Şimdi Ara

Psycho-pass

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
5.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bölümü güzel bir anime ile biraz canlandıralım. Bu senenin sonbahar animelerinden biri Psycho-pass ve Magi ile beraber favori animem diyebilirim. Aslında K idi, fakat o fena patlak çıktı gözümde ya neyse...

Benim gibi cyberpunk hayranıysanız, sci-fi olsun taştan olsun diyorsanız tam sizlik bir anime Psycho-pass. Elbette bir Akira, Ghost in the Shell, Lain, Ergo Proxy, Metropolis gibi akıllarda yer edinecek bir potansiyeli yok gibi, en azından şimdilik ama sci-fi açlığınızı fazlasıyla gidereceğini garanti edebilirim.

Hem seiyuu kadrosu hem de çizim ve animasyon kalitesi de kendini fazlasıyla belli ediyor. Bilhassa Bakemonogatari'de sesine hasta olduğum Kana Hanazawa ile Edward Newgate'i seslendiren Kinryuu Arimoto'da seslendirme yapmışlar.

Hikayeye gelirsek, gelecekte teknolojinin gelişimi ile birlikte artık insanların duygularına göre, o kişinin neye meğilli olduğu anlaşılabilmektedir. Bu öyle bir hal almıştır ki, kişinin suça meğilli olup, olmadığı da anlaşılabilmekte ve bu meğillilik belirlenen seviyenin üstüne çıkarsa, o kişi herhangi bir bir suç işlemeden yakalanabilmekte ya da oranın aşırı derece fazla olmasından dolayı gerekirse de öldürülebilmektedir. İşte bizim ana hikayemiz de bu kamu düzenini korumaya çalışan bir grup farklı karakterlerden oluşan polisin yaşadıklarını anlatmaktadır.

Şuan da iki sezon süreceği onaylanmış durumda, ama toplamda 22 bölümden bahsediliyor. 11+11 şeklinde olması muhtemel ve sanıyorum cuma günleri yeni bölüm çıkıyor. Henüz 2 bölüm yayınlandı ve beklentimi kesinlikle karşıladı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 25 Ekim 2012; 10:17:34 >

• Score: 7.931 (scored by 4344 users)
    Ranked: #5342
    Popularity: #658
    Members: 22,273
    Favorites: 49

İlginç bir animeye benziyor..Uzun zaman önce almıştım listeye.Mal puanı yukarıda Anidb de 7.83 vermiş.
  • Bilmemne raporu filminin anime versiyonu olarak düşünebiliriz fakat gayet sürükleyici "bence tabi."
  • Azınlık Raporu filminin konusuna fazlasıyla benziyor nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrKo1984

Azınlık Raporu filminin konusuna fazlasıyla benziyor nedense

Aslında bu hem doğru hem yanlış bir benzetme zira Miniority Report de tıpkı Blade Runner, Paycheck, Total Recall, A Scanner Darkly gibi birçok karamsar gelecek bilimkurgusunda olduğu üzere bir Philip K. Dick uyarlamasıydı. Philip K. Dick'in -William Gibson'un 80'lerin başlarından itibaren yaptığı gibi- 60'lar ve 70'ler boyunca adına sonradan cyberpunk denilecek türün yapıtaşı konularını ve gelecekteki dünyanın betimlemesindeki ortak paydalar yönünden aslında tek bir eser değil bir janr üretmiştir. Psycho Pass'ı de "bir Miniority Report benzeri" değil de bir "P.K. Dick & W. Gibson külliyatı saygı duruşu" olarak tanımlanması daha doğru olacaktır.

Ayrıca Bkz. :

aksam.com.tr
    �Aks�n G�zya�lar�m� dedi b�y�k usta Philip K. Dick
    http://www.aksam.com.tr/aksin-gozyaslarim-dedi-buyuk-usta-philip-k.-dick--127000h.html

Aslında Ağustos'dan beri beklediğim bir projeydi ama konusunu açmak için ilk birkaç bölümünü izlemiş olmak iardından kafamdakileri toparlayıp uzun uzadıya birşeyler yazmak istemiştim. Kısaca ne düşündüğümü söylemem gerekirse, tutup tutmaması, ratinglerde sürünüp sürünmemesi hiç mi hiç umurumda değil. Adamlar zibilyon tane moe animenin içinde gerçek manada yetişkin dimağına hitap eden bir iş üretmişler. Dün çevirdiğim bir röportajda yönetmen resmen şunu söylüyordu: "Yapımcıları karşımıza aldık ve onlara en baştan müdahele istemediğimiz konusunda söz aldık. Seride bizim isteğimiz haricimizdeki hiçbir şey sonradan girmeyecek. Bayanlar izlese de izlemese de formatı değiştirmeyeceğiz!" Saygı duymamak elde değildi.

Çıkan bölümler hakkında (az önce 3. bölüm çıktı) birşeyler yazacağım ama dediğim gibi, toparlamam lazım.

