Şimdi Ara

Radar Kontrol Tabelası ve Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eskişehir'de merkezden uzak bir mahallede oturmaktayım. Bugün arabayla iş yerine giderken çok kör bir noktaya polisler radar kurduğu için 340 TL'lik ceza yazıldı. Cezayı ödeyeceğiz bunla ilgili bir sıkıntı yok. sağolsun devletimiz bu konuda çok hassas ödemezsek faiz koya koya evsiz, barksız bırakır bizi. Radara 77 Km hızla girmişim ve yanlış hatırlamıyorsam cezayı yediğim yerde hız limiti 50. 77 Km ile girmemin sebebi ise rampa aşağı gidiyor olmam. Arabayı boşa atmışken, karşımda polisler beliriverdi ve sonuç malum. Ancak emin olduğum bir şey daha var o yolda herhangi bir radar uyarısında bulunan bir tabela yok. Bildiğim kadarıyla radar uyarısı olmayan yerlerde ceza kesilemiyor. Benim aklıma bu fazlasıyla takıldı. Bu cezaya bir şekilde itiraz etmek gibi bir şey olabilir mi ?

• Tabela uygulaması geçenlerde kaldırıldı.
  • Artık radar tabelaları yok. Yeni kanun
  • İtiraz edemiyorsunuz. Artık kalktı tabelalar. Ama öyle yollar var.ki, 50 ile gitseniz durdurur döverler.. Kurala uyayım dedim tırlar patır patır solladı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabelalar kalktı diye haber var ama geçen hafta 2000 km yol yaptım hepsi yerli yerindeydi hatta bazı radar uygulaması öncesinde seyyar tabela bile vardı... Hatta daha ilginç bir örnek dikkat eden olmuştur E-5 üzerine bu hafta radar tabelalarına ek olarak EDS uyarı levhaları yerleştirdi...

Ayrıca net bilgi olmamakla beraber daha önce sohbet ortamında trafik polisi bir arkadaşım radar levhaları için AB uyum maddelerinden dolayı zorunlu olmasa bugün kaldırırlar demişti.. Bence bu levha olayıda emniyet şeridi ihlali 650 TL haberi gibi göz korkutma açıklaması olabilir... Şuan kaldırılan olay radar denetimlerinde çevirme ekibi olmayabileceği geöen hafta 3 radar uygulamasından ikisinde ilerde çevirme ekibi yoktu birisinde ise vardı... Bu olay bile devletin ne yapmaya çalıştığının kendisininde bilmediğinin bir örneği daha birkaç ay önce trafik uygulamalarında eve gönderilmeyecek polis ekibi durdurup cezanın açıklamasını yapıp ceza kesecek diye açıklama yapılmıştı şimdi ise durdurma yok ceza eve gönderilecek deniliyor...

Evet o linkide buldum:
    http://www.aracbilgisi.com/haberler/3513-trafik-polisi-once-uyaracak-sonra-ceza-kesecek.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 24 Nisan 2013; 22:55:52 >

• Aracınızı boşta kullanmayın.

• Yukarida arkadasin dedigi gbi AB uyum yasalari arasinda oldugu icin radar tabelalalari kaldiralamaz. Piyasaya tabelalar kaldirildi diye haber surerek sadece insanlarin hiz yapmasini engellemek. Ceza yerken tabela olmadigini dusunuyorsaniz itirazda bulunun. AB uyum yasalari geregi tabele olmak zorunda vs deyip uste cikin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hükmü geçen yoldaki azami hız tabelasıdır radar tabelası değil. Ceza yemeyin boş yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Hükmü geçen yoldaki azami hız tabelasıdır radar tabelası değil. Ceza yemeyin boş yere.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İtiraz edemiyorsunuz. Artık kalktı tabelalar. Ama öyle yollar var.ki, 50 ile gitseniz durdurur döverler.. Kurala uyayım dedim tırlar patır patır solladı..

Aynen ankaradada 70 mesela ama trafik oluşuyor
  • Gezici radarların yani polis radarlarının tabela koyma zorunluluğu kalktı. Fakat kameralı ve eds tarzı sistemlerde kameralı denetleme yapılmaktadır yazısı olmak zorunda, ki zaten EDS olan yerlerde uyarı tabelaları bulunmakta.

Haftasonu Konya'ya gittim. Polisler okadar güzel yerlere sotelenmişlerki görmeniz imkansız. Hepsi gidiş yönünde karşıda duruyor ama geliş yönünü hedef almışlar. Tabela falanda yok. Refleks olmuş selektor yapmaya başladım hemen :)

Dikkatimi çeken bişey oldu şu 2 günlük yolculuğumda. Yavaş yavaş insanlarda hız kuralı duygusu oturmaya başladı artık. Çok nadirdi basıp gidenler , trafik çok güzeldi. 130 'u geçen hiç yoktu.

Konyada ise Hız tüneli sistemi gelmiş her yere TEDES diye geçiyor adı. Ona bayıldım diyebilirim umarım makul hız sınırlaır içinde tüm şehirlere uygularlar. Seni sıkıştıran makas atanlar yüzünden mecbur kalıp hızlı gitmiyor kavşakları kaçırmıyorsun TEDES sayesinde çok iyi olmuş.

Bu arada Eskişehir 'de Atatürk Bulvarında EDS uygulaması başladı. Kameralar artık çalışıyor aklınızda bulunsun Öğretmen evinden sonrasında basıp gitmeyiniz ceza yersiniz :) Hız sınırı 50km.

Eskişehir Çevreyolu üstündeki tüm EDS kameraları da çalışıyor hız sınırı 70km.. Kütahya- Bozüyük yolu üstünde İnönü kavşağında da EDS kameraları var onlarda çalışmaya başlamış.

Geçtiğim yol üzerinde bulunan kamera noktaları bunlar bilgilendireyim dedim :)

• Benzer birkaç başlık var ama ben buraya yazmak istedim. Radar cezasına yaptığım itiraz reddedildi. Karar ayrıntısını paylaşıyorum. Radar cezası yediğim yerde trafik açıkken 50 km/saat ile gitsem arkadaki sürücülerden dayak yerim. Yani kararda belirtildiği üzere bu ceza orada 50km/saat ile gitmemi değil, radar var mı diye dikkat etmemi sağlamaktan öte bir işe yaramayacak mecburen. Ama gerekçe güzel yazılmış, eyvallah.

Radar Kontrol Tabelası ve Ceza

Bu arada %25 itiraz dönemi de geçtiği için cezanın hepsini (415TL) ödeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 9 Mayıs 2016; 16:56:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.