< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 16 Mayıs 2025; 0:26:11 > |
🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️
-
-
Gayet açıklayıcı olmuş, teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla daha da yazacaktım ama artık enerjim tükendi hocam. Konuda da belirttiğim gibi sorular doğrultusunda ve aklıma ekstra bir şey gelirse buraya ekleyeceğim artık.
-
İlgisi olanlara güzel konu elinize sağlık
-
Teşekkür ederim hocam.
-
Harika bir rehber olmuş. Teşekkürler.
Belki size saçma gelebilecek ama kafamı kurcalayan, sabır isteyen ahiret sorularımı listeliyorum;
1-) cihaz gelirken tek SD kartla mı geliyor yoksa 2 tane mi gönderiyor.
2-) Bir kart(16gb) işletim sistemi, diğer kart(64gb) oyun kitaplığı şeklinde çift kart kullanmak mi mantıklı? Yoksa 256gb tek kartta hepsini tutmak mi ? Bu cihazın hızını etkiliyor mu?
3-) diyelim ki çift karta sahibiz. Oyunu kaydederken kart secimi yapılıyor mu? Yoksa oyun hangi SD kartta ise oraya mı kaydediyor?
4-) bataryasının bozulması, eskimesi sonucu yeni batarya kısmını nasıl çözeriz? Normal piller ile olur mu? Kalitesiz SD kartı değiştirdiğimiz gibi kalitesiz pilleri de değiştirip daha uzun batarya sürelerine ulaşmak mümkün mü?
5-) ArkOs işletim sistemlerinin farklı sürümleri varmış. En iyisi en günceli mıdır? Yoksa daha eski olmasına rağmen daha iyi performans aldığınız bir sürümü var mı?
6-) cihaz internete bağlı olmadığı halde güncelleme yapılması gerektiğini nasıl anlıyor? Güncelleme yapmak zorunlu mu? Ben oyunlarımı kurul sorunsuz performans alıyorken güncelleme yapmak zorunda mıyım?
7-) herhangi bir güncelleme yapma durumunda, oynadığım oyunların kayıtlarının bozulması, tuş ayarlarının değişmesi ihtimali var mı?
8-) izlediğim videolarda hep bilgisayardan SD karta oyunlar atılıyordu. Cihazın kendi içinde oyun indirme uygulaması var mı?
9-) cihaz içinde herhangi bir oyunu silebilir miyim? Yoksa yine SD kartı bilgisayara takıp oradan mi silmem gerekir?
10-) şarj adaptörü 5V 2A olmazsa ne olur? Herhangi bir telefon adaptörü ile yapmaya kalksam, batarya mı yanar yoksa sadece şarj mı olmaz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim. Sizin ve başkalarının işine yarayacaksa, ne mutlu bana.
Bu arada hiç sorun değil. Konuyu açtıktan sonra da ekstra sorular sorulacak elbette. Benim de amacım buydu. Konuyu, yorumlarla daha da genişletmek. Şimdi elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışayım :)
Sırasıyla...
Cevap 1: Tek SD kart ile geliyor. 64 ya da 128GB olarak farklı versiyonları satılıyor. En düşük boyuta sahip olanı almak, fiyattan da tasarruf sağlayacaktır. Çünkü zaten o SD kartı değiştirmeniz gerekecek. Konuda sebebini söyledim.
Cevap 2: Çift kart kullanmak, tek kartlı kuruluma göre daha pratik olur. OS'un yüklü olduğu TF1 slotu sabit kalırken, TF2 slotundaki kartı çıkarıp oyun yükleyip sonra geri takmak daha pratiktir ama gözde büyütülecek kadar da pratik değildir. Yani tek ya da çift kurulum stilinin göze çarpan avantaj ve dezavantajı yoktur. Çift kurulumda kartı çıkarıp oyunu yüklerken cihazı açabilirsin mesela bu bir avantajsa. Onun haricinde hız ile ilgili bir fark olmaz. Temelde aynıdır.
