Şimdi Ara

Reflu ameliyati olan varmi arkadaslar. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
8
Favori
78.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle katılıyorum size çünkü Ankarada bu konuda cerrah araştırması yaptığımda çok az doktor bulabildim ama her ihtimale karşı olumsuz birşey olabilmesi ile karşı karşıya kalırsam Ankarada olmam daha doğru gibi yani tam karar veremedim endoskopi yaptırdım bende safra reflüsü ve les gevşekliği çıktı birde asit ölçerde taktırdım, enzim kaçışını ilk kez sizden duyuyorum sanırım Türkiyede olmadığı için...Boğaz reflüsü ile ilgili yakında öğrendiğim bilgilerle kitap yazmaya başlayabilirim ... Sanırım insan biraz ameliyattan korkuyor yani olumsuz şeyler yaşayanları duyunca acaba ben nasıl olurum korkusu sarıyor iyi düşünmek istiyorum ama yinede bir korku hali :) sizde bir çare bulabilirseniz buradan yazarsınız bende ameliyat olursam kesinlikle paylaşırım yani tabi iyileştiysem :) şu aralar genellikle olumsuz yorum okumak yerine olumlu yorumları okumaya çalışıyorum :) Yüzde 90 yüzde 10 Ben bu 10luk dilimde olmak istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bestmat -- 15 Ocak 2020; 8:31:6 >

• Hepinize geçmiş olsun. Bende son 2-3 aydır bazı boğaz problemlerimden dolayı endoskopi çektirtirdim; Kös gevşekliği(reflü) çıktı. İlaç kullanmaya başladım, yutma güçlüğü hariç beni zorlayacak yanma vs pek olmuyor, yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum -açıkcası olması gerekende bu-. Umarım cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duyulmadan bu işin üstesinden gelebilirim. Doktorum gevşekliğin ilaçlarla sıkılaşmasının mümkün olmadığını söyledi ancak ben inanıyorum ki yaşam tarzı değişikliği ve beslenmeye dikkat edilirse reflünün etkileri minimal seviyelere indirebilir.

• hasanterzi H kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.Bende buraya ilk baktığımda tedavimin başındaydım şuan 5. ayda çok daha iyiyim tam anlamıyla bir iyileşme olmayabiliyor ama çok daha iyi hissediyorum artık yemek yedikten 2 3 saat sonrasına kadar yatma kesinlikle reflü yastığı al mutlaka gaviscon ve haplarını düzgün kullan mutlaka bide sabretmen lazım çok çabuk iyileşmiyor kafayı yemiştim ben sorun oldukça yazabilirsin.
  • Arkadaşlar merhaba. Reflü problemi olanların en büyük yardımcısı mide koruyucu ilaçlar malum mide asidi salgılanmasını düşürerek rahatlamaya yardımcı oluyor. Bu durum okuduğum bazı yazılardan sonra, bende Corana salgını esnasında bağışıklık konusunda bir dezavantaj oluşturabileceği endişesi doğurdu. Uzatmadan sağa sol gitmeden dünyaca ünlü bir doktora kafamdakileri yazdım. Hızlıca dönüş sağladı sağolsun. Cevabı: “Proton pompa inhibitörleri konuya ilişkin bir zaaf oluşturmamaktadır”. Bu da bir bilgi olarak burada dursun. Belki birilerinin işine yarar ya da aradığı sorunun bir cevabıdır. Sağlıklı günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkocaturk -- 22 Mart 2021; 19:59:32 >
  • Bendede boğaz reflüsü var doktora gitmedim ama şimdi farkettim boğazım yanıyo ve öksürtüyor gerçekten çok kötü bi hastalık rahatsızlık verici

• quote:

Orijinalden alıntı: anilkocaturk

.
    Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Konuya yönelik bazı tahminlerim var. Ama öncelikle şunları soracağım size hayatınızın herhangi bir döneminde septum deviasyonu, konka hipertrofisi ya da alerjik rinit teşhisi konuldu mu? Diğer bir konu kronik faranjite sebep olabilecek çok konuşma gerektiren bir mesleğiniz var mı? Şarkıcı, öğretmen, imam vs. Cevaplardan biri evetse sorun sadece mide kapakçığında değil doğrudan boğaz ile ilgili demektir. Ama ameliyat boşa oldu param gitti diye düşünmeyin. Eğer başarılı bir operasyonsa çözümün yarısını sağlamış olabilirsiniz. Mümkünse özelden ya da genelden doktorun ismini yazarsanız sevinirim.

