Şimdi Ara

[REHBER] Nvıdıa Kartlar İçin 'TEMİZ DRİVER' Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
8
Favori
6.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar.Son zamanlarda nvıdıa kart kullanan arkadaşlarda görülen driver ile ilgili problemler dolayısıyla bu rehberi hazırlamaya karar verdim.Öncelikle aşağıdaki anlattıklarımın hepsi yerine sistemi formatlamak yapılabilir ancak her driver yüklemesi ile bunu yapmak uzun bir uğraş gerektireceğinden dolayı bu rehberin daha yararlı olacağını düşünüyorum.

NOT:Bu anlattıklarım kendi kullandığım windows 7 64 bit sürüm için geçerlidir.Bu işlemleri yapmadan önce kartı default hızına alınız.

1-)Öncelikle sistemimize uygun en güncel driveri nvıdıa sitesinden indiriyoruz. http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

2-)Mevcut driveri kaldırmadan önce yapmamız gereken bir kaç adım mevcut.İlk olarak otomatik windows güncellemesini devre dışı bırakıyoruz.Ayrıca antivirüs ve başlangıçta yada sistem üzerinde çalıştırdığımız msı afterburner,evga precision,core temp gibi programların başlangıçta çalışmasını önleyip ayrıca kurulum aşmasında da çalışmamasını sağlıyoruz.Ayrıca sistemin kurulu olduğu diskte yani "C" Dizininde NVİDİA klasörü bulunur ve bunda daha önce yüklemiş olduğumuz sürücü paketinin çıkartılmış hali bulunur siz sürücüyü kaldırdığınız zaman windows yeniden başlatma sonrası bu klasörden aynı sürücüyü kuracağından tam silmeye başlamadan önce ana dizindeki NVİDİA klasörünü silmeyi ihmal etmeyin.Şimdi sürücüyü kaldırmaya hazırız.

3-)İlk olarak program ekle kaldırdan 3d vision ile ilgili sürücüleri ,physx sürücülerini ve GeForce Experıence programını kaldırıyoruz.Geriye ise ana sürücü ve hd ses sürücüsü kalacaktır.Bunlarıda program ekle/kaldırdan sileceğiz ve her birini sildiğimizde sistem bizden yeniden başlatmamızı isteyecektir bu adımları atlamadan ikisini silerkende reboot etmenizde yarar var çünkü bir sonrakini yeniden başlatmadan silmiyor.

4-) Son yeniden başlatma sonrasında ise artık sistemde mevcut ekran kartınız yerine "standart vga bağdaştırıcı" görünecektir.

5-)Kalıntı dosyaları temizlemek için ilk olarak(eğer sisteminizde "gizli klasör ve dosyaları göster" etkin değilse bundan sonraki kısım için bu seçeneği klasör seçeneklerinden etkin etmeyi unutmayın) C/Program Files (x86) konumunda NVIDIA Corporation klasörünü,- C/ProgramData konumundan NVIDIA ve NVIDIA Corporation klasörlerini siliyoruz.

6-)Diğer aşamada ise C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData konumundaki local,locallow ve roamıng klasörlerindeki bütün nvıdıa ile ilgili dosyaları siliyoruz.Yine aynı kısımda yer alan C:\Users\Default\AppData konumundaki local ve roaming klasörlerinde Nvidia dosyaları kaldıysa siliyoruz.

Bu işlemlerden sonra kayıt defteri ile ilgili aşamalara geçiyoruz.Her ihtimale karşı kayıt defterinizin yedeğini almayı unutmayın.

7-)Kayıt defterini açarak "HKEY_CURRENT_USER" konumuna geliyoruz ve software bölümünden nvidia ile ilgili olanları kaldırıyoruz.

8-)Aynı kısımdan Wow6432Node de nvıda ile ilgili br şey varsa siliyoruz.

9-)Yine kayıt defterinde "HKEY_LOCAL_MACHINE" konumunda yer alan software kayıt girdisinden Nvidia ile ile ilgili dosyaları siliyoruz.

9-)Kayıt defterinden “HKEY_USERS”/.DEFAULT/Software bölümünden nvıdıa ile ilgili klasörü kaldırıyoruz.

10-)Aynı bölümde “S-1-5-18”/Software/ kısmında varsa NVIDIA Corporatıon klasörünü kaldırıyoruz.

11-)Regediti kapatıyoruz ve geri dönüşüm kutusuna atılan klasörleride kaldırıp sistemi güvenli modda açmak için çalıştıra msconfig yazarak yine buradan güvenli modda açılışı etkin hale getiriyoruz.Sistemimiz bu ayar etkinken safe modda açılır hale gelecektir yeni sürücüyü kurarken güvenli modu devre dışı etmeyi unutmayın.

.....