Yegane beklentimin plaj gitaristlerinin eline düşmesini istemediğimiz şarkılar gibi -MFÖ'nün Bazen'i mesela- bunun da "Animeci" kitlenin diline düşmeden bitmesi.

Bu arada. Yeniden hoşgeldin Orkun. Görmeyeli uzun zaman olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 26 Ekim 2012; 0:18:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

Orijinalden alıntı: OrKo1984

Azınlık Raporu filminin konusuna fazlasıyla benziyor nedense

Aslında bu hem doğru hem yanlış bir benzetme zira Miniority Report de tıpkı Blade Runner, Paycheck, Total Recall, A Scanner Darkly gibi birçok karamsar gelecek bilimkurgusunda olduğu üzere bir Philip K. Dick uyarlamasıydı. Philip K. Dick'in -William Gibson'un 80'lerin başlarından itibaren yaptığı gibi- 60'lar ve 70'ler boyunca adına sonradan cyberpunk denilecek türün yapıtaşı konularını ve gelecekteki dünyanın betimlemesindeki ortak paydalar yönünden aslında tek bir eser değil bir janr üretmiştir. Psycho Pass'ı de "bir Miniority Report benzeri" değil de bir "P.K. Dick & W. Gibson külliyatı saygı duruşu" olarak tanımlanması daha doğru olacaktır.

Ayrıca Bkz. :

aksam.com.tr
    �Aks�n G�zya�lar�m� dedi b�y�k usta Philip K. Dick
    http://www.aksam.com.tr/aksin-gozyaslarim-dedi-buyuk-usta-philip-k.-dick--127000h.html

Aslında Ağustos'dan beri beklediğim bir projeydi ama konusunu açmak için ilk birkaç bölümünü izlemiş olmak iardından kafamdakileri toparlayıp uzun uzadıya birşeyler yazmak istemiştim. Kısaca ne düşündüğümü söylemem gerekirse, tutup tutmaması, ratinglerde sürünüp sürünmemesi hiç mi hiç umurumda değil. Adamlar zibilyon tane moe animenin içinde gerçek manada yetişkin dimağına hitap eden bir iş üretmişler. Dün çevirdiğim bir röportajda yönetmen resmen şunu söylüyordu: "Yapımcıları karşımıza aldık ve onlara en baştan müdahele istemediğimiz konusunda söz aldık. Seride bizim isteğimiz haricimizdeki hiçbir şey sonradan girmeyecek. Bayanlar izlese de izlemese de formatı değiştirmeyeceğiz!" Saygı duymamak elde değildi.

Çıkan bölümler hakkında (az önce 3. bölüm çıktı) birşeyler yazacağım ama dediğim gibi, toparlamam lazım.

Yegane beklentimin plaj gitaristlerinin eline düşmesini istemediğimiz şarkılar gibi -MFÖ'nün Bazen'i mesela- bunun da "Animeci" kitlenin diline düşmeden bitmesi.

Bu arada. Yeniden hoşgeldin Orkun. Görmeyeli uzun zaman olmuştu.

Valla sağol , askerdeydim 1 senedir. Yeni yeni ortamlara dönüyorum. Tabi çalışma ortamı biraz anime izleme işini azalttı. Vakit az olduğu için kalteli animeleri bulmaya uğraşıyorum. Tabi ilk yorumlarda Azınlık Raporu filmine benzetildiği yönünde yorumlar fazla. Ama bölüm sayısının artması da gerek tabii ki anlattıklarına baklırsa. Yalnız yönetmenin tavrını ve dik duruşunu beğendim bu konuda. Piyasada zibilyon tane moe, gereksiz yere ecchi , ya da bleach tarzı shonen seriler olduğunu düşünürsek tarzı ile farklı bir yapım. Postapokaliptik ve cyberpunk tarzı anime sayısı da maalesef çok değil ki aslında bunlar benim de fazlasıyla sevdiğim türler. Herkesin alıştığı tarzların dışında seriler izlemek lazım bence. Farklılık burada çıkıyor biraz da.

• Şimdilik csi havasında ilerliyor. 3. bölüm biraz geçiş bölümü gibiydi ancak 4. bölümden itibaren bir yerlere bağlanacak gibi duruyor. Tabii bu Kougami ile mi ilgili yoksa ayrı bir konu mu henüz belli değil. Ama 4 bölümün sonunda şunu net bir şekilde söyleyebilirim sci-fi ve dedektif öğeleri güzel harmanlanmış. Ek olarak ileriki bölümlerde biraz daha cyberpunk öğeleri görmeyi umut ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkinci bölümünü an itibariyle bitirdim.
    Şuana kadar içinde barındırdığı polisiye hava ve sci-fi öğeleri beni zaten otomatikman bağladı.
    Sanırım anime altta kalmış ve unutulmuş yorumlara devam edilirse sevinirim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen bölümlerde öyle güzel sarıyor ki.. Şu anda yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Bir an önce çıksa keşke. SCİ fi komplo aksiyon vb. sevenler için güzel bir tercih.
  • Bugün 20 bölümün hepsini indirdim acaba izlemeye başlasam mi yoksa kalan iki bölümü mu bekleyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemeye başlarsan bırakamazsın zaten, on numara anime.
  • Yeni sezon belki gördüğünüz görebileceğiniz üzere Ekim 2014'de yayınlanacak ama öncesinde 2. sezona giriş niteliğinde bir film yayına girecek. Bu filmin bir özet olup olmadığını henüz bilmiyoruz ama 2014'deki Psycho Pass projeleri sadece bu ikisi ile sınırlı kalmayacak. Temmuz 2014'de Psycho Pass serisi yeni sahnelerle uzatılmış olarak her biri 1 saatlik 11 bölüm olarak baştan yayınlanacak.

