Şimdi Ara

Referandum Sonucu Şaibeli Deyip de 2019 Seçiminin Hazırlığını Yapmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, artık hiçbir muhalif tarafın duruşunu samimî bulmuyorum!
    Referandumda tarihte görülmemiş bir şâibe döndüğünü gördük ve gerek sağ gerekse de sol kanat (sözde) muhalif sözcüleri başından beri bu referandumun hile ile "Evet" yönünden sonuçlandığını söylüyorlar.
    Lâkin son günlerde de hileyle kabul ettirilen bir uygulama gereği yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için aralarından adaylar çıkarmaya başladılar.
    Yâni şaibeli bir seçim sonucunu kabullenmiş oluyorlar.

Şimdi soruyorum. Son referandum seçiminde yapılan hilelerin önüne geçemeyen, oylarımıza sâhip çıkamayan insanlar bundan sonraki seçimde de yine hileyle kazanacağı kaçınılmaz olan birine karşı hangi mantıkla rakip aramaya başlıyorlar?

Artık seçimlerin formalite olduğu apaçık ortada iken, kazanılmış ama hileyle çalınmış bir seçimin mücadelesini sürdürmek yerine, meşrû olmayan bir sonucu kabullenip kaybedileceği kesin olan sonraki seçime râzı gelmek hangi amaca hizmet ediyor?

Bizler toplum olarak yalnızız. İnandığım tek şey bu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olaya şöyle bak, aihm e kadar gidilse bu referandum yine iptal olmayacak. Hukuk okuyan birisi olarak bunu size söyleyeyim. Ama aslolan bi referandumun günümüzde, tarihte ve gelecekte şaibeli olduğunu tüm topluma anlatarak ikna etmek. Ben olaya böyle bakıyorum. Yarın aihm, evet hile var dese seçimi yenileme yetkisi yine ysk da ama aslolan bu hile var tespitini halka anlatabilmek. Sen halka anlattıktan sonra varsın mesru olmayan bir rejim sürsünler. Tarih onları yazacaktır.

Ve olaya şöyle bak, bu referandumun aihm den hile var tespiti gelse bile yenilenmeyeceğini bil. Referandum Yenilenmeyecekse oyunu kurallarına göre oynayacaksın. Bu kadar basit. Artık planlarını ona göre yapacaksın. Baykal bunu anlatmaya çalışıyor ama bence öncelikle hukuk mücadelesi verilmelidir aday işi sonra konuşulur. Zannımca 2017 sonu 2018 başları gibi konuşması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 6 Mayıs 2017; 0:51:18 >
  • Yapacakları hiç bir şey yok çünkü devlet onlar, devlet adamları onların adamları her şey onların lehine, durumumuz çok kötü.
  • Muhalefet boşuna çırpınmasına gerek yok dünyanın en iyi adayını da bulsan seçimlerde hile hurda olduğu müddetçe kazanamazsın. 2019 seçimleri bu referandum seçiminden daha şaibeli olacak ve bu seçimde gördüğünüz üzere yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

tezgah kurulmuş oyuncular hazır ysk piyon

suriye'de esad seçimlerde %90 oy alıyor ama bütün dünya seçimlerin meşru olmadığını biliyor ve kabul ediyor. Türkiye'de de bundan sonra seçimler hep böyle olacak.

• Vatandaş sen aslında çoğunlukla Evet oyu vererek referandumu Evet'e kazandırdın, ama senin verdiğin 2,5 milyon (bu sayı kadar mühürsüz oy yok da, Hayır cephesinin baronlarının iddiası bu) Evet oyu mühürsüz olduğu için biz onları yok sayıyoruz ve Hayır'ın kazanmasını sağlamak istiyoruz mu diyeceklerdi. Bu referandumda Evet verenler Hayır verenlerden çok olduğu mutlak bir gerçek olduğuna göre ne yapabilirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Mayıs 2017; 0:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

Olaya şöyle bak, aihm e kadar gidilse bu referandum yine iptal olmayacak. Hukuk okuyan birisi olarak bunu size söyleyeyim. Ama aslolan bi referandumun günümüzde, tarihte ve gelecekte şaibeli olduğunu tüm topluma anlatarak ikna etmek. Ben olaya böyle bakıyorum. Yarın aihm evet hile var dese seçimi yenileme yetkisi yine ysk da ama aslolan bu hile var tespitini halka anlatabilmek. Sen halka anlattıktan sonra varsın mesru olmayan bir rejim sürünerek. Tarih onları yazacaktır.

