Şimdi Ara

Rapid-Share | Sıkça Sorular Sorular | - [ ANA KONU ] (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.515
Cevap
8
Favori
594.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • !0 gb ekleniyor derken yani saat 12 yi geçince sıfırlanmasından bahsediyorum günlük 10 gblık limitden (eski limit)
  • Rapid Sapıttı Gine.2.66 Günlük Kota.İnş Giderek meg@share ve netload linkleri yaygınlaşır(öylede oluyor zaten) bu rapid in elinden kurtuluruz
  • bence yakında kurtuluruz rapi-d'ten netload remote uploada izin verdiği için tüm içerik netload'a kayıyor
  • arkadaşlar rapidi free kullanan kişilerdenim bir program buldum ve atıyorum içerisine kendisi indiriyor ben herhangi birşeye karışmıyorum
    sadece linklerini oraya kopyalaman yeterli ne modem reseti ne başka bişey
    kendi hallediyor

programın adı

cryptload

rapidin kendisinden indirdim çokta işime yarıyor
  • ama iki download arası bekleme süresi olmadığı zaman bunu kullanıyordum

şimdi bilmiyorum çalışıyor mu
  • support@rapidshare.com

Büyük RapidShare Kazığı !

Bu forum konusu rapidshare'de geçilen yeni sistem nedeniyle, artık rapidshare'in neden vazgeçilmesi gereken bir sistem olduğunu açıklayacak.

Rapidshare ilk açıldığında günlük kota 5GB 'idi , daha sonra beklenmeyen bir artışla 2 katına çıkarak 10GB oldu ve bu premium üyeleri çok sevindiren bir gelişmeydi. Rapidshare gerek fiyatıyla gerekse verdiği hizmetle, lüks bir hizmet olmaktan çıkıp herkesin severek kullandığı bir sistem haline geldi... Peki 23 Ekim 2008 tarihinde ne oldu ? Artık neden çok sevdiğim RapidShare sistemi üzerine böyle bir yazı yazıyorum?

Artık günlük kota 2.66GB ve toplam aylık kota 80GB !! Evet yanlış görmediniz, 23 Ekim 2008 tarihinden sonra uzatılan hesaplar ve bu tarihten sonra alınan yeni hesaplar için bu kurallar geçerli. Üyeliklerini bu tarihten önce almış üyeler içinse şu anda kullandıkları günde 10GB ve 50GB'a kadar birikmeli sistem sadece hesaplarını uzatana kadar geçerli kalacak. Kısacası 22 Ekim 2008'de 1 senelik hesap aldıysanız şanslısınız... Bense Ekim ayında biten hesabımı kasım ayında uzatarak Şanssız kişiler arasına girdim.

www.rapidshare.com Yaz:
    Fit for the future
    October 23, 2008
    Really it should state here that we increase the prices. A few weeks ago, we have extended our capacities by 50 Percent, enabling you to download files at highest speed. Your satisfaction is our number one priority. While other webhosting services literally leave you stuck in congested networks, we don’t shy away from any cost and effort, providing fastest servers and connections.

It is not just "RAPID" that is important to us, "EASY" is of the same significance for us. For weeks have been contemplating and discussing, how we can balance pricing for our frequent- and less regular users, without getting into a profuse and complex pricing structure. At the same time we want to avoid that our less regular users are financing our frequent users, which would be the case with a general price increase. Though it is us that has to compensate for hardware and internet access. For this reason we have chosen a solution that is fair for all: In the future, the download volumes included in a Premium Account is going to be reduced from 10 Gigabyte a day to 80 Gigabyte a month, at continuous exact daily pro rata billing. The sum of accumulated download-traffic is going to be reduced from 50 Gigabyte to 10 Gigabyte. Personal web storage space is going to continue to be set to 500 Gigabyte. The changes only apply to new Premium Account and extension.

Existing Accounts are not affected, aside that due to the change of 10 Gigabyte maximum accumulated traffic, no download volume can be transferred from one day to another. As it is technically not possible to work with various procedures, we have compensated all existing Premium users 50 Gigabyte of traffic volume to their TrafficShare quota. This balance does not expire, as long as you own the Premium Account. You can flexibly apply this quota for your own downloads, should your download balance have run out. The system then automatically allocated traffic in 1 Gigabyte packages from the TrafficShare quota.

In the course of the improvements, we have immensely reduced the prices for the TrafficShare packages. By this means, users that require additional download volume, can flexibly make additional purchases at any time, without increasing the cost for less frequent users. The advantage for frequent users is that by any desired increase in TrafficShare balance, maximum download volume is no longer dictated. The advantage for less regular users is that the prices are not going to be increased. By this we also hope to increase the interest in our TrafficShare model. For all existing Premium Accounts the old conditions are in place (10 Gigabyte download per day), however, you can already make use and profit of the new TrafficShare model.

