Şimdi Ara

R9 290 mı? R9 290X mi? 970 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, hepinize zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Yaşı 30 veya üstüne merdiven dayamışlar bilirler. Bir zamanlar S3 kartlar vardı ve benim ilk bilgisayarımda da 4 MB'lık S3 TRIO 3D/2X ekran kartı bulunmaktaydı. O zamanlar net kafelere yeni yeni Vodoo efsaneleri gelmişti. Benim PC'de görüntü çamur gibiydi, Vodoo'lu PC'lerde Fifa 98/99 gerçek gibi geliyordu. :)

Sonra harçlıktan kıstım ve 8 MB'lık TNT2 Vanta aldım. Performans yine yerlerdeydi; ama 3D'yi az biraz açabiliyordum. Vanta kesmeyince yine para biriktirdim. Gittim 32 MB'lık GeForce MX200 aldım bu sefer. O zamana kadar benim için gerçekten yüklü bir meblağ vermiştim karta. Meğerse MX200'ler MX400'lerin kırpılmış haliymiş. :) Tabi yine hayal kırıklığı.

Yıllar geçti. İşe başlayınca güzelce kasamı topladım ve HD6950'yi taktım içine. İşten zaman ayırıp 2 sene yüzüne bakamadım; ama yıllarca sorunsuz çalıştı. Açıkçası ben S3'lü, Vodoo'lu, Matrox'lu, Ati'li günleri özlüyorum. Eskiden para yok zaman boldu, şimdi iyi kötü para var, zaman yok :)

Kısacası bu işin bir sonunun olmadığını defalarca tecrübe ettim.

Velhasılkelam konuya dönelim. GTX970, 285X ve 290 öneren arkadaşlara teşekkür ederim. Açıkçası ne GTX970 ne de R9 290 gözü kapalı alınacak kartlar değiller. Şapkayı öne koyup düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-36811CFD7 -- 1 Mayıs 2015; 23:12:10 >

• Tabletleri ve konsolları hafife alan arkadaşların çok eski teknoloji ürünlerinin peşinden koştuğunu söylemek durumundayım. Silsile halinde tedavülden düştüğü için halihazırda bulunan donanımınızı çöpe atmanız çok yersiz.
    Söylediğim teknolojiyi Microsoft, Windows 10'a saklıyor. Aklınız varsa şapkanızı önünüze koyar düşünürsünüz.
    LTPS-IPS, OLED masaüstü panel alamazsınız, üretim için maliyeti çok yüksek diye. Sharp'ın 32" igzo panelinin fiyatı oldukça lükstür; ama tablet alabilirsiniz.
    Nasıl eşleştireceğinize dair detaylar şu videoda mevcut. Hdmi çoğatıcı ve 1080p kayıt yayınlamayı gerektiriyor. Tüm konsolları destekler - ps3/4, Xbox 360/One:

Ek seçenek olarak Windows 10'u yüklemeyi bekleyip Windows 10 destekli bilgisayarınıza xbox 1'den görüntü aktarımı yapabilirsiniz . Sony playstation 4 ile herhangi bir taşınabilir cihazınızı kullanarak uzaktan kumandalı etkileşim yapabilirsiniz, bu yöntemde kumanda ekranını izlediğiniz cihazda oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Mayıs 2015; 19:24:52 >

• R9 290,gtx 970e para yetmeyince alınan bir kart.GTX 970 alabiliyorsan r9 290x e gerek yok.Birazcık da araştırma yaparsan benchmarklar cevabını verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANZE -- 2 Mayıs 2015; 19:28:47 >
  • Hocam r9 300 serisini bekleyin bence. Az kaldi 1 ay içinde duyururlar diye düşünüyorum. Hem eskide olmaz böylece. Beklemekten zarar cikmaz. Bende 560 ti kullanicisim. Beklemedeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kartlar beklenirse her türlü karlı çıkılır.Çünkü yeni kartlarla birlikte bu modeller büyük ihtimal indirim alıcaklar.

290x ve 970 aynı sınıfta 290 onun altında zaten fiyattada kendini gösteriyor.Biraz bekleyin sonra 290x-970 mukayeseleri ile birini alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ekranına güvendiğiniz bir tabletiniz varsa(telefon da olur) hiç uğraşmadan konsol alın, ev içi yayınla elde kumanda, tabletinizden izleyin. Sıfır fan gürültüsü, sıfır sıkıntı. Çok rahat edersiniz bence.

Ps4 motor gibi çalışıyor bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxou

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ekranına güvendiğiniz bir tabletiniz varsa(telefon da olur) hiç uğraşmadan konsol alın, ev içi yayınla elde kumanda, tabletinizden izleyin. Sıfır fan gürültüsü, sıfır sıkıntı. Çok rahat edersiniz bence.

Ps4 motor gibi çalışıyor bende.

Olabilen en verimli fan duruyor ps4'te. İleri eğim pervaneleri olsa anlayacağım ama geriye eğim santrifüj fanlar hem ses hem performans anlamında en verimlileri diye biliyorum.
  • Bendede 6950 2gb var performans ne iyi nede kötü idare ediyorum ama mutlaka amd'nin hamlesini görmeden ekran kartı almak aptallık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkMendi

Ne 3.5 - 4 Sorunsalıymış Arkadaş , Kimsenin Haberi Yokken Herkes Birbirine Öneriyordu. 3.5 Oldu da Noldu Performansı mı Düştü Bir Anda. Alın Gtx970 Keyfinize Bakın Hocam

tam olarak dusundugumu yazmis arkadas, bu 3.5 mevzusu patlamadan onceki reviewlara bakiorum, bole bircok ciddi sitede, hicbirinin en ufak bir fikri yok kartin 3.5gb olduguna dair, hatta hepsi avantajlarinin icine 4gb olmasini yazmis, simdi en buyuk derdimiz bu oldu sanki normal kullanici cidden farki anlayacakmis gibi.
  • 2.el GTX 780 al hocam 900 1000 tl ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.