Şimdi Ara

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
654
Cevap
47
Favori
32.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne demek. Asıl konuma gösterdiğiniz ilgiden dolayı ben teşekkür ederim :)

Biliyor musunuz? R36S'teki sağ Analog Stick, bence zaten gereksiz. Cihazı aldığım günden bu yana neredeyse hiç kullanmadım. Kullanmadığım için de, cihaz kapalıyken "Yahu şu sağ Analog'u hiç kullanamıyorum bari boştayken sağ-sol-yukarı-aşağı hareket ettireyim de, onu da kullandım diyeyim." diyorum 😄

Xbox kontrolcüsünün düzenini ben de seviyorum bu arada. Hatta bence RG36'nın görünümü, kullanılan ana renk, tuş renkleri, R36S'ten daha iyi ama her şey görünüş değil ne yazık ki. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Geniş topluluk demek, bu cihaz için bir çok insanın yazılım tarafında sürekli bir şeyler geliştirmesi, bir hata olduğunda da hemen giderilmesi demek. Bu yüzden belki kozmetik bazı eksiklikleri olsa da R36S, RG modeline göre çok daha iyi bir seçim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 20 Mart 2025; 20:37:40 >

• Hocam ben TC numarasını yazmadan sipariş verdim bugün. Nasıl yapacağım şimdi :( gümrük vergisi mi ödeyeceğim?

• Datafrog, siparişinizi kargoya verirken size mail yolu ile ulaşıp T.C. Kimlik Numaranızı isteyecektir. Şayet unuturlar da istemezler ise, gümrük vergisi ödersiniz ne yazık ki ama şöyle bir şey yapabilirsiniz;

Datafrog'a kendiniz mail atıp, sipariş numaranızı da belirterek, "Üzgünüm. Sipariş verirken T.C. Kimlik Numaramı eklemeyi unutmuşum. İşte numaram: xxxxxxxxxxx" diye yazabilirsiniz.

Sipariş numaranızı belirtmeden, Datafrog sitesi üzerinden de ticket yoluyla bu dediklerimi yapabilirsiniz. Ama sipariş verdiğiniz hesaba girilmiş olması gerekiyor. Sizin için Datafrog sekmesini ekliyorum; https://datafrogx.com/tr/pages/contact

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 20 Mart 2025; 20:49:13 >

• VicettiSun kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, 2 yeğenime geçtiğimiz haftalarda hediye konsol almıştım Ankara'ki dreamland'den. Nintendo'nun çoğu konsolunu kullanmış, sahiplenmiş, PS Vita'yı saklayan biri olarak yeğenlerime aldığım konsol ilgimi çekmişti.

Yeğenlere aldığım cihazlarla oynama fırsatı bulamadım ama görsellerden RS36S'e benzediğini düşünüyorum. Sahte olma ihtimali çok yüksek tabi.

Sizin bu konuyu açmanız da tesadüf bu sürece denk geldi, fırsat bu fırsat deyip aldım. RS36 değil de RS36S aldım ben, bir şeyleri iyileştirmişlerdir S versiyonda diye düşündüm. Datafrog'dan geçtiğimiz Cuma günü siparişi geçtim, bugün 1 hafta oldu ve ürün Türkiye'ye gelmiş, gümrük giriş işlemleri yapılıyor sanıyorum.

Cihazı beğeneceğimi umuyorum çünkü retro tüm konsolları seviyorum, hepsini tek cihazda taşıyabileceğim.

Switch 2 çıktığında komboyu tamamlarım (Switch + RS36S) çantamda durur artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alpdinc A kullanıcısına yanıt

Retro konsolları seven biri için, beklentiniz de ona göre ise zaten R36S ile muhtemelen iyi vakit geçireceksiniz hocam. Şimdiden hayırlı olsun :)

RS36S adında hiç bir cihaz duymadım hocam. Muhtemelen R36S ile aynı kasaya sahip ama klon ürün olan bir başka cihazdır. Bu cihazın aynı donanımlarla farklı cihaz isimleriyle farklı varyasyonları olsa da globalde R36S diye tanınır.

