Şimdi Ara

QUAD CORE NE İŞE YARIYOR DİYENLER Bİ BAKSINN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MEDAL OF HONOR:AİRBONE DA OYUN İÇERİSİNDEKİ CPU KULLANIMI AŞAĞIDA ORTALAMA %60-65 ARASI CPU KULLANIMI

YENİ OYUNLAR ÇIKTIKÇA QUAD CORELARA İHTİYAÇ ARTACAK

ŞİDDETLE QUAD CORE ÖNERİLİR.

• airborneyi ben su anda 46 ytl ye satilan sempron 3000 ile bitirdim ve oyun sirasinda % kac cpu kullandigi da hic umurumda olmadi.su program 4 cekirdek destekliyor ahanda fark gibi bir seyle gel bu ne boyle??oyun oynarken dvd filan mi yazacaz %100 calissin yan gelip yatmasin.
  • ektra birsey yapmana gerek yok ki. sadece oyun %62 sini kullanıyor. cpu kullanımında çözünürlükte etkili bildiğim kadarıyla

QUAD CORE NE İŞE YARIYOR DİYENLER Bİ BAKSINN
  • hadi canim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

airborneyi ben su anda 46 ytl ye satilan sempron 3000 ile bitirdim ve oyun sirasinda % kac cpu kullandigi da hic umurumda olmadi.su program 4 cekirdek destekliyor ahanda fark gibi bir seyle gel bu ne boyle??oyun oynarken dvd filan mi yazacaz %100 calissin yan gelip yatmasin.
  • Seni intel mi kiraladı?
    "Bizim propagandamızı yap" diye.
    Hayır öyle değilse, boşuna polemik yapma istersen.
    Konunun amacı başlıktan farklıymış gibi hissettiriyosun.
  • bende de core 2 duo var .!

şimdi bende de oyunlarda %60/50 gösteriyor yer yer lodos a çeviren rüzgar fark yarata biliyor tabi her çekirdek için tek tek grafik göster dersen

tek grafik göster dediğimde de %60/80 yer yer 100% bile oluyor bazı bölgelerde sanak ve fırtınada görüle biliyor

Şimdi sonuç dersek

1.ben bi başlık acıp c2d ne işiye yarıyor diyip görev yöneticisinin resminimi koyup yanında ısı değerleri felan ! Oldumu şimdi Sana adana bol acılı
    2.2 ile 4 cekirdek arasında fark olabilir bayada farkta olabilir sonucta yapı gereği ama böyle yapmak yanlış REKLAM oluyor
    3.quad sadece parasını harcayama yer bulamayanlara uygun denile bilir ama extreme severler olmasa piyasa zaten ayakta durmaz firmaların asıl karı ordan
    4.bence bu konu cok pis karışacak BeyazBüyü kitleyecek
    5.10dk Reklam molası veriyoruz eşyalarınıza değerli şeylerinize ve fikirlerinize sahip cıkınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 31 Ekim 2007; 22:40:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir Bu GB Olayı ne işe yarar?
    18 yıl önce açıldı
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boş muhabbet gibi gelio yaw bu bak bnm 4 çekirdek ne işe yarıyo bak bnmki falan aynı şey ekran kartı muhabbetndede var biraz ama umarım bitakım şeyleri aşmayı başarırz
  • gerçekten fanatiklik için yazmadım.

bir oyunun bukadar işlemci kullanması şaşırttı.

iki çekirdektedemi %60 seviyesinde kullanıyor.

ben şöyle düşünmüştüm. 4 çekirdek %60 kullanıyorsa 2 çekidek full çalışması lazım gibi gelmişti.
  • Arkadasımız cokta kotu bişiler yazmamıs ki beyler yuklenmeyin tavsiyede bulunmak istemiş şimdiye kadar ne sacma konular gördük bence abartılacak kadar sacma degil,oyun 4 core'yide kullanıyormu yada sagdece oyun kullanıyormu bilemem ama hem oyun oynarken hemde altta baska iş yapıyorsa belki o zaman 2 core 4 core yada celeron farkı görebilirsin sonucata mutlaka far edecektir ama tabi bunlar komplike hdd,ram'lede alakalı neyse canım,verdiğin resimler ve fikirlerin için tesekkurler.
  • diline sağlık.
  • tamam quad core performanslı olabilir ancak günümüz uygulamaları ve oyunlarda dual core bile çok çok iyi...
  • özellikle performanslı demedim. kullanım oranından bahsettim. acaba aynı oyunda c2 nekadar kullanıyordur.
    eğer oda %60 larda kullanıyorsa ben intel tarafında enayi yerine koyulmuş olacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scerit

gerçekten fanatiklik için yazmadım.

