Şimdi Ara

PSN e-posta adresim değiştirilmiş, hesabım çalındı (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bu sabah 04.00 sırasında epostama bir mail geldi.
    PSN hesabımın epostasının başarıyla değiştiğini yazıyordu.
    Öğlen uyandığımda gördüm bu maili, doğal olarak olayı anlayamadım, çünkü ben yapmadım bunu. O anda uyuyordum hatta.

Şimdi PSN hesabıma giriş yapamıyorum, destek ekibine ulaşmaya çalıştım ama resmi tatil nedeniyle açılmıyor telefonlar.

İşin en kötü kısmı hesabımda kredi kartlarımdan birisi kayıtlıydı. Hangi kartım olduğunu da hatırlayamıyorum. Bu yüzden sabah tüm kartları tek tek aradım kontrol ettirdim, bazılarını tamamen geçici süreyle kapattım, bazılarını ise internet alışverişlerine kapattım.
    Zamanında 1-2 tane oyun almıştım hesabımla, 3-4 senedir bu hesabın sahibiyim. PS3' ümde öylesine açık duruyordu.

Internette biraz araştırma yaptım ve bazı şirketlerin DdOS adlı bir saldırıya uğradıklarını gördüm. Bu olay nedir ve benim konum ile bir ilgisi var mı acaba? Çözemedim pek..

Şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor?
    Hesabıma veya destek ekibine ulaşamıyorum.

EDİT !!!
    ARKADAŞLAR 9. GÜNÜN SONUNDA SONY'DEN GELEN MAIL'DE, HESABIMIN ŞİFRESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN LİNK VARDI.
    TEKRARDAN YENİ ŞİFRE OLUŞTURDUM VE HESABIMI GERİ ALDIM. AYNI SORUNU UMARIM BAŞKALARI YAŞAMAZ FAKAT HER TÜRLÜ ÖNLEME KARŞI REHBER OLMASI AÇISINDAN KONUYU BU ŞEKİLDE BIRAKIYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 10 Kasım 2016; 17:47:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PSN E-posta Adresiniz Değiştirildiyse Hesabınız Çalınmış Olabilir

PlayStation Network (PSN) hesabınızın güvenliğinin tehlikeye atıldığına dair endişeleriniz varsa, e-posta adresinizin değiştirilmiş olması, hesabınızın çalınmış olabileceğinin bir işaretidir. İşte hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız yapmanız gerekenler:

• Sony'ye Ulaşın: PSN destek ekibiyle iletişime geçin ve durumu bildirin. Hesabınızı kurtarmak ve çalınan verilerinizi geri almak için size yardımcı olabilirler.
    • Parolanızı Değiştirin: Tüm hesaplarınız için parolanızı hemen değiştirin, özellikle de PSN hesabınız ve e-posta adresiniz için. Güçlü ve benzersiz bir parola kullandığınızdan emin olun.
    • İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını Etkinleştirin: PSN hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin. Bu, hesabınıza erişmek için ek bir güvenlik katmanı ekleyecektir.
    • Önemli Verilerinizi Yedekleyin: PSN hesabınızda oyun kayıtları veya diğer önemli veriler varsa, bunları harici bir sabit sürücü veya bulut depolama hizmeti gibi güvenli bir konuma yedekleyin.
    • Dolandırıcılık Faaliyetlerine Dikkat Edin: Hesabınızın çalındığından şüpheleniyorsanız, kimlik hırsızlığı veya diğer dolandırıcılık faaliyetleri açısından dikkatli olun.

Hesabınızın çalınmasını önlemek için şunları yapmalısın:

• Güçlü ve benzersiz parolalar kullanın.
    • İki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin.
    • Phishing e-postalarına veya şüpheli bağlantılara tıklamayın.
    • PSN hesabınızla ilişkili e-posta adresini sık sık kontrol edin.

Hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız, hızlı hareket etmeniz ve yukarıdaki adımları uygulamanız önemlidir. Bu adımları izleyerek hesabınızı kurtarabilir, verilerinizi koruyabilir ve gelecekteki güvenlik ihlallerini önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam hesap TR mi? TR ise 444 76 69 u ara anlat derdini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 30 Ekim 2016; 11:55:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle gecmiş olsun.

Kredi kartlarınızı garanti altına aldıysanız gerisi çok da zor degil. Sony musteri hizmetlerine erişim sağladığınız takdirde psn e kayıtlı olan dogum tarihi bilginiz istenecektir. Bundan sonra hesabınızı kurtarabilirsiniz. Ancak hesap su an farklı bir cihazda primary olarak tanımlanmışsa onun icin ne gibi bir çözümleri var bilmiyorum.
    Bu tur durumlar genelde us hesaplarda görülüyor ama ddos saldırılarıyla alakalı da olabilir tabi. Tekrar gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin olun.
    Geçmiş olsun öncelikle aynısı bana da oldu.
    Sony bir kaç soru soruyor sonra kimlik resmi istiyor.
    Sonra mailinize link geliyor ve hesabı geri alıyorsunuz.

