Şimdi Ara

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
961
Cevap
62
Favori
61.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın 😊

Datafrog ile gelen ürünler, her zaman Sürat Kargo ile gelir. PTT ile geliyorsa, o zaman bir sorun var demektir. Çünkü bu, gümrük vergisinin de cihazla birlikte yolda olduğu anlamına gelir.

İlk önce yapmanız gereken şey: Cihazla birlikte gelen o işe yaramaz, dandik SD karttan bir an önce kurtulmak. SD kart ile ilgili açıklamalarımı konu içinde ve yorumlarımda görebilirsiniz. İlk kullanım için değil belki ama cihazı kullandığınız süre boyunca şarj olayına da dikkat etmeniz gerekiyor. Demek istediğim, cihazı doğru bir şekilde şarj etmeniz önemli. Yine konu içinde bu şarj konusuna da değindim. Okuyup ona göre şarj etmelisiniz.

Aklınıza takılan, sormak istediğiniz başka bir şey varsa, buralardayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 16 Nisan 2025; 2:56:10 >

• ¿ SIKÇA SORULAN SORULAR ? kısmına, PortMaster nedir? ve ilgili site linki eklendi.

• Soruların daha belirgin olması için soru işareti sembolü ile altı çizili şekilde koyu kırmızı rengiyle renklendirildi.

Örnek: Soru 5: R36S'i internete bağlayarak neler yapabiliriz?

• Kısayol tuşları, ¿ SIKÇA SORULAN SORULAR ?'a eklendi. Soru 9: Kısayol tuşları nelerdir?

• ¿ SIKÇA SORULAN SORULAR ? kısmındaki bazı soruların cevapları detaylandırıldı.

1. PortMaster nedir?
    2. R36S'i internete bağlayarak neler yapabiliriz?
    3. Scrape nedir?

• Trendyolda orijinali 2900 2 yıl garantili alınır mı?klon ile orijinali arasında ses görüntü şarj bakımından fark var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam konumu hiç okumadınız mı? Bu bahsettiğiniz şeylere detaylıca değindim zaten. 2900 TL neymiş bu arada yahu? 2 tane falan mı satıyorlarmış o fiyata? Öyleyse iyi bu arada. Datafrog'ta indirim kodunu kullanmasanız bile, söylediğiniz bu fiyata göre çok daha uyguna, orijinal olduğu kesin olan ürün alıyorsunuz. Neden gidip de sırf satıcı orada "Orijinaldir" dedi diye daha fazla verip ne idiği belirsiz bir şey alasınız ki? Alacaksanız, Datafrog'tan alın.

• ¿ SIKÇA SORULAN SORULAR ? kısmındaki Soru 2: R36S ile başka neler yapılabilir? sorusunun başlığı, Soru 2: R36S bir el konsolundan fazlası olabilir mi? olarak değiştirildi ve cevabı detaylandırıldı.

• ¿ SIKÇA SORULAN SORULAR ? kısmına Soru 3: R36S internete nasıl bağlanır? sorusu ve görsellerle birlikte detaylı cevabı eklendi.

• Çeşitli metin düzeltmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 17 Nisan 2025; 11:29:34 >

Hocam cevap için teşekkür ederim. Cihaz elime 9 nisanda ulaştı, ben de 9 nisanda mail attım ve görselleri maile ekledim. Daha sonrasında yazışmalar devam etti. İşte, video atar mısınız dediler attım, şarj kablosundayken atar mısınız dediler attım. Bugün bu yazışmalar devam ediyor hala. En sonda video linki attılar buradan beraber yapalım dediler. Ben de şunu yazdım:

