Şimdi Ara

Soğutuculu ram ile normal ram arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ikisinin arasında bildiğim kadarıyla zamanlama farkı var.O/C yapmıycak biri için soğutuculu ram iyimidir.Arada bayaa bi fark var cevaplarsanız sevinirim

Orjinalden alıntı: kamil8135

ramin sogutuculu veya normal oldugunu nasil anlayabiliriz

kasayı açtığında ramleri görürsün.Üzerinde soğutucu olup olmadığına karar vermek zor değil heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkacmaz -- 14 Mayıs 2007; 16:30:42 >
  • hayır kardeş mesela hı level normalde son kullanıcı tarafından performans ve oc ram i olarak alınmaz ama paket olarak tek yüzü soğutuculu gelir , ram lerde soğutma en fazla ( 2-3 derece farkeder. zaten anakart üreticileri ram slotlarını işlemci fanına yakın koymaya başladılar. aslında temelde anakart ne kadar stabil ve soğuksa ram o kadar performans lı çalışır. ek olarak soğutuculu ram ler zaten OVERCLOC RAM leri olu fiyat ve markaları belli olu hemen herde bulunmaz

OC yapmayacaksan ve uygun fiyat - performans arıyorsan. twinmos - kingston - hı level leri alabilirsin. çok çok uygun bulursan elixir ve v data bile işini görür.

Ama zamanlaması düşük bir ram in faydası olur. Bence Veritech al DDR2 800 leri 52$+KDV ve 4.4.4.12 de çalıştırabilirsin.

Bu arada mesajı yanlış anlayan olabilir. Ben normal bir ram e soğutucu taktığımızı varsayıyorum. Yani soğutucu tek başına bir şey getirmez. Kaliteli ve soğutucu kullanan ramlerde özel seçilmiş belek çipleri kullanılır ve test edilir ayrıca birbirleri ile tam uyumları söz konusudur ve bu nedenle biraz daha fazla performans gösterirler. Yanlız bu bile uygulamlarda hiisedilebilecek bir fark oluşturmaz. Asıl farklarını OC ta ortaya koyarlar ki bir ram e 400$ verip te OC yapmayan birini elime geçerse....... ki inşallah elime geçmez (Sıra noktalarda ses birden kesilecek ve sonra ki yi vurgulayarak tekrar ses gelecek şekilde okuyun.) yapacaklarım hayal gücü sınırlarına sığmayacak seviyede olcaktır.

Düzenleme:

Bu arada kaba kuvvet olmayabilir, valla aklıma eserse bir şery söylerin donar kalır. (Kötü söz değil; donar kalır diyince beyni donar manasında.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 15 Mayıs 2007; 10:46:48 >

• HAzır fiyatlarda düştü 2 tane 1gb lık kingston ddr 667 alsam nasıl olur.İmzamdaki ddr400 lerden farkı olurmu

OC için DDR ramler vardır 600MHz gibi olanlar ama o hızda çalıştırmak için de OC yapman gerekir.
  • anakartın ddr ram destekli ve sisteminle ne yapacağına bağlı xpsp2 ve güncel prg larla ( yüksek sevide oyun merakın yoksa , ayrıca erk kartı oyun larda %80 daha fazla alakalıdır ) 512x2 ram yetecektir. genel performans için sistemi oc yapabilirsin. böylece ram lerinde nasiplenir. ancak yaz ayındayız güç kaynağı ve soğutma çözümlerine girmen gerek. ddr 2 ram işine girme ddr ram lerin msh i yüksek olanlarına girme bence

bu linkteki ramler nasıl sizce o/c yapmıycak birisi için
  • on lar ddr2 ram kardeş oc yapmasan da fiyat olarak normal ram lerden 5-10 dolar hep pahalıdır lar , sen ddr 400 mhz 2x1 gb lık ( imkan varsa 2. el ) ram lere bakacaksın. anakartın ile uyumlu olsun yeter

http://vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=19294 1 gb lık göremedim anakartından 4 ram slotu varsa 4x512 takarsın sorun olmaz. dual channel se % 15 hızlı olur hem

bu arada dh 2. elde 2x512 twinmos = 90 ytl ve soğutuculu 100 ytl satan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 15 Mayıs 2007; 16:18:09 >

• Anakartıda değiştircem ucuz anakartlardan bi tane alcam şöyle 80 ila 100 dolar civarı kartlardan ddr2 destekli yeterki şu uyuz anakarttan kurtulayım

MSI 122$+KDV

Gigabayt 125$+KDV

İkisinin de 4 çekirdek ve 1333MHz FSB desteği var.

1 Tane de 1GB Veritech DDR2 800 ram alırsın. Ya da paran var ise iki tane. (Tanesi 52,75$+KDV)

@mbukalemun arkadaş işlemciyi değişmeni söylemiş ama LGA775 platformdan AM2 ye geçmek çok mantıksız artık.

Son olarak eğer oyun performansı istiyorsan ekran kartını değişmen gerekir. Gerçi o da iyi sayılır ama oyun için daha iyi bir kart lazım.

Mevcut sistemine ekran kartı alarak ta oyun performansını artırabilirsin. (P35 çipsetli anakartlar çıkacak o zaman şu ankiler ucuzlayacaktır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Mayıs 2007; 5:45:59 >
  • son çıkan intel ler ve soket yapıları hkk. gerçekten yorumum yok lga775 gerçekten de tüm anakartlar ama , ben birazda am2 x2 ile devam etmesi için SOKET YAPISI kısmını es geçtim
  • LGA ların en gıcık olduğum tarafı fazla ısınıyo bilmiyorum belkide benimki öyledir bundan önceki fan çok kötüydü işlemciyle birlikte gelen fan hep ısınıyodu değiştirdim fanı yine intel in fanını aldım ama bu biraz daha farklı ama yinede arada sırada yapıyodu içini açıp iyi oturtuyodum fanı düzeliyo.Düşünüyorum acaba ne yapsam bu sistem konusunu
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.