|
Kargon şu an hangi aşamada? Ekran görüntüsü ekleyebilir misin buraya? |
|

|
Kargon şu an hangi aşamada? Ekran görüntüsü ekleyebilir misin buraya? |
|
Kargo sürecin normal bir şekilde ilerliyor. Sadece Yanwen'in kargoyu yola çıkarması biraz uzun sürmüş. Belki Çin'de yine o sıralar bir bayram, festival, tatil gibi bir şey vardır ondan gecikmiştir ya da teknik bir sıkıntı olmuştur. Sen şu an cihazı 2 Nisan'da almışsın gibi düşün. Süreyi de ona göre hesapla. Daha ülkeye gelmemiş zaten. Yeni düzenlemenin işleyip işlemediğini de muhtemelen senin kargondan anlayacağız. Belki de çoktan Türkiye'de temsilci atamıştır Datafrog. Hiçbir fikrim yok. Bekleyip göreceğiz. Eğer sorun çıkarsa, durumu anlatırız Datafrog'a onların ne yapabileceklerine bakarız. Hayırlısı bakalım hocam. |
|
Herkese merhabalar. Öncelikle şunu söyleyeyim @VicettiSun 'ın konuyu açması ilgi duyanlara çok faydalı oldu ve kesinlikle eleştiri olarak yazmadım o belirttiklerimi. Sadece uğraşacak arakdaşlara ek bilgi olsun diye yazdım, yanlış anlaşılma olmasın :) Son deneyimlerim; Güncellemeyi yaptıktan sonra tüm ayarlamaların gittiğini belirtmiştim ona şöyle bir çözüm buldum. Yeni yüklediğim güncel ArkOS içinde önce backup aldım ve o dosyaları bilgisayarıma kaydettim. Ardından yeni sürüm yüklediğim kartı çıkarttım ve eski yani orjinal gelen kartı taktım. Bu eski sürüm kart içinde takılıyken yine backup aldım. Backup işleleri ArkOS menüsünden yapılıyor, menüyü kurcalayınca hemen bulunuyor. Bu aşamada elimde iki tane backup dosyası bulunuyor. Eski ve Yeni sürüm olarak. NE olur ne olmaz elimin altında dursun istedim. Her iki dosyada bilgisayarımda duruyor. Sonra yeni kartın içinde EASYOROMS partition içinde "backup" kalasörünün içine eski ArkOS backup dosyalarının tümünü ekledim, yani yeni kartın içindeki yeni backup dosyalarını sildim ve eskilerini koydum. Sonrasında yeni kartı cihaza takıp yeni sürüm olan ArkOS ile sistemi çalıştırdım ve menüde restore backup yaotım ve eski dosyalarla yeni sürüm olan ArkOS ayarlarını değiştirmiş oldum. Burda işlem yapılırken sonunda backup dosyalarını sileyim mi diyor, silme diyerek ilerlerdim. Bu işlemleri niye yaptım, kısayollar, Retroacrh, PSP vs ayarlarının orjinal gelen hali ile kalırmı diye denemeler yaptım ve oldu. Yani ilk gelen hali ile olan ayarlar geri gelmiş oldu. Bu durumda güncel ArkOs üzerinde sistemsel olarak bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Bence olmadı ama bu konuda tecrübesi olan birileri daha net bilgi verebilir. Eski kartın içinde olan oyunları yeni kartın içine attığımı daha önce belirtmiştim. Ve bazı oyunların çalışmadığını belirtmiştim. Bu işlemleri yaptıktan sonra oyunlar çalışmaya başladı. Tabi içinde çok fazla oyun olduğu için ve hepsini test etmek için zamanım olmadığı için arada çalışmayan oyunlar var mıdır bilemiyorum ancak çalışmıyor dediğim oyunlar artık çalışıyor. Buraya kadar her şey normal ve bir sorun yok. Bundan sonra internetten rom siteleri üzerinden indirdiğim PSP oyunlarınıda ilgili klasörlere attım ve onlarda sorunsuz çalışıyor. Bir çok oyun var ve sorunsuz çalışıyor, yavaşlama vs sorunlarıda yok. PSP emülatörü içinde bir iki bilgi vereyim. Normalde eski retro oyunları oynarken Retroach üzerinden select tuşu ile birlikte R1 tuşuna basınca oyunu kaydediyor sonra selecct L1 ile kaydedilen bölüm geri çağrılıyor. Ama PSP de bu tuşlar işe yaramıyor. E peki oyunları kaydedip kaldığımız yerden ilerleyemiyormuyuz? Tabi ilerleyebiliyoruz. Onu da şu şekilde yapıyoruz, Joistik üzerinden yani tuşlarda değilde eski adıyla analog olan alttaki yönlendirme topuzlarının sağ taraftakine basınca bir menü çıkıyor ve orda ilgili oyunu o anına kadar olan kısmını kaydedebiliyorsunuz ve sol taraftaki jositik üzerine tıkladığınızda o kaydedilen alanı geri çağırabiliyorsunuz. Sağ tataraftakine tıkladığınızda da çıkan menüden yükleme yapabiliyorsunuz. Böylelikle oyandığınız ve kaydettiğiniz bütün PSP oyunları orda görünüyor. Bunlarda ek bilgi olsun. Tabi bir çok şeyi deneme yanılma yoluyla bulmak daha kalıcı bir öğrenme olacaktır