Şimdi Ara

Ramazan Ayı Üzerinizde Etkili oldumu acaba

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir mesele var ramazan ayı içerisindeyiz oruçtutan var tutmayan var bu bizi ilgilendirmez oruç tutan teravihlere giden vs ramazanı azda olsa hatırlayanlar razamanın sizlerde etkisi oldumu acaba 15 günde mesela daha az harama bakmak daha az günah işlemek gibi...Şahsen ben kendimde hissettim.

• Başlarda olmadı sonra dikkat etmeye başladım şimdi daha iyiyim
  • Daha az master yapıyorum artık.
  • tabiki etkisi var insanın nefsini terbiye etmesi için bir fırsat mübarek ramazan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

Başlarda olmadı sonra dikkat etmeye başladım şimdi daha iyiyim

başlarda azdı ama şimdi daha çok dikkat etmeye çalışıyorum
  • Herşey psikolojik arkadaşlar bence. Sürü psikolojisi bile örnek gösterilebilir buna. Ayrıca oruç tutmayı " fakirlerin halinden anlamak için tutuyoh işte, yemek yemiyoh su içmiyoh " sanan %80'lik bir halkımız var. Zaten bütün fakirler bütün gün aç kaldıktan sonra evde akşam ezanından sabaha kadar çatlayana kadar yiyiyor, di mi :) En basitinden insanlar televizyonda o "sıcak aile" ortamını izliyor reklamlarda, yok yoğurt reklamı, kola reklamı, vs, pideler, harika bir sofra ortalıkta, herkesin yüzü gülüyor, arkada da olmazsa olmaz bir flüt ( o "huzur" veren çalgı, adını unuttum ) sesi. Dışarda da aman abi ramazandayız kadınlara bakmayalım, aman abi içmeyelim falan. En uyuz olduğum şey, sen 11 ay iç, ramazan gelince aman ramazanda içmeyelim vs vs vs... Geçiniz efendim. Ayrıca şunu farkettimki çoğu insan artık tutmuyor oruç falan, eskiden sokakta adam kalmazdı iftar vakti.

• günde en az 10 kez çavuşu tokatlayan ben, artık hiç tokatlamaz oldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İbadetleri yerine getirmek insanın içinde oluşturduğu ahiret korkusunu dindirdiği için insan ibadete alıştığı zaman ister istemez kötü alışkınlıklardan kopuyor. Çoğu insan sadece ramazan aylarında camiye gidiyor. Eger bu ayda kendini ibadete alıştırabilirse kendini çok daha iyi hissedecek ve kötü alışkınlıklardan uzak duracak ve diğer aylarda da ibadet etmeye baslayacak. Tamamen insanların ibadetini görev olarak görmesi ve bunu yerine getirmesi ile alakalı bir rahatlık var yoksa orucun büyülü bir yanı yok insanı terbiye edecek.. Zaten çoğu insan orucluyken sinirli olup bir çok kez baskalarının kalbini kırıyor.. Ve ya orucunu acmak icin acele ederken yolda kazalar yapıyor.. Yaşını başını almış bu sıcakta oruç tutmaya çalışan bir adam gecen hafta yolun kenarında giderken arkadasıma çarptı. Sonra oruçtan başının döndüğünü söyleyip durdu. Oructan başı dönünce arabadayken sorun yokta biraz bira içipte başı dönse kim bilir ne olurdu böyle bir dünya işte..

• Mukakkak etkisi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MilyonDolarlıkAdam

Herşey psikolojik arkadaşlar bence. Sürü psikolojisi bile örnek gösterilebilir buna. Ayrıca oruç tutmayı " fakirlerin halinden anlamak için tutuyoh işte, yemek yemiyoh su içmiyoh " sanan %80'lik bir halkımız var. Zaten bütün fakirler bütün gün aç kaldıktan sonra evde akşam ezanından sabaha kadar çatlayana kadar yiyiyor, di mi :) En basitinden insanlar televizyonda o "sıcak aile" ortamını izliyor reklamlarda, yok yoğurt reklamı, kola reklamı, vs, pideler, harika bir sofra ortalıkta, herkesin yüzü gülüyor, arkada da olmazsa olmaz bir flüt ( o "huzur" veren çalgı, adını unuttum ) sesi. Dışarda da aman abi ramazandayız kadınlara bakmayalım, aman abi içmeyelim falan. En uyuz olduğum şey, sen 11 ay iç, ramazan gelince aman ramazanda içmeyelim vs vs vs... Geçiniz efendim. Ayrıca şunu farkettimki çoğu insan artık tutmuyor oruç falan, eskiden sokakta adam kalmazdı iftar vakti.

O çalgının adı "ney" çok huzur verici bi sesi var. Ayrıca yazdıklarına katılıyorum.

• İnsan yalnız yaşayamadığı için , toplum da iyileştiği için insanlarda iyileşiyor doğal olarak ama ortamın az da olsa ramazanı yaşaması gerekir ...
  • Hiçbir etkisi olmadı.
  • Hiçbi etkisi yok insanlar olduğundan çok daha kaba ve sinirliler. İbadetlerini bilemem.
  • Kesinlikle ciddi bir etkisi oldu.
    Ramazan fırsattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MilyonDolarlıkAdam

Herşey psikolojik arkadaşlar bence. Sürü psikolojisi bile örnek gösterilebilir buna. Ayrıca oruç tutmayı " fakirlerin halinden anlamak için tutuyoh işte, yemek yemiyoh su içmiyoh " sanan %80'lik bir halkımız var. Zaten bütün fakirler bütün gün aç kaldıktan sonra evde akşam ezanından sabaha kadar çatlayana kadar yiyiyor, di mi :) En basitinden insanlar televizyonda o "sıcak aile" ortamını izliyor reklamlarda, yok yoğurt reklamı, kola reklamı, vs, pideler, harika bir sofra ortalıkta, herkesin yüzü gülüyor, arkada da olmazsa olmaz bir flüt ( o "huzur" veren çalgı, adını unuttum ) sesi. Dışarda da aman abi ramazandayız kadınlara bakmayalım, aman abi içmeyelim falan. En uyuz olduğum şey, sen 11 ay iç, ramazan gelince aman ramazanda içmeyelim vs vs vs... Geçiniz efendim. Ayrıca şunu farkettimki çoğu insan artık tutmuyor oruç falan, eskiden sokakta adam kalmazdı iftar vakti.

Söylediklerine katılıyorum, ya tam yap ya hiç yapma bir ay oruçluyum ibadetimi yapıyorum yok zina yapmıyorum göz zinası yapmıyorum ama bir yandanda hesap tutarlar bitmesine ne kadar kaldı gibi bu iki yüzlülükdür ibadet değil.

• Etkisi oluyor elbette ama bu ramazan pek bir tat yok. İzmir'deyim eskiden büfeler, lokantalar tadilat işlerini hallederdi buralarda. Şimdi hiç o eski saygı, ramazan ortamı, o meşhur iftar vakti telaşı yok. Millet inadına inadına birbirinin suratına sigara dumanı üfürüyor. Ne diyelim tutanınkini kabul, tutmayanı ıslah etsin, hidayete erdirsin inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anzurbayev -- 27 Ağustos 2010; 16:18:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.