Şimdi Ara

Reflu ameliyati olan varmi arkadaslar. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
216
Cevap
8
Favori
69.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba reflü ve gastirit olup baş ağrısı olan varmı bide kulakta ağrı hafif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın mide asidi düzenleyici kullanmayın.


    Ben üniversite sınavı hazırlık aşamasında reflü yaşamıştım, yıllardır yaşamıyorum bu sebeple stres önemli diyebilirim. Bir de strese bağlı devamlı bişiler yemek ve atıştırma yapmak. Bunları tamamen bırakmak lazım.



    İlaçlar problemin sebebini ortadan kaldırmaz sadece sonucu baskılamaya çalışır. Sonucu ilaç ile baskılamak uzun vadede çok dah büyük tehlikelere yol açar.


    Mideniz asidik kalmalı yoksa patojenleri öldürme görevi yapamaz ve ileride çok büyük sorunlar yaşarsınız.


    Şu doktoru dinleyin:






  • nucro kullanıcısına yanıt

    hocam ben de sınav senemde başladım, sınav bitince bayağı azalmıştı zaten ama bu etkileri hiç düşünmemişim sağ olun

  • nucro kullanıcısına yanıt

    Peki nasıl bırakıcaz ilaçları bir sene oldu kullanıyorum bıraktığım zaman kötü oluyoruz onuda söylese


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Echoo5 E kullanıcısına yanıt

    Yazdım işte : 1-stresi azalt ( stresli zamanlarında yavaç yavaç 10 nefes al-ver derin) 2- önce 3 öğünle başla sonra günde 2 öğüne düş ( arada su içmek dışında ağzına lokma koymak yasak)

    Bu ikisi bende işe yaradı.

  • Arkadaşlar bildiklerinize ters birşey söyleyeceğim ama reflünün stresle doğrudan bir ilgisi yoktur. Bunu bol bol stres yapın anlamında söylemiyorum çünkü stres vücudun verdiği negatif bir tepkidir. Uzun vadede psikolojik ve hormonal sorunlar yaşatabilir. Ama bilimsel olarak reflü ve stres arasında ilişki yoktur. Bilimsel olarak reflünün bir skoru vardır. Buna DeMeester skoru denir. Stres bu skoru artırmaz ama sizin tecrübe ettiğiniz gibi stresliyken daha fazla rahatsız olursunuz. Bunun nedeni sinir sisteminin soruna daha hızlı ve daha güçlü bir cevap vermesidir. Yani stresi bitir reflüyü yen, yok burundan nefes al reflü gitsin, iç suyu çek fişi diye birşey üzülerek söylüyorum yok. Yani bu genel için geçerli değil. Sizde, yakınınızda ya da kaynınızda işe yaramış olabilir. Doğrudur. Ama toplu kabul görecek bir dayanağı yoktur. Reflü için ne yediğinize, onu ne kadar yediğinize ve nasıl yediğinize (çok sıcak. Çok soğuk, hızlı yavaş vb,) üç olaya dikkat etmeliyiz. Nasıl sihirli değnek yoksa sihirli besin de yok. Reflü yapan mekanizmanın ne olduğunu ve sorunun büyüklüğünü bilmeden iş yapmanızı tavsiye etmem. İyi bir doktor bulup muayene olun mutlaka.

    İlaç işine yüzde yüz katılıyorum. İlaçlar uzun vadede zararlı. Midenin işlevini evrildiği gibi yapması için ortamının asidik olması lazım. O kullanılan proton pompa inhibitörleri sadece mideyi değil bütün hücreleri etkiliyor. Uzun vadede ne gibi yan etkileri olduğunu anlatsam uzun sürer. Ama o kadar da korkmayın. kısa süreli kullanımda (her 6 ayda bir endoskopi yaptırmak kaydıyla) güvenli şekilde devam edilebileceği yazılır. Burada da ilaç firmalarının bilimsel yayınları manipüle edebileceği için dikkatli yaklaşılmalı diyorum.