ama tecrübeleri paylaşmakta kulanacak olanlara kolaylık sağlar diye düşündüm. şimdilik bana bu kadarı yeterli olacak, ilerde yeni bir şeyler keşfedersem onları da paylaşırım. Bir tek şunu başaramadım, eski retro oyunlarda ateş edilen uçak oyunları vs ateş etme tuşunu turboya ayarlayamadım. Yani düğmeye sürekli basılı tutunca ateş ediyor formuna alamadım. Retroach üzerinden turbo tuşşunu aktif ediyorum ayarlarıyla oynuyorum ama oyunda bir türlü çalıştıramadım. Sürekli tuşa bas bas parmaklar yorulabiliyor. Onu yapabilen bulan yazarsa çok makbule geçer. ArkOS güncellemesi için Rufus ile yaşadığım tecrübeleride daha sonra paylaşrım. Çok uzun oldu. Onlada ilgili bir iki şey söylemem gerekiyor. Sorun yaşayan olursa yazar o zaman eklemeler yaparız. Herkese selamlar. |
|
|
Evet. Gerçekten de 2 ay önce tam da o dönemlerde, klon cihaz satıyorlardı. Bunu burada birkaç kez anlattım ama tekrar anlatayım. Tedarikçileri o dönem ne yazık ki klon cihazlara sahipti ve müşteri geri bildirimlerinden sonra bu durumu düzeltip tedarikçilerini değiştirdiler ve mağdur olan müşterilerine de orijinal cihaz yolladılar. Şu an için ise orijinal ürün yolluyorlar. Yeni düzenlemeden dolayı şu an siparişlerde sorun oluyor mu hiçbir fikrim yok. Çevremde de yeni düzenlemeden sonra sipariş veren ya da siparişi gelen yok. O yüzden ya Datafrog ile konuşacağız, ya da siparişi hala yolda olan birinin bize geri bildirimde bulunmasını bekleyeceğiz. Siz bana yazarken cevap vermemeleri gayet normal çünkü Çin, Türkiye'den 5 saat ileride. Türkiye saatiyle hafta içi sabah saat 5-6 gibi maillere dönüyorlar. Yoğunluklarına ve Çin'de festival, tatil, bayram gibi şeylerden dolayı tatil olma ihtimallerine karşı da cevap verme süreleri değişiyor. Zaten mail atmışsınız. Kendilerinden cevap gelmesini bekleyin. Belki Türkiye'de bir temsilci atamışlardır. Ya da @emrhky.ek arkadaşımızı bekleyebilirsiniz. Şu an onun kargosu yolda. Gümrükten geçip geçmeme durumuna göre siz de sipariş verir ya da vermezsiniz. Ben de doğrusu merakla bekliyorum. |
|
|
Sizi anlayabiliyorum. Keşke siparişinizin gümrükten geçip size ulaşıp ulaşmayacağı konusunda bilgi sahibi olsam. Eğer bu yeni düzenleme olmamış olsa, siparişinizin sorunsuz size ulaşacağını garanti edebilirdim ama şu an için ben de siz ve sipariş eden diğer arkadaşlar sayesinde tecrübe edineceğim. Umarım bir aksilik çıkmaz ve ürünleriniz elinize ulaşır. Ulaşmasa bile en kötü ihtimalle para iadesi yaparlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 7 Nisan 2025; 17:9:4 > |
|
|
|
Merhaba. Ürününüz gümrükten geçmiş gibi görünüyor. Türkiye'deki bir kargo firmasına ki bu genellikle Sürat Kargo oluyor, ürünü vermeden önceki son rötuşlar diyeyim şu anki aşamaya. Kısa sürede ürün elinize ulaşacaktır. Bu arada Yanwen kargo ilerlemesini 1-2 gün geç giriyor. Bu yüzden yarın size Sürat Kargo'dan siparişiniz hakkında mesaj gelebilir. |
|
|
|
Oh harika. Sizin adınıza çok sevindim. Ben de gün içinde bir başkasından siparişinin eline ulaştığına dair bilgi aldım. Siparişiniz elinize ulaşınca, haber verirsiniz o zaman. Şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullanmanız dileği ile 😎 |
|
O zaman arkadaşlar, "şimdilik" sipariş vermek güvenli gibi duruyor fakat bu kısa sürebilir. "Bu cihazı alsam mı almasam mı?" diye düşünenler, kararını hemen versinler. Almaya karar verenler de bir an önce sipariş versinler. İleride ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Şu an siparişi gümrükten geçen arkadaşları benimle birlikte siz de görüyorsunuz. Ben de onların bu durumuna güvenerek bunu söylüyorum. Siparişinizi bir an önce verin. Aksi halde başka bir zaman, fırsatınız olmayabilir. |
|
Muhtemelen Datafrog, Türkiye'de bir temsilci atamış ya da farklı şekilde arka planda bir şeyler yapmışlar ama bu yine de risk olmayacağı anlamına gelmez. Yine söylüyorum; her an her şey olabilir. Elinizi çabuk tutun. Neyse ki son zamanlarda sipariş veren insanların siparişleri ellerine sorunsuz ulaştı. Siparişi yolda olanlar da, ürünlerine kavuşacaktır. Bu beni gerçekten mutlu etti. |
|