Şimdi Ara

Racing motor Sahiblerine Bir Soru (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
24.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • istersen 3 metre boyunda ol kardeşim sakın 600 cc bı motorla başlama, 250 cc ıdeal bır motor, bınıp rahat edebılecegın herhangı bır 250 cc motor al 1 sene bın 2 bin km yap, sonra gecersın o klasmana.. aman derim !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

arkadaşlar hiç motor kullanmamış biri olarak racing almayı düşünüyorum bu hafat içi kursa yazılıyorum a2 için sorum şu scoter yada benzer tiplerdeki motorlar hoşuma gitmiyor direk racing ile motor hayatıma başlamak doğru olurmu ?
    çünkü bazıları yok sana onlar ilk başta çok gelir ufak motorlardan başla vs diyolar ama ufaktan başlamak istemiyorum 1.90 boyum var scoter tarzı motorlara yakıştığımı düşünmüyorum fizik olarak

Önce vites debriyaj falan iyice alış derim commuterbi motorda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar hiç motor kullanmamış biri olarak racing almayı düşünüyorum bu hafat içi kursa yazılıyorum a2 için sorum şu scoter yada benzer tiplerdeki motorlar hoşuma gitmiyor direk racing ile motor hayatıma başlamak doğru olurmu ?
    çünkü bazıları yok sana onlar ilk başta çok gelir ufak motorlardan başla vs diyolar ama ufaktan başlamak istemiyorum 1.90 boyum var scoter tarzı motorlara yakıştığımı düşünmüyorum fizik olarak

Önce vites debriyaj falan iyice alış derim commuterbi motorda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eveeeettt konunun üzerinden 7 sene geçmiş. :D naptın ortaam. 600 1000 işleri nasıl gidiyor.
  • quote:

Sana o şeyleri söyleyenlerin elini öp senin hayatta kalmanı istemişler. Çok saçma bir mantıkla karşımızdasın tebrikler. Bilmeyenler 250ccden başlar bunun çok nedeni var sana yazamıcam çünkü senin gibi elemanlar yüzünden kazalar olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• m.ö ki yazıları bulup nasıl yazıyorsunuz hayret :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

m.ö ki yazıları bulup nasıl yazıyorsunuz hayret :)

Bu yazı sanırım bana açık aramaya kalkar gibi yaparsan sende burayı gördüğün gibi bakarsın.Ben açıklayayım! Bu yazılar şahsi değil başka insanlarda bilgi ediniyorlar. İsterse bin yıl olsun sonradan okuyacak insanlara örnek yazı olması gerekir.kapiş sizde burada bir şey biliyormuş gibi işiniz gücünüz yok milletin sorularını cevaplıyorsunuz bu konun birden bakış açısı var hak veririm size.Ben bir şey bakarken ilgimi çektiğinde yapıyorum abonesi değilim sizin gibi çocuklar! Bu bana olmasa bile senin yazdığın yazı başkasının hakkınıda savunur bunun devamı gelicek ama tartışma yeri değil daha bir şey yazmam verilecek cevap varken

• quote:

Orijinalden alıntı: DATD

quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

m.ö ki yazıları bulup nasıl yazıyorsunuz hayret :)

Bu yazı sanırım bana açık aramaya kalkar gibi yaparsan sende burayı gördüğün gibi bakarsın.Ben açıklayayım! Bu yazılar şahsi değil başka insanlarda bilgi ediniyorlar. İsterse bin yıl olsun sonradan okuyacak insanlara örnek yazı olması gerekir.kapiş sizde burada bir şey biliyormuş gibi işiniz gücünüz yok milletin sorularını cevaplıyorsunuz bu konun birden bakış açısı var hak veririm size.Ben bir şey bakarken ilgimi çektiğinde yapıyorum abonesi değilim sizin gibi çocuklar! Bu bana olmasa bile senin yazdığın yazı başkasının hakkınıda savunur bunun devamı gelicek ama tartışma yeri değil daha bir şey yazmam verilecek cevap varken

liseli ergenler gibi isyan etmişsin sana yazmamıştım halbuki, genel yazmıştım. Ayrıca yazdıklarının da hepsini yanlış anladığından okumadım. Sorabilirsin de sorunu nereden nereye gidiyor sorular, konu nerelere gidiyor.. neyse..

