Şimdi Ara

R9 290 TRİ-X ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı boşta 45 , Gta 5te yüzde yüz kullanımdayken 80 derece oluyor. İnternetteki testlerde 70de oluyor genelde yükte. Bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim?
    Not: Ekstra Oc yapılmadı. Kapalı Kasa 2 Tane kasa fanı bir de sıvı soğutma fanı var.

• kasa iç resmi varmı bakalım bi.

macunu değiştirsen bu seferde vrm sıcaklıkları tavan yapabilir.
  • Oda sıcaklığı aynı değildir. Kasa aynı değildir. Kışın daha iyi sıcaklıklarda oynarsın tabi kalorifer yanmazsa veya pencere mod olursa. Balkon mod yapanlar bile var sırf benchmark için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Ekim 2015; 22:43:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetteki testler uzay kasa miydi bilmiyorum ama normal bence sicakliklar.cok da iyi degilmis kasa sogutman uzay montaj yapsan daha serin olur ama sakincasi olmamasi lazim ben yazin 280x ile 95 derece gordum.
  • Sıcaklıklarınız normal. 90 dereceye kadar yolu var. Oyunlarda o kadar ısınmaz. Oyunlarda en fazla göreceğiniz değer 80 derecedir.
    GPU için 70-80 derece sıcaklık değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

Ekran kartı boşta 45 , Gta 5te yüzde yüz kullanımdayken 80 derece oluyor. İnternetteki testlerde 70de oluyor genelde yükte. Bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim?
    Not: Ekstra Oc yapılmadı. Kapalı Kasa 2 Tane kasa fanı bir de sıvı soğutma fanı var.

Bu kartlar sicak çalışıyor kardeşim. Bende testlere bakip r290x aldim. Simdi yukte 80 in altini görmüyorum. Havalandirma ve kasa ici gayet iyi ama yok. Kartlar sicak ne yazik ki. Ustelik sesli calisiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 29 Ekim 2015; 23:05:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 derece o kart için iyi bir değer. Kafanıza takmaniza gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 6 PİN PSU SORUNU
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım da aynı sistem var ve gta5te aynı anda onlineda baktığımızda 56 derece olduğunu söylüyor bende 80 derecedeyken. Biraz fazla gürültü yaptığı için endişe ettim bende. Sıcaklık arttıkça fan hızı da artıyor rahatsız etmeye başlıyor.
  • quote:

Arkadaşım da aynı sistem var ve gta5te aynı anda onlineda baktığımızda 56 derece olduğunu söylüyor bende 80 derecedeyken. Biraz fazla gürültü yaptığı için endişe ettim bende. Sıcaklık arttıkça fan hızı da artıyor rahatsız etmeye başlıyor.

yanlış bir değere bakıyor olabilir.290'ın oyun içinde 56 derece olacağına inanmam ben normal şartlarda ama izlanda'da yaşıyordur o zaman olur.
  • Bircok sebebi olabilir . Kasa havalandirmasindan fanlarin düzgün bir hava akimi olusturamamasina kadar uzun bir liste hazirlayabilirim . 290 tri-x kullandim . Hic bir oyun yada uygulamada 75 üzeri sicaklik görmedim . Kasa xpredator . Mumkunse kasanin icini gosteren bir resim atabilirsen daha ayrintili bilgi alabilirsin .

• quote:

Arkadaşım da aynı sistem var ve gta5te aynı anda onlineda baktığımızda 56 derece olduğunu söylüyor bende 80 derecedeyken. Biraz fazla gürültü yaptığı için endişe ettim bende. Sıcaklık arttıkça fan hızı da artıyor rahatsız etmeye başlıyor.

Referans kasa soğutucusu kadar sesli değildir.(hd7950/7970/r9 290x) Sıcaklık normal msi afterburner ile fan profili ayarlayabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Bircok sebebi olabilir . Kasa havalandirmasindan fanlarin düzgün bir hava akimi olusturamamasina kadar uzun bir liste hazirlayabilirim . 290 tri-x kullandim . Hic bir oyun yada uygulamada 75 üzeri sicaklik görmedim . Kasa xpredator . Mumkunse kasanin icini gosteren bir resim atabilirsen daha ayrintili bilgi alabilirsin .

