Şimdi Ara

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
991
Cevap
65
Favori
64.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Giriş

Oyunların olduğu hafıza kartındaki tüm oyunları silip istediğimiz oyunları yükleyebiliyor muyuz ya da usb ile pc'ye bağlayıp ilave v.s.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 7 Aralık 2025; 20:20:26 >

Tabi sd kart içinde easyroms içinde çeşitli konsolların isimleri verilmiş klasörler var. Direk USB ile pc'ye bağlanmıyor, SD kartı çıkarıp öyle yükleme yapmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Estaf. ne kusuru.

Bu vesileyle, elimden geldiği kadarıyla şu klon ve orijinal muhabbetine ve cihazın genel özelliklerine değineyim. (Eksiklik ya da yanlışlık varsa söyleyin lütfen.)

Nedir bu orijinal-klon muhabbeti?

Bu cihazların 1 tane orijinali yok. Hatta direkt "orijinal" diyebileceğimiz bir modeli de mevcut değil. Farklı modellerde markalı cihazlar var (Anbernic, Battlexp vs.) ve bu R36s adıyla satılan versiyonlar var. Dikkat ederseniz bunların belirli bir markası da yok (Datafrog da bir tedarikçiden alıp satıyor, kendi üretimi değil). R36s'lerin de anakarta, ekran panel tipine (panel type 0-1-2-3-4-5 olmak üzere 6 tane var bildiğim kadarıyla), ram modül sayısına ve değerine (1 x 512mb, 2 x 512 mb, 1 x 1gb vs.), kullandığı/çalıştırabildiği sisteme (EmuELEC, ArkOS, ArkOS4Clone vs.) göre orijinal ya da klon diye tabir edilen türevleri mevcut.

Peki neden bazı R36s'ler 1300-1400 tl iken diğerleri bunun 2 katı? Malzeme farkı mı var?

Malzeme kalitesinin buna etkisi çok düşük. Üç aşağı beş yukarı benzer malzemelerle yapılıyor hepsi. Olay çoğunlukla EmuELEC ve ArkOS ayrımından kaynaklanıyor. Ondan sonra da ram değeri ve sayısı geliyor. Genellikle çift ram modülü olan ve ArkOS çalıştırabilen modellere "orijinal" deniyor ve bunlar diğerlerinden ayrılıyor. Geri kalanlarda standart EmuELEC çalıştıranlar var, sadece o cihaza özgü yapılan EmuELEC versiyonu çalıştırabilenler var, yine "klon" olup klonlar için yazılan ArkOS-K36 ve/veya ArkOS4Clones çalıştırabilenler var. AmberELEC var. Garip garip şeyler var. Hatta bazı klonların bile klonu var. Ortalık panayır gibi yani.

Ee o zaman neden 2 katı para vereyim? ArkOS çok mu gerekli?

Tamamiyle tercih meselesi. ArkOS şu an aktif şekilde geliştirilen ve bu tür f/p ürünlerinde iyi sonuç veren bir sistem. EmuELEC'te de ArkOS'ta da retro oyunlar cihazın izin verdiği ölçüde çalışıyor. Performans olarak ArkOS'lu cihazların (özellikle ram'den dolayı) oyunları biraz daha iyi çalıştırdığı söyleniyor. Bir de, özellikle bahsedilmesi gereken bir Portmaster olayı var. Portmaster, PC'den portlanan çeşitli oyunları çalıştırabilen bir program. Bu da ArkOS'ta (ve sanırım aynı zamanda AmberELEC'te) çalışıyor. Şahsi yorumuma gelecek olursak, benim "orijinal" bir versiyon tercih etmemdeki en büyük sebep Portmaster olurdu. Öyle de oldu zaten. (ArkOS4Clones'ta Portmaster mevcut ama bazı oyunların çalışıp bazılarının çalışmadığı söylenmiş). Onun dışında klon-orijinal ayrımına girmeye çok gerek olduğunu düşünmüyorum. Hele özellikle SD kart değiştirmekle, yeni sistem ve rom yüklemekle uğraşılmayacaksa stock kart bozulana kadar klon alıp kullanılabilir. Ama şunu bilin ki, orijinal-klon farketmez, ne tür cihaz alırsanız alın "saatli bomba" diye tabir edilen o kart bir yerden sonra bozulacak. O nedenle kartı klonlayıp, özellikle Boot kısmındaki panel .dtb'lerini yedeklemek gerekiyor. Bu açıdan, doğal olarak, genel bir yazılım çalıştırabilen cihaz versiyonları daha güvenli bir liman olarak görülüyor. Bu da fiyatlara yansıyor tabii ama bana kalırsa 2800 - 3000 lira gibi bir fiyat, ne çalıştırırsa çalıştırsın bu cihaz için çok fazla. Klonlara 1200, orijinallere de 2000 liradan fazla vermem şahsen (o da çok aslında ama neyse). Neticede yurt dışında ortalama 25 dolara satılan aletler bunlar.

