Şimdi Ara

Reflu ameliyati olan varmi arkadaslar. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
8
Favori
78.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle bir hastalık için ameliyat olmak? ne kadar canınız kıymetli la sizin,10 yıldır çekiyorum yediğime içtiğime dikkat edersem o günü rahat geçiriyorum,ameliyat olacağına boğazını tut,tamam sakinim.
  • benim gastrit + reflü vardı, ilaçları bıraktım iki yıldır sabahları aç karna bir tatlı kaşığı bal yiyerek devam ediyorum çok şükür.

reflü şikayetim uzun zamandır yok. miğde yanmaları özellikle çok yediğimde kahve içtiğimde falan oluyor arada ama hastanelik olacak kadar kötü olmadım uzun zamandır Allah'a şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

böyle bir hastalık için ameliyat olmak? ne kadar canınız kıymetli la sizin,10 yıldır çekiyorum yediğime içtiğime dikkat edersem o günü rahat geçiriyorum,ameliyat olacağına boğazını tut,tamam sakinim.
    herkeste aynı şiddette olmuyor hocam. bazılarına uyku uyutmuyor, kardeşlerimde var reflü, bir kardeşim geceleri oturarak uyumaya çalışıyordu artık.
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Sizin ki en basit düzeyde hafif reflü inşallah daha şiddetlisine yakalanmazsınız hocam Yediklerime inanılmaz şekilde 3 aydır dikkat etsemde haplarımı düzenli kullansamda genelde hergün sesim kısık geziyorum geceleri inanılmaz rahatsız ediyor. Yani her reflü sandığınız gibi olmayabiliyor dikkat edin ilerlemesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestmat

Sizin ki en basit düzeyde hafif reflü inşallah daha şiddetlisine yakalanmazsınız hocam Yediklerime inanılmaz şekilde 3 aydır dikkat etsemde haplarımı düzenli kullansamda genelde hergün sesim kısık geziyorum geceleri inanılmaz rahatsız ediyor. Yani her reflü sandığınız gibi olmayabiliyor dikkat edin ilerlemesin.
    birali cerezli cig kofteli kolali bir gunun ardindan uykumdan uyanip yorgana kustugumu bilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske hastaligi olan kisiler boy kilo oranini , yeme aliskanliklarini da yazsaymis. 2 sene once bende de vardi bu illet. İsin kotusu 40 kilo fazlam vardi sabahlari borekler , aksamlari cipsler , kolalar ki bunlar yatmadan 30 dakka once tukettigim seylerdi. Gece bogazima mide suyum geliyordu. Ara ara lansor kullaniyordum ama 2 senedir beyaz ekmek , cips, ketcap , serbertli tatli , kizartma ( cok nadir ) vs vs tuketmiyorum. Eskiden reflu derdim oldugunu bu konuyu gorunce hatirladim. Ameliyattan korkanlar icin sanirsam tek yol yukari da yazikdiklarim. Onun disinda yok mahmut efendi reflu yagi , yok ekrem tv reflu haplari sacmaligina bel baglamayin :) Ek olarak faydasi oldu mu bilmem ama bahcemizdeki narlari benden baskasi sevmedigi icin suyunu cok ictim gunde 300-400 ml Narin mideye faydasi var midir isterseniz doktorunuza tanisin. Allah sifa versin...

4yıl öncesinde bendede kusma vardı reflü dediler önemsemedim geçti gitti taki bu seneye kadar hergün öksürük ve ses kısıklığı yaşam kalitesini düşüren bişey iş hayatı ve sosyal hayatın etkileniyor ses kısılınca kimseyle konuşmak istemiyorsun ki doktorlarda boğazını dinlendirmeyi öneriyorlar sanırım sizde nefes darlığı öksürük ses kısıklığı Yok bunlar aylarca sürünce insan çaresiz kalıp ameliyatı düşünebiliyor

• ben şalgam içince geberiyorum. aç karnına sıvı tüketmekte tetikliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Dostum, inan reflu'nun o kadar farkli semptomlari var ki, kisiden kisiye degisiyor. Mesela benim arkadasimda sirt agrisi, kalp carpintisi, hazimsizlik, belli zamanlarda enfeksiyon yapiyor. Bir video paylasiyorum, reflu'nun extra semptomlari hakkinda bilgi veriliyor;
    https://www.youtube.com/watch?v=-5FRKd5qdho
    Sonuna kadar dinlemeni tavsiye ederim.
    aynen böyle durumlar yaşanabiliyor ,misal bende bazen kalp krizini andırır şekilde oluyor
    hemen 1 tatlı kaşığı tahin yiyorum (doğru mu yapıyorum bilmiyorum) ağrı çok kısa sürede hafifliyor ve sonrasında 1 tane mide ilacı içiyorum kısa süre sonra tamamen düzeliyorum

bilinen bazı gıdalar tetikleyici oluyor ama insan ömrü boyunca hep dikkat ederek yaşayamıyor

neyse ki bende istifra etme durumu olmuyor ,yaklaşık 15 senedir böyleyim
    zaten her 4 kişiden 1 kişide reflü olduğu söyleniyor ,yani bu doğruysa gerçekten çok büyük bir oran ve bu kadar çok kişide olmasının bir nedeni olmalı