Özetlememiz gerekirse, artık fiyatları arttırmanın rapidshare firması için bir gereksinim olduğundan söz ediliyor. Yeni kota kurallarının ise tamamen müşteri memnuniyeti için olduğu söyleniyor.
    Bunun yanında daha önce pek işimize yaramayan TrafficShare sistemi ise rapide para kazanmak için yeni bir kapı açıyor. TrafficShare'de bulunan limitlerimizi, normal download kotamıza eklememizi sağlayacak bir sisteme geçilmiş. Bu şekilde eğer kotanız 0'a düşerse (2.66GB'tan 0'a düşmesi ise 2048kbps download hızına sahip bir bilgisayarda yaklaşık 3.5 Saat sürüyor) TrafficShare limitinizden otomatik olarak 1GB asıl download limitinize aktarılıyor. Bu durum TrafficShare limitiniz bitene kadar geçerli ! .. Zaten standart olarak dişinizi kavuğuna gitmeyecek TrafficShare limiti kısa sürede bitiyor. Hala günde 2.66 GB'tan fazla indirmek isterseniz rapidshare bu sefer sizi TrafficShare paketleri almaya yönlendiriyor.
    Kaba bir hesap yaparsak eskiden ayda 300GB indirme limitimiz vardı. Şu anda bu limit 80GB. Eğer 300GB indirmek istersek 220GB TrafficShare paketi almamız gerekiyor. Bunun fiyatı ise yaklaşık 20 Euro'ya geliyor. Aylık hesabın da 7Euro olduğu düşünüldüğünde, eskiden 1 ayda 300GB için 7euro öderken şu anda 27euro ödememiz gerekiyor !! Halbuki eski sistemle hem ayda 300GB indirebiliyorduk hemde 6 Aylık hesabın fiyatı yaklaşık 30Euro idi !! Dikkat ederseniz fiyat tarifesi 6 KATına çıkmış gibi oldu. 30euroya 1800GB almak yerine, artık sadece 300GB alabiliyoruz !

1024kbit download / 256kbit upload tarifeli internet kullanan kullanıcılar bile günde 2.7GB upload edebiliyorlar ama benim para veripte bu amaç için kullanacağım sistem bana günde 256kbit sürekli download vaad ediyor ! Ben ne anladım bu işten.

Yabancı forumlar bu konuda ne diyorlar?
    Tahmin etmek zor olmasa gerek Benim gözüme çarpan forum konuları genellikle forum kuralları çerçevesinde sınıra yaklaşan argo kelimeler.

Alıntı:
    Could what's happening at rapidshare have anything to do with this?

In any case, I hope that the community will make a rapidshare competitor as successful as rapidshare was. But which?

En sevdiğim mesajlardan biri ise bu oldu. Sonuç kısmında da bunu belirttim. Rapidshare'e bir rakip getirmemiz gerekiyor, başka türlü sahip olduğu üye gücüyle ve kalitesiyle tekelliğini sürdürecektir. Bu durumda sömürülmeye devam edeceğiz. Sanmıyorum ki günlük kota 2.66GGB'tan da aşağıya düşsün ancak üyeler güçlerini hissettirmezlerse bu kota hiçbir zaman yükselmeyecektir. Gerek support@rapidshare.com adresine atacağınız neden kotayı arttırmaları gerektiğine yönelik öneri mailleri (bir nevi neden üye kaybedeceklerini açıklamak) ve de bu konuyu olabildiğince çok forumda duyurmanız rapidshare'in geri adım atmasına sebep olacaktır. Aksi takdirde kamuoyu yenin sistemi kendisi belirleyecektir ve bu seçimdeki en büyük etken başarılı uploaderların kararları olacaktır.

Alıntı:
    Yes, I'm convinced that it's legal pressure now. Rapidshare wouldn't be stupid enough to do something so rash and riot-inducing to their entire customer user base. Really, they don't care about piracy, all they care about is the money they're making from it, of course! The more piracy the better for Rapidshare....until the baloon pops.

And that brings me to the next point - Rapidshare is centralised hosting, making them vulnerable. I've now realised, what's the point in blowing up more baloons until they pop? That's not sustainable...

Yine hak verdiğim başka bir görüş ise rapidshare'in yasal baskı altında olması. Rapidshare sahip olduğu üye potansiyelini kaybetmek istemez ancak rapidshare sistemini yasal olmayan dosya paylaşımı yapan üyelerden arındırmak isteyebilir. Rapidshare'i kullananların büyük çoğunluğunun amacı dosya paylaşım olduğuna göre büyük zarar görecektir ancak fiyatları yükselterek ve kaynaklarını küçülterek ayakta kalacaklardır.