Bu videoyu ve diğer videoları izledim. Ancak cihazımın sorunu ekranının kırık olması. Ekran siyah kalmıyor, bozuluyor. Tahminimce cihaz nakliye sırasında hasar görmüş olabilir. Ekranın onarım sorunu var gibi görünüyor. (Tabi bunu ingilizce olarak gönderdim) Şimdi cevap bekliyorum. İnşallah yenisini yollarlar cidden mağdur durumdayım hocam :(

bana ürünün çantası da gelmemişti. iyi bari sizinki gelmiş

• 7 nisan 2025 te sipariş verdim 16 nisan 2025 te elime ulaştı. sevgili vicettisun kardeşim yıllardır donanımhaber sitesini kullanıp hiç bir şekilde yorum yapmayıp sadece yorum okuyan bir insan olarak bana bir ilki yaşattın ve yorum yaptırdın. r36s ile ilgili konuyla ilgili aklımızda bitane bile soru işareti bırakmadan çok güzel bizi yeşillendirdin.ayrı olarak sana hiç yorulmadan sıkılmadan ilgilendiğin için çok teşekkür etmeyi borç bildim. ben ürünü teslim aldım orjinal ürün gibi duruyor sizin gibi gurme değilim fakat datafrogx den aldığım için gönlüm rahat. fakat ürün geldikten sonra sol joistik biraz içine göçmüş ve bi tık bu oyunlarda engel oluyor. bugün itibariyle datafrogx e mesaj attım.Önceki 2 mesaja yanıt verdikleri gibi bu mesaja da yanıt vereceklerimden eminim. senin için söyleyeceğim tek bişey var seni takip edeceğim ve senin kefil olduğun siteden ve bilgi verdiğin tüm eşyaları ihtiyacım varsa alacağım :)

sorun olan tarafı görselde atacağım :)

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️

• @Firavun-Faresi ve @Oğuzhan Yıldırım ZSUHB İkinizin yaşadığı bu durum için gerçekten çok üzgünüm. Yani böyle şeyler görünce gerçekten insanın morali bozuluyor, ben de sizin durumunuza inanın üzülüyorum. Ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu biliyorum çünkü aynı şeyler benim de başıma geldi.

Sorunumla ilgili Datafrog'a mesaj attığımda hemen "Size yeni cihaz yollayacağız." dememişlerdi. Sorunu uzaktan çözmeye çalışmışlardı. İşte "Tedarikçimizden sorununuzu nasıl çözeceğimizle alakalı bilgi alıp sizin için bir rehber videosu ya da kılavuzu hazırlayacağız" falan demişlerdi ve yaklaşık 10 gün boyunca mailleştik. "Bana yeni cihaz yollayın" diye falan da yazmamıştım hiç. En son "Bu böyle olmayacak ben mağdurum, biraz kesin bir dille kendimi ifade etmem gerekiyor." diye karar verdim ve şunları yazdım;

"Cihaz bana ulaşır ulaşmaz sorunu fark edip hemen size mail attım. Benden kaynaklı bir sorun değil ve muhtemelen bu normal bir durum da değil. Bu temassızlık sorunu olan D-Pad tuşunun böyle olmaması gerekiyor. Belli ki fabrikasyon bir hata var. Sağlam, kullanılmamış sıfır ürün parası ödüyorum size ve bana gelen ürün bu. Benimle ilgisi olmayan bu sorunu neden ben onarmaya çalışayım ki? Ben bozmadım bu tuşu. Cihaz bana geldiğinde böyleydi. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum."

Birebir aynı metin değil ama aşağı yukarı bu tarz bir mail atmıştım ve bakın fark ettiyseniz "Bana yeni cihaz yollayın" tarzında bir şey yazmadım. Bunu bilerek yapmadım çünkü "Aslında cihazında sorun yok, yeni cihaz alabilmek için bizi kekliyor." algısı oluşturmamak için bunu yapmadım. Sonuçta onlar beni, ben onları tanımıyorum. Yalan mı doğru mu söylediğimi nereden bilecekler ki? Doğruyu söylediğimi bir ben bir de Allah biliyor. Onlarda oluşturmak istediğim algı "Bu adamın tek fiyata 2 cihaz almak gibi kurnazca bir derdi yok gibi görünüyor ama mağduriyet yaşadığı da belli. Cihazın kendisine ulaştığı tarih ve bize sorunuyla ilgili mail attığı tarih ve saat de belli. Söylediklerine bakılırsa doğruyu söylüyor. Mağduriyetini gidermek için sanırım ona yeni bir cihaz göndermeliyiz." idi ve işe de yaradı. Yukarıda söyediğim şeyleri artık 10 günün ardından mail olarak atınca "Size yeni bir R36S göndereceğiz" dediler.