Ben "orijinal" alacağım ama nereden almalıyım? Garanti olayları nasıl?

Çift ram ve ArkOS'lu cihaz satan Hiremco ve Premium Store gibi satıcılar var. R36s varyasyonu olan R40s Pro diye yine çift ram'li ve ArkOS çalıştıran (panel type 0 - v12 anakartlı) bir model satan Habl Türkiye diye bir satıcı var. Garanti verdiklerini söylüyorlar ama yorumlara bakmak lazım.

Dipnot:

Yurt dışı satıcıları, klon cihaz türleri ve daha birçok şey için:

handhelds wiki
    R36S Clones
    https://handhelds.wiki/R36S_Clones

• shangrilla_ kullanıcısına yanıt

2000 e orjinal var mı ki?

Hocam bir de premium store un sattığına burada eski mesajlarda orjinal değil vs demişler sanki karıştırmıyorsam. Habl da öyle .çift çipli olup klon olanlar da varmış .

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️

Trendyol'da Premium Store'un ilanının altında klon cihaz satan başka satıcılar vardı, orijinal diye onlardan alanlar olmuştu ama açıkçası çok bilmiyorum. Yorumları incelemek lazım. Habl Türkiye'den de ben aldım ve memnun kaldım diyebilirim. Klon konusunda da, dediğim gibi çok versiyon mevcut. Bir yerden sonra at izi it izine karışıyor.

PlayStation 2’nin bir kolu vardı, ona bir sürü kesip biçme işlemi yaptım ama tutacak yeri kalmadığı için kalıbında durmadı tabii. Aslında benim derdim daha genel bir şey: D-pad’ler zamanla bastıkça içeriden yırtılıyor. Plastik tutunduğu yerden patlayınca da hangi yön patlarsa o yön tamamen gidiyor.

Ben de çözüm olur diye yön tuşlarıyla sağdaki aksiyon tuşlarını yer değiştirdim ama bir süre sonra onlar da bozuldu. Silmekle, temizlemekle düzelecek bir durum değil; resmen fiziksel olarak parçalanıyor. Muhtemelen retro tarzı oyunları çok oynadığım için daha çabuk eskittim.

Ülkede binlerce cihaz satılmıştır ama iş yedek parça ya da tamire gelince seçenek yok denecek kadar az. Bunu da bilerek almak gerekiyor. Şu an Steam Deck kullanıyorum, bir yandan da R36S’i toparlamaya çalışıyorum.

• Orijinal denen cihaz yada klon genel olarak kaliteli değil bana göre eğer 20-30dolar gibi bir fiyata alırsam kalitesi tatmin edici yani fiyatını düşününce bazı şeyleri görmezden gelebiliyorum ama 3000tl yani 60dolar gibi bir fiyata almış olsam tavsiye ermezdim.

Eyw hocam verdiğiniz bilgiler için. Eğer alırsak en azından ne alacağımızı öğrenmiş olduk. Son olarak merak ettiğim şu, ARKOS cihaz alsak da içindeki hafıza kartını değişmemiz gerekiyor mu ve içindekileri bilgisayarda bir klasöre kopyalasak yeterli mi? Sanırım iki adet SD kart (mevcut işletim sistemi ve oyunların bulunduğu olmak üzere...) mevcut bu cihazlarda. Alırsam, içindekilerden ziyade sıfırdan düzgün çalışacak oyunlarda yeniden işletim sistemini kurmak ya da yapılandırmak istiyorum.

