Şimdi Ara

R9 290 mı? R9 290X mi? 970 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, GTA5'i aldıktan sonra elimdeki HD6950'nin(tek bioslu) performansı beni oldukça mutsuz etti ve ben de kartı biosladım sonrasında da kartın biosunu uçurdum. Teknik servisi aradım 30 dolar + KDV gibi bi' fiyat çıkardılar. Kartı eski haline döndürmek için 2. bir ekran kartına ihtiyacım var falan derken ekran kartsız kaldığım şu günlerde ekran kartlarını araştırmaya başladım. Sanırım 6950'nin zamanı doldu benim için.

Sistemim:

Intel i5 2500k 4.2 GHz İşlemci
    16 GB RAM( 4+4 GSkill RipJaws + 8 GB Kingston HyperX RAM)

Kartı alıp minimum 3 sene 1080p oyun oynayacağım. Fiyat olarak 800 - 1200 arası çıkabilirim. 1200'e çıkarsam kart beni 3 sene iyi kötü götürmeli(Ultra takıntım yok).

Aklımdaki deli sorular şunlar:

1. GTX970'e bakıyorum.Kartın F/P oranı çok iyi; ama 3.5- 4 GB sorunu beni kesinlikle rahatsız eder. Ayrıca ses sorunu olduğu da yazılıp çizilmekte. Sorun aylar önce ortaya çıkmış; ama sorun çözülememiş. 1080p'de 3.5 GB sorunu olur mu?

2. R9 290 ve üzerinin teknolojisi eskidi gibi. Zira kartlar 2 yaşına girdiler. R9 serisi alınmak için çok mu yaşlılar?

3. DirectX12 desteğini mevcut AMD kartlar sağlayacaklarını iddia ediyorlar. Sizce bu ne kadar doğru?

4. AMD'nin yeni serisini veya GTX770'in 6 GB versiyonunu beklemeye değer mi?

Uzman arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Teşekkürler arkadaşlar.

Düzenleme: Başlık ve içerik düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-36811CFD7 -- 30 Nisan 2015; 22:23:23 >

• beynimizi yakmaya mı çalışıyorsun gtx770'in 3.5-4 gb sorunu yok o dediğin gtx970.gtx770'in 6gb versiyonu gelmeyecek 2-4 var başka da yok.dx12 amd'ye niye gelmiyormuş amd'den aldılar zaten.başlığa 290 yazmışsın 280 serisi eski demişsin.kafanda deli sorular yani çorba etmiş gelmişsin.
  • limit nedir hocam
  • 6950'yi 4 sene kullandım. 1080p'de 2-3 sene idare edebileceksem(ultra ayarlar olmasa da olur) 1200'e kadar çıkabilirim.
  • Dx12 zaten amd tarafindan tam destek verilen bir sey. 770 ler alinmaz 2gb lik modelleri uygun olsada perf. olarak 290'i gecemezler + bu saatten sonra 280-285-770 ayarindaki kartlari 2gb bellek cidden cok kotu olur gpu guclu ama bellek yetersiz durumunu yasarsiniz yani tipki 660-7870 gibi kullanirsiniz dogru duzgun ayar acamadiktan sonra bu 2 karttan farki olmaz. 770'in 4gb lik modellerine daha performansli 290 aliniyor birde 770 lerin f/p orani cok iyi demissin ama hicte oyle degil 290'a ile kiyasladigin zaman. Haziran-temmuz gibi amd r9 3xx serisini cikaracak nvidia'nin 980 lerini falan supurecekler nvidia ise mayisin sonu gibi 980 ti modelini cikarabilir soylentileri var ister bunlari bekle istersende 290-290x lere bak secim senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 30 Nisan 2015; 22:22:01 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Eski kasayı toplarken 6950 tam "al ve geç" bir karttı benim için. 2 günlük araştırmam sırasında kafam oldukça karıştı. Soruda ve başlıkta GTX770'le 970'i karıştırmışım. Aslında sormak istediğim bellek sorunu olan 970'di.

Dediğiniz gibi 4 GB ve üstü bir kart almak mantıklı gibi görünüyor. R9 290 veya X versiyonunu alarak eski teknolojili bir kart almış olmaz mıyım sorusu beni düşündürüyor. Diğer yandan da GTX970'in güncel bellekli versiyonu piyasaya sürülür mü sizce kısa zamanda? En fazla bir hafta içinde ya yeni kart alacağım ya da eski kartla idare edeceğim.
  • Öncelikle sadece başlığa istinaden cevap vericem,içeriği bir kaç satırı harici okumadım.
    saydığın hiçbir kart seni 3 sene götürmez onu unut.
    Saydıkların arasından 970 tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-775CF0D93 -- 30 Nisan 2015; 22:41:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    7 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    15 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam R9 290 Tri-x alabilirsin. Şuan 1045 lira fiyatı. Soğutma, ses konusunda çok iyi bence. Dx 12 ye destek verecek ama Nvdia kartlar kadar değil. Bence 3-4 fps alıcam diye 3.5 ram + coil whine sorununa bulaşma. Ayrıca bu kart 3 sene götürmiyecekte hani kart götürecek , adam zaten Ultrada dememiş. Ultrada 2 sene oynatır rahat ol.

