< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Reflu ameliyati olan varmi arkadaslar. (10. sayfa)

-
-
Adam sanki sevgilisine duygularını mı yazmış? Şikayetlerini paylaşıyor insanlar birbirine destek oluyor. O şikayeti olan operasyonla kurtulmuşsa diğerine örnek oluyor. Sadece ameliyat olan yazsaydı bu konu yıllar önce kaybolur kimsenin kimseden haberi olamazdı. Dik dik konuşunca cool mu oluyorsun? Senin yorum sayfadaki en lüzumsuzuquote:
Orijinalden alıntı: M.S .T
Bu mesaj silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 1 Haziran 2020; 22:12:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burası forum konuyla alakalı şeyler yazılıyor sen de tutmuş "bana ne " diyorsun sayın kişi kimse senin özel defterine bir şey yazmadı, bana ne diyeceksen sen de buraya yazmayacaksın.Zorla mı okutuyoruz, zorla mı yazdırıyoruz!
Çok merak ediyorum şu yorumu hakkı yenen bir garibanı savunmak için de GERÇEK hayatta yapıyor musunuz?! Mesela devletin yolunu işgal edip de PARK PARASI alan değnekçileri görünce de yapsan, ne dersin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 1 Haziran 2020; 22:23:37 > -
bu dediğim boğaz ağrısı falan halsizlik ile başladı 3-4 gündür sürüyor. afedersiniz sürekli balgam çıkarasım geliyor. reflü ile bir alakası var mı bilmiyorum. ayrica birşey soracağım bu reflü astım belirtilerine benzer semptomlar gösterme olasılığı var mıdır? -
Halsizlik ve balgam varsa başka bir hastalık olabilir. Ya da reflüye farklı bir hastalık eşlik ediyor olabilir. Çünkü reflüde daha çok kuru öksürük görülüyor. Halsizlik ayrı bir konu enfeksiyon ihtimali ya da kan değerleri kontrol edilmeli.quote:
Orijinalden alıntı: twinzz
bu dediğim boğaz ağrısı falan halsizlik ile başladı 3-4 gündür sürüyor. afedersiniz sürekli balgam çıkarasım geliyor. reflü ile bir alakası var mı bilmiyorum. ayrica birşey soracağım bu reflü astım belirtilerine benzer semptomlar gösterme olasılığı var mıdır?
İkinci soruda evet. Reflü ile astımın çok yakın ilişkisi olabilir. Ama her reflü astım da yapmaz. Bazılarında astım benzeri şikayetler oluştururken bazılarında zaten var olan astımı körükler.
Saydığınız şeyler için üç farklı doktora (gastroenteroloji, kbb ve dahiliye) görünmenizde fayda var. Onlar doğru tespit ve tedaviye yönlendireceklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 2 Haziran 2020; 8:32:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugün KBB doktoruna gittim. 2 haftadır sol kulağım tıkalı olduğu için kulağımı temizlemişti geçen cuma. Fakat ertesi gün yine kulağım tıkandı ve aşırı bir çınlama oluştu. Bugün daha çok onun için gittim doktora. Boğazıma da baktı ve boğazımda iltihap olduğunu söyledi kameradan banada gösterdi hatta. Boğazımda ki iltihap kulağıma zarar veriyormuş. Kulak zarımın arkasında sıvı birikmiş. Antibiyotik, boğaz spreyi ve bir ilaç daha yazdı. Kullanmaya başladım bakalım ne olacak. Reflü konusunu da söyledim reflü boğazda ağrı yapmaz dedi. Mide kapağının gevşek olmasına da çoğu insanda gevşek olduğunu ama bunun reflü anlamına gelmediğini söyledi. Bu arada cevaplar için çok teşekkür ederim. -
Merhaba
Ben 1 ay önce toupet reflü ameliyatı oldum. Aynı sizin dediğiniz gibi su içerken bile zorlanıyorum. Siz hangi tip ameliyat oldunuz. Toupet mi nissen mi. Şimdi yerken tıkanmanız geçti mi.
Merhaba
Bende 1 ay önce Toupet ameliyatı oldum. Başlarda sıvı içerken zorlanmıyordum. Ama şimdi zorlanıyorum. Siz doktorunuza başvurdunuz mu?
quote:
Orijinalden alıntı: twinzz
Bugün KBB doktoruna gittim. 2 haftadır sol kulağım tıkalı olduğu için kulağımı temizlemişti geçen cuma. Fakat ertesi gün yine kulağım tıkandı ve aşırı bir çınlama oluştu. Bugün daha çok onun için gittim doktora. Boğazıma da baktı ve boğazımda iltihap olduğunu söyledi kameradan banada gösterdi hatta. Boğazımda ki iltihap kulağıma zarar veriyormuş. Kulak zarımın arkasında sıvı birikmiş. Antibiyotik, boğaz spreyi ve bir ilaç daha yazdı. Kullanmaya başladım bakalım ne olacak. Reflü konusunu da söyledim reflü boğazda ağrı yapmaz dedi. Mide kapağının gevşek olmasına da çoğu insanda gevşek olduğunu ama bunun reflü anlamına gelmediğini söyledi. Bu arada cevaplar için çok teşekkür ederim.Hocam o konuda bir yanlış var reflünün en sık görülen belirtilerindendir boğaz ağrısı.