Ek olarak sorunlarınızın devam etmesi boğaz reflüsünün devam ettiği anlamına gelmiyor. Boğaz geç iyileşen bir dokuya sahip çok uzun zaman alabiliyor ama sonunda iyileşiyor. En azından benim okuduğum dinlediğim uzmanlar ve hastalar böyle söylüyor. Moralinizi yüksek tutun o da ilaçlar kadar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 25 Nisan 2020; 23:54:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ara-sıra

Bendede boğaz reflüsü var doktora gitmedim ama şimdi farkettim boğazım yanıyo ve öksürtüyor gerçekten çok kötü bi hastalık rahatsızlık verici
    Çok geçmiş olsun. Naçizane tavsiyem kendi kendimize teşhis koymayalım. Salgın sonrası bir uzmana gidip gerekli tetkiklerin ardından (boğaz ve gırtlağın görüntülenmesi, endoskopi, pH metre ve gerekirse diğerleri) boğaz reflüsü olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Çünkü bu hastalığın belirtileri kendine has değil çok farklı hastalıklarla ortak.

• bugrahan18 B kullanıcısına yanıt
    Yok yok kesin sessiz reflü dedikleri şey çünkü başta doktora öksürük yüzünden gitmiştim reflü olabilir demişti ilaç yazmıştı bende bu ne diyo ne reflüsü diye düşünüp içmemiştim çünkü herhangi bi yanma falan hissetmedim şimdi ara sıra sadece boğazım yanıyor bununda sebebi midedeki gaz yukarı doğru çıkarken gazın içindeki pepsinin boğazı tahriş etmesiymiş öksürük o yüzden oluyomuş. Yalnız reflü ameliyatı bunu giderirmi bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ara-sıra

Yok yok kesin sessiz reflü dedikleri şey çünkü başta doktora öksürük yüzünden gitmiştim reflü olabilir demişti ilaç yazmıştı bende bu ne diyo ne reflüsü diye düşünüp içmemiştim çünkü herhangi bi yanma falan hissetmedim şimdi ara sıra sadece boğazım yanıyor bununda sebebi midedeki gaz yukarı doğru çıkarken gazın içindeki pepsinin boğazı tahriş etmesiymiş öksürük o yüzden oluyomuş. Yalnız reflü ameliyatı bunu giderirmi bilemiyorum.
    Bunun içinde peptest yapmak lazım kesin tanıya ulaşmak için:) onu da deneme ve tıp çalışmaları hariç Türkiye’de rutin uygulayan bir hastane yok. Yani bizim hastalığımızı çok önemsemiyorlar. Yurtdışında bir merkezle irtibat etmiştim tükürükten alıyorlar ve 2 dakika içinde pepsin var mı yok mu sonuç çıkıyormuş. Fiyatı da dolar biraz daha düşüktü 900 liraya falan geliyordu. Niye yazıyorum bunu operasyon kolay bir operasyon değil. Olunacaksa garanti oynamak lazım. Zaten pepsin larinkse ulaşıyorsa mide kapakçığında sorun var demektir. Mide kapakçığı düzelirse sorun da ortadan kalkar teorik olarak. Yayınlar böyle diyor ama astım, boğaz bölgesinden geçen sinirlerde sinirsel iletim bozuklukları, ses telleri sorunları, nodüller, doğuştan gelen yemek borusu ve boğaz darlıkları, faranjit, larinjit, burun eti şişmesi ve burun kemik eğrilikleri elenmeli önce.

2 ay önce hastaneye gittim astım yok akciğer filmi temiz allerji yok geriye bu kalıyor bazen boğazım yanıyor yalnız herzaman değil ama tahriş olduğu için boğazımda yanma olmasa bile öksürük devam ediyor sizdede böylemi? Birde boğazın ordaki sinirler zedelenirse kronik öksürük olabiliyomuş dikkat etmek lazım

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkocaturk -- 22 Mart 2021; 20:0:2 >
  • anilkocaturk kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun, enteresan bir durumla karsilasmissiniz. Zaten genelde en dogru endoskopi işleminin anestezi / sedasyon altinda yapildigini savunur hekimler. Mide kapakciginiz tam kapaniyorsa kapaniyordur, kapanmiyorsa da kapanmiyordur. Endoskopi'de hekiminde becerisi de onemli, gerekli manevralar yapip, mide'nin bolumlerini, tahliyesini vs iyice incelemesi gerekiyor. Tedavi de kullanilan ilaçlar bellidir genelde, Proton pompasi inhibitörleri (Nexium, Lansor, Pantpas, Raneks gibi degişik etken maddeli koruyucular. Asit azaltici şurup/ilaçlar (Gaviscon (Double Action), Rennie, (Duo) ,(Antepsin) , Bizmopen tablet veya mide, bagirsak motilitesini duzenleyebilen ilaçlar (Domperidon) gibi. Bogaz reflusu konusuna gelince, tedavise genelde 2x1 PPI protokolü şeklinde gidiyor. Lakin ben ünlü bir KBB profesörüne muayene olmuştum, mide'de kaçak olmadiktan sonra, boğazda olamayacagini savunmuştu. Velhasil,
    www.alicalikusu.com
    Ali Çalıkuşu
    https://www.alicalikusu.com
    sitesindeki Cerrah'la iletisime gecebilirsiniz. Kendinden emin, aydinlatici bilgiler verebiliyor. Istanbul'da calisiyor.
    Gecmis olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkocaturk -- 22 Mart 2021; 20:0:41 >
  • Kardeşim merhaba bende mamakta oturuyorum. Aynı sorun bendede var bana ulaşırmısın 0507 590 40 73 belki birbirimize yardımımız dokunur

• anilkocaturk kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı sorun var ameliyat olalı 4 gün oldu boğazım aşırı yanıyor ne yapacağımı bilmiyorum ağzıma hala acı tatlar geliyor. Miğdemden dolayımı boğazımdan dolayımı bilmiyorum allah herkesi yardımcısı olsun kardeşim bana ulaş bir şekilde

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkocaturk -- 22 Mart 2021; 20:0:56 >
  • ben de yazayım yardımcı olan çıkar belki.

