Şimdi Ara

PS3 Yellow Dog Linux Kurulumu (Türkçe) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
39.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kurmayı düşünen arkadaşlara benden söylemesi ; kurmaya deymez..ubuntu bundan iyidir.format atmaya deymez bir sistem daha...sanırım bir hatasıda var video mode yaparken 720p full ekranda cihaza neredeyse zarar veriyordu.makine bir anda kapandı kırmızı ışık dürekli yanıp yanıp sönmeye başladı kapanmadıda açılmadıda sonra 1 dk. sonra kendine geldi (normal pclerin mavi ekranı gibi işte:)) sıkıldım artık bu adamlardan format attığıma pişman ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 7 Temmuz 2008; 23:30:18 >
  • hocam ben kurulum ekranında şifre istediği yere kadar geldim ama klavyem çalışmıyor şifre yazamadığım için yükleme tamamlanmıyor default olarakta linux u seçtiğim için her açılışta setup ekranı geliyor ne yapmam lazım ?
  • arkadaşlar ps3'de mkv formatı oynatılamıyor...akşam yatmadan önce mkv2vob programına 4.7 gb yada 8.5 gb lik mkvyi yüklüyorsunuz.sabah ps3'ün tanıdığı format olarak izliyorsunuz.(8.5 gb için çift katmanlı dvd)

Chip ve byte dergilerine email attım.

içerik olarakda 720p ve 1080p mkv'leri en iyi şartlarda full hd lcd tv'de izlemek istiyorum.aynı zamanda internette sörf de yapmak istiyorum diye.
    elimde olan teknoloji ps3 ve olabilecek teknoloji Tvix hd-m 6500a olsa işimi görürmü yoksa mkv oynatabilecek orta çaplı bir pc mi toplamam gerekli dedim...

bana şuan için en iyisi pc toplaman dediler ve örnek bir pc toplamamı istediler...
    oysa ben ps3'ü oyun oynamanın yanı sıra internette sörf ve film (özellikle 1080p mkv) için almıştım...
    forumları araştırdığım zamanda genellikle linux,ubuntu,kubuntu v.s. gibi işletim sistemlerinin ps3'e kurulabildiği ancak çok sıkıntılı ve sancılı bir sürecin yaşandığı ile ilgiliydi.Kendimi hiç kasamam diye düşünüyorum... sanırım beklemeye devam edeceğiz... yalnız bir arkadaşım derseki artık ps3 mkv oynatılabiliyor yarın Logitech Cordless MediaBoard Pro klavye almaya giderim sanırım :)
    selamlar...

• Arkadaşlar ps3 e linux kurmanın maliyeti nedir, yani linux bedava değildir diye tahmin ediyorum.
    Konu hakkında çok farklı görüşler var stabil çalışmıyor gibi insanı soğutan cinsten. PS3'e linux kurup bunu verimli kullanabilen bir babayiğidin bizi aydınlatmasını rica ediyorum.
    Teşekkür ederim...
  • şuan için bildiğim kadaryla en stabil çalışan yellow dog 6 ama ben yüklemedim .. yükledikten sonra bitakım ek yüklemeler yapılıyormuş netten sonra canavar gibi çalışıyor diyorlar.. ben x ubuntu ve kubuntu yuklemiştim dağaldım sinirden anlatamam sana :) al bak burada var snaırım mustafa anlatmıştı o konuyu http://forum.donanimhaber.com/m_21879199/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinore -- 4 Ekim 2008; 14:27:28 >
  • arkadaşlar mkv doayalarını altyazılı olarak izleyebiliyormuyuz
  • Bu sorunun cevabi beni de cok dusunduruyor kuran varsa bi cevap verebilir mi lutfen?

quote:

Orjinalden alıntı: abdul81

arkadaşlar mkv doayalarını altyazılı olarak izleyebiliyormuyuz
  • arkadaşlar ben bu olayı bire bir denedim ama sanırım başaramadım. çünkü cd den yükleiyor. belki yanlış formatta yüklemeye çalıştığımı düşündüm ve tekrardan bir dvd ye kaydettim ama gene çalışmıyor şu an ps3 tamamen kitlendi hiçbir işlem yapmıyor. ne kendi işletim sistemi açılıyor nede herhangi bir yazı geliyor

bu konuda önerisi olan varmı:??????