Cihazınız elinize ulaştığında, yardıma ihtiyacınız olursa ben buralardayım. Haberiniz olsun 👍

• VicettiSun kullanıcısına yanıt

Hocam typo olmuş, ben R36S aldım. Datafrog'da RG36 vardı (üstte yazdığınız ışıklı galiba) onu almadım

• alpdinc A kullanıcısına yanıt

Oh tamam. Aynen o da aynı donanıma sahip RGB'li olanı ve tasarımsal olarak da farklı bir versiyonu ama biraz yukarıda neden R36S'in tercih edilmesi gerektiğinden bahsettim. Okumuşsunuzdur orayı hocam. Siz de RG yerine düz R olan modelini alarak, bence doğru bir seçim yapmışsınız.

• Ben 20 mart tarihinde sipariş vermiştim, takip kodu görünüyor ama takip kodunda hiç bir hareket yok. Sizlerde nasıldı ?

• R36 si datafrogun kendi sitesinden sipariş vermeye çalışınca kart red ediliyor acaba sebeni ne olabilir tam yeterli bakiye var acaba ödeme esnasında bir ön ödeme mi alıyor o yüzden mi yardımcı olabielcek varmı acaba

• Pixelord P kullanıcısına yanıt

Kartınız İnternete ve yurtdışı alışverişe açık olması lazım bunları kontrol edin. Ben sipariş verirken sanal kartın limitini tam sipariş tutarı kadar açmıştım tek seferde ödeme aldı.

• internet alışverişine açık daha önce aliexpress temu gibi yerlerde ödeme yaptım sorun yaşamadım ama o siteler tl ile ödeme saydığı için sorun olmuyordu sanırım bir kontrol edeyim yurtdışına açık mı

• emrhky.ek E kullanıcısına yanıt

Henüz 2 gün olmuş. Sabırlı olun. Kısa sürede siparişinizi kargoya vereceklerdir.

Bir kontrol edin. Olmadı başka kartınız varsa onunla satın almayı denersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 22 Mart 2025; 17:50:45 >
  • Pazartesi denicem başka biryerden aldım orjinalliği konusunda şüphem olduğu için siparişi iptal ettim anca ozamana gelir iadesi:D

• @VicettiSun hocam k36 modelini duydun mu sanırım klon bir konsol fakat perfoms olarak r36s ile benzerlikler varmıl

Duydum hocam evet. Bu cihazın hemen hemen tüm muadillerine hakimim. R36S, Ekim 2023'te ilk kez piyasaya sürüldü, 2024'ün sonlarına doğru da popüler oldu. Sonra başka üreticiler, aynı donanım, farklı tasarımlarla ve farklı isimlerle kendi konsollarını ürettiler. Bir diğer kesim de uyanıklık yapıp gözlerini insanların ceplerine dikerek, klon cihazlar ürettiler. İlk başta anlaşılması zordu ama cihazla yapılabileceklerin kısıtlı olduğu klonlar, kendilerini bir şekilde belli etmeye başladı. Bunu keşfeden insanlar da bu cihazı henüz satın almayan ve orijinal R36S satan satıcıları önererek, insanların gözlerini açtı.

K36 modeli de tasarım dışında R36S ile birebir aynı özelliklere sahip. Belki dahili Wi-Fi ve Bluetooth bile vardır, bilmiyorum ama burada önemli olan esas nokta community yani topluluk durumu. Donanım aynı olsa da, kullanılan ekran panel tipi bile tek başına bu cihazları birbirinden ayırmaya yeter. Bir sorun olduğunda onu çözüme kavuşturmak ya da "Bu cihazla başka neler yapılabilir? Nasıl geliştirebiliriz?" gibi şeyleri hep R36S cihazı için yaptılar. Bu da topluluğun gelişmesini ve büyümesini sağladı. Diğer modeller ise her ne kadar aynı donanıma sahip olsalar da arka planda kaldı.

