Bildirim
SHADER MODEL 2 NEDİR 3 NEDİR NE İŞE YARAR?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
aslında oyunlar istemiyor da, firmalar ve yapımcılar istiyor. adam ekran kartını sattırmak için oyuna bir özellik koyduruyor, olan son kullanıcılara oluyor. gölgelendirmelerle ilgili olması lazım ama fazla bilgim yok. tek bildiğim x850 xt ekran kartımın olması ve sm 3.0 oyunlarını oynayamıyor olmam. çok kötü bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 21 Haziran 2007; 23:05:07 > -
PixelShader 3, pixel pozisyonlarıyla oynayabiliyor.
VertexShader 3, modellerin kopyasını çıkartabiliyormuş.Bol bol ağaç, ot, karakter çizerken önemliymiş.
bunlar dışında bi çok özellikler arttırılmış. Register sayıları, işlenen texture sayıları, işlenen instruction sayıları gibi.
PixelShader 3 ile temelde kaplamanın kalitesini arttırmak mümkün. Çok güzel material efektleri yapıyorlar. Oyunlarda çok önemli bu.
VertexShader 3 ile çok bi yenilik yok sanırım. Modellerin kopyasını çıkartabiliyomuş. Bunu oyun programcıları nasıl kullanır bilmiyorum. -
tabi ki görüntüye de etkisi oluyo biraz daha fazla ayrıntı gibi fln
-
Bide bunu ekr.kartlarının nasıl kullandığı önemli. Mesela X1xxx serisi ile ATI kartlara Shader Model 3.0 ekledi HDR ekledi falan. Peki düz X1650 ile diyelimki X1650 PRO veya XT nin bu teknolojileri tam performansla kullanmasına ne dersiniz?... Normal X1650 tercih edenler (600 Mhz Core hızı, 800 Mhz Bellek hızı) pişmanmı olacaklar (Diğerlerinde sanırım Bellek hızı 1.4 Ghz'e çıkıyor o kadar)... -
kesinlikle gereksiz bişey bence ekran kartı yapımcılarıyla oyun yapımcılarının beraberr hazırladıkları güzel bi tuzak -
pazarlama stratejisi sırf kartta sm3 yok diye colin mcrae dirt ve spider man 3 oynayamıyorum bu yüzden kartı değiştiricem -
quote:
Orjinalden alıntı: >OnuR<
pazarlama stratejisi sırf kartta sm3 yok diye colin mcrae dirt ve spider man 3 oynayamıyorum bu yüzden kartı değiştiricem
En kötüsü Rainbow 6 : Vegas oyuncularına olmuştu
Pazarlama stratejisimi desem yoksa gerekli bir özellikmi desem bilemiyorum -
kesinlikle gereksiz bişey yani shader model 2 olsa noolcak 3 olsa noolcak oyun dünyasında bi devrimmi oldu yani 3 e geçince zorla kart aldırmaya çalıştırıyolar bizi -
Tabi hiç gerek yok zaten.Bırakalım S3 trio larla oyun oynayalım ömür boyu hiçbirsey gelismesin,sürekli yerimizde sayalım demi? -
bu kadar hızlı da gelişmesin ama aldığımız parça iki yılı doldurmuyo, zaten yakında iki yıl garanti de vermezler bir yıla düşer çünkü ben iki yıl parça kullanan kaldığını pek sanmıyorum artık gelen bi parça 6 ayda değişiyo (sana değil yanlış anlama)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stradale -- 22 Haziran 2007; 16:20:20 > -
ya çok kötü birşey bir oyun için gidip yeni kart almak zorunda kalıoruz
tabi aralarında gözler görülür fark war ama....
bizi böyle birseye sürüklemese keske -
Shader Model 2.0 ile 3.0 arasınra çok bariz farklar var. her yeni versiyonda görüntüye olan etkisi daha büyük oluyor. Zamanında mx kartların oyunları açamamasının nedenide buydu. Özellikle su gibi öğelerde görüntüye etkisi çok daha fazla oluyor. Age of Empires 3 ü fx5200-fx5900-6800 ve 8500gt ile denedim her defasında oyun gözüme daha bi güzel göründü.
Ati shader geliştirmede biraz geri kaldığı için kullanıcılar bu teknolojiden hoşlanmıyor ama suç ati nin nvidia nın değil.. -
quote:
Orjinalden alıntı: therack
ya arkadaşlar bu ne demek ya biri bana anlatsın shader model 2 nin 3 ten eksiği nedir neden yeni oyunlar shader model 3 istiyor?