Film ve 2. sezon haricinde yazılı medyada da Psycho Pass birçok koldan gelecek. Hawakawa Bunko yayınevi serideki olaylar sırasında okuyuculara tam olarak aksettirilmeyen olayları farklı karakterlerin bakış açılarından verilen romanlarla Ağustos'dan itibaren aktaracak. İlk roman Choe Gu-sung'un orijin hikayesi iken, ikinci roman onun Makishima Shogo ile karşılaşmasına odaklanıyor. Üçüncü roman Shusei Kagari odaklı iken, dördüncü roman Shion Karanomori ve Yayoi Kunizuka odaklı olacak.

Kasım ayında ise serinin öncesini anlatan Psycho Pass Genesis romanı basılacak. Bu romanda Sybil Sistemi'nin kökeni açıklanacak. Ağustos'da basılacak Enforcer Kougami Shinya manga'sı ise olayları Kougami'nin gözlerinden aktaracak.

Fuji TV'den serinin yapımcısı Akitoshi Mori neden yeni Psycho Pass projelerine girdiklerini şu sözlerle anlatıyor:

"Noitamina Cafe'de her bölümün önceden bir öngösterimini yapıyorduk. Dükkan açılmadan erken saatlerde gelir, ilk bölümün sahneleri incelerken insanların buna nasıl tepki vereceğini kafamda canlandırmaya çalışırken açıkçası endişeliydim. Zira sadece az sayıda kişi birkaç sıra doldurdu. Birkaç bölümün arından bile yığınla boş sıra olmaya devam etti ve bu da beni gelecek hakkında endişelendiriyordu. Ama yavaş yavaş sayı arttı ve çoğaldı. Son bölüme gelindiğinde 70 kişilik düşündüğümüz salona günde 1000 kişi sığmıştı! Günde 4 kez gösterim yapsak dahi salon hızla doluyordu. Bunu gördükten sonra kalbim bir sıcaklıkla doldu ve hayranların seriye gösterdikleri desteği gerçek manada anlayabildim. Bu his, yeni işler üretmemiz için gerekli motivasyonu bize sağladı. Bu ilginin çok daha büyümesini istiyorum! Şu an Psycho Pass hakkında çalışırken hissettiğimiz şey de işte bu."

• Gerçekten güzel anime bende dün başlamıştım 14.bölümdeyim şuan.
  • quote:

Temmuz 2014'de Psycho Pass serisi yeni sahnelerle uzatılmış olarak her biri 1 saatlik 11 bölüm olarak baştan yayınlanacak.

fikrini merak ettim. sence seriyi izlemeyip bunu mu beklesem yoksa izlesem mi?

bir de sen daha iyi bilirsin tabi ki ama film ocak 2015'te gelmiyor muydu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

Temmuz 2014'de Psycho Pass serisi yeni sahnelerle uzatılmış olarak her biri 1 saatlik 11 bölüm olarak baştan yayınlanacak.

Film iptal edilmiş değil.

Seriyi bence izlemeye başla. Önemli gördüğün kısımları TV'de yeniden izlersin. Kim bilir tüm seriyi baştan izlemek bile isteyebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

Film iptal edilmiş değil.

Seriyi bence izlemeye başla. Önemli gördüğün kısımları TV'de yeniden izlersin. Kim bilir tüm seriyi baştan izlemek bile isteyebilirsin.

filmin iptal edilmediğini biliyorum zaten, sadece 2. sezondan önce gelecek demişsin fakat daha sonra gelecek.

fikrini belirttiğin için teşekkürler, başlayacağım.

• Filmin tarihi ile ilgili tarih değişikliği yaptıklarında gözden kaçırmış olabilirim. Şimdi az önce kontrol ettim Ocak 2015'de gelecekmiş gerçekten de.
  • güzel anime. çizimler çok iyi , müzikler yerinde , seslendiriciler çok iyi. hikaye de çok iyi ama ana karakterlerin diyaloglarını sürekli ünlü yazarlardan alıntılarla devam ettirmesi biraz fazla zorlama geldi nedense :D izlemeyen varsa hala tavsiye ederim.
  • Çizim ve animasyon, müzik, kurgu. Bütüyle muhteşem bir anime. Benden 9/10'dan aşağı almaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.