Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
479
Cevap
24
Favori
123.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    bir kişi de cam gibi görüyorum bulanık görme sorunum yok desin ya
    açıkcası ben bu konuyu uzun süredir takip ediyorum ve en iyisi gözlükte devam etmek
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Ameliyat olalı bir seneyi geçti,şu an bir gözüm 0,diğer gözüm 0,25 gözlükle gördüğümden çok daha net görüyorum.Bende bu konuya arada girip yazıyorum,genel olarak yazanlar sorun yaşayan insanlar zaten,ben kontrol muayenelerine gittikçe 10 kişiden fazla ameliyat olan insanla konuştum,memnun olmayana rastlamadım. Bu ameliyat biraz şans işi ama benim gözlemlerim başarı oranının yüksek olduğu yönünde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • moddy21 kullanıcısına yanıt
    Sizin göz numaranız kaçtı ameliyattan önce?Ameliyattan ne kadar süre sonra tam olarak net görmeye başladınız?Arada netlik bozulmuyor mu hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    İki gözümde ameliyattan önceki 5 sene boyunca 3.75ti,belki de ameliyatın başarılı olmasının nedenlerinden biriside numaraların uzun süre değişmemesidir.Ameliyattan yaklaşık 2 hafta sonra net görmeye başladım fakat uzun süre TV ve bilgisayarda vakit geçirirsem bulanık görme,göz kuruluğu gibi sorunlar oluşuyordu.Bu sorunlar yaklaşık 3 ay sürdü.Ondan sonra da herhangi bir problem yaşamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moddy21

    İki gözümde ameliyattan önceki 5 sene boyunca 3.75ti,belki de ameliyatın başarılı olmasının nedenlerinden biriside numaraların uzun süre değişmemesidir.Ameliyattan yaklaşık 2 hafta sonra net görmeye başladım fakat uzun süre TV ve bilgisayarda vakit geçirirsem bulanık görme,göz kuruluğu gibi sorunlar oluşuyordu.Bu sorunlar yaklaşık 3 ay sürdü.Ondan sonra da herhangi bir problem yaşamadım.
    Bilgisayarda uzun vakit geçirince o dediğin bende de oluyor ki ben gözlük kullanıyorum. Göz tembelleşiyor bulanık görme oluyor, çok yorunca yanma hissi oluyor. Lazerden kaynaklı ekstra göz kuruluğu olabilir tabi onu bilemem. Birde insanlar lazer olmadan önce belki farkında olmuyor ama geçen akşam araba sürerken trafik ışıklarını yusyuvarlak değilde ışık patlaması olarak gördüm. Acaba gözlük mü pis dedim kirli de değildi. Şimdi lazer olmuş olsaydım ameliyattan oluyor bunlar diyebilirdim. Ama bu lazer işinin riskini ben göze alamıyorum sanırım vazgeçeceğim.




