Şimdi Ara

raid yaparken sorun ???(xp kurulum anında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amd ve epox....
    neyse RAid i kurdum(yani xp kurarken tek HDD olarak ve iki hddnin kapasitesi kadar) ve hdd:160gbsata2 samsung..
    xp kurulum anında f6 ya basıp disketten yukmele ekranı geliyor.
    ilk satırda Nvidia RAID contreller i seçiyorum o yuklenince tekrar S ' tusuna bassyorum bu seferde 2.satırdaki Nforce stronge contelleri yukluyorum..neyse devam ediyor yuklemye..
    mavi ekranda Dosyalar yukleniyor..sonrada Tekrarda Disketten RAID in dısyalarını yuklemeye çalışıyor ama disketteki bazı dosyaları okuyamıyor..
    elimde 2 disket var ve ikisinede anakarın cd sinden RAID disketi yaptım ama..
    ikisinde de bazı dosyaları okuyamadı...ve haliyle XP devam edemedi...(bu işlemi 3 kez tekrarladım ama olmadı))

sizce sorun nerdedir..
    ..Anakartın cd demi.
    ..disketlerdemi.
    ..hdd lerdemi..
    ..raid lemede bir sorun mu..
    ..XP cd sinden mi ( sp2'li).

• Mesajından tek hdd ile raid yapmaya çalıştığını düşündüm ,eğer öyleyse tek hdd ile raid olmaz!!!

Eğer yanlış anlamışsam ve çift hdd varsa elinde raid olarak tanıtmana gerek yoktur belki o anakartta,anakartın modelini yazmamışsın o yüzden kesin bişi diyemem ama bazı anakart chipsetleri için raid kurmana gerek yok,kendisi tanıyor raid olayını,bir de raid yapmaya çalışmadan kurmayı deneyebilirsin!!!
  • elimde samsung sata2 160 gb ikitane var..
    anakart: Epox 9npa+ultra..

hiç bişi yapmassam hdd yi çift olarak goruyor ama Raid olrak yaptım tek olarak gordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: musamope

elimde samsung sata2 160 gb ikitane var..
    anakart: Epox 9npa+ultra..

hiç bişi yapmassam hdd yi çift olarak goruyor ama Raid olrak yaptım tek olarak gordu..

raid yaptın ve tek 320GB gördüyse bence öyle kalsın,güzel olmuş.

ama tek 160gb olarak gördüyse ve dediğin gibi raid dosyalarını kurmayınca iki hddyi de 160ar GB olarak görüyorsa anakartın otomatik raid desteği devreye girmiştir diyorum.nasıl ki ramleri dual ddr yapmak için programa gerek yoksa bazı anakartlar da otomatik yapabiliyor.Seninki de onlardan birisi!!!

Güle güle kullan!

• dostum tamam onda biş idewmiyom ki.
    kurulumda hata veriyor diyorum..disketteki dosya...

birde 160 ar GB goruyor raid yapmayınca..oyle kursam normal sata olarak kurcak raid olmaz ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musamope

dostum tamam onda biş idewmiyom ki.
    kurulumda hata veriyor diyorum..disketteki dosya...

birde 160 ar GB goruyor raid yapmayınca..oyle kursam normal sata olarak kurcak raid olmaz ki.

ewet doğrusun sata olarak görmez.Kurulumda hata veriyor.Sorun bence biyiük olasılıkla diskette.Olmassa kabloyu değiştir.Onun dışında RAID ayarlarını tam olarak yaptığından eminmisin,gerçi ben pek ayarlarından anlamam hiç yapmadım ama bence başka yerde hata yok.Yani sistem parçlarında bi sorun yok.
  • sayın kamikazeden okumuyo musunuz efendim adamın yazdılarını :)

nforce raid yapıcak zaten iki tane modeli var anakartın modelini napıcaksınız anlamadım

neyse problemin salak disketlerden kaynaklanıyo deli ediyolardı benide raid yaparken 10 tane raid disketi yapıyodum biri bozulursa diye
    bi sürü raid disketi yapmayı deniyebilirsin zira zırt pırt bozuluyolar yada "nlite" isimli programla içine raid driverları gömülü bi windows cdsi yaparsın kendine ben böle huzura erebildim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle sorunun disketten bende 3 disket yaptım biri okumadı diğeri çalıştı yaparken

1. 2 tane 160 gb hdd var ve raid 0 yapmak istiyorsan stripping seç yani raid 0

2.toplam boyut 320 gb olacak ve tek hdd olarak gözükecek

buy ikisinin sorununla alakası yok bilgilendirme amaçlı yazdım
  • aynen dediğin gibi oldu walla..
    birde block sizeyi optimal mi seçeyim 128k mı 64 k mı yada??

birde disket yerine cd yapabilirmiyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.