Bu arada datafrog her halükarda bana biraz daha fazla güven verdi. En azından ARKOS board ile birlikte geleceğinin garantisini veriyorlar. Firmadan birkaç defa dönüş aldım bu süreçte... Türkiye'deki gümrük prosedürlerine epey hakimler, fakat verdiğiniz 25 dolar fiyat eşliğinde açıkçası 2.700 TL para vermek mantıklı mı diye düşündürse de diğer klon cihazların aksine daha elle tutulur bir cihaz geleceği kesin gönürüyor. Tabi onca yol geleceği ve yeni yıl üzeri olacağı için sipariş verirken tekrardan düzgün bir korumayla gönderilmesi için sipariş koduyla tekrardan iletişime geçeceğim bu süreçte firmayla. Gördüğüm kadarıyla da bu fiyat altına Türkiye'de de ARKOS'lu cihaz pek kalmamış gibi... Bu açıdan klon cihazlar 1.300 TL - 1.600 TL bandında olsa da bana pek bir güven veremedi. Özellikle ARKOS fiyatına millete çok fazla klon cihaz gitmiş, dediğiniz gibi içeride at izi it izine karışmış.

Ayrıca elinizde arkos kurulumu hakkında bir döküman veya detaylı anlatım (güncellemeler v.s. ki güncellemede sorun yaşayanlar, internetten güncelleyemenler de olmuş...) varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

hafıza kartını yedeklemek elinizde romların yedeği olması bakımından faydalı ama cihaz orjinal de olsa kolonda olsa arkos indirip kurup panel tipini bilmesenizde deneyerek bulmak falan toplam 1 saat sürer zaten imaj olarak paylaşılıyor dosyalar hafıza kartına imajı yazdırıyorsunuz Windows üzerinde çalışan panel şeçme toool u zaten hafıza kartının içine geliyor biliyorsanız panel tipinizi şeçiyorsunuz bilmiyorsanız farklı panel tiplerini cihaz çalışana kadar deniyorsunuz.sonra oyunları karta kopyala yapıştır yapıyorsunuz olay bu kardar . Bazı insanlar çok abartıyor arkos olayını ama zaten bunları yapamıyacak kadar teknolojiye uzak olan kişiler için cihazın arcos olması emuelec olması portmaster v.s çalışıp çalışmaması önemli değil çünkü bunları kullanabilmek içinde biraz bu konulara yatkın olmak gerekiyor port master çalışıyor diye ordan port u şeçince direk çalışmıyor o oyunun pc de kurulu versiyonunun dosyalarını bulup karta doğru klasöre kopyalamak v.s extra adımlar var . Eğer hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız zaten tüm cihazlar kutudan bu cihazların oynatabileceği çoğu oyun çalışacak şekilde hazır geliyor arcos olsun olmasın uğraşmak istemeyen için bunlara gerek yok ayrıca hiç anlamayanlar için emuelec Türkçe arayüz e sahip arkos Türkçe değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 8 Aralık 2025; 15:6:44 >

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

çok pahalı değilmi yav 

Evet hocam, dediğim gibi cihaz cazibesini kaybediyor. Fakat emsalleri anbering ve triumiu gereksiz pahalı🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ 

• Arkadaşlar ben 240 GB SSD almaya karar verdim o paraya ve sipariş ettim. Eski notebook'a takıp termal v.s. çekip ES-DE atacağım. Riske girmeye gerek yok. Son dönem şikayetler çok fazla. 25 doları gördükten sonra elim gitmedi datafrog sitesinden 2.700 TL'ye almaya... Klonlara baktım en son elimdeki kodak hafıza kartıyla kullanırım diye, onlardan da milletin ağzı dili yanmış. En temizi elinizdekini değerlendirmek... Portatif olması harici hiçbir artısını göremedim. Yurtdışında 25 dolara satılan bir cihaz için gereksiz pahalı. Hepsiburada aşağıdaki linkte 1.500 TL civarına var, ama çok da şikayet olmuş. Almak isteyen olursa en son klon cihazın linkini bırakıyorum (Satıcı bu fiyata orijinal olduğunu iddia ediyor :D). Elinizde hafıza kartı varsa belki değerlendirilebilir. Riski de göze almak lazım tabi... Aynı cihaz için 1.500 TL ile 5.000 TL arası tuhaf tuhaf fiyatlar var sitede... Denetim de olmayınca serbest piyasa olayının b.ku çıkmış... :D

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️www.hepsiburada.com
    Serreha R36S 64 GB Retro Oyun Konsolu Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/KWf3Mtuzs2fF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 8 Aralık 2025; 23:20:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uyemuyedegil

Eyw hocam verdiğiniz bilgiler için. Eğer alırsak en azından ne alacağımızı öğrenmiş olduk. Son olarak merak ettiğim şu, ARKOS cihaz alsak da içindeki hafıza kartını değişmemiz gerekiyor mu ve içindekileri bilgisayarda bir klasöre kopyalasak yeterli mi? Sanırım iki adet SD kart (mevcut işletim sistemi ve oyunların bulunduğu olmak üzere...) mevcut bu cihazlarda. Alırsam, içindekilerden ziyade sıfırdan düzgün çalışacak oyunlarda yeniden işletim sistemini kurmak ya da yapılandırmak istiyorum.