  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Ben Beyoğlu Göz Hastanesi'nde ameliyat oldum hem ameliyat öncesi(yaklaşık 15 sene düzenli olarak oraya gittim) hemde ameliyat sonrası yaklaşımların dan çok memnun kaldım. Benim içinde süreç biraz zor geçti çünkü bu süre içerisinde çok kez lazer olmak istedim ve korkularımdan kaynaklanan nedenlerden vazgeçtim.Sonunda smile olmamın nedenleri en yeni yöntem olması,korneanın kaldırılmaması ve iyileşme sürecinin diğer yöntemlere göre kısa olması oldu.Şahsi olarak ben başarısız geçen ameliyatların özel hastanelerin bu olaya biraz da gelir kapısı olarak bakmasına bağlıyorum. Sizin gözünüz %100 uygun olmasa bile sizi bir şekilde ikna edip ameliyat etmek istiyorlar.Bunu da bana düşündüren arkadaşımda Beyoğlu gözde lazer ameliyat olmak istedi doktor kesinlikle hiçbir yöntemin ona uygun olmadığını ameliyatın çok riskli olduğunu söyledi.Sonrasında ismi bilinen özel hastaneye muayene olmaya gitti ve orada ilasik olabileceği söylendi!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Muayeneden ne kadar süre sonra ameliyat olabildiniz? Sıra varmıydı?
  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Karar verdikten sonra yaklaşık 7-8 ay sonra ameliyat oldum ama ameliyatı yapan cihaz uzun bir süre arızalıydı o nedenden dolayı süreç uzadı.Acelem olmadığı için benim için çok sorun olmadı.Koronadan dolayı şu an ameliyat yapıyorlar mı süreç nasıl işliyor bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 1 buçuk ay önce Veni Vidi'de No Touch Lazer ameliyatı oldum. Ben de miyop vardı. Numaralar iki göz içinde 4'tü. 16 yıldır gözlük kullandım hep. Ameliyatı olduğum için çok memnunum şu an. Endişelerim buluyordu. Fakat ameliyat ağrısız, sızısız. Tek problem ilk 1 hafta ışığa çok hassas oluyorsunuz. Kornea, çok ince olmamak üzere bu yöntem uygulanabiliyor. Damlalara devam ediyorum. 1.ay kontrolünde doktorum, gözlerimin 0-0.25 olduğunu belirtti. Gözlerim gayet iyi gerçekten. No touch işleminde iyi görüş tam olarak 3-4 hafta içinde oluşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy.34 -- 19 Haziran 2020; 23:22:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar suan da son sistem Smart Surface lazer çikti Turkiyede sadece iki uç yerde var.Göze dokunmadan gerceklesiyor ince kornealilara ve yuksek numaralara oluyormus herhalde bir arastirin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thecurly

    Dedikleriniz doğru....
    Bu operasyonu olan arkadaşlarımın ve doktorumun dediği şu....
    6 ay bekleyeceksin...
    Ben de şu an bu sürenin dolmasını bekliyorum...
    Ama şunu da ifade edeyim ki şu anda inanın hiç gözlüğe ihtiyacım yok... rutin işlerin tamamını gözlüksüz yapabiliyorum...
    Benim istediğim hep keskin görüş olması.
    İnşallah o da olur.
    Durumlar nasil ? Hangi yöntemi yaptirdiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliemre34

    Arkadaslar suan da son sistem Smart Surface lazer çikti Turkiyede sadece iki uç yerde var.Göze dokunmadan gerceklesiyor ince kornealilara ve yuksek numaralara oluyormus herhalde bir arastirin derim
    SmartSurface güzel bir yöntem. Schwind Amaris 1050RS cihazı ile yapıyorlar. Makine Smile Relex'te kullanılan Zeiss Visumax'tan daha iyi.

    Birde Smart Sight çıkmış. Smile yöntemi ile aynı , makine Schwind marka ve özellikleri daha iyi olabilir (araştırıyorum)

    Smart Surface'te sadece kesisiz lazer işlemi yapılıp göze dokunulmuyor. Denize havuza bile girebiliyomuşsunuz iyileşme süresi çok çok kısaymış. Gerçekten güzel makineler çıkmış. Bakalım hangi hastanede hangi makine varmış. Kişiye özel tedavi seçeneğiyle SmartSurf aklıma yattı açıkçası.




  • deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Türkiye'de bir iki yer demişsiniz ama detaylı bilgi bulamadım. Hangi hastenelerde var veya nasıl daha detayı bir bilgi elde edebiliriz ?
  • Merhaba arkadaşlar bugün smile lazer olalı tam 1 hafta geçti üzerinden sizlere bu süreçten bahsedeyim.