Ve olaya şöyle bak, bu referandumun aihm den hile var tespiti gelse bile yenilenmeyeceğini bil. Referandum Yenilenmeyecekse oyunu kurallarına göre oynayacaksın. Bu kadar basit. Artık planlarını ona göre yapacaksın. Baykal bunu anlatmaya çalışıyor ama bence öncelikle hukuk mücadelesi verilmelidir aday işi sonra konuşulur. Zannımca 2017 sonu 2018 başları gibi konuşması lazım.

Öncelikle değerli cevap için teşekkür ederim.

Ben de aynısını düşünüyorum. Henüz çiçeği burnunda bir seçim sonucu var ve halk şaibeye karşı gerekli direnç gösterilip gösterilmediği hususunda tatmin olmamış iken, bu kadar erken vakitte kendi adaylarının peşine düşmeleri oldukça yanlış bir zamanlama!

AİHM konusunda kesinlikle hemfikirim. Bu işi ya içimizde halledeceğiz, ya da mağlup olmaya devam edeceğiz.

Şahsen artık hazmedemiyorum. Artık resmen boğulduğumu hissetmeye başlıyorum!

30'lu yaşlarda bir insanım ve Özal'ın son birkaç yılı dahil bu ülkede 90'lardan itibaren tüm siyasî gelişmeleri yaşadım.

15 yıldır aynı kişiyi konuşuyoruz ve buna karşın hiçbir tedbir ve savunma mekanizması geliştirmiş değiliz!

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank55

Yapacakları hiç bir şey yok çünkü devlet onlar, devlet adamları onların adamları her şey onların lehine, durumumuz çok kötü.

Öyle ama hadi bizler herhangi bir yasal korunması olmayan vatandaşlarız, lâkin onlar kısıtlı da olsa devletin belli kademelerinde bulunmuş ve şu an milyonlarca insanı temsil eden resmî statülü kişiler.

Tüm bu şartlarda yeterli direnci gösterdiklerini düşünmüyorum!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CARNIVALE

Muhalefet boşuna çırpınmasına gerek yok dünyanın en iyi adayını da bulsan seçimlerde hile hurda olduğu müddetçe kazanamazsın. 2019 seçimleri bu referandum seçiminden daha şaibeli olacak ve bu seçimde gördüğünüz üzere yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

suriye'de esad seçimlerde %90 oy alıyor ama bütün dünya seçimlerin meşru olmadığını biliyor ve kabul ediyor. Türkiye'de de bundan sonra seçimler hep böyle olacak.

Ondan sonra gelsin bize demokrasi getirecekleri gün...

İktidar ne yazık ki yol yaptı yol yaptı denilerek aslında bunun yolunu yapıyor.

• piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Yaşınız benden büyük, gördünüz geçirdiniz ama size Nutuk'tan tek bir şey söyleyeyim; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” - Mustafa Kemal Atatürk.

Gecenin en karanlık anı güneşin doğmaya yakın olduğu andır. Ata'mızın izinden gidin, umudunuzu yitirmeyin... En karanlık gecelerin dahi bir sabahı vardır, sabredin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 6 Mayıs 2017; 0:57:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CARNIVALE

Muhalefet boşuna çırpınmasına gerek yok dünyanın en iyi adayını da bulsan seçimlerde hile hurda olduğu müddetçe kazanamazsın. 2019 seçimleri bu referandum seçiminden daha şaibeli olacak ve bu seçimde gördüğünüz üzere yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

Benim demek istediğim de aynen o.

2019'un da aynı olacağı, yine şaibe ile kazanacakları kaçınılmaz iken, son seçimin mücadelesini kararlılıkla sürdürmek yerine, neden sonuç elde edilemeyeceği kesin olan sonraki seçime hazırlanalım?

Şu an gerçekten çok vahim ve yalnız bir durumdayız...