    Hepinize sağlık diliyorum. Sağlık olmayınca diğer şeylerin pek anlamı kalmıyor. Eğer sorunuz varsa özelden sorabilirsiniz. Çok sık konuya giremiyorum. Bildirim görürsem daha hızlı yanıtlamaya çalışırım. Hiç bir çıkarım yok onu da yazıyım :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 10 Ocak 2021; 8:36:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ameliyat olanlar bir yol gösterse bende de reflü ve pangastrit var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR DİKKATLE OKUYUN... Ben 44 yaşındayım. 20 yaşından beri bu lanet reflü hastalığını çekiyordum 2 ay öncesine kadar. 20 yaşında üniversite 2. sınıfta başladı gitgite arttı. Rennie, gaviscon, famodin, lancor, panto vb. mide koruyucu kullanmadığım kalmadı sadeve kullandığım gün ağırmıyordu ama tedavi etmiyor ilaçlar. Tam tersi midenin asitini azalttığı için midenin doğallığı bozulduğu için hazım zorlaşıyor, bağarsaklar tam çalışamıyor vb. ilk zamanlar reflü ameliyatları yeni başlamıştı ben uzak durdum hep teknik biraz daha gelişsin diye bu yıl reflü ameliyatı olmuş 3 kişi ile tanıştım ve memnundular, bende reflü ameliyatı olmaya karar verdim. Bu ameliyatı genel cerrahlar yapıyor. İnternetten araştırdım İZİMİT SEKA DEVLET HASTANESİNDE genel cerrah op. dr. ALPASLAN SARI' yı buldum. gittim muayene oldum sonra endoskopi oldum. Reflü ameliyatına karar verildi. 21 mayısta ameliyat oldum. şu an ameliyattan 2 ay geçti. Reflüden önceki 20 yaşlarıma döndüm. artık yemeklerden sonra zerre kadar asitli su çıkmıyor bogazıma. Yeniden doğmuş gibiyim. Önceden yiyemediğim soğan, çikolata, yeşil biler, domates, turunçgiller, turşu vb. herşeyi yiyorum. Hiç bir sıkıntım kalmadı. Doktorumdan Allah razı olsun, her namazdan sonra dua ediyorum doktoruma. Ameliyattan önce her yemekten sonra 2 saat ağırıyordu şimdi yok. Endoskopide şunlar çıktı bende

    1- kös gevşekliği (kapakçık tam kapanmoyor)

    2- Yemek borusunda B düzeyi yanık. Yanık 4 de ayrılıyor A,B,C,D en hafifi A oluyor. D yi geçince hücre değişimi başlıyor yani kansere geçiş.

    3- Mide mukozasında kızarıklık


    Ameliyattan önce her yemekten sonra ağırı ve 20 civarı gegiriyordum. Şimdi geğirmede bitmek üzere. Mide mukozası iyileştikce geğirme 0 ra iniyor.


    AMELİYAT: tupe 270 derece yapıldı bana, 360 derece yaptırmayın o zaman yutma güçlügünüz oluyor, yani büyük lokmaları kolay yutamıyorsunuz. Ama 270 derecede ameliyattan 2 ay geçince yutma güçlüğü hiç kalmıyor ben şimdi en büyük lokmaları bile çok rahat yutuyorum. ama ilk 1 ay çorba yoğurt gibi sıvı şeylere besleniyorsunuz çünkü ameliyat yerinde şişlik ödem olduğundan katı gıda yemiyorsunuz takılıyor, 2 ay geçinde yutma sıkıntısı kalmıyor.

    TAVSİYEM: Bu ameliyatı olmaya karar verdiğinizde kesinlikle doktor araştırması yapın her önünüze gelene ameliyat olmayın. en az 200 ve üstü reflü ameliyatı yapmış doktor bulun ve hiç düşünmeden ameliyat olun, kurtulun bu dertten. Benim doktorumun 700 civarı reflü ameliyatı vardı. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ameliyattan sonra 1 gece hastanede tedbiren tutuyorlar ertesi gün taburcu oluyorsunuz, 3 gün sonrada normal işinize dönebiliyorsunuz. Sadece ilk 1 ay sıvı gıda başka sıkıntı yok. Ben hemen ameliyat olun derim. Özel hastenelerede fazla güvenmeyin, para için her yalanı söylerler size. Allah hepimize şifalar versin.