Konumun en başında bahsetmiştim okuduysanız. Benim de bu konsolla serüvenim tam da bu şekilde başlamıştı. Türkiye'de bir e-ticaret sitesinden satın alıp klon olduğunu öğrenir öğrenmez iptal ettim ve sonrası zaten malum 😄

• burda 75 dolar

Ama bunda 64 dolar

Aynı ürün değil mi bunlar acaba kafam karıştı, başta email yazmadan kapadım bakayım diye 5 dolar fırsatı gitti mi acaba

• denondj kullanıcısına yanıt

Hemen size sebebini açıklayayım hocam. Biri hepimizin bildiği R36S isimli cihaz. Bir diğer ise RG36 isimli cihaz. İki cihazın donanımı aynı ama fiziksel görünüşleri farklı + RG36 cihazının joysticklerinde RGB ışığı var. Şimdi bu fiyat farkı niye peki? Çünkü globalde popüler olan ve topluluk tarafından yazılım desteği sağlanan model R36S modeli. Diğer cihazın donanımı, R36S ile aynı olsa da popülerlik ve topluluk desteği bakımından çok çok geride. Hatta hiç yok da diyebilirim. Aralarındaki fiyat farkı da bu yüzden. R36S'e çok talep olduğu için zam yapmış Datafrog. Sanırım 1-2 hafta oldu zam yapalı.

Sipariş verirken promo kodlarını girmelisiniz hocam. Şu an için DATAFROG %5 indirim, Sevgililer Gününden kalma LOVE2025 kodu ise %10 indirim sağlar. İki indirim kodu aynı anda girilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 24 Mart 2025; 9:39:42 >
  • Selamlar,

Bende bu küçük cihaza merak saldım ve 16 martta sipariş verdim. Şu anda Türkiyeye vardığını görüyorum, herhalde bir kaç güne ulaşır diye düşünüyorum.

Benimde sormak istediğim bir iki husus var. İçindeki kartı çıkartıp yeni kart kullanarak güncel yazılım ve oyunları yüklemeyi planlıyorum. Bu noktada cihazın kart seçtiğini izliyor ve okuyoruz.

Ben 32 gb sistem için 128 veya 256 gb oyunlar için alayım diyorum. Bu kadar büyük hafızaya gerek var mıdır? Oyunları oynarken save ediyor, save dosyalarının çok fazla yer kaplayacağını düşünmüyorum ama her ihtimale karşı büyük almak avanatj mıdır? Yukarıda soru cevaplarda Cevap 2'de iki kart olmasının avantaj yada dezavantaj sayılabilen bir durum olmadığını belirtmişsiniz. Tek kart alıp mı ilerlesek?

Sorunsuz olduğunu bildiğiniz sd kartlar varsa paylaşabilirmisiniz. Uyumsuz bir kart alıp boşuna maliyet çıakrtmayalım.

Cevap 5 ve 6'da bahsettiğiniz şekilde orjinal yazılım değilde optimize dilmiş yazılımı kurmak daha iyi midir? Sorunsuz bir ArkOS varsa gerek yok demişsiniz ancak kart değiştirince yeni bir sistem yükleyeceğiz, direk bahsetitğiniz yazılımı kurup mu ilerleyelim, tavsiye eder misiniz?

Youtube'da bir kaç krulum videosu izlemiştim, orada hazır oyun paketlerinin olduğundan bahsetmişlerdi,128gb 256gb paketler halinde. Bu konu hakkında tecrübeniz oldu mu? Gelen kart 64gb ve oyunlar da ona göre eklenmişti. Gerçi ne kadar çok oyun oynayabileceğimizde şüpheli ama işte insanın iştahı kabarıyor, geçmişe bir gezi gibi olacağı için belli olmaz :) Her şey elimizin altında dursun deme ihtimalimiz çok yüksek.

İnternet bağlantısı sadece kurulum ve güncelleme için mi gerekli? Oyun oynarken mobil olarak internete bağlanmasına gerek yoksa wifi değilde TypeC to Lan çevirici alıp kablolu yapsak da olur mu?

Son olarak, bir ara emülatörlerle epey vakit harcamıştım ancak bir çok şeyi unuttum. Muhtemelen hatırlarım ancak böyle pratik bilgilerin olduğu, oyunlar için ayarlar, işte şu tuşu şöyle ayarlarsanız sürekli ateş eder, şunu şöyle yaparsanız bu işe yarar gibi konuların olduğu bir kılavuz hazırlayabilen veya mevcut durumda bir yerlerde varsa onu paylaşabilen olursa eminim herkesin çok işine yarayacaktır.

Sağlıcakla kalın.

@VicettiSun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.