Bende de 1 yıldır daha önce yaşamadığım şeyler oluyor. ilk olarak göğüs kafesi kısmında geğirti geliyordu ve göğüs kısmımda çok acı, ağrı oluyordu, midemde fazla yanma, ağrı , acı hissetmedim pek.

Bunun yanında boğazıma gelen acı sıvı geceleri bazen ölecek miyim acaba diye düşündürüyordu ve bir de öksürük oluyordu. Bunlara ek olarak da aniden, aşırı terleme, özellikle su içince bazen oluyor halen.

Bir de hiç geçmeyen müthiş bir bulantı, kusma hissi ama kendimi zorlasam da kusma olmuyor, bu hiç geçmedi.

Yerli yabancı kaynaklardan okuyunca 3lü,4lü antibiyotik tedavisi olmayı ya da diğer ilaçları almayı hiç düşünmedim, ameliyatın da kesin çözüm olmadığını okudum.

Yabancı bir kaynakta uzunca , animasyonlu olarak bir video vardı, gerçi oranın sonunda da ürün satıyorlardı ama dedikleri yaşlan değildir sanırım, orada da bu tedavilerin çok boş ve yanlış olduğu, tekrarlamaya engel olmadığı gibi vücuda çok zarar verdiği ve hatta dünya sağlık örgütünün 2017 yılında bazılarını desteklemediğini yazıyordu.

bana kimse sen reflüsün demedi, bir kere bi iç hastalıklarına gittim anlattım birazını , öylesine baktı yolladı beni, aile hekimine gittim belki reflüdür dedi şu asit dengeleyici tarzı hap verdi ve o hap bana çok iyi geldi, o zaman reflü olduğuma emin oldum.

Bu aşamadan sonra bitkisel tedavi denedim, ilk olarak bir aktardan kudret narı yağı aldım içinde zeytin yağı yoktu sanırım 3 ay içtim ve yediğime de dikkat etmedim , bu süre içinde neredeyse rahatsız olduum konular yüzde 70 azaldı geçti ama aynı zamanda sıvı propolis ve 1 ay da polen içtim.

Bırakınca hemen tekrarlıyordu başka aktara gittim " biz bunu avrupaya bile gönderdik herkes çok memnun" dediği bir kudret narı ve bazı bitkilerden oluşan katı bir karışım verdi onuda 4-5 kutu 3 ay boyunca kullandım, ilk kullandığımdan daha da da etkiliydi.

en son 1 ay önce ramazan ayından hemen önce onlar da bitince iyileştim deyip yenisini almadım ama onların yerine reishi mantarı hapı aldım hem de kalitelisini, ramazan ayında rahatsızlıklarım zaten çok azalmıştı ve çok şükür çok rahat bir oruç ayı geçirdim bulantım bile neredeyse hiç yoktu, yediğime dikkat etmediğim gibi sıkılıyorum diye hergün bolca zararlı şey yedim.

Maalesef 3 gün önce bulantım çok kötü bir şekilde terleme ile birlikte geri döndüler.

şimdi ne yapacağım bileemiyorum, gidip son kullandığımı yine mi alsam endoskopiye girip bende ne var ona mı baksam ama virüsten dolayı zaten o da zor?

Benim gibi diğer şikayetlerden çok bu bulantısı olan var mı? Aynı araba tutmasına benziyor aniden bir terleme ve hiçbir zaman geçmeyen bulantı.

Bu arada doktora danışarak kudretnarı meyveli bir bitkisel tedavi denemedyseniz , tavsiye ederim.

BU REFLÜ İÇİN BİR BESLENME TAKVİMİ I-UYGULAYAN VAR MI? KAHVALTI YAPMALI MI, ÇAY İÇMELİ Mİ VE EN ÖNEMLİSİ SU NE KADAR NE ZAMAN İÇİLMELİ? KORKUDAN SU DA İÇEMİYORUM.

• kös gevşekliği ( mide kapakçığının gevşemesi) reflü anlamına mı geliyor? geçen sene endoskopi olmuştum kös gevşekliği, gastrit ve ülser çıkmıştı. ağza acı tat gelmesi ara sıra oluyor ve bu aralar boğazımda sürekli birşey takılıyomuş gibi hissediyorum hafif bir ağrı ile beraber.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.