Şimdi Ara

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
958
Cevap
62
Favori
59.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim hocam,

Başlıklarını aynı yazmışlar ikisine de R36S yazmışlar tıklayınca, ama linklerde dediğiniz ayırımı farkettim(rg36-r36s) tekrar mesajlarınızı da okudum baştan sona orada zaten tahmin ettim renkleri tipleri de biraz farklı diye. Influence oldum sizden 🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️  alıyorum ben de bir tane gümrük vs. dertleri olmadan, alımlar patlamadan değerlendirilmeli. LOVE2025 maalesef çalışmadı. Datafrog kodu ile $71,24 ödeyeceğim gibi görünüyor, bi tık pahalı geldi ama gümrük vs. olmazsa yine kendisini çıkarır artık eski bi oyun almak bile 10-20dolar.

Üstteki arkadaşın mesajına ithafen, sd card ille de gerekli mi ya alıp direkt oynayamıyor muyuz?

Bir de çok teknik bir konu olmuş, oyun deneyiminden bahsedebilir misiniz, hangi güzel oyunlar var neleri oynadınız, mesela gta görünüyor kasmadan rahat oynanıyor mu, oyun adedi 15000 ama cacık oyunlar mı keyifli oynanıyor mu? Hangi oyunları sevdiniz oynaması rahat mı, asıl bunları konuşalım, bu tarz şeylerden bahsedilmemiş 🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ 

Niş,dekant parfümler, parfümlerimi satıyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_62286743/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• iceburn İ kullanıcısına yanıt

Size de selam hocam. Sizin de şimdiden R36S'iniz hayırlı ve uğurlu olsun diyor ve sorularınıza yanıt vermek için ellerimi ve zihnimdeki bilgi kütüphanemi karıştırıyorum 🤔

Kart olarak şunu söyleyeyim size; Gerçekten ne kadar oyun oynayacaksınız? Spesifik olarak oyunlarını oynayacağınız kaç platform var? "Bir sürü oyun olsun, oynamasam bile kalsın elbet bir gün onlara da göz atarım" diyenlerdenseniz ve bu durum sizin için aşırı bir boyuttaysa, 256 GB almanızı tercih ederim. Ama derseniz ki "Oyunlarını merak ettiğim birkaç platform/konsol var zaten. Onların oyunlarını indirir, oynarım ya da her platformun oyununu denerim ama aşırıya kaçacak ne zamanım var ne de araştırma bilgim, kendi halinde belli başlı platformların retro oyunlarını oynayacağım işte hatta kendimce bir oyun arşivi yapacağım ama bu öyle GB'lar dolusu bir şey olmayacak" diyorsanız, 128 GB işinizi görür. 64 ve altı olmadığı sürece sorun yok anlayacağınız.

Bu arada bir an düşününce, aslında çift kart kurulumu avantajlı olabilir. Şöyle ki; kurulu olan bir işletim sisteminiz var ve sol taraftaki kart yuvasında da oyunlarınızı olduğu kartınız var. Cihazı internete bağlamadan, üzerine yazsın istemeyip sıfırdan kurulum istiyorsunuz ve cihaza sıfır kurulumla yeni yazılım yüklemek istiyorsunuz. Eğer bunu yapmak isterseniz, haliyle oyunlarınızı ve savelerinizi yedeklemeniz gerekecek. Bu da fazladan uğraş demek. GB'lar dolusu dosyayı oradan oraya aktarmanız gerektiği anlamına gelir bu. İyi bir bilgisayarınız yoksa (-ki mesela benim yok) okuma-yazma işlemi çok daha uzun sürecektir. Çift kart kurulumunda ise, oyunların olduğu kartı ellemeden sadece işletim sistemi yüklü olan kartı sıfırlayıp yeni yazılım yükleyip geri takmak ve devam etmek daha kolay gibi görünüyor. Sanırım avantaj olarak bu bahsettiğimi sayabiliriz. Burada iyi ve kötü bilgisayar faktörü mevcut. Buna göre de işler değişiyor.

"Sorunsuz olduğunu bildiğiniz SD kartlar varsa paylaşabilir misiniz" elbette paylaşırım. Tek kart kurulumu için aslında cihazın kart seçme gibi bir durumu yok. İstediğiniz kartı kullanabilirsiniz ama oyunlarda save alıp, ilerlemeleriniz gitsin istemiyorsanız ya da sevdiğiniz oyunları öylece indirip sonrasında cihazınıza yükleyip, bilgisayarınızda da daha sonra yedeklemediyseniz, kalitesiz, dandik bir kart sizi rezil edebilir. Bu yüzden tek kart kurulumunda bile, marka olan bir kart almaya özen gösterin. Şimdi önerdiğim kartlara geçelim;

Hocam bende Samsung'un EVO Plus microSD Hafıza Kartı var 128 GB'lik. Tek kart kurulumu olarak ilerledim ben ama bu modeli, çift kart kurulumu için de kullanabilirsiniz. Cihaz Samsung hafıza kartlarında sorun çıkarmıyor. Zaten önemli olan çift kart kurulumunda yaşanan problemler ve cihazın kart seçmesi. Uyumlu ve kaliteli olan diğer birkaç marka ise şu şekilde;