  • ARKADAŞLAR... bişeyi daha söylemem lazım bazıları diyor ya ameliyattan sonra geğirilemiyor, yok kusulamıyor. Alakası yok ben çok rahat geğiriyorum, daha kusma ihtiyacım olmadı ama sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Çünkü geğiremeyen insan kusamaz. Son bi şey ameliyattan sonra 5 kilo veriliyor ilk 1 ay sıvı besinden dolayı. İnşallah yardımcı olabilmişimdir bu derdi çekenlere. Kafanıza takılan olursa yazın buraya cevaplarım.

  • Bestmat B kullanıcısına yanıt

    Kardeşim merhaba, yorumlarını okudum. Birebir beni anlatıyorsun. Çoğu forum sitesinde gezindim ama belirtileri benimkine bu kadar benzeyen başka birini görmedim. Aradan uzun bir süre geçmiş ama eğer mesajımı görürsen benimle bir şekilde iletişime geçebilir misin ?

  • Reflü için yastık yükseltme tavsiyesi veriliyor. Ek olarak yatağın ön ayaklarını yükseltip eğimli yatakta yatmak hakkında ne dersiniz? Varis falan yapar mı ki?

  • arkadaşlar imailim mustafa545454@gmail.com bu imaile telefon yazarsanız yardımcı olurum, detay anlatırım size.

  • frdknl F kullanıcısına yanıt

    mustafa545454@gmail.com bu imaile telefon yaz yardımcı olurum kardeş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145354 -- 26 Eylül 2021; 22:35:25 >
  • Herkese gecmis olsun sormak istedigim bir soru var. Reflusu agir olan arkadaslar ,uzin sure mide koruyucu kullanip artik mide koruyucuda kesmiyor diyen arkadaslar , mide koruyucudan önce reflunuz bu kadar agirmiydi? Bu proton pompa mide koruyucular reflunun ilerlemesini sagliyor diyen doktorlar var. Benimde basima geldi gastrit icin icmeye basladim sonrasinda reflu oldum ..oncesinde reflu yoktu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de şöyle bir durum var. Nisan 2023'te Helicobacter teşhisi aldım. Ardından bir hafta boyunca ikisi ağır antibiyotik, birisi proton pompa inhibitörü şeklinde üç ilaçtan oluşan bakteri tedavisini gördüm. 43 yaşında olduğum için, doktorum Helicobacter'i mutlaka tedavi etmek zorunda olduğunu, aksi takdirde ileride başıma ciddi sorun çıkaracağını söyledi. Neyse, tedavi oldum. Ekim ayında gidip tekrar test yaptıracağım. Umarım berbat bakteriden kurtulmuşumdur.

    Sorunum tam da bu tedaviden sonra başladı. Tedaviden sonra bir ara başka bir sindirim sorunu için, doktorum bana Talcid reçete etti. Talcid' i sadece 3 adet, 1 tam gün boyunca içtim. Aynı günün gecesi hayatımda ilk defa yemek borumun arkasında şiddetli bir yanma hissettim. Bu yanma ertesi gün akşam saatlerine kadar azalarak devam etti ama beni çok rahatsız etti. Hemen ilacı bıraktım. Fakat gene son bir haftadır midemde şiddetli olmayan bir rahatsızlık, hafif bir yanma, gaz hissi var ve biraz karbonat içince, midem çok rahatlıyor. Ayrıca yemekten sonra nefesimde bir haftadır koku oluşuyor.

    Ben hayatımda midemde bu derece rahatsızlık yaşadığımı hatırlamıyorum. Bana ne olduysa, Talcid' i içtikten sonra oldu. Benim gibi Helicobacter tedavisi gördükten sonra, benzer durumu yaşayanlar oldu mu diye sormak istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.