• Hocam teşekkürler yanıtınız için.

R9 290 Tri-x aklıma şu an daha fazla yattı. 970'yi cazip kılan DirectX12'ye vereceği donanımsal destekti; ama 0.5 GB sorunu kabul edilebilir değil dediğiniz gibi.
  • valla benim 970 almama tek engel cw. 0.5 gb 1080p de sorun çıkarmaz büyük ihtimal. şuan kullandığım gtx560 ti 1gb vram a sahip. gta v te 1800 mb vram kullanımına göre ayar yaptım ona rağmen 60fps sabit takılma falan olmuyo arada. genelde 950mb kullanıyo oyundayken. zaten sonuna kadar zorlasan grafikleri, gta v en fazla 4gb kullanır 1080p de. ama oyunda genel olarak 2500-3500 arasında gidip gelir gerçek kullanım.
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    İşten güçten pek vakit bulamıyorum oyun oynamaya anca tatillerde falan ki bu yüzden oyun oynarken geçirdiğim vaktin niteliği benim için önemli. FPS 30'dan aşağı düşünce canım sıkılmaya başlıyor. O nedenle örnek veriyorum 1 sene sonra oyunlar optimum 4 GB RAM isterlerse ve 3.5'dan sonra performans yerlerde sürünürse tadım kaçmaya başlar.

R9 290 Tri-x çok mantıklı geldi. Kartın teknolojisinin eskimesi fikrini aklımdan attığım an alacağım inşAllah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F3TRIO3D2X

İşten güçten pek vakit bulamıyorum oyun oynamaya anca tatillerde falan ki bu yüzden oyun oynarken geçirdiğim vaktin niteliği benim için önemli. FPS 30'dan aşağı düşünce canım sıkılmaya başlıyor. O nedenle örnek veriyorum 1 sene sonra oyunlar optimum 4 GB RAM isterlerse ve 3.5'dan sonra performans yerlerde sürünürse tadım kaçmaya başlar.

R9 290 Tri-x çok mantıklı geldi. Kartın teknolojisinin eskimesi fikrini aklımdan attığım an alacağım inşAllah.

İşten güçten çok zaman ayıramıyorsanız o kadar parayı ekran kartına yatırmayın.R9 280X alın.İkinci eli 550 lira civarına bulunabiliyor.Üst seviye kartlardan aşağı kalır yanı yok.6950 gibi uzn süre götürür.Ultra olmasada da yüksek ayarlarda 3-4 sene gider.Artan paranızla da gezin tozun ailenizde/sevdiklerinizle zaman geçirin.İllaki ekran kartı alacaksanız da sorunuzun cevabı GTX970...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Mayıs 2015; 15:57:02 >

• r9 290
  • Teknolojinin eskimesi olayı birçoğu için çağlar öncesinden kalmış gibi bir his uyandırıyor.Bunun aynısı bir sene önceki çıkan smartphone kötü oldu, yenisini alalım diyerek başlayan alışveriş çılgınlığı gibi, aslında hepimiz biliyoruz bir sene de öyle pek fazla şey değişmedi;ama sağolsun hype denen şey insanları çıldırtıyor.Siz alacağınız donanıma göre kıyaslamaya bakın ilk önce, şu an oynadığınız ayarlarda fps oranı nedir, alacağınız kartlarda aynı ayarlarda veya daha üstünde fps oranı nedir ona göre hesap edin, anlayacağınız işinize yarayacak olan kısmı düşünmek daha önemli.Eğer alacağınız kartı, bir sonraki çıkacak veya daha ileri bir teknolojiye göre sıralarsanız o hesabın içinden çıkamazsınız.Forumlarda hep görüyoruz, sadece DH değil, hemen hemen hepsinde.Şu kart gelecek bekle veya bu işlemci gelecek az kaldı, bunu alma onu alırsın muhabbeti var.Yeni gelen donanım da amme hizmeti karşılığında verilmediği için fatura kabarıyor, teknolojinin sonu olmadığını düşünürsek sonsuz olarak gelişen birşeyi beklemek pek tatmin edici değil.