• Eğer bir bilgin yoksa racing motor almanı tavsiye etmem güçlü motorlardır scooter gibi değiller. Kaldı ki scooter bile bilmeyene tehlikelidir. Oluşabilecek tehlikeleri sayayım;

-Viraja girerken hızı kesmek kolay olmayacaktır.
    -Ani fren şansınız sıfırdır.
    -Ani ataklar yapabilir birden hızlanabilirler. 2. hatta kiminde 3. viteste giderken bile debriyajı bilinçli bırakmamanız durumunda savurma riski vardır.
    -Hakimiyet diğer motorlar kadar kolay değildir.[Viraja girerken mesela sola dönecekseniz direksiyonu sola çevirmeniz durumunda motor sağa çekmeye başlayacaktır. Motoru sağa yatırım direksiyonu elinizden geldiğince düz tutmaya çalışmalısınız.]

Bu saydıklarım bilmeyen kişi için tehlike oluşturacak etkenlerdir. Bunları göz önünde bulundurarak alınız. Racing motorlarla yaptığınız kazalarda birkaç sıyrıkla kurtulma ihtimaliniz çok azdır.
  • ben turbo hayabusa ile başladım arka tekerde yaklaşık 350 400 beygir gibi bir güç vardı hiç zorlanmadım tek teker yaparak öğrendim herkes yapabilir ufaklara takılmayın en az litrelik mankinayla başlayın

dememi bekliyorsan yanılıyorsun git 250 cc geçmeyen bi motsiklet ile başla !!!!! kendimi öldürmek istiyorum diyorsanda git köprüden falan atla motora bari yazık etme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

ben turbo hayabusa ile başladım arka tekerde yaklaşık 350 400 beygir gibi bir güç vardı hiç zorlanmadım tek teker yaparak öğrendim herkes yapabilir ufaklara takılmayın en az litrelik mankinayla başlayın

dememi bekliyorsan yanılıyorsun git 250 cc geçmeyen bi motsiklet ile başla !!!!! kendimi öldürmek istiyorum diyorsanda git köprüden falan atla motora bari yazık etme..

İşte mükemmel bir cevap.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayden

özellikle HONDA da büyük indirimler olabiliyor.
    Tavsiye ederim.
    İkinci el konusuna gelince racıngte 3 yaşın üzeri ikinci elleri kesinlikle önermiyorum.
    motor,lastikler,şanzıman,süspansiyon,debriyaj durumu,kazası başınızı ağrıtabilir.
    Herşeyden önce binerken rahat olamazsınız.Sonuçta herkes can taşıyor.Kaldıki iki tekerlek üzeri
    daha dikkat etmek gerekiyor.
    Dış görünüşe kesinlikle aldanmayın.MUTLAKA YETKİLİ SERVİSE GÖSTERİN.
    Piyasanın mezarcılarla dolu olduğunu unutmayın.Adamlar her marka motorun kmsini rahatlıkla düşürebiliyorlar.
    Biraz kredi,biraz borçla mutlaka yeni vede az kullanılmış racingleri tercih ediniz.Faydasını görüceksiniz.

hangi fuarda olmuştu indirim hatırlıyo musunuz? 2 fuardır gidiyorum hep aynı fiyat

• arkadaşlar ben direk 2007 model Honda 1000RR la başladım hiç motor kullanmayı bilmeden aldım yani öyle söyleyim 1 yıl oldu motorumu alalı kaza görmedim allah korusun kazası kötü racing tabi gözler üzerinizde heleki kızlar aman diyim en önemli olan şeyler mont kask boyunluk eldiven ayakkabılar racing de bunlar önemli bunların yanında GAZA gelmeyeceksin yoksa ölürsün motorda ellerin ayakların çalışmayan hiç bir yanın yok sürüş biraz rahatsız ediyor alışmadan dediğim gibi gaza gelmiceksin yawaş gidiceksin ama 1000 lik motor var ister istemez basıyorsun 1000 lik repsol var bende ilk başta gösteriş için aldım fakat tutku oldu çalıştırıp dinlemesi bile benim hoşuma gidiyor motordan önce ekipmanını kaliteli alcaksın arkadaş 1300 tl gibi bi paraya ekipman için ayıracak sın dandik kask mont la racinge binilmez en önemlisi denge topuzları ve takozları kesinlikle al yeni başladığımda motor 2-3 kere yatırdım kaldıramadım 230 kilo çünkü sana tavsiyem korkma 600 lük alacaksın sene geçmeden 1000 lik isticeksin o yüzden 1000 likle başla ama 10 bin tl paran varsa öyle işe girme model düşük bi işe yaramaz 10 bin tl ye 0 CBR 250R lar var al bitane 1 sene bin sonra 500 600 tl aşşasına satarsın zarar etmessin kendini denersin tartarsın o zamana kadar paran birikir 2007 model aşşasını alma bas 20 bin lirayı 1000 rr al sağlam bişi 2009 falan da olabilir mutlaka servise git dışını iyice kontrol et ilk motorumu aldım kazık yedim 2 milyar zararına sattım sonra götürüp gösterip aldım çok memnunum HONDA derim tek geçerim fakat DUCATİ 749 lar var türkiyede 1-2 tane var sanırım 0 ı olsa alıcam ama yok çok şekil ama repsolden memnunum dediğim gibi gaza gelme milleti seyretme insanlar bana bakıyomu diye onlara bakarsan binme motora bırak onlar baksın anca bakarlar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mblaster