-
bende de gastrit var eroziv gastropati nedir bilen var mı
-
arkadaşlar 5 sene geçti ameliyat olalı. şu an herhangi bir sorunum yok haftada 1 mide koruyucu içiyorum o kadar içmezsem gene azcık yanmaya başladı ama ben kendime hiç dikkat etmiyorum ne varsa yemeye devam ediyorum
-
Nissen oldum.Çok şükür bir sıkıntım ama nadirde olsa arada sırada yediklerim mideme inerken zorlanıyor ama çok nadir oluyor.
Özel mesaj atamadım size. Çok geçmiş olsun. Ne kadar süre oldu ameliyattan bu yana? Şikayetleriniz neydi? Umarım hepsi gitmiştir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Pulzr4
Keske hastaligi olan kisiler boy kilo oranini , yeme aliskanliklarini da yazsaymis. 2 sene once bende de vardi bu illet. İsin kotusu 40 kilo fazlam vardi sabahlari borekler , aksamlari cipsler , kolalar ki bunlar yatmadan 30 dakka once tukettigim seylerdi. Gece bogazima mide suyum geliyordu. Ara ara lansor kullaniyordum ama 2 senedir beyaz ekmek , cips, ketcap , serbertli tatli , kizartma ( cok nadir ) vs vs tuketmiyorum. Eskiden reflu derdim oldugunu bu konuyu gorunce hatirladim. Ameliyattan korkanlar icin sanirsam tek yol yukari da yazikdiklarim. Onun disinda yok mahmut efendi reflu yagi , yok ekrem tv reflu haplari sacmaligina bel baglamayin :) Ek olarak faydasi oldu mu bilmem ama bahcemizdeki narlari benden baskasi sevmedigi icin suyunu cok ictim gunde 300-400 mlNarin mideye faydasi var midir isterseniz doktorunuza tanisin. Allah sifa versin...
reflü fiziksel bir hastalık. istediğin kadar yemeklerine dikkat et mide asidi denen şey yakıyor boğazını biz ona reflü diyoruz. sen her lokma yuttuğunda mide kağakçığı açılır sonra kapanır reflü hastasında bu mide kapakçığı açık oluyor mide fıtığı yani. midende sen yemek yesende yemesende o asid birikiyor o açık olan kapaktan çıkıp boğazını yakıyor. akü suyu ile aynı asıd oranı var bunun
-
quote:
Orijinalden alıntı: poturreflü fiziksel bir hastalık. istediğin kadar yemeklerine dikkat et mide asidi denen şey yakıyor boğazını biz ona reflü diyoruz. sen her lokma yuttuğunda mide kağakçığı açılır sonra kapanır reflü hastasında bu mide kapakçığı açık oluyor mide fıtığı yani. midende sen yemek yesende yemesende o asid birikiyor o açık olan kapaktan çıkıp boğazını yakıyor. akü suyu ile aynı asıd oranı var bunun
Alıntıları GösterÇok doğru. Yanlış anlaşılmaması için bir ekleme yapıyım; mide fıtığı İle kapakçığın açık olması aynı şey değil. Kapakçığın açık olması mide ile yemek borusundaki kasın işlevini düzgünce yerine getirmeyip içeriğin yukarı doğru kaçışı demektir. Mide fıtığı ise midenin olması gerektiği pozisyondan farklı olarak diyaframdan daha üste doğru (akciğerlere doğru) kayması demek. Ama ikisinin de en yaygın sonucu asit reflüsü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 21 Eylül 2020; 10:40:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: poturreflü fiziksel bir hastalık. istediğin kadar yemeklerine dikkat et mide asidi denen şey yakıyor boğazını biz ona reflü diyoruz. sen her lokma yuttuğunda mide kağakçığı açılır sonra kapanır reflü hastasında bu mide kapakçığı açık oluyor mide fıtığı yani. midende sen yemek yesende yemesende o asid birikiyor o açık olan kapaktan çıkıp boğazını yakıyor. akü suyu ile aynı asıd oranı var bunun
Alıntıları GösterDoğrudur. Geçmiş olsun.
bende de 3 hafta önce şiddetli şekilde başladı ayva yemiş gibi boğazımda takılıyor gibi bir his var ondan önce boğazım yanmıştı. 2 haftadır gaviscon motilium ve panocer kullanıyorum. doktor 1 ay kullan ilaçla geçmezse ameliyatı düşün dedi kapalı veya açık olarak. açıkçası düşünmüyorum özel olduğundan para için istiyor olabilirler
-
Ameliyat iyileştirecek mi acaba?
Şunları denemeni öneririm. Stresli ortamlardan tamamen uzak dur. Aile iş vs ne ise ortam değiştir olabildiğince.
Fazla yemek yeme. 3 öğün ye. Ara öğün yapma. Öğünler arasında en az 4-5 saat olsun. Bir de fazla kırmızı et yeme, kızartma ve şeker hiç yeme.
Umarım iyileşirsin. Aynı hastalık bende vardı. Şu anda çok daha iyiyim. Dikkat etmek gerekiyor. Esas nedeni stres, hızlı yemek yemek ve geç saatte yemek.
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Mayıs 2025; 22:22:48 > -
hocam buna katılmıyorum, protonex isimli ilacı yaklaşık bir yıldır kullandım sınav dönemimde, şikayetim tamamen azaldı diyebilirim. Hala da kullanıyorum, tavsiye ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X