• Sandisk Ultra Class 10 (Beyaz & Gri) 32GB-512GB
    • Sandisk Ultra Class 10 A1 (Kırmızı & Gri) 32GB-64GB
    • Samsung Evo Plus 32GB-512GB
    • Samsung Evo Select 32GB-512GB
    • Samsung Pro Endurance 32GB-512GB
    • Samsung Pro Plus 32GB-512GB
    • Team Group Basic 32GB-512GB
    • ADATA Premier U1 V10 A1 32GB-512GB
    • Kingston Canvas Select Plus U1 V10 A1 32GB-512GB
    • PNY Elite Class 10 32GB-512GB
    • PNY Premiere - X Class 10 32GB-512GB
    • Microcenter UHS-I, C10, U1 16GB-256GB
    • Netac U3 V30 A132GB-512GB
    • Maxell SDHC X-Series - Class 10 128GB
    • Strontium Nitro UHS-I U3 Class 10 128GB

Bu SD kartlar, genel olarak kaliteli sayıldığı ve globaldeki topluluk tarafından onaylanıp, uygun görüldüğü için listelendi. Tek ya da çift kart kurulumu için, bu markaların yukarıda belirttiğim ilgili modellerinden alabilirsiniz.

Ve evet. ArkOS için optimize edilen ve düzenlenen AeolusUX'un ArkOS yazılımını kurmak çok daha iyidir.

Oyun arşivi olarak Atari Salonu Oyunları diye tabir ettiğimiz arşivlenmiş oyunları archive.org'tan bulabilirsiniz. Ben şahsen toplu olarak Arcade ya da MAME arşivi indirmedim. Net olarak hangi arşivi indirmeliyim, ne yapmalıyım diye de pek araştırmadım ama cihaz içerisindeki oyunları oynuyorum şu an. Şimdilik onlarla idare ediyorum diyelim. Ben daha çok PlayStation 1 oyunlarını oynuyorum. Daha denemediğim çok platform var. Zaman da bulamıyorum pek denemeye. Belki burada birlikte oyun keşfine çıkarız, birbirimize oyun paslarız "A şu oyunda var, bakın bu oyunu da denemeyen varsa denesin" falan gibisinden. PS1 oyunları için kendime arşiv bile yaptım. O konuda size yardım edebilirim. Biraz da Dreamcast oyunları işte ama Arcade ve MAME tarafında pek bir kaynağım, bilgim yok ne yazık ki. Bir şekilde birlikte burada araştırır onun da üstesinden geliriz ama merak etmeyin hocam 👍😊

İnternet bağlantısı ile ilgili olan yazınızla ilgili olarak; Aslında hem evet hem hayır. Çünkü bunun Portmaster tarafı da var. Konumun sonlarına doğru bundan da bahsettim. Tema indirme, cihaz yazılımı güncelleme, oyunların ismi yazsın, kapak resmi olsun, düzenli görünsün diyenler için Scrape özelliği gibi şeyler internet gerektirir. Her zaman gerekli mi? Elbette ki hayır ama elinizin altında gerekli aparatların olması önemlidir. Type-C to Ethernet demek istediniz sanırım. Evet o da olur tabii ama USB Dongle almak bence daha mantıklıdır çünkü ileride başka bir bağlantı desteği için, çok amaçlı kullanılabilir.

Şu an pek müsait değilim ama onu eğer uygun olursam, akşam kendi bildiğim ve diğer hızlı tuş kombinasyonlarını derleyip yazmaya çalışacağım hocam. Sanırım yazdıklarınızın hepsine cevap vermiş oldum. Yine aklınıza takılan bir soru olursa, çekinmeden yazabilirsiniz. İyi günler 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 24 Mart 2025; 17:49:41 >

• denondj kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Şu an çok uygun bir zaman. O yüzden alacak olan, sonrayı falan beklemeden kendine en uygun, en yakın zamanı seçip alsın.

LOVE2025 kodunun süresi, mantıken çoktan geçmiş olmalıydı zaten ama ben bir ihtimal çalışır diye size söyleyeyim dedim, çalışmamış 😄

Fiyata baktığımda, anlıyorum ki çantalı tam paket olan versiyonu almışsınız hocam. Yani $71,24'e sanırım Türkiye'de onun çantasını zor alırız. Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum 😉

Direkt alıp oynayabilirsin elbette hocam ama cihazla gelen kart dandik olduğu için tamamen işiniz şansa bağlı. Ya 1 hafta sonra ya 1 ay sonra ya da 1 yıl sonra. Bir noktada o kart bozulacak, kurulu işletim sistemi güncelliğini yitirecek ve yolunuz her koşulda yeni SD kart almaya ve yeni yazılım yüklemeye doğru gidecek. Bunu bir uğraş olarak görmeyin. Şimdiden alın, ileride sıkıntı çekmezsiniz.

Teknik bir konu olduğunun farkındayım hocam, evet. Daha bahsedecek belki de çok şey vardı ama hem konuyu gereksiz uzatmak istemedim. Devamını ve cihazla ilgili farklı konuları yorumlara dağıtırız dedim.

Oyun deneyimi olarak aslında geçmişime gidecek olursak çocukken öyle PlayStation 1'im falan olmadı benim hocam ya da başka bir konsolum. O zamanlar televizyonda ördek vurduğumuz, 9999999 in 1 kasetli 15 TL'ye konsollar vardı. Onlardan alır, bozulunca bayram harçlığını biriktirip biraz şekerleme ile yine gider aynı konsolu alırdım. Çocuk aklıyla her kasetin aynı oyunlar barındırdığını bilmeden üzerindeki o parıldayan sedefli retro çıkartmalarına aldanıp yeni bir kaset daha alırdım. Bu bir süre böyle devam etti.