Bu işlemleri yaptıktan sonra sistemi reboot ediyoruz ister açılış esnasında f8 isterse mconfıg üzerinden güvenli modu aktif ederek sistemi mutlaka güvenli modda açıyoruz.

12-)Sistem açılışında kartımız genel vga bağdaştırıcısı olarak görünecektir aygıt yöneticisinde bu normaldir ve yeniden kaldırmaya gerek yoktur.

13-)Yukarıda regedit ile ilgili işlemleri yaptık ama her ihtimale karşı kalabilecek artıklar dolayısıyla driver sweeper indirip(artık bunun yerine driver fusıon var onu indirmeniz gerekiyor) nvidia çipset,nvidia display ve nvidia physx işaretleyerek sistemi analiz ediyoruz kalan parçaları program buluyor ve temizle diyerek sistemi yeniden güvenli modda başlatıyoruz.Her ihtimale karşı yeniden driver sweeper aynı işlemi uyguluyor program herhangi bir şey bulamaz ise ccleaner ilede olası artık dosyaları kaldırmak için tekrar tarama yaparak geriye bir şey kalmış mı son kez analiz ediyoruz.

Şimdi sistemimizi normal şekilde başlatıyoruz ve ekran çözünürlüğümüz ilk başta düşük olacaktır.İndirdiğimiz sürücümüzü yükleyecekken sistemde herhangi bir nvidia sürücüsünün olmadığını yükleme ekranında görmüş olmalısınız sonrasında ise bilindik şekilde kuruluma başlar ve en temiz şekilde son sürücüyü kurmuş olursunuz.

Bu işlemleri sürücü ile ilgili sorun yaşayan arkadaşların yapması gerekli olabilir.Sürücü ile ilgili sorun yaşamayan arkadaşlar ise sadece kurulum esnasında temiz kurulumu seçmeleri yeterli olacaktır.

Herkese yararlı olması dileğiyle.

KAYNAK: https://forums.geforce.com/default/topic/467215/geforce-driver-installation-guide-a-guide-to-ensure-your-drivers-are-installed-properly-/

http://www.overclock.net/t/1150443/how-to-remove-your-nvidia-gpu-drivers#post15432476

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Mayıs 2014; 1:22:43 >

• Ben de Win7 64bit kullanıyorum. ileride sorun olursa okruz artık. Teşekkürler anlatımın için yalnız kaynak neresi? Sen mi denedin?
  • ayrıntılı anlatım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Ben de Win7 64bit kullanıyorum. ileride sorun olursa okruz artık. Teşekkürler anlatımın için yalnız kaynak neresi? Sen mi denedin?

Ben teşekkür ederim.Bunu paylaşmamın asıl amacı sorun çıkarmadan kurulumun yapılabilmesini sağlamak sistemde her zaman tek sorun ekran kartından kaynaklanmıyor diğer bileşenlerin sorun çıkarması her an olabilecek bir şey eğe rekran kartı haricinde tüm bileşenler sorunsuz yük altında çalışıyorlarsa sorunu kartta yada sürümünde aramak gerekiyor yoksa sorun varken sürücüden demek pek mantıklı olmuyor bu durumda.Kaynak olarak driver sweeper sonrası her yerde var zaten ama regedıt kısmı bana ait desem yanlış olmaz herhalde regedıtı dolaşırken nvıdıa ile ilgili bulduğum kısımlar vardı diğer forumlarda da kısmı de olsa benzer görüş bildirenler olmuş bu nedenle paylaştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

ayrıntılı anlatım için teşekkürler.

Umarım sizde yeni kartınızla driver yüzünden yaşadığınız sorunlara en kısa sürede çözüm bulursunuz.Derler ki 670 680 bir sene oldu çıkalı oc yapa yapa kartlar gümledi ama sizde yeni kart var onda da var aynı sorun o zaman sıkıntı kesinlikle sürücüde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Ben de Win7 64bit kullanıyorum. ileride sorun olursa okruz artık. Teşekkürler anlatımın için yalnız kaynak neresi? Sen mi denedin?

Ben teşekkür ederim.Bunu paylaşmamın asıl amacı sorun çıkarmadan kurulumun yapılabilmesini sağlamak sistemde her zaman tek sorun ekran kartından kaynaklanmıyor diğer bileşenlerin sorun çıkarması her an olabilecek bir şey eğe rekran kartı haricinde tüm bileşenler sorunsuz yük altında çalışıyorlarsa sorunu kartta yada sürümünde aramak gerekiyor yoksa sorun varken sürücüden demek pek mantıklı olmuyor bu durumda.Kaynak olarak driver sweeper sonrası her yerde var zaten ama regedıt kısmı bana ait desem yanlış olmaz herhalde regedıtı dolaşırken nvıdıa ile ilgili bulduğum kısımlar vardı diğer forumlarda da kısmı de olsa benzer görüş bildirenler olmuş bu nedenle paylaştım.