Alıntı:
    jep, everone is angry. includiung me. I definitely won't renew my premium account on december...

Alıntı:
    Damn, thats really bad news. Well, one of my account will be expiring on next month but the other is active till March 2009. I think i might move to some other provider atlast like megashare if these crazy restrictions remain untill both of my accounts expire. 80GB in a month, wtf is that?

Üstteki iki mesaj ise, kullanıcıların rapidshare hesaplarını uzatmaya niyetli olmadıklarının ispatı. Ikinci mesajın sahini ise hesabının süresi dolduğunda farklı bir sağlayıcıya geçeceğini söylüyor.

Peki bu konuya karşılık ne yapmalıyız ?
    Rapidshare kullanıcıları yabancı forumlardan takip ettiğim üzere yavaş yavaş durumun farkına varmaya başladı. Varılan ortak sonuç ise RapidShare'ı nasıl kullanarak bizler yarattıysak, rapidshare kadar kaliteli olabilecek bir sistemi keşfederek uploadlarımızı buraya yapmaya başlamak. Sonuçta başarılı olacak sistemi kamuoyu belirleyecektir. Tekelci zihniyet ile üye sömürmeye başlayan sistemler kaybetmeye mahkumdurlar.

2 senedir rapid kullanıyorum, bu sistem düzelmedikçe (en azından ilk başladıkları gibi günde 5GB vermedikleri sürece), bir daha hesabımı uzatmayı kesinlikle düşünmüyorum.

• @£mre

ben 1 yıldan beri uploadera "rapid inadınızdan vazgeçin" diye yazı yazdım ama onlar (önceki mesajları okursan hala inatla rapidi savunuyorlar) rapidi savunmaya devam ettiler. şimdi onlarda köşeye sıkıştı. isteselerde istemeselerde paşa paşa rapide alternatif aramak zorunda kalacaklar çünkü downloadlarla kazandıkları puanları satacak kimse bulamıcaklar ve sevabına upload yapmaya başlıyıcaklar yabancılar rapidi bırakalı yıl oldu ama bizim uploaderlar amerikayı yeni yeni keşfediyorlar. Etme bulma dünyası işte; kedisiyle köpeğiyle,sayacıyla, resediyle free userlarla dalga geçen rapid hayatının kazığını uploaderlara attı işte

Not: rapid premiumculara kazık atmadı çünkü yeni premium alacak insanların 2,66 gb kotayı göze alarak karar verme şansı var. Eski premium üyelerinde kotalarını, premium tarihi bitene kadar 2,66 gb a düşürmedi. Burada kazığı uploaderlar yedi çok feci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbey30 -- 10 Kasım 2008; 19:32:24 >

• rapi-d puanlarla artık rewards bölümünden güzel bişeyler alırız
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurbey30

@£mre

ben 1 yıldan beri uploadera "rapid inadınızdan vazgeçin" diye yazı yazdım ama onlar (önceki mesajları okursan hala inatla rapidi savunuyorlar) rapidi savunmaya devam ettiler. şimdi onlarda köşeye sıkıştı. isteselerde istemeselerde paşa paşa rapide alternatif aramak zorunda kalacaklar çünkü downloadlarla kazandıkları puanları satacak kimse bulamıcaklar ve sevabına upload yapmaya başlıyıcaklar yabancılar rapidi bırakalı yıl oldu ama bizim uploaderlar amerikayı yeni yeni keşfediyorlar. Etme bulma dünyası işte; kedisiyle köpeğiyle,sayacıyla, resediyle free userlarla dalga geçen rapid hayatının kazığını uploaderlara attı işte

Not: rapid premiumculara kazık atmadı çünkü yeni premium alacak insanların 2,66 gb kotayı göze alarak karar verme şansı var. Eski premium üyelerinde kotalarını, premium tarihi bitene kadar 2,66 gb a düşürmedi. Burada kazığı uploaderlar yedi çok feci

Kimin fake'isin açıkça söyle artık. Çünkü baklayı ağzından kaçırdın 1 yıldır burada yazıyorum mazıyorum diye.
    Halbuki bu üyeliğini 29 Eylül 2008'de almışsın.
    Ya yalancısın ağız yapıyorsun, burada uzun zamandır yazıyorum diye (ki her zaman yaptığın şey bu zaten),
    ya da birinin fake'sin, asıl üyeliğinle söylemeye cesaretinin olmadığı şeyleri bu hesabınla login olup geniş geniş, dan dun konuşuyorsun.(ki patavatsız olduğunu sildiğin eski mesajlarından herkes biliyor, hayır sen onları silince biz unutacağız mı sandın o da ayrı bir saçmalık ya neyse)