Şimdi şunu düşünenler de olabilir; "Cihaz sana gelir gelmez sorun yaşamışsın ve bunu Datafrog'a bildirmişsin. Böyle algı oluşturmaya falan ne gerek var ki? Sorun yaşıyorsun işte. Bunu çözmeleri, gerekirse hemen yeni cihaz yollamaları gerekiyor."

Ben de size şunu söyleyeyim. Siz Datafrog olsanız, müşteriniz size sorun yaşadığını bildiren bir mail atsa, hatta kanıt olarak videosu da olsa siz hemen yeni cihaz mı yollardınız yoksa eğer yeni cihaz yollamadan çözülebilecekse, bu yolu mu tercih ederdiniz bir satıcı olarak? Sonuçta belki biraz uğraşılsa halledilebilecek bir sorun için belki de bir müşteriye yeni cihaz yollamak zorunda kalıyorlar. Onlar için de masraf oluyor ama şu da var şimdi. Sizden kaynaklı olmayan bir sorun için ısrarla uzaktan çözmeye çalışırlarsa, benim gibi biraz tepkinizi koymanız gerekebilir. Katı, sert bir dille, kabaca değil tabii ki ama mağduriyetinizi belli eder nitelikte biraz daha net ve açıklayıcı şekilde sorununuzu dile getirin. Hemen "Ben böyle bir sorun yaşıyorum. Bana yeni cihaz yollayın" demeyin. Haklı olsanız ve doğruyu söylüyor olsanız bile niyetinizin tek fiyata 2. cihazı almak olduğunu düşünebilirler. Datafrog da kendi açısından haklı ama müşteriler olarak biz de haklıyız. Sadece onların bunu anlaması için bazen biraz net konuşmak gerekiyor.

Oyalamak demeyelim de hemen yeni cihaz yollamıyorlar işte. Önce uzaktan yönergelerle, talimatlarla sorun çözülebilecekse ona bakıyorlar. Baktılar olmuyor, yeni cihaz yolluyorlar. Siz de benim uyguladığım taktikleri uygulayabilirsiniz. Bana ve diğer müşterilerine yardım eden Datafrog, bence size de yardım edecek ve mağduriyetinizi giderecektir. Gelişmelerden beni mutlaka haberdar edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 16 Nisan 2025; 18:24:3 >

• Ürün çantası gelmedi derken hocam? Çantasız olarak adıysanız, çanta gelmez zaten ama çantalı olan paketi satın aldıysanız ve size çanta göndermedilerse, bunu da kesinlikle Datafrog'a bildirin. Bu tarz hatalar yapmazlar normalde ama eğer durum buysa, şaşırdım şu an gerçekten.

Estağfurullah hocam ne demek. Yazdıklarım size yardımcı olduysa ne mutlu bana. Yaşadığınız sorun beni de üzdü gerçi o ayrı ama söyledikleriniz de bir yandan mutlu etti. Bir işe koyulurken, insanlar için hizmet vereceksem, bunu en iyi şekilde yapmak isterim. Anlaşılır ve açıklayıcı olmak, yanlıştansa, doğruya ve mantıklıya yönlendirmeyi amaçlarım. Bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Konuya ek detaylar ekleyerek, insanların sorularına ve sorunlarına kendi tecrübelerimi de katarak cevap verip, onlarla konuşup içlerini ve zihinlerini rahatlatmaya, güven vermeye çalışıyorum. Size ve diğerlerine göre bunu başarabiliyorsam, bu benim için bir gururdur. Çok teşekkür ederim. Sorununuzun da en kısa sürede çözülmesini umuyorum 😊

Bu arada gerçekten oyunlarda sorun yaşatıyor mu? Mesela bir araba yarışı oyununda analog ile sağa sola dönerken rahatsız edici, kısıtlayıcı bir hissiyat mı mevcut? Biraz detaylandırabilir misiniz?

