Şimdi Ara

ps3 kalın kasa ne kadar elektrik harciyor ? cevap burada resimli :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
8.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evimdeki voltaj ölçen cihazla bir test yaptım alet ilk açılış sırasında ana ekranda bekleme de 160w elektirik harciyor.

Tam yükte yani oyunlarda bu değer 240 w'a kadar çıkıyor.

Burdaki 240 w değeri herkeste değişiklik gösterebilir çünkü +40w monitörden geliyor (samsung T260HD)

Daha büyük LCD lerle bu değer 300w ve yukarısına çıkacaktır.

ps3 kalın kasa ne kadar elektrik harciyor ?  cevap burada resimli :)

• Peki ufuk abi, 1 saatlik maliyeti ortalama ne kadar oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: naruron

Peki ufuk abi, 1 saatlik maliyeti ortalama ne kadar oluyor?

1 saatlik rakam çok cüzzi olur ps3 için, aylık 5-10 tl arası bir fark olur sadece.

(günde 4 saatin üstünde oynarsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 8 Eylül 2009; 23:25:40 >
  • yaklaşık 6 kuruş galiba...
  • İlla slım aldırıcaksınız milleti soğutmayın FAT dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaFC

İlla slım aldırıcaksınız milleti soğutmayın FAT dan

slimlerinde 100-150w arası bir harcaması var.
  • Fark az buz değilki ciddi bi rakam,sorunsuz olursa slim tercih ediliri.Bide elektriğe zam da yolda aman aman...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullandıgın ps3 modeli hangisidir ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

kullandıgın ps3 modeli hangisidir ??

kalın kasa olanı yazdım yukarda.
  • Evime gelen elektrik faturalarında Ps3 kullanmaya başlağımdan bu yana 20-30 TL civarı bir artış oldu artık fazla açmıyorum normalde günde 12 saat açık kalırdı.
  • http://www.chip.com.tr/konu/Gunumuz-Konsollarindaki-Guc-Tuketimi_3387.html

yukarıdaki yazıda ps3 ilk modeli olan 60 lık modeli incelenmis dün de yazmıstım siteyi biraz arayınca buldum bu makinanın üzerine iki model daha cıktı kırpılmıs olarak ilk cıkan 80 lık ps2 oyunlarını oynatmayan ve rsx cell daha küçük olan %30 daha az elektrik harcıyor denildi ilk modele göre

ve su an cıkan slim modeli oda 80 lik cech modellerine göre %35 daha az harcıyo deniliyor kaba bir hesapla

ilk cıkan 200 watt desek ikinci cıkan 140 watt slim modeli ise 95 watt maksimum elektirik harcar gibi geliyor bana 1000 watt yani 1kilowat elektrik hersey dahil suan nisan fiyatları 24,533 kurus lcd lerde ortalama 81 ekran 150 watt tüketiyor gerisini hesaplayın artık

yani yeni ps3 ler bence olması gereken tüketimi daha yeni yakaladılar (onceki konsollara göre bence)

iyi forumlar

• Bilgi için teşekkürler..
  • Günde 1 doz/saat lik miktar ile faturaya çok yansımaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Evime gelen elektrik faturalarında Ps3 kullanmaya başlağımdan bu yana 20-30 TL civarı bir artış oldu artık fazla açmıyorum normalde günde 12 saat açık kalırdı.

günde 12 saat ile ciddi rakamlar elde edersin elektrik faturasında
  • ve iste sonuclar arkadaslar ps3 slim

PLAYSTATION 3 SLIM - GÜÇ TÜKETİMİ VE GÜRÜLTÜ MİKTARI
    Güç tüketimi Gürültü miktarı
    Bekleme 0,6 Watt -
    Boştayken (Menü) 78,1 Watt 0,2 Sone
    Blu-ray oynatımı 75,8 Watt 0,4 Sone
    DVD oynatımı 92,7 Watt 0,6 Sone
    Oyun 94,5 Watt 0,8 Sone

alıntıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebel_rude boy

quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Evime gelen elektrik faturalarında Ps3 kullanmaya başlağımdan bu yana 20-30 TL civarı bir artış oldu artık fazla açmıyorum normalde günde 12 saat açık kalırdı.

günde 12 saat ile ciddi rakamlar elde edersin elektrik faturasında

Evet önceki fatura 110 TL idi şimdiki ise 76 geldi az açmakta fayda var ama bazı oyunlarından başından kalkılmıyor artık idare edicez gülü seven dikenini katlanır misali.

• Akşam 18-22 arası elektrik birim fiyatı daha yüksek, saat 22 den sonra ise baya düşük diye duymuştum.

Hatta o saatler arası kullanıma dikkat edilir ise fatura'nın ciddi miktarda düşeceğini duymuştum.

Bilmiyorum ne kadar doğru...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinocraft

Akşam 18-22 arası elektrik birim fiyatı daha yüksek, saat 22 den sonra ise baya düşük diye duymuştum.

Hatta o saatler arası kullanıma dikkat edilir ise fatura'nın ciddi miktarda düşeceğini duymuştum.

Bilmiyorum ne kadar doğru...

Dediklerin doğru , saat 22:00 ve 05:00 arası indirimli tarifeye giriyor , eğer akıllı saat bağlıysa elektrik saati olarak.
  • hemen yazalım tarifemizi bu elektrik tarifesine gecebilmek icin öncelikle saatinizin elektronik saat olması gerekir mekanik saatler bu tarifeye gecemez

nisan 2009 itibari ile

günduz sabah 6,00- öglenden sonra 17,00 23,050 krs
    puatn öglenden sonra 17,00 aksam 22,00 36,719krs
    gece aksam 22,00 sabah 06,00 13,220 krs

gece 10 dan sonra oynayın oynayabildiğiniz kadar,, oyun icin pek cazip diil gibi 30 ustu yas gurupları icin ama diğer seyler icin dikkat edilirse fazlasıyla karlı bir tarifi aylık tüketimi 200 kwsaat üzeri olanlar icin

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 10 Eylül 2009; 10:43:19 >

• birde konu baslıgın ps3 modellerinin elektirik tüketimi olarak degistirsen cok daha anlasılır olacak sanırım bu kadar görüsten sonra

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.