Şimdi Ara

PS5 fiyatı 3062TLden vergilerle 7223'e çıkıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
0
Favori
15.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet 2 senede ancak stabil olur fakat dolarda 10 lira olursa biraz zor alırız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim.42

    Evet 2 senede ancak stabil olur fakat dolarda 10 lira olursa biraz zor alırız

    hocam artık dicek bir şey bulamıyorum ben ps4 ve benim kelepir pc ile idare edicem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 13 Haziran 2020; 18:26:9 >
  • Aklin ve mantigin bittigi yerdeyiz bunu demek istemişsiniz. Ben sizin yerinize soyliyeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

    konsol ilk çıktıgında ilk 2 sene düzgün oyun olmayacak

    Çıkan oyunları görmedin sanırım. Açılışı Spider Man ile yaptı adamlar ve ağır top bile değil, gerisini anla işte..

  • Gidin yurt dışından alın ya da arkadaşınızdan rica edin bavulda getirsin. Bu soyguncu mafya sistemine vergi falan vermeyin. Alabilirseniz yurt dışından da tax refund yaparsınızPS5 fiyatı 3062TLden vergilerle 7223'e çıkıyor 

  • İfade özgürlüğü olsa yazılacak çok şey varda.......

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler örnek gürcustan dan alsak buna engeleyebilirler mi ? Cep telefona imei kaydi tarzi ps5 de bi engel koyabilir lermi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dublex06

    Beyler örnek gürcustan dan alsak buna engeleyebilirler mi ? Cep telefona imei kaydi tarzi ps5 de bi engel koyabilir lermi ?

    şimdilik bir şey olmaz gibi duruyor. Yarın onunla ilgili de bir düzenleme gelirse (Türkiye'ye özel region lock vs.) bilemem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

    şimdilik bir şey olmaz gibi duruyor. Yarın onunla ilgili de bir düzenleme gelirse (Türkiye'ye özel region lock vs.) bilemem.



    Alıntıları Göster

    İste onu diyorum ps anlamiyorum varmiki bir yolu ? Vqrda gecmis olsun yurt ici ile yurt disi ps cihazlari anlayabilirlermi sistemsel bi sekilde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yanımda Amerika dan ikinci el aldığım PS4 pro yu getirdim ve oynuyorum sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Region lock olsa bile VPN ile aşılır. ABD'den bağlanır, ABD sistemi üyesi olursun falan...

    Şu anda PS'de region konsepti yok. Blueray film izleyecekseniz sıkıntı olur. Oyunda, server bağlantısında olmaz.

    Gelecekte bu değişirse, ki sanmıyorum, insanlar kütür kütür ülke değiştiriyor, global yaklaşım daha doğru, VPN üyeliği ile ABD'de olduğunu iddia edersin.

    Telefonda bile aşmak mümkün. Geberik bir akıllı telefon bul. Aldığın x telefona IMEI çakilabiliyorsa eski telefonun imeisini yenisine çakarsın. Sorun şu ki, çoğu telefonda bu olmuyor. Ama yapılabilen telefon var.

    Ps5 ise bir bilgisayar ve internet bağlantısı evinizdeki ağ. Bir IMEI numarası veya internete çıkmak için benzer bir id numarası yok. Böyle bir şeyi yaparsa başka bir sebepten PS'in kendi yapar. Ama hiç sanmıyorum. Akıllıca bir hareket olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulan daha konsolun fiyatı belli bile türkiye'deki fiyatını nasıl açıklıyor hahahaha. konsol 400 dolar olabilir, 450 dolar olabilir, 500 dolar olabilir, sony biraz deliyse belki 400 dolardan ucuz yapar ya da 500 dolardan pahalı yapar.


    neyse, ps5 her türlü pahalı olacak ama 7000 lira olacağını düşünmüyorum çünkü yüzde 50 gümrük vergi ps5'e uygulanmayacak. 30 eylülden sonra konsol vergisi yüzde 20ye düşecek diye hatırlıyorum.