• VicettiSun kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle söylediğiniz gibi araba yarışında mesela kosıtlayıcı hareketler oluyor bazen temas olmuyor verdiğim harekete gitmiyor gibi ama tam emin değilim yeni aldığım için. Mail atarken ise eğer anlamazlarsa daha detaylı konumlandıracağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Analoglar, kasaya 2 vida ile tutturulmuş. Belki vidalar gevşek olabilir. Belki de fabrikada monte edildiği sırada vidalar sıkılırken yuvaya analog tam oturmadan, vida da keza öyle yuvasına tam oturtulup sıkılmadan monte edildiği için biraz geride, sizin tabiriniz ile içine göçmüş gibi olabilir. Yine de bu sizin hatanız değil. Datafrog'a da mail atmanız iyi olmuş. Genellikle Türkiye saati ile sabah 5-6 gibi cevap veriyorlar. Çin, Türkiye'den 5 saat ileride olduğu için saat farkı da kaçınılmaz oluyor.

Merak ettiğim bir şey var sipariş verirken kimlik numarasını girdim ama sipariş detay ekranında kimlik bilgisi görünmüyor bu sizde de böyle miydi?

🕹️ R36S | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU] 🕹️

Aramıza hoş geldiniz diyeyim ben de o zaman hocam 😊

Şimdiden hayırlı olsun 😎

Evet. Bu gayet normal. Sipariş verdikten sonra sipariş detaylarında görünmüyor ama kimliğinizi yazdıysanız, arkanıza yaslanıp siparişinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. Bir sorun olursa zaten Datafrog size "Kimlik numaranızı göremiyoruz. Nakliye işlemleri için bize kimlik numaranızı yazar mısınız?" diye mail atar.

Başka bir sorunuz varsa, ben buralardayım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam selamlar, ben de bu konuşmalardan bağımsız sipariş vermiştim ve burayı bulunca sevindin :) benim de sayenizde ilk forum yorumum. fn tuşum etkisiz scroll abi bazılarında deaktif geldiğini iletti ancak bir zararı eksiği olur mu , aktif etme yönetmi var mıdır sormak istedim. teşekkürler

Yaşadığınız soruna dair video isterler, evet. Videoda sorun net olarak anlaşılır olmalı ki amacına ulaşsın. Eğer öyle değilse, yeni bir tane daha çekin ve bu sefer sorunun anlaşılır olmasına dikkat edin.

Hocam valla ben de fark ediyorum hep yeni hesaplar geliyor yorum yazıyorlar. Dışarıdan biri siz dahil bot olduğunuzu, benim yeni hesap açıp yorum yazdığımı falan düşünecek diye endişeleniyorum 😅

Şaka bir yana sizin sorunuza gelecek olursak;

FN tuşu, güncel ArkOS yüklediğiniz zaman aktif olur hocam. Hiçbir zaman aktif olmayacak değil kesinlikle. Şuan içerisinde yüklü olan ArkOS, 2024'ten kalma eski bir versiyon. Muhakkak kaliteli bir SD kart alıp, güncel ArkOS'u yükleyerek kullanın cihazınızı. Hem gelecekte sorun yaşamazsınız hem de FN tuşunuz aktif olmuş olur. Ana konuda bunlara değindim zaten.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. İyi oyunlar dilerim 🎮😎

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 17 Nisan 2025; 10:53:45 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.