Şimdi Ara

Quadro kartlarla Normal kartlar arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En basitçe anlayacağım şekilde anlatacak varmı? google sürekli teknik veri ve bilgi veriyor. şöyle mantığını kavramam lazım bu olayın.

http://site.hardwarena.com/Tasarim-Atesi-Nvidia-Quadro-Ekran-Kartlari-Incelemesi.html

Ya da şöyle düşün nasıl AMD ve İntel Server sistemler için ayrı işlemciler tasarlıyorlarsa ekran kartlarında da aynı durum söz konusu...

Orijinalden alıntı: Halleluja

En basitçe anlayacağım şekilde anlatacak varmı? google sürekli teknik veri ve bilgi veriyor. şöyle mantığını kavramam lazım bu olayın.

Basitçe anlatmak gerekirse Quadro ve Ati FireGL kartlar profesyonel OpenGL uygulamaları için tasarlanır. CAD-CAM-CAE gibi mühendislik uygulamaları, bazı tıp uygulamaları yada 3D modelleme yazılımları gibi. Esasında kullanılan GPU, Geforce yada Radeon çiplerinin aynısı ancak devre kartındaki çok ufak bir iki eleman değişikliği ve BIOS farkı kartı değiştiriyor. Kullandıkları sürücülerde de farklılıklar var. Tabi Quadro-FireGL kartların malzeme kalitesi bariz yüksek. Nvidia sadece kendi belirlediği üreticilere kendi gözetiminde kart ürettiriyor (PNY gibi). Eskiden BIOS mod yada Rivatuner gibi bazı programlarla normal kartları quadro-FireGL yapmak mümkündü ama artık üreticiler bununda önüne geçtiler. Eski kartım Ati 2600pro nun FireGL e dönüştürülme hikayesi için konuya bakabilirsin. Geforce-Quadro dönüşümü içinde benzer şeyler yapılıyordu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_28572179/mpage_1/f_/key_2600//tm.htm#28583822
    Detaya girmeden bu kadar.

Örneğin aşağıda aynı GPU kullanan GTx280 ile quadro4800 arasındaki farkı göreceksin. Gerçi quadro 1.5GB ram e sahip ama farkı yaratan o değil, üstelik quadro nun saat hızları belirgin derecede düşük...Zaten sende google da biraz araştırırsan çok daha zayıf GPU ya sahip quadroların bile ( giriş seviyesi FX 580 gibi ) profesyonel uygulamalarda geforce gtx280 e fark attığını göreceksin.
    http://www.tomshardware.com/reviews/quadro-fx-4800,2258-10.html

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• clarion ve diğer arkadaşlar yanıtınız için çok teşekkür ediyorum

bir dönem ligtv de yardımcı yönetmen olarak çalışıyordum. gerek montaj (avid kullanılıyordu) amaçla kullanılan pc'ler gerekse hava durumu jenerik vs.. (after effects kullandıklarını gördüm) için grafikerlerin kullandığı pc'lerdeki kartlar pro kartlar değildi normal GPU'larla çalışıyorlardı elemanlar. Bikeresinde havadurumu sonuçlarında hata vardı, yayın sonrasına yetiştirmemiz gerekiyordu eleman hemen halledip çabucak renderleyip göndermişti bandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 22 Aralık 2010; 11:25:07 >
  • Bu tamamen ne iş yaptığınızla alakalı. 3Dsmax de render diyorsanız bu işlemciye bakar ancak render edilmiş yada edilmemiş tel kafes görüntüsünü viewportta döndürmek orasına burasına bakmak derseniz grafikte de gözükeceği üzere 4 kattan fazla fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

bana kalırsa Quadro ile normal kartlar arasında mühim bir fark yok 3d modelleme çizim render olayı konusunda.. Quadro kartlara para vermeye değmez bu benim görüşümdür..

bir dönem ligtv de yardımcı yönetmen olarak çalışıyordum. gerek montaj (avid kullanılıyordu) amaçla kullanılan pc'ler gerekse hava durumu jenerik vs.. (after effects kullandıklarını gördüm) için grafikerlerin kullandığı pc'lerdeki kartlar pro kartlar değildi normal GPU'larla çalışıyorlardı elemanlar. Bikeresinde havadurumu sonuçlarında hata vardı, yayın sonrasına yetiştirmemiz gerekiyordu eleman hemen halledip çabucak renderleyip göndermişti bandı.

Quadro ile normal kartlar arasında 3D modellemede dağlar kadar fark vardır. AutoCAD, Catia, Solidworks, Maya gibi üç boyutlu modelleme ve render yazılımlarında rahatça gerçek zamanlı realistic visual çalışabilmeniz için profesyonel kart mecburidir.

GTX480 ve HD5970'in hallerini şu benchmark'larda görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 22 Aralık 2010; 11:40:36 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

bana kalırsa Quadro ile normal kartlar arasında mühim bir fark yok 3d modelleme çizim render olayı konusunda.. Quadro kartlara para vermeye değmez bu benim görüşümdür..

Quadro ile normal kartlar arasında 3D modellemede dağlar kadar fark vardır. AutoCAD, Catia, Solidworks, Maya gibi üç boyutlu modelleme ve render yazılımlarında rahatça gerçek zamanlı realistic visual çalışabilmeniz için profesyonel kart mecburidir.

GTX480 ve HD5970'in hallerini şu benchmark'larda görebilirsin.

kullanmadığım için sadece görüşümü yazmıştım ben. öyleyse neden koskoca tv kanalı bu kartları kullanmıyor onu anlamış değilim. diğer bir yandan nvidia ve ati bu tür pro kartlar üretiyor ve talep edenler de fazla olunca bi fark vardır heralde diye düşünsemde kullanmayanlarında var olduğunu görünce gereğinin olmadığını düşündüm ek olarak yıllarca kanal D'nin reklam ajansında after effects 3d max kullanan üniversiteden arkadaşımın ekran kartı da 8800gts'ydi. O da aralarında çok fark olmadığını söylemişti.

• @ stabwound, bu tamemen clarion'un söylediği gibi bir durum. Yani senin yapmak istediğin ve beklentinle ilgili sadece.

quote:

Bu tamamen ne iş yaptığınızla alakalı. 3Dsmax de render diyorsanız bu işlemciye bakar ancak render edilmiş yada edilmemiş tel kafes görüntüsünü viewportta döndürmek orasına burasına bakmak derseniz grafikte de gözükeceği üzere 4 kattan fazla fark var

Ayrıca Adobe After Effects sürümüne göre OpenGL acceleration katkısı da değişiyor bildiğim kadarıyla. Yazılımın ne derece desteklediği ile de ilgili biraz. Yani programdan programa, sürümden sürüme çok değişen bir durum söz konusu.

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°
  • 2 sene once çalıştığım ofiste quadro 570(yada 560) kullanıyorduk. şu an ofiste 4850 li bir Ws kullanıyorum ve o quadro kadar performans alamıyorum. garanti durumalrı olmasa firegl e dönüştürmeyi denerdim ama riske giremiyorum. biz core2quad kullanırken pentium III le Türkiye nin en iyi karakter modellemecilerinden biri olmuş birini tanıyorum. bu biraz azim biraz sabır ve biraz ne yaptığını bilmekle ilgili. böyle insanlar varken forumalrda quadro bilmem kaç aşırı yavaş diye konu açanları görürsen şaşırma derim.
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.