    Uzun bir süredir araştırma içerisindeydim yaşım 25, göz derecelerim miyop 7.50 astigmat 1.5 dereceydi. Yaklaşık olarak 15 senedir gözlük kullanıyordum. 2 aylık araştırma süreci sonunda Konya Dünya Göz Hastanesinden Prof. Ümit Kamış hocada karar kıldım. Bunun nedeni ise internetten yaptığım araştırmalar. Randevuyu aldıktan sonra çıkıp Mersin den Konya ya gittim. Şehir dışından geldim dediğim için sağ olsun herkes yardımcı oldu hastanede. Direk testlere başladılar. Yaklaşık olarak 30 dakikada bitiyor testler. Ardından hocayla görüştük onunda kısa muayenesinden sonra test sonuçlarına göre bu yöntemi önerdi. Zaten bende daha önceden araştırmıştım bu yöntemi. Ameliyata karar verdikten sonra muayene esnasında damlatılan göz damlalarının etkisinin geçmesi beklendi bu yaklaşık 5 saat sürdü. Şehir dışından geldiğim için ameliyata kadar dinlenmem için oda verdiler. Ameliyat iki gözde toplamda 10 dk sürmemiştir belki. Ameliyat esnasında ağrı sızı fazla hissetmedim sadece gözde tıraşlanan bir kısım var o çıkartılırken hafif bir batma filan oluyor o kadar.

    Ameliyat Sonrası

    Şuanda gözlük olmadan uzağı gayet net görüyorum arada odak problemi oluyor tabi fakat bu gayet normalmiş iyileşme süreci 45 gün ile 6 ay arasında değişiyormuş bundan sonra sadece verilen damlaları kullanıp zamana bırakacağız umarım her şey daha da iyi olur bekleyip göreceğiz.

    En önemli konulardan biriside tabi ki ücret ameliyat için toplam damlalar filan 11Bin tuttu.

    Doktorumun ilgilenense özellikle değinmek istiyorum gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz size en ayrıntısına kadar her şeyi anlatıyor ve her türlü yardımcı oluyorlar.

    Öğrenmek istediğiniz başka bir şey varsa mesaj atın yardımcı olurum.




  • Arkadaşlar korneası 450-500 arasında olup tedavi olan var mı? Bazı yerler tedavi ediyormuş sanırım ama benim gittiğim doktor ben etmem riskli dedi. İlla olmak zorunda değilim ama olursa da hoş olur tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robomatt

    Benim smile olalı 1 ay oldu tam. Tek kelimeyle berbat görüyorum şu an. Herşey flu. Işıklar patlıyor, daha büyük gözüküyor. Kontrole gittim. Ön ölçümde sol 0, sağ 0,25 çıktı. Dedim ben bozuk görüyorum. Sonra 2 tane sanırım gözün arkasını gösteren filmler çekildi. Doktora göre gözün merkezinde epitel dokusunun iyileşmesi gerekiyormuş. 6 ay sonra iyileşmesini bekliyorum dedi. Sizin de 6 ay sonra flu görmeniz geçmiş. Biraz da olsa ümit verdiniz bana. Kendimi şu an gözlüksüz gezer gibi hissediyorum. Çok korkuyorum umarım kalıcı değildir bu durum.
    Hocam göz nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dilerdim

    Benim ameliyatımı da Batıgöz ‘de 21 Aralık’ta Mehmet Söyler yaptı.(smile yöntemi)Bir ay sonra görüşüm netleştiği için çok sevinmiştim.Fakat son bir haftadır görüşüm aşırı bulanıklaştı.Siz de arada geriye dönüşler yaşamış mıydınız?İnsanı tedirgin eden bir süreç :(@EFSANEBRAD
    Hocam şuan nasil durum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Uzak durun bu isimden sıkıntı çıktımı umursamaz bile ameliyattan önce farklı sonra farklı konuşuyor. Sağ gözün hala bulanık ve numara var. Önermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Olduğunuz doktor dediğinizi yapıyor evet. 1.25 astigmatı söylemedi bile bu astigmat ne dediğimde başladı gevelemeye en zor düzeltilen astigmatta sende yüksekti de vs inandık mı hayır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redee R kullanıcısına yanıt
    Sizin ameliyatınızı da mı o yaptı?Kaçtı numaranız,kaça düştü?Şu an netlik yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.