    adamlar etkileşim ve reklam geliri kasmak için bomboş bir yalan haber uydurdu. zaten hepimiz bu tarz elektroniklerin pahalı olacağının farkındayız, ama sanki gerçek fiyatını biliyorlar gibi yalan haberi uydurmaya lüzum yok. webteknonun bu ucuz işlere karışmasından dolayı ayıplıyorum. abicim işinizi biraz ciddiye alınız lütfen, türkiye'nin en büyük teknoloji haber sitelerinden birisiniz.


    adamlar belli ps5 sunumunda fiyatı açıklanacak beklentisiyle bu twiti hazırladılar ki hızlıca etkileşim kassınar... hatta 400 dolar ve 500 dolar fiyatı için de bir twit hazırlamışlardır... fiyatı açıklanmayınca yine twiti atmışlar belli jdhksdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 13 Haziran 2020; 23:28:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilmirem

    Bu haliyle de %100 vergili oluyor, bir tane kendine bir tane devlete alıyorsun.


    Sony gitsin yığınla adam çalıştırsın, tasarlatsın, konsolu üretsin sonra konsolu Türkiye'ye yollasın bunun sonucunda 3000 tl alsın ve kar etsin, sonuçta hayrına yapmıyor bu işi.Diğer taraftan bizim devlette hiçbir şey yapmadan beleşten 3000 tl kazansın.Valla böyle bakınca bu Sony ne kadar salak ya, baksa bizim devlete de biraz iş öğrense.Ne öyle üretim falan, bunlar boş işler onun yerine vatandaşın sırtına binmek varken kim üretmekle uğraşsın.



    Alıntıları Göster

    Sony devlet değil ki, bir özel teşebbüs. Vergiyi firmalar değil devletler alır PS5 fiyatı 3062TLden vergilerle 7223'e çıkıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 13 Haziran 2020; 23:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2018 yılında Migros'tan 30 TL'ye aldığımız 600 gr Doğruluk Ezine beyaz peyniri şu an 60 TL. Tam 2 katına çıkmış durumda. İşte gerçek enflasyon. Maaşlarımız 2 katına çıktı mı? Nerdeee... Yaşam standardımızın günden güne dibe gittiğinin çok basit bir kanıtı!!! Bugüne kadar elektronik ne aldıysak aldık. Bundan sonra birşey almak çok çok zor. Bir POE switch ihtiyacım vardı. Geçen sene 220 TL e aldığım cihaz 350 TL ye çıkmış. Mecburen aldım. Ama göz göre insanın zoruna gidiyor. Böyle kazıklanan başka bir toplum var mıdır acaba.

    PS5'e gelince... Hadi 7.000 TL verdiniz, bu konsolu aldınız. Oyunlar yakında 1.000 TL olur. Ondan sonra ancak oyun niyetine PS5 menüsünde ileri geri hareket ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 14 Haziran 2020; 0:44:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malkoc24 M kullanıcısına yanıt
    Al sen bunu şimdi çerçevelet diğerine 1 yıl sonra bakarız
    PS5 fiyatı 3062TLden vergilerle 7223'e çıkıyor


    Ayrıca resmi sitesindeki linklerde 5000 tl fiyat ben internet teki en ucuz fiyatı aldımhttps://www.playstation.com/tr-tr/explore/ps4/buy-ps4/buy-1tb-ps4-pro/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Tepki nasıl gösterilir bilmiyorsunuz neymiş almayınmis öyle bir tepki şekli mi olur zaten insanlar alamıyor

    Gerçekten tepki göstereceksiniz çıkarsiniz sokağa protesto edersiniz ama hiç kimsenin yemiyor değil mi demek ki herkes halinden memnun gelip burada boşa yazı yazmasın kimse

    Gerçi bizim ülkede hepsi terör örgütü üyesi kabul edilip, idam, edilir vergilere itiraz edilse bunu bildiklerinden %100 de vergi getirirler %1000 de bu verginin başka açıklamasi olamaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malkoc24