Anladım şimdi, sağol. Ya, sormamın sebebi, malum birinin bilgisayarında ikinci adımla ilgili sorun yoktur diğer adımla ilgili sorun vardır falan. Onu dazaten her ihtimale karşı yedeği alınız diye uyarmışsın, bu da güzel olmuş.

• elinize sağlık.faydalı bir rehber olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

elinize sağlık.faydalı bir rehber olmuş

Teşekkürler.Şu sıralar yaşanan sorun her ne kadar nvıdıa tarafından olsada sistemde oluşan eski driver kalıntıları stabiliteyi etkiliyor bu nedenle driver sweeper kullanılsada bazı yerler es geçilebiliyor sistem dosyalarını korumak adına o nedenle belirttiğim yerlere uğramanın faydası olacaktır umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

elinize sağlık.faydalı bir rehber olmuş

Teşekkürler.Şu sıralar yaşanan sorun her ne kadar nvıdıa tarafından olsada sistemde oluşan eski driver kalıntıları stabiliteyi etkiliyor bu nedenle driver sweeper kullanılsada bazı yerler es geçilebiliyor sistem dosyalarını korumak adına o nedenle belirttiğim yerlere uğramanın faydası olacaktır umarım.

sizin rehberi okumadan öncede reg edıtte amd vede nvidia ile ilgili ne varsa temızledım.
    ayrıca tabıkı drıverswperlada tamızledım.
    fakat sorun maalesef var.
    acaba formatmı atsam dıyorum.
    yukardaki mesajdaki temennileriniz için teşekkürler.
  • Sürücü bolluğu yaşadığımız şu günlerde nvidiacılar için işe yarayacak bir rehber, sorun yaşayan ve konuyu gözden kaçıran arkadaşlar için güncellemek istiyorum.Rehber win7 x64 platformuna ait ve ilk mesajda verdiğim kaynakların bir özetini kapsıyor.Kendim her yeni sürücü çıktığında bu işlemleri uyguluyorum ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım.Umarım kimse sorun yaşamaz ama yaşayacaklar için buradakiler yapılırsa büyük ihtimalle sürücü ile ilgili var olan yazılımsal sorunlarınız çözülecektir.
  • Bu kadar işi yapmak size zor geliyorsa bu driver fusion programını kullanabilirsiniz. Önceden driver sweeper vardı, onun yerine artık bu çıktı. AMD kartların da sürücülerini temizliyor.
    http://treexy.com/products/driver-fusion
    Bu programla bile eski sürücüleri temizleyemediğinizi düşünüyorsanız, yukarda belirtilen rehberi uygulayabilirsiniz.
  • genelde driver fusion ile temiz kurulum yapıyorum.şu ana kadar bir iki defa sorun oldu onda da tekrar kullanınca programı sorun çözülmüştü.detaylı yazı için teşekkürler
  • Windows 8.1 için ;

1-)İlk olarak program ekle kaldırdan tüm Nvidia programlarını siliyoruz.

2-)Reboot ederek Windowsu normal şekilde açıyoruz.(Öncesinde windows güncellemesini devre dışı bırakın yoksa otomatik olarak kalıntıları temizlemeden windows update sürücüyü indirip kurmaya çalışacaktır)

3-)İşletim sisteminin yüklü olduğu diskte(muhtemelen C ) Program Files,Program Files(X86) ve Program Data da yer alan tüm nvidia klasörlerini siliyoruz.

4-) Klasör seçeneklerinden Gizli dosya ve klasörleri Gösteri seçip sonraki aşamadaki klasörlerin görünmesini(local,app data gibi) sağlıyoruz.

5-)Kullanıcılar/Kullanıcı İsmi/App Data da yer alan Local-LocalLow ve Roamıng Klasörlerindeki nvidia ait dosyaları siliyoruz.

6-)Kullanıcılar/DEFAULT/App Data da yer alan Local ve Roamıng Klasörlerindeki nvidiaya ait dosyaları siliyoruz.

Masaüstündeki açık pencereleri kapatıp kayıt defterini açıyoruz.

Kayıt Defterinde ise;(her ihtimale karşı yedeğinizi mutlaka alınız)

7-)HKEY_CURRENT_USER/Software anahtarındaki nvidia dosyalarını kaldırıyoruz.

8-)Aynı sırada Wow6432Node açarak varsa nvidia kalıntılarını temizliyoruz.

9-)HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE kısmından nvidia klasörlerini temizliyoruz.

10-)Aynı sırada Wow6432Node açarak varsa nvidia kalıntılarını temizliyoruz.

11-)HKEY_USERS/.DEFAULT kısmında varsa nvidia klasörlerini kaldırıyoruz.