şimdiden teşekkürler
  • iyigünler arkadaslar yazı cok guzel hazırlanmıs bende lınux yellow dog 6 yı kurdum ama ne yaptıysamda ınternete baglanamadım lınuxta wierless te normal ethernette var modemım zoom 5x
  • Süper konu, çok teşekkürler..
  • arkadaşlar linux kurduktan sonra tekrar ps3 arayüzüne nasıl geçiliyor.ps3 ü açtığımda direk linux geliyor
  • Merhaba bende bluetooth mouse ve klavye var usb degil yani linux kullanabilirmiyim bu sekilde ?
    ayrica konu icin tesekurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killbill -- 23 Şubat 2009; 5:06:28 >
  • @kkratoss

Ekranda kboot : yazisini gordugunde ps3-boot-game-os yazip entera basarsan PS3 normal olarak acilir ... Ya da PS3'u acarken tusa 5 saniye basili tutarsan PS3 fabrika ayarlarina doner ve tekrar normal acilir ... [ 3 defa dit sesi cikiyor 5 saniye basili tutunca ... ]

@killbill

Yukleme yapmak icin USB mouse ve klavye olmali yanilmiyorsam ... Linux'u yukledikten sonra belki Bluetooth calisir ama onu da sanmiyorum cunku Bluetooth problemli YDL'de ... Onermem ...

@gonore
    Yukarida kkratoss icin yazdiklarim senin icin de gecerli ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 23 Şubat 2009; 6:40:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasinaka

arkadaşlar ps3'de mkv formatı oynatılamıyor...akşam yatmadan önce mkv2vob programına 4.7 gb yada 8.5 gb lik mkvyi yüklüyorsunuz.sabah ps3'ün tanıdığı format olarak izliyorsunuz.(8.5 gb için çift katmanlı dvd)

Chip ve byte dergilerine email attım.

içerik olarakda 720p ve 1080p mkv'leri en iyi şartlarda full hd lcd tv'de izlemek istiyorum.aynı zamanda internette sörf de yapmak istiyorum diye.
    elimde olan teknoloji ps3 ve olabilecek teknoloji Tvix hd-m 6500a olsa işimi görürmü yoksa mkv oynatabilecek orta çaplı bir pc mi toplamam gerekli dedim...

bana şuan için en iyisi pc toplaman dediler ve örnek bir pc toplamamı istediler...
    oysa ben ps3'ü oyun oynamanın yanı sıra internette sörf ve film (özellikle 1080p mkv) için almıştım...
    forumları araştırdığım zamanda genellikle linux,ubuntu,kubuntu v.s. gibi işletim sistemlerinin ps3'e kurulabildiği ancak çok sıkıntılı ve sancılı bir sürecin yaşandığı ile ilgiliydi.Kendimi hiç kasamam diye düşünüyorum... sanırım beklemeye devam edeceğiz... yalnız bir arkadaşım derseki artık ps3 mkv oynatılabiliyor yarın Logitech Cordless MediaBoard Pro klavye almaya giderim sanırım :)
    selamlar...

Dostum aynı dertten fazlası ile müzdarip durumdayım.

Bütün hayallerim yıkıldı.
    Bi de diyorki Sony " ps3 sadece bişr oyun konsolu değilmiş aynı zamanda üztün bir media aracı imiş " Hadi oradan!!! Millet nası kasmış linux kuracam diye.

Oysa hepsi bi codec yükleyebileceğimiz media oynatıcı ve adam gibi web browser a bakar.
    Bu kadar basit bi iş ama hep basit işler yapılmaz zaten

• Dün gece uykum gelmedi.. Önce internetten Yellow dog Linux 6.1 indirdim ve DVD ye yazdım.. Sonra başladım kurmaya ..

Güzel kurulum 1 saatte falan bitti .. Güncelleme işlemine dayanamadım uyudum .. Sabah uyandım güncelleştirmeler tamamlanmış Ama Gnome gitmiş..

Oturdum Gnome ve diğer eklentileri yeniden install ettim.. VLC player ve codekleri kurdum ( Toru topu 14 Mb dosya ) kurması 1 saati buldu..

sonuç mu ;

Eğer çok lazım değilse boşuna kasmayın.. Çünkü Ps3 üzerinde Linux kasıyor.. Üstelik mevcut rama üzerine swap yaparak ekleme yaptığım halde bir dosyayı açması 20 sn yi buluyor..

Tabi flash sayfaları ve videoları oynatmak için biraz kasmanız gerekiyor..

Oturun paşa paşa Oyununuzu oynayın bırakın laptop yada desktop ınız yerinde dursun .. Bağlayın Pc nizi LCD ekranınıza ordan kullanınçç
  • Anlatım güzel uygulama kalktım ama format Utility ye geldiğimde sadece quick format ve full format var costum formatı ben göremedim bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafam050

Anlatım güzel uygulama kalktım ama format Utility ye geldiğimde sadece quick format ve full format var costum formatı ben göremedim bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ??

Boşuna uygulamaya kalkma çünkü ps3e linux yükleme olayı kaldırıldı gelen updatele...

Yöneticiler de linux konularını kilit vurursa iyi olur gibi...
  • Hocam boşuna zaman harcamayın ben 1.5 yıl önce kurmuştum 256 rem de resmen sürünüyor çok yavaş birde mkv izlemekten bahsediyor sunuz bırakın bu işleri tapınağa çekilin hosss s
  • 3.41 Fw ile linux çalışıyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.