Shader ın türkçe anlamı gölgelendiricidir gölgelendirme ile dokular daha detaylı görülür hale getiriliyor shader 3 shader 2 den daha detaylı anlamında dır ayrıca shader model 3 te hdr desteği yani üstün ışık efekti vardır ve günümüz oyunları artık minimum shader model 3 istemektedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Haziran 2007; 16:57:57 > -
şimdi diyelim aldık shader model 3 destekleri bi ekran kartı örneğin 8800 gts 1 yıl sonra shader model 4 çıktı noolacak? 500 kağıdı çöpemi atacaz zaten oyunları ööle son ayar oynayan az zaten herkes şurdan burdan gölgelerden kısarak oynuyo meğer kısacaz ne gerek var o zaman* -
8bin serisi shader model 4 destekli zaten,ati alırsan daha hızlı çöpe gider nvidia biraz avantajlı -
quote:
Orjinalden alıntı: therack
şimdi diyelim aldık shader model 3 destekleri bi ekran kartı örneğin 8800 gts 1 yıl sonra shader model 4 çıktı noolacak? 500 kağıdı çöpemi atacaz zaten oyunları ööle son ayar oynayan az zaten herkes şurdan burdan gölgelerden kısarak oynuyo meğer kısacaz ne gerek var o zaman*
Geforce 8800'ün (ve tüm 8 serîsinin) SM 4.0'ı (ve directx 10.0'u) tam desteklediğini belirteyim öncelikle (ekleme: belirtilmiş:). Kaldı ki SM 4.0 çıkalı bayağı oldu. Kullanan oyun ve test uygulamaları da var: Lost Planet, Company of Heroes, Call of Juarez gibi.
Muhtemel bir SM 5.0 için konuşursak, durum biraz da oyunun kendisine bağlı (Meselâ Farcry, SM 3.0 [Dx 9.0c] + HDR destekliyor; ancak SM 1.1'e dahi sahip olmayan, Directx 7.1 yetenekleriyle gelen [donanımsal dönüştürme - ışıklandırma] Geforce 4 MX 440 açıyor bu oyunu).
Lâkin 1 yıl sonra da Geforce 8 tüm oyunları açacaktır (hızı ayrı), bundan şüphe etmemeli. (2004 ortası gibi çıkan 6800 Ultra bile SM 3.0 desteğiyle şu anki bütün oyunları açmakta.)
quote:
Orjinalden alıntı: strikeforce
Shader ın türkçe anlamı gölgelendiricidir gölgelendirme ile dokular daha detaylı görülür hale getiriliyor shader 3 shader 2 den daha detaylı anlamında dır ayrıca shader model 3 te hdr desteği yani üstün ışık efekti vardır ve günümüz oyunları artık minimum shader model 3 istemektedir
Yalnız, Half-Life 2 EP1 ve Lost Coast'ın SM 2.0(b bile değil. Düz) üzerinde HDR'yi tam manasıyla göstermesi burada ilgi çekiyor (SM 2.0 + HDR durumunun geçerli olduğu başka örnekler de vardı; ancak aklımda değil isimleri).
Görünüşe bakılırsa HDR'nin çeşitli sürümleri var ki SM 3.0 zorunlu tutulabiliyor. Ya da şirketlerin bir numarası söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Haziran 2007; 21:42:53 >
-
Mesela oblivion un sistem dosyalarına girerseniz orada hdr ayarlarını değiştirebilirsiniz. mesela karakter güneşe çıktıktan ne kadar sonra net görecek. güneş halesi ne kadar büyük olacak gibi. kartı riva tuner dan sm2 kullanacak şekilde zorladığınızda bile hdr açılıyor. shader model e fazla bağımlı bir efekt değil hdr ama sm 3 te çok daha güzel görünüyor. call of juarez oynayanlar arkalarına güneşi alıp bir duvara aniden bakınca ne kadar parlak olduğunu ve nasıl matlaştığını görebilirler. -
quote:
Orijinalden alıntı: Stradale
tabi ki görüntüye de etkisi oluyo biraz daha fazla ayrıntı gibi fln
kardeş benim ekran karı ati radeon ax550 extreme series shaders de 4pixel/2vertex yazıyor bu kaç shader bu ekran kartı ha bu arada ekran kartı 512 mb -
quote:
Orijinalden alıntı: sreyman
kardeş benim ekran karı ati radeon ax550 extreme series shaders de 4pixel/2vertex yazıyor bu kaç shader bu ekran kartı ha bu arada ekran kartı 512 mb
2.0 shader.
Benzer içerikler
- intel iris xe graphics
- ssao nedir
- intel arc b580 alınır mı
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- palit ekran kartı alınır mı
- dlss 4 destekleyen oyunlar
- dlss 4 hangi ekran kartlarında var
- ekran kartı resetleme
- dlaa nedir
- rtx 3060 ne zaman çıktı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X