Şimdi Ara

regülatör kullanımı yada ups

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Arkadaşlar gene bir problemim var.
    işyerinde 1.5 kw lık kompresör içeren toplam 2.3 kw lık bir makinamız var.
    Kompresör 1.5 kw gücünde 60 hz de 10 amper çekiyor. Voltajımız çok düşük (185 volta düştüğünü bile gördüm). Bunu aşmak için bir regülatör aldırdım (Çetinkaya 5kw). Cihaz şu anda bu regülatörle çalışıyor ve çıkış 220 sabit geliyor.
    Merkezi jeneratör var ve 5-10 sn de devreye giriyor.

    Sorun ise şu...
    Bu kompresör 3 defa arızalandı (bu nedenle regülatör aldık). Son arızayı regülatör varken yaptı. Önceden firma suçu voltaja atıyordu, regülatörle bunu çözdük fakat aynı cihazı kullanan ve başka bir yerdeki elektrikçi cihazı satan firmaya, regülatörün voltajın çok düştüğü ve uzun sürdüğü zamanlarda sağlıklı olarak regüle etmeyeceğini söylemiş...
    Bu nedenle bu seferde ups almamızı istediler fakat ups de sonuçta regüle ediyor ama 3 kva bir ups alsak (içlerinde 8 adet A akü var ve seri bağlanmış yani 96V 56A) gene işimizi görürmü..


    elimizdeki veriler
    Cihazımız 2,3kw bir yük ve 7 gün 24 sat çalışıyor. en az ayda 25 gün çalışıyor. (arada kısa sürelerle devreden çıkıyor ama uzun süre çalışıyor)
    Bu cihaz elektrik kesintisinde durup elektrik geldiğinde kendini tekrar devreye alan bir cihaz.(standby a geçmiyor klima mantığında elektrik gelince çalışmaya devam)
    Bunu beslemeye çalışan zaman zaman 190 v seviyesine düşen bir voltaj
    5-10 sn de devreye giren ve bütün işyerini besleyen bir jeneratör.
    Sadece bu cihazı besleyen 5KW Çetinkaya marka regülatör.

    Sonuç olarak bu yükteki cihazı uzun süren kesintilerde jeneratör çalışırken düşük voltajın uzun sürdüğü durumda nasıl sağlıklı olarak besleyebiliriz...
    Regülatör 150/250 v aralığında çalışan bir regülatör. Bence bu yeterli diye düşünüyorum. elektrikçi uydurmuş gibi geliyor. Sonuçta regülatör bir trafo gibi çalışıyor...



  • Kompresör servisi nasıl çamura yatacak
    Regülatör servo değilmi , uygun voltaj aralıklarında gereken voltajı sağlamak için gerekli kademeyi seçer .

    Televizyon montajı sırasında yetkili servisler yüksek akım prizlerini önerir , ,televizyon bozulurda eve servis gelirse Y.A prizi olmazsa suçu almadığınız için size yükler , alsanız arıza yapsa televizyon bu sefer kötü voltaj dalgalanmalarından dolayı şebeke voltajına bağlar ,sonuçta asla suçu sattıkları üründe bulmazlar .
    Klasik çamura yatma tatktiğidir . genelimize yayılmıştır .

    Servisinizi değiştirin .. gerekeni yapmışsınız siz . ötesi yok ..
  • Merhaba;Servo regülatör regüle edeceği voltaj aralığı kendine uygun olduğu müddetçe sorunsuz regüle eder.Öyle 3-5 dak. sonra regüle edemez vb. görüşü yanlıştır.
    Sizin sistemde anladığım kadarıyla problem;kompresör motor gücü zayıf-düşük kalıyor.Motorunu en az 2,2Kw.ya yükseltin,problem düzelecektir.
  • Değerli görüşleriniz için teşekkürler, kompresörün gömlek yırtılmış ve değiştirildi. Şimdi daha sessiz ve stabil çalışıyor. Çalışması gereken referans aralıklarını da değiştirdik ve çalışma süresini böylece azaltıp çok yüke binmesini engelledik. Ayrıca 3 kva bir ups de geliyor. Bu ups i regülatörü devreden çıkarmadan şebeke --> regülatör-->ups --> kompresör olarak bağlasak daha verimli çalışır mı? (firma suçu voltaja atıyor dememe bakmayın regülatörüde onlara aldırdım. Sonuçta 100.000 lik sistem aldık firmadan. Cihazı beslemeyi sağlamak onların görevi. beni düşük voltaj ilgilendirmez, cihaz satıyorsan onu düzgün çalışır şekilde donatacaksın ki satabilesin. Regülatörü ben tavsiye ettim akıllarına dahi gelmedi ama 1000 tl bile etmeyen regülatörü almasalardı cihazı almazdık:)) Sonuçta kamu hizmeti yapıyoruz devletin parasını çarçur etmeyiz ettirmeyiz...
    (UPS e de para vermeyecez elde olanı kullanacaz)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekiz

    Değerli görüşleriniz için teşekkürler, kompresörün gömlek yırtılmış ve değiştirildi. Şimdi daha sessiz ve stabil çalışıyor. Çalışması gereken referans aralıklarını da değiştirdik ve çalışma süresini böylece azaltıp çok yüke binmesini engelledik. Ayrıca 3 kva bir ups de geliyor. Bu ups i regülatörü devreden çıkarmadan şebeke --> regülatör-->ups --> kompresör olarak bağlasak daha verimli çalışır mı? (firma suçu voltaja atıyor dememe bakmayın regülatörüde onlara aldırdım. Sonuçta 100.000 lik sistem aldık firmadan. Cihazı beslemeyi sağlamak onların görevi. beni düşük voltaj ilgilendirmez, cihaz satıyorsan onu düzgün çalışır şekilde donatacaksın ki satabilesin. Regülatörü ben tavsiye ettim akıllarına dahi gelmedi ama 1000 tl bile etmeyen regülatörü almasalardı cihazı almazdık:)) Sonuçta kamu hizmeti yapıyoruz devletin parasını çarçur etmeyiz ettirmeyiz...
    (UPS e de para vermeyecez elde olanı kullanacaz)

    Şebeke-regülatör-ups sıralamasında regülatöre pek ihtiyaç kalmaz.Çünkü On-line ups,yaklaşık 110-280V aralıklarında problemsiz gecikmesiz net regülasyon yapar.Haa elimizde zaten var,diyecekseniz evet arada bulunsun,faydası olur zararı olmaz.
    Daha önemlisi;gömlek tamiri sonrası motorun çektiği akım normale döneceğinden önceki sıkıntılar olmayacaktır.Devlet malına sahip çıkanlara Rabbimiz sahip çıkar,Allah razı olsun.Madem mesele devlet malına sahip çıkmak,,karınca kararınca bir katkımız olacaksa,,bizler devamlı buralardayız hocam.Hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.