ben şöyle düşünmüştüm. 4 çekirdek %60 kullanıyorsa 2 çekidek full çalışması lazım gibi gelmişti.

sen biraz kafadan girmişsin önceden biraz cift cekirdeklerinde durumuna baksaydın belki bu kadar fark olmadıgını fark ederdin en azından bahsettigin gibi bi fark şu an için anlamsız. bi de senin hesaba göre cift cekirdeğin %120 tek cekirdeginde 240 falan yemesi lazım onuda yanlış hesaplamışsın neyse kal saalıcakla...
  • O "işlemci kullanımı"na hiç bakmayın.

Alta bir bağlantı koyuyorum. Şimdilik en sondaki iletide basit bir inceleme var. Aynı durumu anlatmasa da "işlemci kullanımı"nın işlemci yeterliliği hakkında vereceği fikrin (buna fikir denirse tabii) saçmalığını gösteriyor:

http://forum.donanimhaber.com/m_18121680/mpage_1/key_//tm.htm#18134079 (gırafiklerin ekran görüntülerini alma zamanım farklı olduğu için gırafikler farklı. Orada belirttiğim gibi, aynı sahneden, aynı işlemleri yaparak aldığım gırafikler. Birinin sonunun gözükmesi mühim değil.) (Oyun içindeki ekran görüntüsü ise kare/sn durumunu göstermek için temsilîdir. O temsilî sahneden sonra oyundan çıkılmış ve gırafiğin görüntüsü alınmıştır.)

Bu arada, bağlantısını verdiğim konunun ilk iletisindeki gırafikler Pentium D'ye ait (925 veya 930'du galiba). E6750 olduğunu sanmayın, işlemcisini değiştirdi konu sahibi.

Dileyen çok sayıda oyunla bu testi yapabilir.

Ben bir kere saçma sonuç gördüğüm için, başka testlerdeki olası "başka sonuçlara" da itibar etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 1 Kasım 2007; 1:06:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: scerit

gerçekten fanatiklik için yazmadım.

o zaman tek çekirdekler bu oyunu oynayamayacak, %200 çalışamaz işlemci çünkü
  • Güzel bir konu aslında. Tek işlemci oynayamaz demek de doğru olmaz, %200 çalışamayacağına göre %100 çalışacak ve darboğazın niteliğine göre de bir fps verecektir.

Zaten böyle bir durum var ki, hızlı işlemciler ile daha yüksek fpsler alınıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Güzel bir konu aslında. Tek işlemci oynayamaz demek de doğru olmaz, %200 çalışamayacağına göre %100 çalışacak ve darboğazın niteliğine göre de bir fps verecektir.

Zaten böyle bir durum var ki, hızlı işlemciler ile daha yüksek fpsler alınıyor.

Önceki iletimde dediklerimi tekrarlıyorum: "İşlemci kullanımı", kare/sn'nin hangi bileşenle ilgili olduğu hakkında fikir vermez.

UT3'te deneme yapıyorum (H5'i sallamayanlar çıkabilir diye). 23 kare gördüğüm bir anda (aa-af-süper örnekleme vs. son sınırda) ekran kartının saat hızını düşürüyorum ve 15 kare verdiriyorum.

Her iki durumda da %100 işlemci kullanımı (iki çekirdek de %100'de "kullanılıyor" [E6420 - 2.77 ghz]) var.

Ki, 23 kareli durumda da tamamıyla ekran kartı etkili.

2.77 ghz E6420'nin o sahnede yarattığı sınır 41 kare.

Yani, 23 kareyle işlemcinin alâkası yok.

İşin gülünçlüğünü düşünün.
    O kullanımlar doğru olabilir, bu ayrıdır. Sadece, hiçbir fikir vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 1 Kasım 2007; 19:22:24 >

• mysun bilmiş arkadaşım!!!! zaten oyun testlerine bakarsan %200 çalışamadığı için 2 katı performas oluşuyor.

• mysun bak senin işlemcinle Q6600 arasıda grafikte aynı akran kartları ile nekadar performans farkı var bir bak
    listeye bakarsan ilk dört sıra quad core

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=932&model2=871&chart=418
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.