• quote:

Yaşınız benden büyük, gördünüz geçirdiniz ama size Nutuk'tan tek bir şey söyleyeyim; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” - Mustafa Kemal Atatürk.

Gecenin en karanlık anı güneşin doğmaya yakın olduğu andır. Ata'mızın izinden gidin, umudunuzu yitirmeyin... En karanlık gecelerin dahi bir sabahı vardır, sabredin.

Açıkçası hayatımda ilk defa bu kadar umutsuz ve güçsüz hissediyorum.

Evet, belki buna hakkım yok ama günlük yaşamda birçok kişinin baştaki piyonları nasıl savunduğuna tanık oldukça tamamen karamsar hâle geliyorum!

Tayyip'i savunan Rize'li bir kuaför bana "Adam koskoca İsrail başkanına one munite dedi yaavvvv" dedi.

Evet, şaka gibi..! Erdoğan'ı savunma gerekçesi olarak yabancı bir devlet adamına "Bir dakika" demesini gösteriyor.

Böyle insanların çoğunluk hâline geldiği bir ortamda insan inancını da yitiriyor, psikolojisini de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 6 Mayıs 2017; 1:3:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Vatandaş sen aslında çoğunlukla Evet oyu vererek referandumu Evet'e kazandırdın, ama senin verdiğin 2,5 milyon (bu sayı kadar mühürsüz oy yok da, Hayır cephesinin baronlarının iddiası bu) Evet oyu mühürsüz olduğu için biz onları yok sayıyoruz ve Hayır'ın kazanmasını sağlamak istiyoruz mu diyeceklerdi. Bu referandumda Evet verenler Hayır verenlerden çok olduğu mutlak bir gerçek olduğuna göre ne yapabilirlerdi.

Tek mesele mühürsüz oylar mı?

Videoları gün yüzüne çıkan diğer hileler, onlar film stüdyolarında mı çekildi?

Kayıtlı 300 seçmenin bulunduğu sandıktan 400 "Evet" oyu çıkması vs.

Bunlar önemsiz şeyler mi?

• piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Umudunuzu yitirmeyin, evet buna hakkınız yok.

Size bir kitap önereyim, Beyaz Zambaklar Ülkesinde. Finlandiya gibi bataklıklardan oluşan bir ülkenin nasıl ve neyle kalkındığını anlatır. Bunu okuyun ve her şeyin mümkün olduğunu göreceksiniz. Saatleri Ayarlama Enstitüsünü okuyun bir de.

Bu ülkede çok iş var inanın bana.

Günümüzde ise 1984 romanını yaşıyoruz, gittiğiniz o kuaför kardeşimiz gibilere 2x2=5 değil 4 eder diyebilmelisiniz.
    Elimizde bir meşale var, ışık bizde. Biz bu ışığı kendimize saklayamayız. Buna hakkımız yok. Bu ışığı Tek tek karanlıkta yer alan arkadaşlarımıza aktaracağız. Unutmayın karanlık asla ışığı hapsedemez ama ışık her zaman karanlığı aydınlatacaktır. Elinizdeki ışık saçan meşaleyi karanlıkta yer alan yurttaşlarımız ile paylaşın ve onları da aydınlatın. Göreceksiniz içinde bulunduğunuz karanlık yavaş yavaş yerini aydınlığa bırakacak.

Umudunuzu kaybetmeyin. Nazım'ın da dediği gibi en güzel günler henüz yaşamadıklarımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 6 Mayıs 2017; 1:15:7 >

• quote:

Umudunuzu yitirmeyin, evet buna hakkınız yok.

Size bir kitap önereyim, Beyaz Zambaklar Ülkesinde. Finlandiya gibi bataklıklardan oluşan bir ülkenin nasıl ve neyle kalkındığını anlatır. Bunu okuyun ve her şeyin mümkün olduğunu göreceksiniz. Saatleri Ayarlama Enstitüsünü okuyun bir de.

Bu ülkede çok iş var inanın bana.