Sonra bir şeylere uyanınca ve yaş da ilerleyince internet kafeler çıkmıştı ortaya. Orada da zaten hepimizin bildiği kültleşmiş oyunları oynardım. Burada isimlerini saymayacağım, internet kafe oyunları işte... PlayStation kafeler yeni yeni popülerlik kazanmıştı o dönem. Sene 2009-2010 falan. Ortaokuldayım o sıralar. Amerikan Güreşleri, God of War'lar, yarış oyunları falan oynardım. Futbol ile ilgi alakam sıfırdır bu arada hocam. Kendimi bildim bileli sevmem de ilgi de duymam. O yüzden tahmin edebileceğiniz üzere oyunlarını da oynamadım.

Şu an olduğum yaşlara geldikten sonra bende bir Retro oyun açlığı ortaya çıktı. Ama bilmediğim ve daha önceden deneyimlemediğim, yine de o piksel piksel belki gözleri kör eden grafikleriyle PlayStation 1 beni çok cezbetmişti. Ardından ben bu konsolun oyunlarını kolay yoldan, bana daha kârlı olacak şekilde nasıl oynarım derken, kendimi araştırma yolunda buldum ve buralara kadar geldim işte. Neden PS1 peki? Neden bilmiyorum ama o grafiklerle harika 3D oyunlar yapmış olmaları ve "Hala" gözüme güzel görünüyor olması, buna bir etken. R36S'i alma sebeplerimden biri de buydu. Temelde PS1 oyunlarını oynamak ve inanın bana çok keyif alıyorum. Hele ki yarış oyunlarından.

Bu arada cihaz bir çok platformu destekliyor ama daha tam olarak keşif aşamasına bile girmedim bence. Portmaster falan denedim gayet güzel çalışıyor ama daha da detaya girip diğer konsolların oyunlarına bakmadım. Bu benim için daha fazla araştırma demek. Şu an için sadece PS1 oyunlarıyla devam edeceğim gibi duruyor.

PSP tarafında ne yazık ki bu cihazın üzücü bir gerçeği olarak, akıcı bir şekilde God of War ya da GTA: Vice City oynamayı beklemeyin derim hocam. PSP için gücü pek yeterli değil ama iyi oynattığı PSP oyunları da mevcut. Sonuçta bu 20-30$'lık cihaz. Çok da bir şey beklememek lazım. Bizim 60-70$ ödememizin sebebi tahmin edilebiliyordur diye düşünüyorum o yüzden bununla ilgili açıklama yapmayacağım. Esnaflarımız en azından biraz daha uyguna, orijinal ürün satsalardı biz de Datafrog ile falan uğraşmayacaktık. Günlerce de beklemeden çok kısa sürede, uygun fiyata R36S'lerimize sahip olacaktık ama rüyamızda bile göremeyiz sanırım böyle şeyleri. Neyse...

İşte böyle hocam. Sormak istediğiniz ekstra bir şey olursa, ya da konuşmak istediğiniz, seve seve yanıtlarım. İyi günler 😊

• Üşenmeyip bu kadar düzenli ve güzel açıklamalar yaptığın için teşekkürler. Gayet açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş.

Sanıyorum 32 veya 64 gb işletim sistemi için 128 gb kartıda oyunlar için alacağım. İçindeki tüm oyunları oynayabileceğimi sanmıyorum. Kaldı ki bir çok oyun birbirinin türevi şeklinde. Çok beğendiklerimi saklar diğerlerini silerim gibi görünüyor.

Açıkladığın gibi güncelleme vs işlerinde yedek al tekrar yükle gibi ekstra zaman gerektiren durumlar yaşanabilir. O sebeple çift kart ilerleme fikri daha mantıklı geliyor.

USB Dongle konusunu bir düşünüeceğim. Evde kıyıda köşede bir dongle vardı diye hatırlıyorum, bulabilirsem sadece dönüştürücü alıp devam edebilirim. Fakat Firetv içinde kullanabileceğim TypeC to Ethernet belki daha çok işime yarayabilir. Duruma göre ilerlerim.

Makina bir gelsin, vakit buldukça keşif yollarına çıkayım. Deneyimlerimi fırsat buldukça paylaşmayı bende isterim. Ama uzun soluklu olabilecek miyim hiç bilmiyorum:) Umarım hevesimi aldıktan sona bir kenara bırakıp vazgeçmem.

Herkese selamlar,

Sağlıcakla kalın.

@VicettiSun

Ne demek hocam. Benim cevaplarımı dikkate alıp bana soru sorman da beni onore etti. Sağ ol.

Sistem için eğer Sandisk'in ya da kaliteli herhangi bir markanın 16 GB'lık SD kartı, fazlasıyla yetecektir. Çünkü OS tarafında yani işletim sisteminde dosya boyutunun artacağı pek bir durum yok. Oyun saveleri, hangi platformun oyunu ise, o platformun oyunlarının bulunduğu klasörün içine öylece kaydedilir. "Oyun Adı".state1 uzantısına sahiptir. Bence 16 alın, oyunların bulunacağı kısma ise 128 ve üstü altın.