• Bende de reflü var yaklaşık 1,5 senedir. Bir hafta önce şikayetlerim az olmasına rağmen, gırtlak kanseri riskinden dolayı doktora gittim ve şuan ilaç kullanıyorum.

Yeme içme alışkanlıklarımda yaptığım değişiklikler:
    -Gazlı içecekleri tamamen bıraktım
    -Yemekleri daha yavaş ve daha çok çiğneyerek yiyorum
    -Alkolü ve sigarayı tamamen bıraktım
    -Yemek yedikten sonra en az 2 saat uyumuyorum

Yapamadığım değişiklikler:
    -Baharatlar ve acıdan vazgeçemiyorum
    -Süt içmesemde süt ürünlerinden vazgeçemiyorum
    -Turşudan vazgeçemiyorum
    -Kızartmayı azalttım ama tamamen bırakmam biraz sürücek galiba
    -Çikolatayı ve cipsiyi %90 oranında azalttım zamanla tamamen bırakmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 5 Kasım 2019; 4:24:6 >
    Şalgam mı o nasıl bişeydi 🙂okadar uzun zaman oldu ki şalgam içmeyeli 🙂bol su tüketmek gerekiyormuş oda bende yok

• Pulzr4 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten az kilodayım hatta hastalık zayıflatıyor çoğu kurala uyuyorum bana mısın demiyor 😔ne kadar güzel siz kurtulmuşsunuz darısı bize ...

• Merhaba arkadaşlar.

Bende tahmini olarak 2014-15 civarları ağıza acı su gelme ile başladı diyebilirim yaklaşık 3-4 sene devam etti bu durum özellikle biraz yemeği fazla kaçırdığım zamanlar dahada fazlaca oluyordu.

Sonrasında geçen sene gibi yani 2018 de yemek yerken tıkanma gibi yada nasıl tarif edeyim yemeğe çorba ile başladığımda çorba kasesinin sonlarına doğru iyice doluyordum sanki gırtlağıma kadar midem su dolu gibi oluyordu yani böyle 2-3 kaşık daha üst üste alsam kusacakmışım gibi oluyordum. Kusmaya mahal vermemek için her kaşıkta 20-30 sn bekleyip yavaş yavaş içmeye çalışıyordum çorbayı.

Aynı durum su içerkende oluyordu mesela ilk bardakta sorun yok canım 2. bardağı içmeyi istediği zaman yine aynı zorlanma midede doluluk hissi ve zorlarsam kendimi kusacağımı hissediyordum ama içemiyordum.

Bu şikayetlerim 2019 yılı içerisinde iyicede artmıştı.

Geçen sene yani 2018 ekim ayında bir akşam üstü Karın alt bölgemdeki aşırı sancı ağrı ve birşey yiyememe ağzıma bir lokma almamla kusma hissinin aniden gelmesi şikayetleriyle devlet hastanesi aciline kendimi nasıl götürdüm bilmiyorum.

Yapılan tetkiklerde apandist ameliyatı olmam gerektiği ortaya çıktı ertesi günü öğlen ameliyata alındım. Ameliyat öncesinde çekilen ultrasonda safra kesemde yaklaşık 2 cm büyüklüğünde taş olduğu meydana çıktı.

Her neyse apandist ameliyatı olduktan sonra doktorum kontrole geldiğinde sordum kendine safra kesesindeki taşı aldınızmı diye oda onun için daha sonra başka bir operasyon yapılması gerektiğini belirtti va bana 2-3 ay sonra onun için tekrar gelmem gerektiğini söyledi, yani yılbaşı gibi.

Ben açıkcası adı ameliyat olduğu için biraz çekindim yaza kadar erteledim. Bu arada bu yemek yerken doluluk yada sıvı birşey içerkenki doluluk şikayetlerim iyice arttığı için dedim gideyim belki onunla ilgili birşeydir.

Temmuz ayında Apandist ameliyatımı yapan Genel cerrahi doktorumdan tekrar randevu aldım safra kesesi taşı ameliyatı için, artık ameliyat için kendimi hazır hissediyordum.

