olduğunu belirttiler. Umarım dedikleri gibidir. Zaten numaram düşüktü, inşallah sıfırlanır. Yoksa ameliyatı yapmamın bir anlamı kalmaz, numaram çok değildi. Amacım gözlük takmamak. 8bin TL'ye yaptırdım. Sizce de bulanık görmem normal midir?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.