Günümüzde ise 1984 romanını yaşıyoruz, gittiğiniz o kuaför kardeşimiz gibilere 2x2=5 değil 4 eder diyebilmelisiniz.
    Elimizde bir meşale var, ışık bizde. Biz bu ışığı kendimize saklayamayız. Buna hakkımız yok. Bu ışığı Tek tek karanlıkta yer alan arkadaşlarımıza aktaracağız. Unutmayın karanlık asla ışığı hapsedemez ama ışık her zaman karanlığı aydınlatacaktır. Elinizdeki ışık saçan meşaleyi karanlıkta yer alan yurttaşlarımız ile paylaşın ve onları da aydınlatın. Göreceksiniz içinde bulunduğunuz karanlık yavaş yavaş yerini aydınlığa bırakacak.

Umudunuzu kaybetmeyin. Nazım'ın da dediği gibi en güzel günler henüz yaşamadıklarımız.

O kitaplara bakacağım. Teşekkür ederim.

Zaten şu âna dek umudumuz sayesinde az-çok ayakta kaldık, ki bundan sonra da öyle olacak...

Yaşadığımız süreç uzun yıllar önce yazılmış büyük projelerin bir parçası. Bu yüzden bâzen umutsuzluğa düşüyoruz. Sâdece kendi içimizde gelişen süreçler olsa, aşılması çok daha mümkün olur ama dünyayı tekelinde bulunduran büyük güçlerin projeleri uğruna bu karanlık günleri yaşıyoruz... İşi zorlaştıran da bu!

Zaman her şeyi gösterecek. Umarım bir mucize yaşarız

Mustafa Kemal Atatürk gibi...

• Adaletsiz bir seçim varsa ve hak aranacak merciler kör olduysa. Ya sokağa çıkıp hak aranır ya dışardan müdahele beklenir yada susup kabullenilir.

Biz susup kabullendik, bir kısım sokağa çıksa da çok destek görmedi. Daha ne yapmamız lazım sana soruyorum. Seçimlere katılmasınlar mı?
  • Dennis, bahcely, son of dersim kamal.
    Farkında mısınız tiyatronun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Adaletsiz bir seçim varsa ve hak aranacak merciler kör olduysa. Ya sokağa çıkıp hak aranır ya dışardan müdahele beklenir yada susup kabullenilir.

Biz susup kabullendik, bir kısım sokağa çıksa da çok destek görmedi. Daha ne yapmamız lazım sana soruyorum. Seçimlere katılmasınlar mı?

Tüm seçimlerin şaibeli yapıldığı ve o hususu denetleyecek organların da şaibeye katıldığı bir ortamda başka bir yeni seçime katıldığında o seçimin sonucuna da katlanmak zorunda kalıyorsun.

Evet. Gerekirse seçimlere katılmayacak, tüm kadronu yanına alıp ülkenin en büyük meydanında yere oturacak ve halkını da yanına çağıracaksın.

Gerekli kudreti gösterdiğinde milyonlarca insanla birlikte yeri yerinden oynatırsın.

Lâkin kırmızı plakalı araçlarda özel şoförlerle dolaşmak, her ay oturduğun yerden 3 mühendis maaşı almak, tüm kamu olanaklarına en üst seviyede sâhip olmak varken, bedel ödemeyi göze almak onlar için pek de mâkul bir tercih olmuyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Dennis, bahcely, son of dersim kamal.
    Farkında mısınız tiyatronun?

İktidarları güçlendiren ve ayakta tutan daimâ muhalif görünenlerdir. Tarih bunu birçok defa yazmıştır.

Şu anda bizler en âlâsını yaşıyoruz.

Aslında ortada muhalif bir parti falan yok ama kimse farkında değil!

• Konu görüşlerinize açık, saygıdeğer arkadaşlar...

• ben brad pittim
    brad pitt oluyommu..?
    şaibe var demeklede şaibe olmuyor laf salatası...ıspat yok belge yok lafla şaibe var...oldu gözlerim doldu...
    oyum hayırdı içim rahat...
    chp ye gore her kaybettiği seçim şaibe zaten , %49 uda kendi oyları sanmak komik bir parti chp...umarım başındaki dersimliden kurtulur...yoksa işi yaş..atatürkün partisi demek atatatürke hakeret bence bu saatten sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Mayıs 2017; 15:41:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.