• Hesabı çalınanlara bir soru sorayım, hepinizin ps3'ü var ve kırık mı? Bu kadar çok hesap çalınması ortak bir sebebe bağlı olmalı. Eğer kırık ps3 leriniz varsa, kullanılan yazılım kaynaklı olabilir mi? Öyleyse tekrar çalınacaktır. Değilse herkesin ortak yaptığı şey ne olabilir acaba?
  • Buyukbaba kullanıcısına yanıt
    Gun icerisinde yukaridaki numarayi kac kez aradim bilmiyorum ama her seferinde de resmi tatildeyiz dedi telesekreter. Mecbur yarin arayacagim...

Sirf bu yuzden gunum heba oldu. Kredi kartlarinin hepsi degistirilmek zorunda kaldi, umuyorum daha da bisey olmaz. Henuz bir harcama gorunmuyor hic bi hesapta ama insan yine de korkuyor.
    Yarin playstation destek ekibini arayacagim. Kimlik ve dogum tarihi gibi bilgilerle halledilebilecek biseyse cok mutlu olurum. Asil sorun hesap degil, varsin oyunlar gitsin tamam ama kredi karti kayitliydi yahu..

Asil anlayamadigim nokta:
    Dunyaca unlu bir firmanin boyle bi olayi nasil bu kadar basit yaptirabildigi?
    Yahu benim mailimi tahmin etmek kolaydir tamam ama, sifrem imkansiz, guvenlik sorularimin cevabi bile cok cok cok zor. Kaldi ki, ps3 umu bir kez bile kirik kullanmadim. Yoksa niye psn'den oyun satin alayim? Daha da garip bir durum: 4 aydir playstationi acmiyorum bile. O kadar yogunum ki oynamaya firsatim olmuyordu. Buna ragmen pazar gecesi 04.00'da bir hesap nasil calinir, nasil olur anlamiyorum...

Umarim yarin telefonda yardimci olurlar da bir zarar almadan atlatirim bu meseleyi. Durduk yere is cikti basimiza. Bi de ps kirik degil orijinal oynuyorum diye guvenli sanirdim.

• Geçmiş olsun umarım kavuşursunuz hesaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin hesap da saldırı sonucu güme gitmiş olabilir fakat Sony ile iletişime geçersen müdahale ederler ve yardımcı olurlar.
  • Benimde bir kere usa hesabımda e mailini değiştirirken kendim yanlış e mail girmem sonucu hesaba giriş yapamıyordum.Live chat sadece hesabın nickini ve eski emaili sorarak çözmüştü olayı 5dk da tr psn gerçekten eziyet ve büyük bir pişmanlık keşke 4-5 yıl önce ilk ps 3 aldığımda tr psn e geçsin herkes diye propaganda yapmasalardı millete burda.
  • Bu sabah 9' da destek servisini aradım. Durumu anlattım, hemen yardımcı olayım dedi ama olamadı!
    Playstation'ın seri numarası lazımmış. Okuldayım arkadaş, nasıl bulayım onu?
    Bu yüzden 1 gün daha gecikti iş. Sabah tekrar arayacağım, bu sefer serial de hazır.

Üstelik prosedürü anlattı telefondaki görevli:
    Biz bilgilerinizi alıyoruz, seri numarası kimlik fotokopisi falan fişman, onlar İngiltere' ye gönderiliyor ve sorununuzu oradan çözüyorlar dedi. Minimum 10 gün belli ki...
    Kredi kartlarını kapatmamış olsam şu ana çoktaaaan binlerce lira zarara uğramıştım. Buradan anlaşılıyor ki Sony bu işi becerememiş.

Umuyorum artık tamamen çözülsün bu iş, bıktım stresinden. Bu olayın asıl sebebini de nasıl öğreneceğim hakkında bir fikrim bile yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Bu sabah 9' da destek servisini aradım. Durumu anlattım, hemen yardımcı olayım dedi ama olamadı!
    Bu yüzden 1 gün daha gecikti iş. Sabah tekrar arayacağım, bu sefer serial de hazır.

Biz bilgilerinizi alıyoruz, seri numarası kimlik fotokopisi falan fişman, onlar İngiltere' ye gönderiliyor ve sorununuzu oradan çözüyorlar dedi. Minimum 10 gün belli ki...
    Kredi kartlarını kapatmamış olsam şu ana çoktaaaan binlerce lira zarara uğramıştım. Buradan anlaşılıyor ki Sony bu işi becerememiş.

Umuyorum artık tamamen çözülsün bu iş, bıktım stresinden. Bu olayın asıl sebebini de nasıl öğreneceğim hakkında bir fikrim bile yok..