arkadaşlar ben direk 2007 model Honda 1000RR la başladım hiç motor kullanmayı bilmeden aldım yani öyle söyleyim 1 yıl oldu motorumu alalı kaza görmedim allah korusun kazası kötü racing tabi gözler üzerinizde heleki kızlar aman diyim en önemli olan şeyler mont kask boyunluk eldiven ayakkabılar racing de bunlar önemli bunların yanında GAZA gelmeyeceksin yoksa ölürsün motorda ellerin ayakların çalışmayan hiç bir yanın yok sürüş biraz rahatsız ediyor alışmadan dediğim gibi gaza gelmiceksin yawaş gidiceksin ama 1000 lik motor var ister istemez basıyorsun 1000 lik repsol var bende ilk başta gösteriş için aldım fakat tutku oldu çalıştırıp dinlemesi bile benim hoşuma gidiyor motordan önce ekipmanını kaliteli alcaksın arkadaş 1300 tl gibi bi paraya ekipman için ayıracak sın dandik kask mont la racinge binilmez en önemlisi denge topuzları ve takozları kesinlikle al yeni başladığımda motor 2-3 kere yatırdım kaldıramadım 230 kilo çünkü sana tavsiyem korkma 600 lük alacaksın sene geçmeden 1000 lik isticeksin o yüzden 1000 likle başla ama 10 bin tl paran varsa öyle işe girme model düşük bi işe yaramaz 10 bin tl ye 0 CBR 250R lar var al bitane 1 sene bin sonra 500 600 tl aşşasına satarsın zarar etmessin kendini denersin tartarsın o zamana kadar paran birikir 2007 model aşşasını alma bas 20 bin lirayı 1000 rr al sağlam bişi 2009 falan da olabilir mutlaka servise git dışını iyice kontrol et ilk motorumu aldım kazık yedim 2 milyar zararına sattım sonra götürüp gösterip aldım çok memnunum HONDA derim tek geçerim fakat DUCATİ 749 lar var türkiyede 1-2 tane var sanırım 0 ı olsa alıcam ama yok çok şekil ama repsolden memnunum dediğim gibi gaza gelme milleti seyretme insanlar bana bakıyomu diye onlara bakarsan binme motora bırak onlar baksın anca bakarlar :D

başlangıç için scootermi 250r mi ? daha sonra full racing sürücek birisi için hangisi daha iyi başlangıç olur bi kaç kere scooter sürdüm ama bisiklette ustayımdır. ?

• Emekkk kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi 60 kilo ve 170 boydasin sence senin 3 katin agirligindaki belkide 4 katin agirligindaki bi motoru kontrol etmen kolay olurmu çok tehlikeli olur bence senin icin scooter makul ha ama illa vitesli dersen mümkün oldugunda düşük beygirli motor alman ybr olabilir cbe olur bence yeni başlayan icin racing tehlikeli naked yada touring tercih et bi kaliplan güclen hakimiyeti kur sonra git bi 250 cc racing al ilk mototrun asla pahali ve racing olmasin cunku nekadar dikkatli olursan ol o motordan duscen ve buda sana masraf olcak buyuzden dandik bi motorla ogren cbr 125 baslangic motoru olmaz bence o bile cok gucludur sen ucuz ve dusuk beygir al 10 bg yi gecme

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan6257

Sen şimdi 60 kilo ve 170 boydasin sence senin 3 katin agirligindaki belkide 4 katin agirligindaki bi motoru kontrol etmen kolay olurmu çok tehlikeli olur bence senin icin scooter makul ha ama illa vitesli dersen mümkün oldugunda düşük beygirli motor alman ybr olabilir cbe olur bence yeni başlayan icin racing tehlikeli naked yada touring tercih et bi kaliplan güclen hakimiyeti kur sonra git bi 250 cc racing al ilk mototrun asla pahali ve racing olmasin cunku nekadar dikkatli olursan ol o motordan duscen ve buda sana masraf olcak buyuzden dandik bi motorla ogren cbr 125 baslangic motoru olmaz bence o bile cok gucludur sen ucuz ve dusuk beygir al 10 bg yi gecme

Eyvallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayabusa al. Tren gibi. Boy sorun olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.