Bu arada datafrog her halükarda bana biraz daha fazla güven verdi. En azından ARKOS board ile birlikte geleceğinin garantisini veriyorlar. Firmadan birkaç defa dönüş aldım bu süreçte... Türkiye'deki gümrük prosedürlerine epey hakimler, fakat verdiğiniz 25 dolar fiyat eşliğinde açıkçası 2.700 TL para vermek mantıklı mı diye düşündürse de diğer klon cihazların aksine daha elle tutulur bir cihaz geleceği kesin gönürüyor. Tabi onca yol geleceği ve yeni yıl üzeri olacağı için sipariş verirken tekrardan düzgün bir korumayla gönderilmesi için sipariş koduyla tekrardan iletişime geçeceğim bu süreçte firmayla. Gördüğüm kadarıyla da bu fiyat altına Türkiye'de de ARKOS'lu cihaz pek kalmamış gibi... Bu açıdan klon cihazlar 1.300 TL - 1.600 TL bandında olsa da bana pek bir güven veremedi. Özellikle ARKOS fiyatına millete çok fazla klon cihaz gitmiş, dediğiniz gibi içeride at izi it izine karışmış.

Ayrıca elinizde arkos kurulumu hakkında bir döküman veya detaylı anlatım (güncellemeler v.s. ki güncellemede sorun yaşayanlar, internetten güncelleyemenler de olmuş...) varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

Rica ederim. Sanırım almaktan vazgeçtiniz ama genel olarak söylemiş olayım, nereden ne alınırsa alınsın bu cihazın içindeki kartı değiştirmek gerekiyor. Çok ucuz ve düşük kaliteli kartlar bunlar. Cihaz tek kart ile geliyor ancak 2 slot mevcut. 1. slot sistem+rom, 2. slot sadece rom için kullanılıyor. Ben 32 gb Exceria + 128gb Samsung evo plus kullanıyorum. Özellikle rom kısmında daha hızlı kartlar daha verimli çalışıyor doğal olarak. Kart değişikliği yaparken, kopyala-yapıştır değil de format atar gibi sistemi (neticede bu bir işletim sistemi) karta yazdırmak gerekiyor. Emülatör telefona, bilgisayara falan kurulur da işte taşınabilir bir "handheld" istiyor insan neticede. 70-80 dolara güzel aletler çıkmaya başladı ama bize gelişi yine x2 olacak muhtemelen. Kolay gelsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• @shangrilla_ çok güzel açıklamış. Bu cihazın orijinali veya klonu yok. Hepsi klon cihazlar. Reddit ahalisi bile bunu kabul etti. Üstünde arkos geliyor diye gidip 3-4 bin verilecek cihaz asla değil. 1.2-1.5 arasında RK3326 ve 1GB işlemcili EMUELEC alınıp Arkos yüklenir mis gibi oynanır. Hatta Portmaster ihtiyacı yoksa Arkos kurmaya da gerek yok. Emuelec'te artık çok stabil çalışıyor.

Portmaster'da hiç bir sorun yok bu arada. PSP emulatöründen kat kat performanslı ve güzel çalışıyor. Çalışmayan oyuna denk gelmedim. Elimde 5-6 saat oynadığım oluyor. 1500 liraya kadar alınırsa tam f/p cihaz.

Rk3326'lı ve 1gb ram'liolduğunu nasıl bileceğiz satın almadan ,içini açmadan?

• Ucuza temiz getirmek şans işi, redditte baya örnekleri var. Şu içerden ekran flex kablosunun bazı modellerde cırtlaması acayip soğutuyor. Parçalanan tuşlar v.s, işte gezerken filan satan birinden denk gelsen inceleme şansın olsa değerlendirilebilir. Denk düşürülürse h modeli olabilir, onlarda kelek olayı az gibi.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.