Şimdi Ara

Park yasaği tabelası olmayan yerden aracım çekildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar park yasaği olmayan yerden istanbul trafik vakfi aracimi çekmiş , gittim otoparka aracimi 102 lira verdim aldim. Evede park cezasi gelecekmis.

    Bana verdikleri makbuzda , aracin çekildiği adreside farklı yazmişlar. Yani park cezasi olan bir caddeyi yazmişlar. Oysa araç başka bir caddede park halindeydi.

    Burada açikca bir alicengiz oyunu dönmuş ben bunlardan parami nasil geri alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam, ne zaman ceza yazıldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 gün dolmadan itiraz etmeniz lazım. Trafik mahkemesine itiraz edeceksiniz.

    Size verdikleri makbuzu size imzalattılar mı? İmzalattılarsa, bir avukat daha iyi yorum yapabilir. Makbuzda yazanları kabul ettiğiniz anlamına gelebilir. Şerhli imza atmanız gerekebilirdi. Emin değilim. Belki hiç önemi yoktur. Bir avukat hayrına yardım etse iyi olur. Ancak itirazınızı trafik mahkemesine yapacaksınız. Ondan eminim.
  • Hiç uğraşmaya değmez,devlete yardım gibi düşünün zaten etrafta muhakkak bir levha vardır,uğraşıp cebinizden daha çok para çıkmasına sebep olursunuz....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malvolorne

    Hiç uğraşmaya değmez,devlete yardım gibi düşünün zaten etrafta muhakkak bir levha vardır,uğraşıp cebinizden daha çok para çıkmasına sebep olursunuz....
    Kesinlikle katılmıyorum. bir masrafı da yoktur. Ödemeyi de zaten yapmışsınız. Haklıysanız, insanlar işlerini doğru yapmayı bilecek. Yaptıkları hatalardan başları az da olsa ağrıyacak ki, hata yapmamayı öğrensinler.

    Ek olarak, bu devlete fazladan verilen her kuruş haram. Varsa bir hakkınız, bence arayın. Halkını düşünen devleti düşünürüz. Halkını düşünmeyen devleti biz niye düşünelim? Düzenden yolunu bulan kodamanlar düşünsün.
  • Aynısı bana oldu parayı geri alamadım. Arabayı sattım bir tane pick-up aldım artık çekemiyorlar.
  • Aracınızı illa park yasağı olan bir yerden çekecekler diye birşey yok.





    Bkz. park etme ve duraklama kuralları





    Kanun içerisine bakınız neyi ihlal etmişsiniz veya makbuz size ulaştıysa bize hangi maddeden yazdıklarını söyleyiniz.





    https://www.tugem.com.tr/mevzuat?mlid=2531

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wild tales - asabiyim ben



    Mutlaka izleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Mrb , İmza istemediler , 102 lira para verdim makbuzu verdiler.Sadece Kağida yazdigi araç listesinden plakanin ustunu oradaki eleman çizdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 6 Nisan 2018; 22:58:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbuldaysaniz çaglayan adliyesine başvuracaksiniz benim de başima benzer olay gelmişti ama benim durumum daha pamuk ipligine bagli bir şekildeydi lanet olsun dedim odedim parayi ugrasmadim. Eger siz gercekten park etmenin yasak olmadigi bolgeden cekildigine inaniyorsaniz mahkemeye basvurun arac cekilmeden once fotografinin cekilmesi lazim mahkeme konuyu ele alir. Ama soyle bir durum daha var ki aracin cekilmesi icin illa park yasak tabelasina ihtiyac yok. Arac gecisi engelleyen veya zorlastiran sekilde park edildiyse yinede cekebiliyorlar kanunda bu sekilde yaziyor. O sebeple iyi arastirip mahkemeye verin bide mahkeme parasi kitlemesinler. Iyi gunler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başıma geldi uzun süre uğraştım, bir şekilde üst mesajlardaki bahsenedilen kanunları esnetip aleyhimde kullandılar herhangi bir geri dönüş alamadım.Araç trafiğini,insan trafiğini vs. aklınıza gelebilecek herhangi bi aykırı durum yoktu ama kaybettik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malvolorne

    Hiç uğraşmaya değmez,devlete yardım gibi düşünün zaten etrafta muhakkak bir levha vardır,uğraşıp cebinizden daha çok para çıkmasına sebep olursunuz....
    Devlete yardım mı ? :)

    trafik vakfının sahiplerini araştır ondan sonra kime yardım ettiğini anlarsın
  • su gunlerde trafik polislerinde bir gerizekalilik var. sanirim baya paraya sıkışmıs durumde hukumet. Gectigimiz gunlerde cok fazla trafik cezasi yiyen gordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip caddeye tekrar bakın, park yasağı var mı, otobüs durağına çekmiş olabilir misiniz, yol dar mı? eminseniz itiraz edin.

    not: çekiciler serbest çalışırlar, ve ceza yazmayan polislerden şikayetlenip dururlar - iş yapamıyoruz derler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.