Aynen. Bir an düşününce, uğraşmak istemeyenler için çift kart kurulumu biraz daha mantıklı geldi hocam.

İnternet bağlantısı için alacağınız kablo ya da aparat, tamamen sizin o anki ve sonraki kullanım senaryonuza bağlı. Bu yüzden buna kendiniz karar vermelisiniz.

Ben şu an biraz arama mesafe koydum R36S'im ile ve onu özlemek istiyorum. O yüzden bu aralar çok nadir ilgileniyorum kendisiyle ama kesinlikle soğuma, hevesim geçti bir kenara attım gibi bir durumum yok. O oyun açlığım elbet gün yüzüne çıkacak. O zaman gözüm yine R36S'i arayacaktır.

Sağlıcakla hocam. Yine bekleriz.

Teşekkürler 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 24 Mart 2025; 17:49:9 >

• _____________________________

• Selamlar.

Eline sağlık detaylı açıklamalar için.

DATA FROG TRIMUI BRICK Taşınabilir Oyun Konsolu

Bu ürünü inceleme şansın oldu mu hocam ? R36S den farkı nedir . Almışken buna mı yönlenmek lazım acaba .

Size de selamlar hocam.

Ne yazık ki incelemedim ama gözlemlerime göre sanırım malzeme kalitesiyle, barındırdığı bileşenleriyle, (en azından işlemcisi farklı ve hiç duymadığım bir donanım markası) tuşlarının kalitesiyle falan belki R36S'ten biraz daha iyidir. Tahminimce fiyat farkı da bu yüzden.

Ben sadece R36S hakkında bilgi sahibiyim. Diğer cihazlar hakkında pek bir bilgim yok ne yazık ki.

Bu arada R36S'ten baya küçükmüş yahu bu bahsettiğiniz cihaz?

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️

R36S bile yer yer ele küçük geliyorken bu cihaz herhalde beni çok rahatsız ederdi. Alışmamış biri için büyük sıkıntı yani. Elinin konumunu ayarlayacağım diye cihazdan da soğur. Bu tarz konfor ile ilgili detaylar önemlidir.

• Arkadaşlar. Hala R36S'i satın almayı düşünenler varsa, SCROLL indirim kodu ile %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Bu indirim kodu, 1 ay için geçerli.

Elinizi çabuk tutun derim ben. 1 ay sonra bırakın indirimi, Datafrog'tan ürün bile alamayabilirsiniz. Her yeni güne farklı bir olay ile uyandığımız canım ülkemde, her an her şey olabilir. Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Bu yüzden ne alacaksanız, ertelemeyin. Elinizde paranız varsa, bir an önce alın. Başka bir zamana, şansınız olmayabilir.

Merhabalar. Hala endişeniz mi var? Tam olarak hangi konuda endişeniz varsa, size gerekli açıklamayı yapabilirim. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.

• Öncelikle fiyat artmış anladığım kadarıyla. Scroll koduyla bile 65 USD civarina geliyor. Gümrük mevzuatı gereği kargo dahil 35 euro limit var bunu nasıl bypass ediyorsunuz burası soru işareti. Son olarak da drop shipping yapan başka firmalar var retrostreetr.com mesela nasıl oluyor daha aynı ürünü daha uyguna satıyorlar. Bunları netlestirebilirsek ben de karar vereceğim. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet fiyatı arttı haliyle cihaz rağbet gördüğü için. Datafrog gümrük olayını ayarlıyor bir şekilde onu bilmiyorum ama geliyor mu geliyor yani. Bir de Datafrog'tan R36S ya da başka bir ürün satın alıp da kendisine sorunsuz ulaşan insanlar ki buna ben de dahilim, her yerde bas bas bağırıyorken, videolar çekiliyorken, hala "Ürün sorunsuz geliyor mu? Nasıl geliyor? Sıkıntı çıkmıyor dimi? Başka para ödemeyeceğiz dimi?" gibi insanların hala bu tarz sorular sormasını da anlamıyorum ben. Yahu geliyor kardeşim işte. Nasıl bilmiyorum ama geliyor. Üzümünü yiyin, bağını sormayın. Bana 2 adet ürün yolladılar. Arkadaşıma 3, diğer arkadaşıma 2, cihazı daha satın almadan önce konuştuğum insanlar da yine aynı şekilde. YouTube'da scroll.com.tr kanalının sahibi olan Kaan hocam bile bir çok ürün aldı Datafrog'tan. Yine onun çevresindeki insanlar da öyle. Kendisi R36S ile ilgili videolarında bahsetmişti.

RetroStreetTR'i birkaç yerde duydum. YouTube yorumlarında ve birkaç yerde sanki bot hesaplarla kendilerini övdürüyor, yücelttiriyorlar gibi geliyor bana. Böyle zoraki bir şeyi övermiş gibi sanki. Sattıkları ürün orijinal mi o da bellisiz. İçim bi sinmedi kendilerine bilemiyorum.