Benim ve ramazanyurt'un seni muhattap alıp yazdığı eski mesajlardan "rapidi savunma" anlamı çıkardıysan,
    senin zekanın yetersiz olduğu sonucunu çıkarmak zorunda kalacağım. Sakın kusura bakma ama öyle.
    Eğer okuduklarını anlamaktan acizsen - daha önce de sormuştum bunu - açıkça söyle seviyen neyse basitleştirip öyle anlatayım.
    Çünkü bakıyorum, beni anlamayan bir tek sen kaldın. Kimse anlamasa sorun bende diyeceğim ama yok.
    Böyle ortaya konuşup kuyruk acını çıkarmakla olacak şey değil bu. Aç eski mesajları tane tane, noktasına virgülüne dikkat ederek oku.
    Tamamını oku anlamaya çalış, anlamadığın yer olursa sor.

Yabancılar rapidi bırakalı yıl oldu demende ayrı bir cahillik, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.
    Yabancı forumlarda bu 2.66 GB olayının başladığı 23 Ekim'e kadar son hızla devam ediyordu son 20 gündür durma noktasına geldi ki çok haklılar.
    Kullanıcılar da dahil kimse rapid'e prim tanımamalı ki geri adım atsın, yoksa akıllanmazlar.

Aslında daha çok şey anlatacaktım son 20 günlük süreçle ilgili ama hep boşa gidiyor nedense sana anlattıklarım,
    o yüzden devam etmiyorum mesajıma. Polemikse polemik, münazara ise münazara, senin istediğini yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 10 Kasım 2008; 20:46:21 >

• rapi-d s-hare download olayında tekel olmuş diğerlerinin şansı az ama net load için bi kaç sene yeterli olur oturması için .Ben bu aralar zaten download pek yapamıyorum canım sıkkın ,okul sorunlarım, vizeler ve hard diskimde 1 gb lık boş alan var ne acı dimi
  • Bende geçen gün yeni üyelik alınca 2.4gb ye düştüğünü anladım. Acaba eski puansız üyeliğimi uzattırsam ki bu gün süresi doldu. O üyelikle 10 gb indirmeye devam edebilir miyim arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Behken

Kendi adıma şunu yapacağım: Madem rapid fiyatlarına %500 zam yapıp bizleri kobay olarak kullanıyor ..Üyeliğim bitince uzatmıyacağım ;indirdiğim filmleri izleyeceğim uzunca bir süre ..Eğer böyle düşünen Dünya dediğimiz yerde çoğunluksa rapid denilen şımarık şirket fiyatlarını makule çekmek zorunda kalır ..Sende kaldığın yerden devam edersin ...

Valla ben bilsem durumu bu ay yeni üyelik falan almazdım.
  • Eğer bu böyle devam edecekse önümüzdeki ay sınırsız internetten sınırlı tarifeye bile geçerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral

Bende geçen gün yeni üyelik alınca 2.4gb ye düştüğünü anladım. Acaba eski puansız üyeliğimi uzattırsam ki bu gün süresi doldu. O üyelikle 10 gb indirmeye devam edebilir miyim arkadaşlar?

Ben dediğinizi yaptım normalde 2 gün sonra bitiyordu üyeliğim uzattım bakalım 3 gün sonra ne olacak...
  • Bende hıc takıp etmeden 1 aylık uyelık aldım 2.6gb kota var free olarak kullansam bundan daha cok ındırırım cok sacmalık olmus bole devam ederse asla almam
  • keşke bir haberimiz vs olsaydıda tam bu kota indirimi açıklanmadan "1 yıllık rapid alsaydık"
  • netload gibisi yok
    rapidde 4 part olan videoyu netload da tek seferde çok iyi keşke daha da yaygınlaşsa
  • Valla ben son uygulamadan sonra üyeliğimi yenilemedim,yenilememde!

Daha önce indiripte izlemediğim filmleri izliyorum bu dönem,kesinlikle böyle gittikleri müddetçe hayatta premium almam,baktım çok mu ihtiyacım var FREE'den günde 1 film indiririm yeter de artar

Sömürüye hayır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURAN 07 -- 11 Kasım 2008; 0:50:07 >
  • Bu gidişle netload patlama yapacak.Link yayınlanan çoğu site de artık r-apid yanında netload linkleride yayınlanıyor.Yakında DH'de netload'a da sansür gelir .
  • Üyeliğim 9 kasımda bitti saçma sapan işler yaptıkları için de uzatmadım iyikide uzatmamışım. Artık free kullanıcıyım ip mi değiştiririm istediğim kadar indiririm yerim rapidini
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.