    Fiyatın yüksekliği konusunda herkes ile hem fikirim Türkiyede elektronik ürünler aşırı pahalı ve nedeni vergiler katılmamak mümkün değil. Lakin burada at gözlüklerini çıkartıp elektronik ürünlerin Türkiyede neden bukadar pahalı olduğu değilde bunun nedenleri araştırılmalı konuşulmalı tartışılmalı. Malum Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri 2000 li yılların başına kadar gelmiş tüm hukümet ve parti zamanlarında maalesef vergi kaçakçılığı nirvanaya çıkmıştı. 2000 yılından sonra mevcut hukümet çeşitli vergileri getirerek ve bunları artırarak vergi toplamaya başlamıştır, çok detaya girmeye gerek yok ama bunun suçlusu hepimizin anası babası dedesi dayısı amcası bilimum herkesin büyükleri. Bir devletin gelirinin en büyük oranı vergidir. Biz zamanında hiç vergi toplamadık almadık her önüne gelen devlet malı deniz yemeyen keriz dedi olta atan atana oldu. Tabi hiç vergi ödemeyen bir toplumdan aşırı vergi ödemeye geçince vergiler ağır geliyor öfkelenip hakaretler ve küfürler ediyor toplum ama bunun suçlusu yine halkın kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadar vergi kaçıran başka bir toplum mensubu yoktur taraf belirtmeden sağcı solcu isim ayrımı yapmadan söylüyorum bunu.

    Kendimden ve gördüğüm bir kaç örnek ile kapatıyorum yorumu.

    1. Özel bir dişçide 20 lik diş operasyonu geçirdim ödediğim ücret 600 TL ne fatura ne fiş artık devlete nekadar gider bir Allah birde dişçi bilir
    2. 2009 yılında iş aktimin feshin den doğan yargıtay kararı ile tazminata hak kazandım aldığım ücretin %10 ini avukat hanıma ödedim ve ne fatura ne fiş ne makbuz hiç bir yasal belge olmadan avukat hanım %10 cebe indirdi artık devlete ne verir...
    3. Şuan çalışmakta olduğum iş yerimin karşısında tesisatçı var adam bildiğin kaçak çalışıyor hiç bir vergi beyanı yok ve açık açık şuanki hükümete burada yazamadığım pek çok hakareti küfür demediğini bırakmıyor adam sorunca ee abi sende vergi ödemiyorsun deyince ooohohhh bana gelene kadar deyip savunmaya geçiyor , aynı şekil onun karşısındaki kahvecide ve solundaki berber onu hiç anlatmayayım oda öyle.
    4. Not:Berber Kışın kaçak elektrik kullanıyor dayıyor ufoyu :)

    Tabi bu hususlar benim zoruma gidiyor devlet bu vergi kaçıranlar ile ilgili hiç bir adım atmıyor, maaşlı çalışan olarak daha maaşımı almadan 1500 2000 tl tiko devlete vergi veren biri olarak yukarada bahsettiğim kişileri sizin düşüncenize bakış açınıza göre gırtlaklamam lazım :D

    Lütfen objektif tarafsız nedenleri düşünerek yorum yapalım , mevcut hukümet sütten çıkmış ak kaşık değil ve muhalefet de melek değil bukadar bağnaz olmayalım.

    Çok iyi, çok güzel yazmışsınız da, ben de şuraya takıldım;


    Verdiğiniz 1. ve 2. örnek bizzat sizinle ilgili olduğu için soruyorum; ödediğiniz rakamlara karşılık verilmeyen belge için ısrarcı olmamanızın bir sebebi var mı?

    Vergilendirilmeyen kazanç için bir girişiminiz/şikayetiniz oldu mu?





  • Ne demiş ünlü düşünür Ankara'lı Turgut? Ne kap kaldı ne kap kacak, bu millete kim bakacak? Lüks hayat vekilim size, sürünmek ölmek bize. Kuru ekmek soğan bize, ballı muzlu kaymak size! Nasıl hak ediyorsanız, öyle yönetilirsiniz ey millet!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 14 Haziran 2020; 2:7:30 >
  • %50 çok fazla. 5. Ve6. Vergiler niye alınıyor. Hiç bir alakası yok öyle değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.