Madem ingiltereye gidecek tr psn açmanın mantığı neydi o zaman.Tr psn zaten bir boka yaramıyor UK psn in aynısı desem o bile değil uk psn de 200 tl ye satılan oyunu 270 tl ye satıyorlar.2 side 60 dolar olan oyunları popülerliğine göre bazen 270 tl bazen 180 tl ye satıyorlar böyle saçma sapan bi kur anlayışı hiçbir psnde yok.Hizmet desen verdiğin paranın 10 da 1 i değil.Bir problemim olduğu zaman ilk önce usa live chat le halletmeye çalışıyorum zaten.
    Herşeyi geçtim sony nin bu konuda güvenlik açığı var böyle durumlarda eski e maile onaylıyormusunuz diye bir e posta geldikten sonra email değiştirilmeli bence, ben mesela dediğim gibi kendim klavyeden yanlış yazdığım için hesabı hiç olmayan bi emaile aktardım o bile 5 dk uğraştırdı,birisi hesabı çaldıysa e maili değiştirmesi 2 sn sürüyor resmen 2sn bu kadar kolay olmamalı e mail değiştirmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Bu sabah 9' da destek servisini aradım. Durumu anlattım, hemen yardımcı olayım dedi ama olamadı!

Madem ingiltereye gidecek tr psn açmanın mantığı neydi o zaman.Tr psn zaten bir boka yaramıyor UK psn in aynısı desem o bile değil uk psn de 200 tl ye satılan oyunu 270 tl ye satıyorlar.2 side 60 dolar olan oyunları popülerliğine göre bazen 270 tl bazen 180 tl ye satıyorlar böyle saçma sapan bi kur anlayışı hiçbir psnde yok.Hizmet desen verdiğin paranın 10 da 1 i değil.Bir problemim olduğu zaman ilk önce usa live chat le halletmeye çalışıyorum zaten.
    Herşeyi geçtim sony nin bu konuda güvenlik açığı var böyle durumlarda eski e maile onaylıyormusunuz diye bir e posta geldikten sonra email değiştirilmeli bence, ben mesela dediğim gibi kendim klavyeden yanlış yazdığım için hesabı hiç olmayan bi emaile aktardım o bile 5 dk uğraştırdı,birisi hesabı çaldıysa e maili değiştirmesi 2 sn sürüyor resmen 2sn bu kadar kolay olmamalı e mail değiştirmesi.

Kesinlikle haklısınız hocam.
    Ben de tamamen güvenli olduğuna aldanıp kredi kartı bilgilerimi falan silmemişim hesaptan zamanında.

Sony bu işte çuvallamış.

Ayrıca Türkiye' de hali hazırda PSN var iken, sorunları Ingiltere'nin falan çözüyor olması apayrı bir gülünç meselesi.

Diğer tüm platformlar, e-posta değişimi gibi profil ayarlarıyla alakalı konularda ekstra güvenlikli ve titiz davranırken, birisinin gelip benim hesabımı hiiiç benim e-postama onay maili gelmeden alabilmesi aşırı saçma bir durum.
    Sırf bu saçma olay yüzünden xBox platformuna yönelmeyi düşünüyorum.

• Aynısı an itibariyle benim de başıma geldi ve aynı şekilde haftasonuna denk geldiğim için Sony'e ulaşamıyorum.

Koskoca Sony cumartesi kepenkleri indiriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bakkal mı işletiyorsun.

Dostum kimlik fotokopisi falan niye istiyorlar ya, nereye gönderiyoruz onları biraz daha aydınlatabilir misin. çok uğraştırıcı bir işe benziyor. Tam vize haftam bitti kafa dağıtayım dedim şu hale bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaknafein.

Aynısı an itibariyle benim de başıma geldi ve aynı şekilde haftasonuna denk geldiğim için Sony'e ulaşamıyorum.

Koskoca Sony cumartesi kepenkleri indiriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bakkal mı işletiyorsun.

Dostum kimlik fotokopisi falan niye istiyorlar ya, nereye gönderiyoruz onları biraz daha aydınlatabilir misin. çok uğraştırıcı bir işe benziyor. Tam vize haftam bitti kafa dağıtayım dedim şu hale bak

Yarın arayın hocam Sony'i, Playstation ile ilgilenen birimi. Elinizde mutlaka şu bilgiler olsun:

Kimliğinizin ön yüzünün fotoğrafı veya tarayıcıdan alınmış dijital kopyası,
    Playstation cihazınızın arkasında yazan seri numarası,
    En son satın almış olduğunuz oyunun adı, satın alma tarihi
    Arkadaş listenizdeki arkadaşlarınızın en az 1-2 tanesinin nickname'i,
    Sizin kendi nickname'iniz ve PSN'e bağlı e-posta adresiniz.

Bu bilgilerle birlikte arayıp durumu anlatın. Sizden, kimlik fotokopisini mail atmanızı isteyecekler, maili atarken bu belgenin sadece bu iş için kullanılacağını belirtin yazılı olarak.

En son bu işler bittiğinde, tahmin 9-10 gün sonra şifre sıfırlama epostası geliyor sizin mailinize. Oradan hesabı geri alıyorsunuz.

NOT: eğer hesabınızda kredi kartınız kayıtlıysa hemen o kartı iptal ettirin. Umarım geç kalmamışsınızdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.