Şimdi Ara

RAM den Anlayanlar!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram ayarlarından anlayana arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum.

Sizce 1.5 gb ram 400 mhz 2T olarak çalışması mı daha iyi olur (bu şekilde 1T çalışmıyor)
    yoksa 1 gb ram 400 mhz 1T olarak çalışması mı?

Öenmi var mı bilmiyorum ama sistemim amd64 2800+, nforce 3 anakart (dual ddr destklemiyor)

Yirmi yıl seni özleyerek yaşlanmak da güzeldi...
  • 1.5 2t daha iyi

ben 2t de kullanıyorum şu an zaten piyasadaki habeş ramlerle 1t de çalışmak mümkün degil

çok düşürmek gerekiyor ram hızını o da yüksek hızdaki 2t den daha az performans vermesine neden oluyor

ben şahsen sisof sandra da denedim yüksek hızda 2t de iken daha çok performans verdi.
  • arkadaşlar benim pc de 256 mb ddram var ben bunu yükseltmek istiyorum "KINGSTON 512MB 400MHZ PC3200 DDRRAM (64MX64)" diye düşündüm. alsam makine de hızlanma olur mu ? bunu alsam bi sorun olur mu pc de veya önerebileceğiniz başka marka veya çeşit varya iyi olur.. lütfen bana bu konuda yardım edin...

Orjinalden alıntı: halaskardost53

hocam anakartım MSI 865 PE Neo2-p ne dersin varmıdır desteği
    Daha Fazla Göster
  • hocam teşekkür ederim ben bi bakıyım benim ram e eğer ondan düşükse bile 512 400mhz alsam olmazsa eski ram ı çıkarırım önemli olan anakartın desteklemesi sanırım.. tekrar teşekkür ederim

arkadaşlar benim pc de 256 mb ddram var ben bunu yükseltmek istiyorum "KINGSTON 512MB 400MHZ PC3200 DDRRAM (64MX64)" diye düşündüm. alsam makine de hızlanma olur mu ? bunu alsam bi sorun olur mu pc de veya önerebileceğiniz başka marka veya çeşit varya iyi olur.. lütfen bana bu konuda yardım edin...

konu içinde konu açmanın mantığı nedir abi allahaşkına?

oldu olacak bir arkadaş da gelip "Ya amcamın başı ağrıyorda ağrıkesici fayda eder mi" diye sorsun burada.
  • hocam bu kadar sert tepki vermenin gereği neydii!!!

forumda önemle neredeyse her sayfada var, gereksiz başlık açılması konusunda bende bundan çekindim, aynı konuyla ilgili bir ikinci başlık açmaya gerek varmıydı ?... konuyu çok önemli görmedim baktım buraya zaten bu işden anlayanlar geliyor dedim birde ben sıkıntımı anlatayım.. sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular... eğer bir yanlış yapmışsam bunu daha güzel bir şekilde bu yanlışımı söyleyebilirdiniz diye düşünüyorum...!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaskardost53 -- 24 Ocak 2006 13:28:49 >
  • quote:

hocam bu kadar sert tepki vermenin gereği neydii!!!

forumda önemle neredeyse her sayfada var, gereksiz başlık açılması konusunda bende bundan çekindim, aynı konuyla ilgili bir ikinci başlık açmaya gerek varmıydı ?... konuyu çok önemli görmedim baktım buraya zaten bu işden anlayanlar geliyor dedim birde ben sıkıntımı anlatayım.. sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular... eğer bir yanlış yapmışsam bunu daha güzel bir şekilde bu yanlışımı söyleyebilirdiniz diye düşünüyorum...!!!!

"Gereksiz başlık açılmasın" düşüncesindeysen demek ki kendi sorununu gereksiz olarak görmektesin.

Eğer gereksizxe lütfen gereksiz şeylerle benim açtığım konuyu meşgul etme.

"Yok abi çok gerekli" diyorsan da başka bir konu açıp, benim sorumu yönelndirme.

Teşekkür ederim .

• 1t 2t konularında deneyimim yok ancak şöyle bir yorum yapayım.

Bence uygulamaya göre değişebilir. 1gb ile fazlasıyla rahat çalışan bir uygulama 1t ile daha hızlı çalışır muhtemelen. Ancak 1gb miktarı aşan uygulamalarda tersi olacaktır. Bu durumda kullandığın uygulamalara göre karar ver derim. Bazı durumlarda fazladan bellek takınca uyumsuzluk sebebiyle yükleme süreleri uzayabiliyor(bende olmuştu).Tabii markalar falan aynıysa pek sorun çıkmaz. Küçük bir olasılık.

Herkes 1.5gb 2t demiş fazla yorum yapmayayım

En iyisi kendin dene ve hangisi hızlı karar ver

@halaskardost53

Belleği twinmos cl 2.5 seçmeni tavsiye ederim. Kingston için pek iyi konuşulmuyor ve cl 3 modelleri yaygın genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 24 Ocak 2006 16:39:29 >

• konum benim için önemli çünkü bu konuda şikayetim var olmasaydı böyle bişeye gerek duymazdım.. önemsizde ki kastım kaç kişinin benim pc gibi bir pc si var ki ? böyle bir sonuru olanlarda eminim ki bu başlığa göz atacaklardır.... neyse hocam özür diliyorum farklı bir şekilde düşünürken hata yaptım sanırım...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.