Cevap 3: ArkOS için konuşmak gerekirse, bir oyunda save/kayıt almak için FN + R1 tuşları kullanılır. Kaydını geri yüklemek için de, oyuna girdiğinde FN + L1 tuşuna basmalısın. Oyunun neresinde kaydettiysen, ana menü, bir bölümü geçtikten sonra ya da tam oyunun ortasında. Nerede kaydettiysen, kaldığın yerden de saveni verir sana. Biraz detaylandırdım. Senin sorun bu değildi biliyorum, şimdi senin soruna geliyorum. Oyunları kaydettiğinde, hangi konsol oyununu oynuyorsan, örneğin PS1, oraya kaydeder. Oyunların içine oyun ismiyle .state1 uzantısıyla save dosyası oluşturur.
Cevap 4: Elbette mümkün. Teknik işlerden pek anladığım söylenemez ama Aliexpress'te falan mAh olarak daha yüksek, daha düşük ya da direkt R36S'in bataryasını satan satıcılar, bakmadım ama elbet şu an bile vardır diye düşünüyorum. Çünkü popüler bir el oyun konsolu ve parçaları da eminim satılıyordur. Kaldı ki satın alacağınız Datafrog bile size cihaz değişiminin mümkün olmadığı kısımlarda, yedek parça da yolluyor. 1 yıl boyunca da cihaza destek sağlıyorlar. Bataryayı yıpratmadan kullandığın sürece bir sorun olmayacaktır.
Cevap 5: Bir Genel ArkOS yazılımı var. Bir de sadece R36S'ler için optimize edilmiş ve güncelleme alan özel bir ArkOS var. AeolusUX'un ArkOS'u dur ve evet. En günceli, en iyisidir. Çünkü her güncellemede birçok hatayı düzeltiyorlar ve oyunların çalışması için gerekli emulatör çekirdeklerini de aynı zamanda güncelliyorlar.
Cevap 6: Bunu anlamanın 2 yolu var. Ya cihazı internete bağlayıp ayarlar kısmından "Update" check edeceksin, ya da AeolusUX ArkOS'un GitHub sitesine girip oradan güncelleme tarihine bakıp güncelleme gelip gelmediğini kontrol edeceksin. Güncelleme yapmak zorunlu değil. Eğer halihazırda sorunsuz çalışan, oyunlarda sana sıkıntı çıkartmayan bir ArkOS kullanıyorsan, güncellemene gerek yok demektir. AeolusUX, her yeni güncellemesinde changelog yani değişim günlüğü paylaşır. Burada da yeni sürümde neyin eklendiğini, değiştirildiğini, çıkarıldığını falan yazar. Buradan da yeni güncellemede senin işine yarayan bir şey gelmiş mi bir hata mı düzeltilmiş, öğrenmiş olursun.
Cevap 7: Şahsen son güncellemeyi, temiz kurulum olarak yapmamıştım. Direkt kurulu olan sürümün üzerine, cihazı internete bağlayarak yapmıştım. Savelerim de zarar görmemişti ama kendim sorun yaşamadım diye, risk yok diyemeyiz. Saveleriniz, yukarıda da bahsettiğim gibi .state1 uzantısıyla oyunların arasında bulunur. İstediğiniz saveyi yedekleyip, internete bağlayarak güncellemeyi yapıp o şekilde de devam edebilirsiniz.
Cevap 8: Cihazda dahili olarak oyun indirme gibi bir sistem yok, Portmaster dışında ama o da ArkOS'un oyun kısmıyla farklı biraz. Portmaster'da oyun indirsen bile ekstradan yine bazı oyunlar için, Portmaster'dan indirdiğin oyunların üzerine, başka dosyalar koyup oyunu birleştirmen lazım falan filan. Merak edilirse, anlatırım onu da. Şimdilik yüzeysel geçtim ama sizin sorunuzun cevabına gelecek olursak; Tek yol SD kart okuyucu.
Cevap 9: Cihaz içinde oyunu silebilirsin, evet. Oyundayken, "Select" tuşuna bastıktan sonra açılan menüde Edit This Game's Metadata>(En alta iniyoruz) Delete ve üzerine gelip "A" ya basıyoruz ardından YES diyoruz ve istediğimiz oyun silinmiş oluyor.