12-)S-1-5-18/Software bölümündeki nvidia kalıntılarını kaldırıyoruz.

Regeditten çıkıp ilk önce geri dönüşüm kutusunu boşaltıyoruz.Sonrasında ise sistemi güvenli modda başlatıp cclener ile kayıt defterinde olası artıkları temizleyip sistemi normal şekilde yeniden başlatıyoruz.Artık yeni sürücümüzü sorunsuzca kurabiliriz.Bu rehberi farklı firmalar arası kart geçişlerinizide yada mevcut sürücüde yaşadığınız olası sorunlar nedeniyle silip eski bir sürücüye geçmek istediğinizde kullanabilirsiniz.Sisteminizde yer alan nvidiaya ait tüm kalıntılar böylece temizlenmiş olur.

EK olarak bu işlemlerin bir kısmını yapan bir program var ismi "Display Driver Uninstaller(DDU)" (v 12.7.1.0http://www.guru3d.com/files_get/display_driver_uninstaller_download,8.html) Bu programı kullandım ancak hala geliştime aşamasında ve bazı kayıt defterindeki kalıntıları silemiyor.Vaktiniz varsa manuel olarak kaldırın yoksa verdiğim programı kullanın.

Program Kullanımı

Önerilen Safe Modda kullanmak ve kullanmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturmak(windows 7 32-64 bit ve 8/8.1 32-64 bit tam uyumlu)

İsteğe bağlı 3 şekilde sürücü kaldırma işlemi uygulayabiliyor.İlkinde sadece sürücüyü kaldırıp restart etmeden yeni sürücüyü kurabilme.Diğerinde mevcut sürücüyü kaldırıp sonrasında restart edip yeni sürücüyü kurabiliyorsunuz.Son olarakda benim yukarıda yazdıklarımı yani yeni bir kart takmadan önceki tüm kalıntıları temizleme yapabiliyorsunuz.Unutmadan ilkini uygularsanız ve restart atarsanız başlangıçta siyah ekran(black screen)le karşılaşıyorsunuz bunun içinde restart etmemeniz gerekiyor.Forumdaşlarımıza yararlı olması dileğiyle iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Mayıs 2014; 1:24:56 >

• Arkadaşlar sizler için konuyu güncelledim temiz kurulumu ne şekilde yaptığımı sormuştunuz hem Windows 7 hemde Windows 8.1 için hangi işlemleri uyguladığımı detaylıca anlattım.Yinede sormak istedikleriniz olursa konu içinde paylaşmanızı rica ediyorum.
  • Faydalı bilgiler icin tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Arkadaşlar sizler için konuyu güncelledim temiz kurulumu ne şekilde yaptığımı sormuştunuz hem Windows 7 hemde Windows 8.1 için hangi işlemleri uyguladığımı detaylıca anlattım.Yinede sormak istedikleriniz olursa konu içinde paylaşmanızı rica ediyorum.

Tskler hocam aydinlattinz....;)) eliniz dert gormesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat aslında harici kamera ile,
    onnce denetım masasından tum nvıda aygıtlarını kaldırıp,
    sonrasında,
    Driver Sweeper
    ıle gerı kalanı temızleyıp,
    yeni drıver kurulumuna kadar bır bolumu videoya alıp sunsan süper olur.
    yok abi ben yapamam dersen benım trıpot almamı beklıcen :P

artık şu amd nvidi drıver sılme kaldırma nasıl olur gösterelim diyorum.
    yetet artık gına geldi.
    o drıvera poh atar oteki der şu şu olmadı.
    bilsinler artık öğrensinler.

NOT: dırek video alamıyorz cunku pc 2 kere resetlenmekte.
    o yüzden harici kamera ile çekmek lazım.

dip nıt: harf hataları yapmış olabilirim kusra kalmayınız.
  • Cok yararli bir konu, sade ve guzel bir anlatim. Nvidia kullanıcılarına rehber olabilecek niteliğinde bir sunum. Teşekkürler anlatim icin. Ileride Nvidia kullanir isem, benim içinde okuyabilecegim Ana konulardan birisi oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 9 Mayıs 2014; 7:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Arkadaşlar sizler için konuyu güncelledim temiz kurulumu ne şekilde yaptığımı sormuştunuz hem Windows 7 hemde Windows 8.1 için hangi işlemleri uyguladığımı detaylıca anlattım.Yinede sormak istedikleriniz olursa konu içinde paylaşmanızı rica ediyorum.

Dostum eyvallah gerçekten güzel bir anlatım olmuş

hemen uygulamaya başlayacağım teşekkürler

• Yeni sürücüyü eski sürücüyü kaldırmadan hızlı kurulum şekilde yüklüyorum, en ufak bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.