Datafrog zam yapmadan önce sadece R36S'i değil, yanında çantasıyla, 2 adet ekran koruyucusuyla, joystick coverlarıyla birlikte satıyordu $60'a ve bence $70'lık fiyat etiketi ile bile hala bu şekilde satış yapıyorlar ve yine kârlı şu an. Kaldı ki indirim kodu da mevcut ve indirim kodu ile birlikte $67,50 fiyat etiketi yine uygun bence. Buna ek olarak 1 yıl boyunca ürün desteği sağlıyor Datafrog. Arızalı, kırık ya da herhangi bir sorun olduğunda parça tedarik ediyorlar, olmadı eskisini istemeden yeni ürün yolluyorlar. Başlı başına verdikleri bu hizmet bile, bu fiyata tek başına yeterli. Datafrog, vergilerin Türkiye'de çok yüksek olmasından yakınıyor ve ne onların ne de bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Haklılar. Buna rağmen, yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Sadece R36S için de değil, Yurtdışında bir tanıdığınız yoksa ya da kendiniz gitmediğiniz sürece alamayacağınız daha iyi donanımlara sahip, daha güçlü el oyun konsolları da satmaya başladılar artık ve şu an için konuşmam gerekirse, gümrüğe takılmadan, satın alırken ödediğiniz ücret dışında başka bir ücret ödemeden, istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz kendilerinden. Bunu defalarca kez söylememe rağmen, tekrar söylüyorum.

Bu bahsettiğiniz RetroStreetTR, Datafrog'un 1 yıl boyunca vereceği aynı hizmeti verip, yukarıda bahsettiğim kendilerinin sağladığı diğer kolaylık ve avantajları da sağlayabileceklerse, üstüne orijinal ürün satıp yanında taşıma çantası gibi ekipmanlarını da yollayacaklarsa, hemen Datafrog opsiyonunu bırakıp kendilerinden satın alabilirsiniz. Hatta herkes böyle yapabilir ama iki firmanın da müşteriye sunduğu şartlar göz önünde bulundurulduğunda, bence Datafrog 1-0 önde gibi?

Çanta, bahsettiğiniz sitede normalde 800 TL imiş de 400 TL olmuş, indirim yapmışlar. Helal olsun valla. Yoksa 800 TL'ye nasıl alırdık çantayı. Vah vah vah...

Datafrog da çok tecrübesizmiş canım. Daha ürünlerini hangi fiyattan satmaları gerektiğini bilmiyorlar. 2 adet ekran koruyucu, joystick coverlar ve çanta hiç 284 TL'ye satılır mı? (!)

Her neyse...

Nereden satın almak isterseniz, oradan satın alabilirsiniz. İçiniz nasıl rahat edecekse, onu yapın. Sağlıcakla 🖐🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 29 Mart 2025; 21:36:28 >

• VicettiSun kullanıcısına yanıt

Relax bro bu ne gerginlik :)

İnan bana hiç gergin değilim ve hiç olmadığım kadar sakin ve rahatım 😎

Ekstra açıklayıcı şekilde sana cevap vermek istedim ve sadece neyin ne olduğunu anlatıp, kendi fikirlerimi söyledim çünkü her ne kadar daha önceden bazı şeyleri zaten söylemiş olsam da, ek detaylar da barındırıyordu. Neticede burada yazılanlar, internete erişen herkes tarafından okunacak değil mi? Bu yüzden insanların gözünü tekrardan açmak istedim.

Bahsettiğiniz site de bence bot hesaplarla ya da kendi açtıkları yeni hesaplarla YouTube R36S videolarının yorumlarına, buraya, diğer R36S ile ilgili konu açılmış forum sitelerine "Datafrog da var ama bakın burası da var. Ben aldım cihaz orijinaldi, şöyle iyiydi böyle iyiydi" deyip kendilerini küçük düşürmek yerine, reklamlarını, isimlerini müşteri memnuniyetiyle yapsınlar, duyursunlar. Bıraksınlar "gerçek müşteri" memnun olsun, sonrasında da müşteri aldığı hizmetten memnun kalıp insanlarla bunu paylaşarak reklamlarını yapmış olsun. Amaç bu olmasa bile, ünlerini böyle kazansınlar. Kulaktan kulağa hesabı. Hayır işin kötü yanı bot hesap oldukları da belli oluyor. Hep yeni açılmış hesaplar, aşağı yukarı aynı söylemler falan. Komik duruyor, yapmasınlar böyle şeyler 😄

Günün birinde gerçekten orijinal ürün satıp, fırsatlarla, gerçek anlamda satış sonrası destekle, hatta indirim kodlarıyla müşteriyi düşünüp güzel işler çıkarmayı başarabilirlerse, insanlara onları önerebilirim. Başkaları da bunu yapar. Datafrog'tan daha uyguna, her anlamda daha avantajlı bir satıcı olmuş olacak ülkemizde. Cihaza bir şey olduğunda "Firma ürününün arkasında, bir sıkıntı çıkarsa değişim yaparlar, parça tedariği sağlarlar vb." diyeceğiz mesela ama şimdilik nerde o günler diyorum...

İşin özü gergin değilim yani. Konuma yorum yazdığın için de teşekkür ederim. İyi günler 😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 31 Mart 2025; 9:42:14 >

• @canz33

@VicettiSun

Herkese merhabalar,

En son yazdığımdan bu güne tecrübelerimi paylaşayım.

Datafrog kendi sitesinden siparişi 17 martta vermişim ve 27 martta elime sorunsuz bir şekilde ulaştı.