Katılıyorum. Ben hala cf olarak kullanıyorum. Yük altında üstteki kart 80 dereceyi geçmiyor. Tek kartta 70 civarlarında, kasa içi havalandırma pek iyi olmayabilir.
  • quote:

Bircok sebebi olabilir . Kasa havalandirmasindan fanlarin düzgün bir hava akimi olusturamamasina kadar uzun bir liste hazirlayabilirim . 290 tri-x kullandim . Hic bir oyun yada uygulamada 75 üzeri sicaklik görmedim . Kasa xpredator . Mumkunse kasanin icini gosteren bir resim atabilirsen daha ayrintili bilgi alabilirsin .

Ust tarafta bir fan var. Kasanin onunde de bir fan var. Sizce hava akimi için fanlar nasil olmali
    http://i.imgur.com/677Ce4D.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valorank -- 30 Ekim 2015; 2:00:31 >
  • Selam ,

Öndeki fan içeriye temniz hava çekmeli , diğer 2 fan dışarı atmalı .

• quote:

Selam ,

Öndeki fan içeriye temniz hava çekmeli , diğer 2 fan dışarı atmalı .

Yarin bi fanin yönünü değiştirip deneyeyim

• merhaba dostum ben kısa bir süre sapphire r9 280x tri-x kullandım kartım aşırı ısınıyordu. nedeni fan devrenin değişmesiydi. servis değişim verdi.

kart 80 derecelere çıktığında gpu-z ile fan devrini kontrol et. fan devri artmıyorsa direkt servise gönder derim.
  • Üstteki ve arkadaki dışarı üflesin öndeki içeri üflesin güç kaynağını çevirebiliyorsanız çevirin altta yer varsa fan alta gelecek şekilde ve ekran kartı hizasına yan kapağa içeri hava üfleyen bir fan ekleyin yan kapakta bir fan olması kesinlikle şart 10 derece birden düşüş yaşarsınız bu şekilde.

Corsair 400R nin yan kapakta 2 fan yeri var alttakinin hizasında olmalı ekran kartı ile kasa tabanı arasına hava üflemeli.

Şu hali ile ekran kartı soğutucu yapraklarından çıkan sıcak hava yan kapağa çarpıp yine ekran kartı fanına dönüyor sıcak havayla sıcaklık düşürmeye çalışıyor fanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

Üstteki ve arkadaki dışarı üflesin öndeki içeri üflesin güç kaynağını çevirebiliyorsanız çevirin altta yer varsa fan alta gelecek şekilde ve ekran kartı hizasına yan kapağa içeri hava üfleyen bir fan ekleyin yan kapakta bir fan olması kesinlikle şart 10 derece birden düşüş yaşarsınız bu şekilde.

Corsair 400R nin yan kapakta 2 fan yeri var alttakinin hizasında olmalı ekran kartı ile kasa tabanı arasına hava üflemeli.

Şu hali ile ekran kartı soğutucu yapraklarından çıkan sıcak hava yan kapağa çarpıp yine ekran kartı fanına dönüyor sıcak havayla sıcaklık düşürmeye çalışıyor fanlar.

Psu dönmüyor. Yan kapak cam oldugu için nasil fan eklerim bilmiyorum. Ama one ve uste birer fan daha eklersem iyi olur herhalde.

• 80 derece normal sayılır o oyunda 88 sonrası sıkıntı
  • Ozaman psu yanında kabloların olduğu yere tabana içe hava üfleyen bi fan takın yeri var zaten en çok ısınan parça olan ekran kartına taze hava gitmiyor şu haliyle o kabloları düzenlemeye çalışın alta fanı takın.
    Öndeki fanların üflediği hava hdd lere ve yuvalara çarpıp üstteki fanlara gidiyordur ekran kartına ulaşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 30 Ekim 2015; 17:19:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.