Şimdi Ara

DirectCU NEDİR ???bazı ekran kartlarında bu terim var anlamı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DirectCU NEDİR ??? bazı ekran kartlarında bu terim var anlamı nedir?

• asusun ekran kartlarında kullandıgı bır sogutma cesıdıdır sonu 2 ıle bıtenler cıft fanlı olur

• Soğutucu üzerinde yazar.3 slot kaplayan 2 fanlı asus soğutucularıdır(başka directcularda var ama directcu deyince bu gelir akla).Bu kartlar kalitelidir düz modellere göre.
  • Bilinen mevcut Tüm DC II olan kartlar (DC değil) sadece soğutucu ile değil, altındakilerle de özeldir. Yani VRM modülleri kullanılan kapasitör ve mosfet sayısı bakımından mesle MSI TF II'ye göre daha kaliteli bir PCB dizaynı içerir. MSI TF II ref tasarım gibidir ama soğutması özeldir. Ayrıca 570 580 ve sanırım 6970 DC II'de backplate soğutma da vardır. ASUS 6950/6970 Hynix bellek kullanır, bir de 560 TI DC II Top. ed olanında 560TI DC II'yle aynı PCN dizaynı olsada ayrıca VRM soğutucu da mevcuttur.
    Bunun dışında teknik desteği, 3 yıl garantisi de cabası. Yalnız edindiğim izlenimlere göre de MSI'ın TF III soğutmalı kartları hem özel bileşenli PCB dizaynı, hem soğutmasıyla daha iyi performans göstermektedir. Bazılarında HAWK bazılarında Lightning olur ama soğutma TFIII'dür.
    Ayrıca MSI GTX570 TFIII olarak geçsede 570'in Lighntningi sayılır.... Aynı şekilde 6950 TF III'üde sayabiliriz. Bu kartlar OC kapasitesiyle kendi sınıflarının en iyi kartlarıdır. 6950 demişken Sapphire TOXIC modelini de unutmayalım ama çok pahalı ve çok satılan bir kart olamadı....

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Bilinen mevcut Tüm DC II olan kartlar (DC değil) sadece soğutucu ile değil, altındakilerle de özeldir. Yani VRM modülleri kullanılan kapasitör ve mosfet sayısı bakımından mesle MSI TF II'ye göre daha kaliteli bir PCB dizaynı içerir. MSI TF II ref tasarım gibidir ama soğutması özeldir. Ayrıca 570 580 ve sanırım 6970 DC II'de backplate soğutma da vardır. ASUS 6950/6970 Hynix bellek kullanır, bir de 560 TI DC II Top. ed olanında 560TI DC II'yle aynı PCN dizaynı olsada ayrıca VRM soğutucu da mevcuttur.
    Bunun dışında teknik desteği, 3 yıl garantisi de cabası. Yalnız edindiğim izlenimlere göre de MSI'ın TF III soğutmalı kartları hem özel bileşenli PCB dizaynı, hem soğutmasıyla daha iyi performans göstermektedir. Bazılarında HAWK bazılarında Lightning olur ama soğutma TFIII'dür.
    Ayrıca MSI GTX570 TFIII olarak geçsede 570'in Lighntningi sayılır.... Aynı şekilde 6950 TF III'üde sayabiliriz. Bu kartlar OC kapasitesiyle kendi sınıflarının en iyi kartlarıdır. 6950 demişken Sapphire TOXIC modelini de unutmayalım ama çok pahalı ve çok satılan bir kart olamadı....

hersey sogutma degilki. bildigim kadariyla suanki en iyi fan cesitylerinden biri. az ses cikariyor(ben hic duymadim cikariyormu)

• quote:

Orijinalden alıntı: soar.kerrigan

quote:

Bilinen mevcut Tüm DC II olan kartlar (DC değil) sadece soğutucu ile değil, altındakilerle de özeldir. Yani VRM modülleri kullanılan kapasitör ve mosfet sayısı bakımından mesle MSI TF II'ye göre daha kaliteli bir PCB dizaynı içerir. MSI TF II ref tasarım gibidir ama soğutması özeldir. Ayrıca 570 580 ve sanırım 6970 DC II'de backplate soğutma da vardır. ASUS 6950/6970 Hynix bellek kullanır, bir de 560 TI DC II Top. ed olanında 560TI DC II'yle aynı PCN dizaynı olsada ayrıca VRM soğutucu da mevcuttur.