Gerekli olan TypeC to TypeA dönüştürücü ve TPlink wifi adaptörüde altım. R36S üzerinde gelen yazılımda wifi bağlantısı yapmadı. Sürekli "secrets were required but not provided" uyarısı veriyordu. Olmusuz bir durum ama olsun dedim ilerledim.

Videolarda ve burada verilen tavsiyeler üzerine bir tane 32gb bir tane de 256gb micro sd kart sipariş vermiştim. İkisininde markası Sandisk Ultra Class 10 (Beyaz & Gri) 32GB-512GB olan modelden. Vicettion'un bahsettiği yazılımı indirip 32gb olan karta Rufus ile yükledim ve srunsuz çalıştı. Ardından slot2'ye 256gb olan kartı taktım ve menüden o kartı tanıtmaya çalıştığımda malesef kartı tanımadı. Bir kaç defa denedim ancak olmadı. Bu durum beni üzdü. Sonrasında bende tek kart devam etmek üzere bu sefer 256gb olan karta aynı işlemleri yaptım ve 1. Slota yazılımı kurulmuş olarak 256gb olan kartı taktım. Sorunsuz çalıştı ve şu anda 256gb kartla tek kart sistem ve oyunlar şeklinde ilerliyorum.

Sonrasında kartı taktım ve tabi içinde emulatörler filan hep hazır olacak diye düşündüm ama tabi öyle olmadı.Bazıları var bazıları yoktu. Bende makinayla gelen kartın içinde Romların olduğu partition'a girerek ordaki tüm dosyaları bilgisayara koyaladım. Sonrasında tek tek o dosyaların içindekileri 256gb olan kartın içindeki klasörlere yüklemeye başladım ve henüz bitmedi. Devam edeceğim. Bu arada emülatörlerin kalasörleri yeni kurduğum kartın içinde oluşuyor fakat ben bu aşamada tüm gerekli dosyalar içinde hazır olur diye düşünmüştüm ki öyle olmadı. Yani eski kartın içinde olan dosyaları yani bios ve emülatör dosyalarının bazılarınıda yüklemek gerekti.

Bu arada bahsi geçen hazır paketler olan dosyaları da internette buldum onlarıda indirmeye başladım ama biraz sıkıldığım için önce yazayım sonra devam edince kaldığım yerden yine paylaşırım dedim.

Ben daha önceleri emülatör kullanarak bilgisayarda retro oyunları oynamış birisiyim. Aradan uzun zaman geçtikten sonra Retroarch ile tanıştım onuda evde duran PS3 içine kurdum vs ordan kullandım filan. Buraları neden yazdım, tecrübesiz değilim, bilgisayar kullanma konusunda da nacizane çokta kötüyüm diyemem ama mükemmelim demiyorum. Bunları neden yazıyorum, yapılacak işlemleri çok basit zannederek hemen başlamayın. Başınıza neler gelecek bilin ona göre başlayın.

Mesela makinayla gelen yazılımdaki ayarların hepsi gidiyor! Yani kısayollar vs hepsi sıfırlanıyor. Dolayısıyla oyundna çıkma oyunları kaydetme vb tüm ayarlar gidiyor. Ne yapmak lazım? Sanıyorum tek tek tüm tuş kombinasyolnarını Retroarch içindne ayarlamak gerekiyor. Belki bunun basit bir yolu vardır daha fazla uğraşmadan bir yazayım istedim. Eğer hazır olan bir dosyayı alıp kopyala yapıştır gibi bir yöntem varsa muhteşem olacak. Mesela orjinal kartın içindeki xyx.abc uzantılı dosyayı alıp kopyalarsak bu işlemlerden kurtuluruz gibi bir yol varsa muhteşem olur aksi halde tek tek Retroach içine gir tuşları ata vs hakketten uğraştırıyor. Yapılmaz mı tabi yapılır ama yani daha basit bir yolu varsa çok iyi olur.

NEyse gelelim tekrar oyunlarla ilgili ksııma. Ben indirilen paketlerin tek eferde kopyalayarak işlemlerin biteceğini düşündüm ancak sanıyorum öyle olmuyor. Eski kartın içindeki oyunları yeni karta yüklediğimi söylemiştim ancak oyunların bazıları listede görünüyor olmasına rağmen açılmadı. Sanıyorum Bios ve emülatör dosyalarında uyumsuzluklar var gibi. Sıfırdan bu işlemleri tekrar yapacağım vs vs . Epey zaman alacak tabi bu işlemler yine ama vakit buldukça yapacağım .

Sözün özü; Bu cihazı alaıp bu ayarlararı yapmayı düşünenler aslında bu işin zahmetsiz olduğunu ve çok basit olacağını düşünmesinler. Unutmadan belirteyim, yazılım güncellemesindne sonra TPlink wifi adaptör çalıştı.

Bu tecrübeleri biliyor olsaydım bu işlere girermiydim emin değilim. Bir arkadaşım ufak çocuğu için Türkiyeden bir internet sitesinden 128gb karta sahip bir makina aldı ve sorunsuz kullanıyor. Açıkcası uğraşmak istemiyorum vs diyorsanız araştırıp öyle bir yol izleyebilirsiniz. Yok ben seviyorum uğraşmayı vaktim var meraklıyımdır da diyrsanız tercih sizin.