Cevap 10: 5V 2A dışında bir adaptörle cihazı şarj etmek, Batarya ömrüne zarar verebilir. Daha da kötüsü, yüksek akımdan cihazın bataryasının yanması, patlaması gibi felaketler bile doğurabilir. Çünkü USB PD (Power Delivery) gibi bir sistem yok. O yüzden önerilen değerlere sahip bir adaptörle, yoksa da Masaüstü PC, Laptop gibi cihazlarda şarj edilmelidir.
Umarım sorularınıza cevap bulmuşsunuzdur. Sayenizde sıfırdan konu açmış kadar oldum
-
Çok teşekkürler. Siparişi verdim beklemedeyim
Çinliler de beklemede :) bakalım ne zaman kargoya verecekler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En son bildiğim kadarıyla ellerinde stok yoktu malum çok talep var cihaza. Stokları yenileyeceklerini bu yüzden siparişin gecikebileceğini söylemişlerdi sipariş veren kullanıcılara. Şu an durum nedir bilmiyorum ama sağ salim siparişinizi size ulaştıracaklarından emin olabilirsiniz. Sipariş verirken ne ödediyseniz o. Vergi, kargo ücreti vb. gibi ekstra bir ödemeniz de olmaz. Tabii sipariş verirken T.C.'nizi yazdıysanız. Yazmadıysanız zaten size e-posta yoluyla ulaşıp T.C.'nizi gümrük işlemleri için isteyeceklerdir.
Bu arada hangi rengi sipariş ettiniz? Sadece cihaz mı yoksa taşıma çantalı versiyonunu mu? %5 indirim kodunu da kullanmışsınızdır umarım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 14 Mart 2025; 0:32:52 > -
TC kimlik numarasını yazdım. Aslında beyaz renklisini beğendim görünüş olarak fakat beyaz renk çabuk kirlenir ve lekeleri çizikleri belli eder diye düşündüm. Bu yüzden siyah şeffaf kasayı tercih ettim. Çünkü siyah şeffaf kasada cihazın içini görüp orijinal olup olmadığını anlarım diye düşündüm.
İndirim kodunu kullandım ve çantalı şekilde aldım.
Gecikmesi problem değil, orijinal ve sağlam cihaz geldikten sonra problem değil. Yine de bayramdan önce gelirse harika olur. Tatilde bol bol oynarım :)
İyi bir tercihte bulunmuşsunuz hocam. Bende de transparan siyah modeli var. Genelde insanlar transparan moru tercih etse de, bana göre siyah olan çok daha iyi. Ben de tıpkı sizin gibi çantalı olanı sipariş vermiştim. Umarım yakın zamanda elinize ulaşır gerçekten. Süreci hep birlikte göreceğiz bakalım. Yine aklınızda bir soru, takıldığınız bir yer, herhangi bir şey olursa, ben buralardayım hocam. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım :)
-
Harika bir paylaşım. Teşekkür 😍
Beğendiyseniz, teşekkürler hocam. Umarım size yardımı dokunmuştur :)
-
VicettiSun hocam alacağınız olsun, yazınızı görüp dayamadım ben de aldım. data frog kargoya verdi ne zaman gelecek göreceğiz
Hocam canınızı çektirmiş gibi oldum sanırım biraz 😄
Belli ki retro oyunlara da ilginiz var. "Datafrog, kargoya verdi" dediğinize göre de sanırım Datafrog, stoklarını yenilemiş. Çünkü en son stokları yoktu. Bu yüzden sipariş veren müşterilerin siparişleri, kargoya çok geç veriliyordu. Orijinal ürün satan tedarikçi arıyorlardı. Bu iyi bir haber. Sizin siparişiniz de kargoya verildiyse, ortalama 8-12 gün içinde elinize ulaşır. Cihaz size ulaştığında, tümüyle cihazı inceleyin. Tuşlarını, kondisyonunu, orijinal olup olmadığını falan. Şayet bir sorun olursa, hemen Datafrog'a yazıp yardım isteyebilirsiniz. Olur ya hani bir sıkıntı çıkarsa, size yardımcı olurlar.
Cihazla ilgili sormak istediğiniz herhangi bir şey, aklınıza takılan bir soru, yardım-destek her türlü yardımcı olmaya hazırım size ve yardım isteyen herkese. Şimdiden hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın inşallah 😊
-
Merhaba, ben de okuduktan sonra sipariş verdim umarım sorunsuz gelir.
Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler.
Sizin paylaştığınız linkten sipariş verdim fakat sonrasında datafrog sitesinde rgb aydınlatmalı r36 gördüm ve fiyatı da daha ucuz. Bu model hakkında bilginiz var mı, işlemci vs aynı görünüyor. Sadece rgb aydınlatma ve tuşlar değişmiş gibi. Sipariş verdikten sonra görünce keşke bu modeli mi alsaydım diye düşündüm.
https://datafrogx.com/tr/products/data-frog-rg36-handheld-game-console?variant=41842293014594
-
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
Evet RG36 model cihazı biliyorum. İşlemci ve RAM de aynı fakat R36S'e yapılan işlemler, doğrudan olduğu gibi o cihaza uygulanır mı bilmiyorum. RG36 cihazı ile ilgili birkaç video incelemesi dışında bir rehber-yardım grubu, topluluğu görmedim.
Ben de ilk alırken "Acaba RG36S mi alsam?" demiştim. Üstelik R36S'in ününden de haberim vardı. Sonra dedim ki "Ben bu cihazı cıvıl cıvıl ışık saçsın diye değil, eski oyunları yattığım, uzandığım yerden keyifle oynayabilmek için, insanlar bu cihazlarla neler yapıyor, hoşuma giden bir şey olursa topluluğa bir göz atıp ben de deneyebileyim, yapılabilecek ne varsa yapayım" niyetiyle aldım. İnanın bana R36S çalışırken ki o ortada yanan mavi led ışık için bile bir süre sonra "Keşke şunu kapatabilsek" diyorum. Benim gibi bir çok kişi de bunu söylüyormuş ama şimdilik ne yazık ki kapatılmıyor. Alışınca sorun olmuyor pek. Belki ileride ArkOS'u geliştiren arkadaşımız, buna bir çözüm bulur.
O bahsettiğim ışık kapanmıyor, sadece yeşil ya da mavi arasında geçiş yapabiliyoruz. Bir de RGB'yi siz düşünün hocam. Tamamen oyuna olan dikkatinizi bozacaktır. Siz bu cihaz öyle ışık saçsın diye almıyorsunuz ki? Oyun oynayabilmek, cihazla yapılabilecek ne varsa onu yapmak için alıyorsunuz. Üstelik her iki cihazın özellikleri her ne kadar aynı olsa da, o minik farklılıklar, işleri baya değiştirebilir. Bir de rahatsız olursanız, kapatabilirsiniz elbette ama o zaman cihazın ne manası kalıyor? Tüm olay RGB değil mi? Buna ek olarak, önemli ölçüde şarjı götüreceğini düşünüyorum o ışıkların.
Şimdi diyelim ki ben RG36S aldım. R36S'te doğru yazılımı yükleyebilmek için, cihazla gelen SD kartın BOOT kısmında bir dosya var ve o dosyayı, cihazın hangi ekran paneline sahip olduğunu öğrenmek için kullanıyoruz. Buna göre de uygun yazılımı yüklüyoruz. Şimdi ben bunu RG36S'te nasıl yapacağım? Kimse bu cihaz için böyle bir destek sunmamış ki? Kullanılacak bir cihazın topluluğunun geniş olması avantajı da burada başlıyor. RGB, ışıklar falan hala popüler aslında. İnsanlar R36S'i satın alırken elbet RG36'yı da görmüşlerdir ama çoğunluk bile direkt R36S almışsa, muhtemelen ya benim gibi düşünüyorlardır ya da bildikleri farklı etkenler vardır.
Kesinlikle pişman olmayın. En doğrusunu, en mantıklısını yaptınız, inanın bana. Şimdiden keyifle oynamanız dileği ile :)
-
Çok teşekkür ederim detaylı cevaplarınız ile kafam rahatladı :)
Ben aslında rgb aydınlatma değil tuş düzeni oyun oynamaya daha rahat olur gibi düşünmüştüm xbox kontrolcüsüne benzettim düzeni. Bir de ucuz olunca tereddüte düşmüştüm. Ama dediğiniz gibi topluluğun çokluğu ve destek çok önemli.
En Beğenilen Yanıtlar

Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X