O nedenle R9 290 Gtx 970 gibi yeni bir mimariye sahip değil, daha fazla güç çekiyor ve biraz daha fazla ısınıyor;fakat performans anlamında bir kayıp yaşatmaz.Öyle olsa şu an Gtx 780 li arkadaşların yerlerde sürünmesi lazımdı veya 7970-7950 kullanıcıları kartlarını çöpe atmalıydı.Kaldı ki örneği siz vermişsiniz, 6950 sizi bugüne kadar idare etmişse, R9 290 da bir o kadar süre elbette idare eder, ultra ayarlarda değil elbette, zaten piyasadaki hiçbir kart size bunu garanti edemez, yarın bir oyun çıkarırlar, grafiğe yüklenirler en sağlam kartlar bile bir anda yerin dibine girerler.Açıkçası psu sorun olmayacaksa sizin için R9 290 tercih edin derim;fakat psu yetersiz kalacaksa Gtx 970 e göz atın derim.Ac Kırıklar'ın diğer tavsiyesi de mantıklı, eğer pek vakit ayırmıyorsanız R9 280x gibi bir kart zaten rahatlıkla işinizi görecektir, seçim size kalmış.

• aslında 4 gb yıllarca yeterli olacaktır kanısındayım. eskiden 256mb vram de yetiyodu, ozamanlar texturelar belkide 256x256 denecek kadar komik çözünürlüklerdeydi. şimdi zaten yeterince keskin. artık 8k texture yaparlarsa onuda düşürür 2k da oynarız 4gb gene yeter ama şuan bende 1gb vram olduğundan çok düşürmem gerekebiliyo bazı oyunlarda. ama 2 gb olsa beni 2 yıl daha rahat götürürdü. çünkü 2 bile yeterli şuan 1080p için.

gene gta v için konuşursak 2gb vram ile texture very high 1080p de oynanabiliyo. 4gb olsa gene texture very high 1080p de oynayabileceksiniz(1080p monitörünüz varsa). dert etmeyin diye söylüyorum. 2gb alın diye değil yani. bende alacak olsam şuan 4gbdan aşağı almam ama 3.5 gb ı da sorun etmezdim.

• Ne 3.5 - 4 Sorunsalıymış Arkadaş , Kimsenin Haberi Yokken Herkes Birbirine Öneriyordu. 3.5 Oldu da Noldu Performansı mı Düştü Bir Anda. Alın Gtx970 Keyfinize Bakın Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkMendi

Ne 3.5 - 4 Sorunsalıymış Arkadaş , Kimsenin Haberi Yokken Herkes Birbirine Öneriyordu. 3.5 Oldu da Noldu Performansı mı Düştü Bir Anda. Alın Gtx970 Keyfinize Bakın Hocam

ne youtube'da,ne web'de daha kimsenin kartının 0.5 "sorunu" yüzünden fps kaybı yaşadığını görmedim.sayısız video inceledim kartı sonuna kadar zorlayıp bahsi geçen durumu yaşatmaya çalışan ama hiçbirinde fps drop yaşanmıyor.
    delinin biri kuyuya 1 taş atmış,40 akıllı çıkaramamış :) mesele aynen bu...
    ne kadar çok kulaktan dolmacı,cahil bilgili arkadaş var inanılmaz cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-775CF0D93 -- 1 Mayıs 2015; 19:11:59 >
  • Amd çok güç çekiyor. Ne zaman bu güç sorununu hallederse o zaman çok daha tercih edilir. Şu an performans ve kalite bakımından nvidia tercih edin. Zaten bana kalırsa aşağıdaki denklem fiyat bakımından aynı olduğunu gösteriyor şu an.

PSU+AMD=NVİDİA

• Ekranına güvendiğiniz bir tabletiniz varsa(telefon da olur) hiç uğraşmadan konsol alın, ev içi yayınla elde kumanda, tabletinizden izleyin. Sıfır fan gürültüsü, sıfır sıkıntı. Çok rahat edersiniz bence.
  • Kardeşim ben gtx 970 kullanicisıyım ve ekran kartında nvidia dan şaşmayın derim. Middle earth shadow of mordor gibi bir oyunu 60 fps de oynayabiliyorum. Sadece çok kalabalık sahnelerde cok ufak düşmeler oluyor ama genel 60fps. 3.5 gb sorunu kolay kolay kendini göstermez çünkü şu anki oyunlarda vram kullanımı 3.5 i geçmiyor ( geçen bir tek evil within i duydum ) gecse bile ufacık bir fps düşüşü ile atlatıyorsunuz. 970 tüm sorunlarına rağmen üst segment bir kart ve rahatlıkla 3 sene götürür. Coil whine forumlarda abartılıyor. Yazmaya değer bulmuyorum aslında ama...
    Kasanın kapağı kapalı olduğunda duymuyorsunuz. Zaten oyun falan derken kulaklıkla duymanız imkansız. Cw sorunu her kartta çıkabilir eğer aşırı bir ses olursa değiştirebilirsiniz zaten ama 970 lerin genelinde bulunan cw ufacık bir ses. Nvidia dan şaşmayın. ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.