Özellikle tuş ayarları ve cihazın sistem ayarlarıyla ilgili yapılması gerekenleri adım adım aşama aşama açıklayan bir rehber varsa süper olacak. Ben biraz araştırarak en azından otomatik kayıt oyundna çıkma vs için bir site buldum. Orda yazılanları yardımı dokunsun diye burayada paylaşıyorum ama oyun içinde oyunu kaydetme kaydettiğin yeri geri alma vs onların ayarları henüz yapmadım, onlarda yazıyordu bir yerlerde bakacağım. Ya eski kartı takıp sistem ayarlarına girip tek tek ekran görüntüsü alıp sonra o ayarları yeni sistemde yapacağım yada internette bulursam ordan bakacağım.

"i've already reflashed a couple of times, but that didn't change anything. however, i found a solution that i'm satisfied with, maybe someone else is in the same situation:

1. start "RETROARCH" from the dashboard
    2. in the root menu, go to "settings"
    3. then go to "input" > "hotkeys"
    4. change "Quit (Controller Combo)" from "None" to "Start + Select" in the dropdown
    5. go back to "settings"
    6. then go to "saving" and activate both "Auto Save State" and "Auto Load State"
    7. go back to "settings"
    8. go to "configuration" and activate "Save Configuration on Quit"
    9. go back to the root menu and then "Quit"

now, i can exit any game with SELECT + START and it's automatically saved at that point of time and also loads that exact savegame once i start that game again.

for me, as somebody who just wants an easy to use handheld, this is the most streamlined solution i think."

ihtiyacı olan bu ayarlardan en azından bir kısmını halletmiş olur.

Çok uzattaım farkındayım ancak ben çektim başkaları çeksin istemiyorum :) Dediğim gibi bu ayarların hazır dosya yükleyerek düzenleneceğ bir yol varsa süper olur.

Dediğim gibi devam ettikten sonra eklemeler yapacağım.

Kolaylıklar dilerim.

3 dk sonra denemem ile an itibariyle hemen ekleme yapmak istedim.

PSP içinde olan Virtua Tenis oyununa girdim ve oynayayım dedim, orjinal gelen kartla da oynamıştım. O zaman oyun çok ıhzlı ve akıcıydı şimdi yavaş ağır çekim ilerliyor. Bir çok video var tabi bunlarla ilgili yapılması gereken ayarlarla ilgili. Yukarda az önce yazdıklarımı destekler nitelikte, aslında adamlar optimum ayarları yapılmış halde sistemi kurup gönderiyorlar. her emülatör için tek tek ayar yapmak biraz uzun iş gibi. NEyse devam ettikçe paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceburn -- 3 Nisan 2025; 13:2:30 >

• Merhaba,

Datafrogdaki urunlerin clone oldugu yaziyor redditte. Aliexpressde saglam saticilarin oldugu bir liste yapmislar. Ayrica 2025 versiyonu wifi vb. guncellemeleri olan r36xx versiyonu cikmis. Asil sormak istedigim aliexpressden 45-50 dolarlik urunun siparisini nasil verebiliriz?

Link:https://www.aliexpress.com/item/1005008734220580.html?srcSns=sns_More&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=6000265457682&aff_fcid=832bf6d2572945c2b930a3795c18cfef-1743708979045-09766-_ooV3r93&tt=MG&aff_fsk=_ooV3r93&aff_platform=default&sk=_ooV3r93&aff_trace_key=832bf6d2572945c2b930a3795c18cfef-1743708979045-09766-_ooV3r93&shareId=6000265457682&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=a0ee5fe08612453e856e956eafe82854&afSmartRedirect=y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deşirici -- 3 Nisan 2025; 22:37:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Deşirici kullanıcısına yanıt

Ben de R36S ile ilgili gündemi takip ediyorum ve hepsinden haberim var hocam. Yeni R36S'in Wi-Fi dışında hiçbir artısı yok. Daha iyi D-Pad tuşları diyorlar ama hayır. O tuşları R36SPro adı altında satılan dikine uzun ekranlı, boş bir modelde de kullandılar sanırım ama bir fark yok. Sadece görsel olarak biraz farklı. Çizgili hatları falan var. İnternet ise R36S için sürekli gerekli olan bir şey değil hatta nadiren gerek duyulan bir gereksinim. Bu yüzden bu ekstra detay için çok geç kaldı üreticiler. Çoktan dongle almış, Wi-Fi adaptörü alan ve internet olayını böyle çözmüş ki buna ben de dahil insanlar zaten var. Sadece dahili Wi-Fi var diye insanlar o cihaza para vermeyecektir ki Reddit'te de bunu söylüyor kullanıcılar.

Datafrog klon satıyor konusuna gelecek olursak, önce Reddit'te gördüğün o postun hangi tarihte olduğunu bilmekte fayda var. Evet, bir dönem kendilerinin de haberi olmadan klon cihaz satıyorlardı çünkü tedarikçileri klon ürünlere sahiplerdi. Kullanıcı şikayetlerinden sonra tedarikçilerini değiştirdiler ve bu sorunu çözdüler. Hatta bir Türk kullanıcıya 2 adet klon yolladılar, ancak 3. sünde orijinal yollamışlar. O sırada da zaten tedarikçilerini değiştirmişler. Kendisi de diğer 2 klon cihazı satıp kar ettiğini söyledi. Datafrog, yolladığı cihazları geri istemediği için, elinizde fazladan cihaz kalıyor bu sebepten ve kullanıcı hatası olmayan arızlar neticesinde. Bana yolladıkları R36S'ler Orijinal ve ilk parti cihazlardı. Klon ürün yollasalar bile, hatalarını kesinlikle telafi edeceklerdir ama şu an zaten orijinal ürün yolluyorlar.