hersey sogutma degilki. bildigim kadariyla suanki en iyi fan cesitylerinden biri. az ses cikariyor(ben hic duymadim cikariyormu)

Alıntıyı yapmışsan tamam da ne demek istedin şimdi onu anlamadım. Herşey soğutma değil???. Biz ne yazdık oraya? Herhalde MSI TF II kullanıyorsun biraz alındın sanırım. MSI TFII kötü demedik. Ama altındakinin resimlerini ben 10 tane ayrı konuya eklemekten bıktım.
    TechPowerup'ta soğutucu sökülmüş PCB resimleri vardır. ASUS DCII ve MSI TFII 560 TI ve HD6950 modellerin resimlerini indirip inceleyebilirsin.
    Bu soğutmanın sorunlu olduğunu fan arızası yaptığı yönünde yorum yapanlar da var. Ama ben buna şahit olmadım, olamam da. Çünkü altı ref tasarım olan TF II kartlara ilgim yoktur. Ya DC II alırım yada TF III. Açıkça aslında ben artık ASUS dışında ürün de almam. Çok ucuz olursa ayrı konu.
    Bunun sebeplerini anlatmak için 5 sene falan geriden başlayıp uzun bir hikaye anlatmam lazım. Şimdi gecenin bu saatinde yorma beni hocam......

• quote:

quote:

quote:

Alıntıyı yapmışsan tamam da ne demek istedin şimdi onu anlamadım. Herşey soğutma değil???. Biz ne yazdık oraya? Herhalde MSI TF II kullanıyorsun biraz alındın sanırım. MSI TFII kötü demedik. Ama altındakinin resimlerini ben 10 tane ayrı konuya eklemekten bıktım.
    TechPowerup'ta soğutucu sökülmüş PCB resimleri vardır. ASUS DCII ve MSI TFII 560 TI ve HD6950 modellerin resimlerini indirip inceleyebilirsin.
    Bu soğutmanın sorunlu olduğunu fan arızası yaptığı yönünde yorum yapanlar da var. Ama ben buna şahit olmadım, olamam da. Çünkü altı ref tasarım olan TF II kartlara ilgim yoktur. Ya DC II alırım yada TF III. Açıkça aslında ben artık ASUS dışında ürün de almam. Çok ucuz olursa ayrı konu.
    Bunun sebeplerini anlatmak için 5 sene falan geriden başlayıp uzun bir hikaye anlatmam lazım. Şimdi gecenin bu saatinde yorma beni hocam......

yanlis anlamissin bende sasirdim su an postu gorunce

demek istedigim sogutma konusu onemsiz. materyallerin kaliteli olmasi vede fanlarin ses yapmamasi yeterlidir. ama tabi sogutma iyi olunca dogrudan fan hizlari vs dustugu icin ses yapma oranida dusuyor ama hepsinde olmuyor malesef.

msi marka kullandigim nerden cikti bide

hala anlamadim neden bu kadar sey yaptin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yanlis anlamissin bende sasirdim su an postu gorunce

demek istedigim sogutma konusu onemsiz. materyallerin kaliteli olmasi vede fanlarin ses yapmamasi yeterlidir. ama tabi sogutma iyi olunca dogrudan fan hizlari vs dustugu icin ses yapma oranida dusuyor ama hepsinde olmuyor malesef.

msi marka kullandigim nerden cikti bide

hala anlamadim neden bu kadar sey yaptin

Eh yanlış anşadıysam kusurma bakmayasın o zaman. Maalesef daha önceleri çok sefer böyle bir tartışma içine girdim. Soğutucudan ziyade kart bileşenlerinden dolayı ben genelde ASUS DCII'nin TF II'den daha iyi bir tercih olduğunu ne zaman nerde söylediysem hep tartışma çıktı maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 14 Mart 2012; 9:09:19 >

• GTX 570 in bekleme esnasında 28 derece,oyunlarda da 45-60 derece arasında kalmasını sağlayan gayet başarılı vede çok sessiz bir soğutma sistemidir.

Not:GTX 580 de kullandım.580 bekleme de 30-32 derece olup oyunlarda 55-67 derece oluyordu.Gene çok sessizdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 14 Mart 2012; 12:17:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.