Randevu saatim geldiğinde safra kesesi taşı ameliyatı haricinde bu midemdeki doluluk özellikle sıvı bir şey tüketirkenki yaşadığım sıkıntı meselesini de dile getirdim. Oda öncelikli olarak safra kesesi ameliyatından önce bu mide konusu için tedaviye bakalım dedi ve endoskopi için gün verdi.

Belirtilen saatte endoskopiye gittim uyuttular ve endoskopi yaptılar. Endoskopiyi yapanda yine aynı Genel cerrahi doktorumdu. sonuçlarını kontrol için yanıma gittiğimde endoskopi raporunda koydukları teşhis midemde aşırı derecede mikrop ve bakteri olduğunu söyledi ve bunun için ilaç tedavisi yapacağımızı belirtti.

İlaç tedavisi için 3 lü tedavi dediği Trio adında sabah ve akşamları kullanılan 3 tane hap aynı anda kullanılan bir set, kreon isimli hapı kullanacağımı. Trio isimli 3 lü hap seti bittikten sorna mide koruyucu dediği esopro isimli hapı kullanmam gerektiğini söyledi.

Trio 3 lü hap seti günde sabah-akşam kullanımla 2 haftada bitiyor. Kreon isimli hap günde 3 sefer 1 er adet kullanımla yaklaşık 1 aydan fazla sürüyor kutusnda 100 adet hap var. 3 lü trio bittikten sonra başlanılan mide koruyucu dediği esopro isimli ilacı her gün sabahları aç karına 1 adet kullanıyorum. Esopro ise kutusunda 30 adet var ve 2 kutu yazdı doktorum.

Şuan esopro yu hala kullanıyorum. Midedeki doluluk normal gıda tüketirken yada sıvı tüketirkenki şikayetlerim öncekine göre tamaman bitmesede azaldı diyebilirim hafiftende olsa bu midemdeki doluluk oluyor ama o kadar rahatsız edici değil yani yemeği yarıda kesmiyorum en azından.

Doktoruma esopro adlı mide koruyucu ne kadar kullanacağımı sorduğumda gerekirse 1 yıl yada 2 yıl yani uzun sürebileceğini söyledi.

Bu arada safra kesesi taşı ameliyatı için geçen hafta pazartesi randevu aldım gittim ve 20 kasım tarihine ameliyat için gün aldım. Bakalım inşallah ameliyatı sorunsuz sıkıntısız geçer arkadaşlar kurtulum bu safra kesesi taşı şikayetimden.
    Dualarınızı eksik etmeyin.

Bu arada midedeki doluluk şikayeti ile ilgili deneyim ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• BenFero kullanıcısına yanıt
    Midede helicobakteri olabiliyor buda birçok soruna sebep oluyor bende kusma yapıyordu .Daha önce kullanmıştım ilaçlar çok etkili eminim sorununuz geçecektir.
  • Bestmat B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, evet totalde 2 arkadaşım oldu bu ameliyati. Ikiside şuan gayet iyiler, istediklerini yiyip içebiliyorlar, alkol vs dahil.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Böyle ameliyat olup iyi olanları duyunca mutlu oluyorum Allah dermansız dert vermesin çok sevindim arkadaşlarınızın iyi olmasına..Arkadaşlarınız nerede ve hangi doktora ameliyat oldular biliyor musunuz?
  • Bende ki şu mide fıtığı için ameliyat olmalı mıyım bilemiyorum. Kusamazsın olduktan sonra falan diyorlar reflü ameliyatında da oluyor muydu o? Kafamda bir sürü soru var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • igood İ kullanıcısına yanıt
    Benim konuştuğum 2kişi kusamadığını söyledi ama baZı kişilerdede böyle bir sorun oluşturmuyormuş konuştuğum kişi 15yıl önce ameliyat olmuş ve herşeyi yiyebiliyormuş rahat olduğunu söyledi hatta onunla beraber aynı doktora 4arkadaşı daha ameliyat olmuş gayet iyilermiş böyle düşününce bukadar sıkıntıyı neden çekiyoruz ki diye düşünmüyor değilim

• Kusamama durumu ve gaz problemleri diyorlar ben o yüzden hep çekiniyorum. (Mide fıtığı ameliyatından bahsediyorum) iyi doktor şart cidden yoksa böyle de yaşanır çok şükür ama hep bir engel var temel ihtiyaçlar hep ofsayt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • igood İ kullanıcısına yanıt
    Çok pardon hocam ben reflü ameliyatından bahsediyorum mide fıtığını bilmiyorum ama onun ameliyatını olanda çok fazla diye biliyorum Allah herkese şifa versin inş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.