Datafrog dışında Aliexpress gibi yerlerden R36S ve onun farklı varyasyonlarını sipariş etmemiz mümkün değil. Ülkemizdeki durumları biliyorsunuz. Bu yüzden kullanabileceğimiz tek yol Datafrog.

Bu arada son zamanlarda sipariş veren var mı Datafrog'tan bilmiyorum ama Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre:

1 Nisan'dan itibaren Türkiye'de temsilcisi bulunmayan hiçbir siteden (Temu, Aliexpress vb.) alışveriş yapılamayacak

Haliyle buna Datafrog da dahil ama aldığım duyumlara göre Türkiye'de bir temsilci arıyorlarmış. Eğer temsilci bulamazlarsa, ya da temsilciyi bulup önlerine başka engeller çıkar da bunu gerçekleştiremezlerse, Datafrog devri de artık kapanacak demektir. Ben bu yüzden sizleri uyarıyorum.

"Vergi ödeyecek miyim, gümrükten geçecek mi, şu olur mu, bu olur mu?" diye soracağınıza, artık alın ne alacaksanız. Daha sonra bırakın satın almayı, bunları bile soramayacaksınız. İş işten geçmiş olacak. Ürünün elinize ulaşacağına dair, orijinal olduğuna dair onca kanıta, açıklamaya rağmen hala bu soruları sorup, tereddüt ediyorsanız, almayın boş verin. Hiç gerek yok. Ülkemizdeki e-ticaret sitelerindeki satıcıların birinden alın bir tane klon cihaz takılın onunla.

Beni de kimse yanlış anlamasın. Bu belli etmekten kaçınamadığım öfkeli tepkim, sizin bu cihaza ulaşamayacak olma ihtimalinizden kaynaklanıyor. Sonra aynı paraya belki de daha pahalıya gidip klon cihaz alacak, paranızla rezil olacaksınız. Yani küçüklerim, büyüklerim siz bilirsiniz. Ben kendi tecrübelerimi, ileride olabilecek olası senaryoları sizlere anlattım. Gerisi size kalmış...

Ben galiba hiç değinmemişim bu tarz işlemlerin biraz meşakkatli olacağına ama anlatımlarımdan insanlar az çok anlamıştır pek de kolay olmadığını. Aslında baktığında yine kolay ama sadece 1-2 tuşla ya da işlemle olacak iş değil. Uzun, biraz deneyim isteyen, deneyim yoksa da temeli atıp doldurmak gereken işlemler. Yine kendi deneyiminizi oluşturup bazı sorunları da kendiniz çözmüşsünüz, bu güzel. Tıpkı ben de kurcalayarak, deneme-yanılma yöntemiyle çözdüm, keşfettim bir çok şeyi.

Ben de mesela cihazda film-dizi izlemeyi, MP3 Çalar olarak kullanmayı istiyorum. İlk birkaç seferde yapamadım, sonrasında videonun çözünürlüğünü en ve boyunu küçültüp büyülttüm, R36S'in ekranına göre kırptım falan filan derken bir şekilde çalıştırdım.

Kesinlikle bu cihazı alıp da cihazı keşfetmek, neler yapabileceğini bizzat deneyimlemek isteyenler, öyle minimum uğraş ile bunu yapamayacaklardır. Burada benim gibi bazı şeyleri deneyim etmiş @iceburn hocama kesinlikle katılıyorum. Hevesinizin, zamanınızın ve sabrınızın olması gerekiyor ama sadece belirli platformların oyunlarını oynamak isteyenler, böyle uzun soluklu uğraşlara girmeyeceklerdir.

Sizin de cihazı keşfettikçe, kendi deneyimlerinizi aktarmanız çok hoşuma gitti. Ben de bu konuda size teşekkür ediyorum. Söyledikleriniz, zaten bildiğim şeyler ama bir çok insan için işe yarar şeyler olacaktır. Ellerinize sağlık.

Hafıza kartı konusu da bana ilginç geldi. Çünkü kart seçen, her kartı kabul etmeyen taraf TF1 değil aslında TF2'dir ve TF2 için de SanDisk, önerilen bir marka. Eğer gerçekten sizde bir sorun olduysa, bu durum Reddit'te kullanıcılara bildirilmeli ki listeyi güncellesinler. Belli ki SanDisk'in bahsi geçen modeli, TF2 ile uyumsuz.

Kısayol tuşları aklımdaydı hocam ama zaman bulamıyorum. Yoksa konuma ekleyecektim. Bir ara boş bir zamanımda hallederim.

Cihazınız da hayırlı olsun bu arada. Güle güle kullanın 👍🏻

• VicettiSun kullanıcısına yanıt

Ben 20 Martta sipariş vermiştim datafrog dan halen ürün Türkiye ye ulaşmadı. Yeni düzenlemeden dolayı umarım takılmaz gümrükte. Genelde alanlara 8-10 günde ulaşmış benim neden bu kadar gecikti anlamadım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.