Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

quote:

Orijinalden alıntı: zidnok

quote:

Yapar ama taktığınızda takılıan HDD'ye yükleme yapsın mı diye sorar evet dersen yapar @zidnok

ozaman sana guvenip alicam hdd.yapmazsa bulurum seni

O zaman HDD'nin özelliklerini de söyleyeyim sana

Sata
    2,5" yani 2,5 inç
    7,5mm-9,5mm arasında olmalı kalınlığı
    7200rpm alma ısınma sorunu yapıyormuş 5400rpm al

Ben toshiba aldım 2 yıllık garantili vatandan almıştım 500gb 110 TL bi bak derim 0 al bazı ikinci ellerde bad sector olabiliyor garantisizler zaten elinde patlar

aldıgın hdd sabitmı haricimi

• quote:

Orijinalden alıntı: sandikci53

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zidnok

quote:

Yapar ama taktığınızda takılıan HDD'ye yükleme yapsın mı diye sorar evet dersen yapar @zidnok

ozaman sana guvenip alicam hdd.yapmazsa bulurum seni

O zaman HDD'nin özelliklerini de söyleyeyim sana

Sata
    2,5" yani 2,5 inç
    7,5mm-9,5mm arasında olmalı kalınlığı
    7200rpm alma ısınma sorunu yapıyormuş 5400rpm al

Ben toshiba aldım 2 yıllık garantili vatandan almıştım 500gb 110 TL bi bak derim 0 al bazı ikinci ellerde bad sector olabiliyor garantisizler zaten elinde patlar

aldıgın hdd sabitmı haricimi

Dahili HDD alman lazım harici HDD'lere oyun save falan yüklenmiyor. Harici HDD'lerde sadece müzik resim vs kullanabiliyorsun

• harıcıyı kutusundan cıkarıp, ps3 hardısk yuvasına takıcaktım olmazmı, eskı anlatımlarda harıcı alıp ps3 icine tak dıe anlattılar bu arada ps3 orjın plus uyelıgım var bu yuzden yukseltıcem hafızasını, eger harıcı takılmasıyla olmuyorsa dahili alıyım
  • Yeni hdd ye flash bellek ile update yaparken %60 a geldiginde error veriyor neden acaba arkadaslar ?
  • update dosyasını yeniden indirin. Belki hatalı inmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120gb ps3 um var harddisk alıcam hariciyi fat32 ye formatladım yedekleme almak için. Yedekleme 20 saat sürüyo sizce bu normal mi?
  • Merhaba,

8GB PS3 cihazıma 120 GB Hdd takmıştım ama Puppeteer, GTA, FIFA ve Plus oyunları derken hafızanın artık yeterli olmayacağını düşünüyorum.. Hafızayı 500GB hdd ile değiştirmek istiyorum fakat sormak istediğim, hdd değişimi sonrası PS3'de kayıtlı olan kullanıcı hesaplarım silinir mi? Yeni hdd sonrası tekrardan hesapları girmem gerekiyor?

Ve bir de sanırım diğer hdd içerisindeki oyunları aktarmanın bir yolu yok?
  • Merhabalar. Bu benim ilk mesajım olucak donanım haberde :)

Bugun gaza geldim pcye çıkmasını bekleyemeyeciğimi anladıgım GTA5i PS3 çekeyim, sabaha kadar oynayayım umudu ve hayaliyle eve geldim. 2008den beri emektar 40gblik Ps3ümü açtım, storeden Gta5in kaç gb olduguna baktım 18gb yazıyordu hatta tam satın almadan önce bana uyarı verdi en az 20.6 gb lazımdır diye. Bende 25gblik yer açtım sonra satın aldım oyunu, tam rahatlamış oh bu gece oynarım birazda olsa dedim download tuşuna bastıgımda karşımda "there is no enough space on system storage" yazısını görünce ettiğim küfürleri anlatamam :D Ne var ne yok sildim 31gb boş alanım oldu tekrar denedim yine aynı hata. Arkasından full formata tıkladım bu benim ilk formatımdı ps3te ve 3 saat sürdü, bu arada netten 36gb yer gerektiği bilgisine ulaştım. Format bittikten sonra 31gb yerim vardı, yinede şansımı denedim downloada tıkladım olmadı :D Neyse dedim dışarıdan harici takılıp onun içine dl edilir veya en kötü hdd değişir diye düşünerek nette aratım sonra bu başlığı buldum. Hddnin nasıl sökülceğini yazıyordu. Hemen elime tornavida aldım açayım bakayım ps3ün içi nasılmış diye ama şok oldum, aldıgımdan beri hiç yerinden oynamayan ps3ümün yeni birşeyini fark ettim hdd yuvası sağdaymış, üstüne uyarı falan yazıyormuş hatta ve ben 5 senedir farketmemişim :D Hddyi söktüm Vatandan Hdd fiyatlarına ve ps3 uyumlu hddlere baktım netten sonra gözüme boşta duran Lenovo Y530 takıldı Söktüm hddsini içinden 250gb 5400rpm Sata çıktı. Sata çıkmasına çok sevindim, ps3üme taktım format, update falan yapayımda yarına oyun hazır olsun diye dusunuyordum. Ps3ü açtıgımda format atılcak eminmisinize yes dedikten 10 sn sonra format bitmişti. Neyse dedim kullanıcı girişi yapayım bi baktım bütün kullanıcılarım orda duruyor silinen yok. Hemen elimdeki diğer hddye baktım ben yanlışlıkla ps3ün içinden çıkanımı geri taktım diye :) Yoo baktım 40gblik elimde system informationdan kaç gb yerim olduguna baktım 205gb gibi bişi gözüküyordu alla allah dedim ps storu açtım gta5e downloadu tıkladım ve yüklemeye başladı. Ama hala kullanıcı bilgilerim wifi şifrem falan ps3ten nasıl silindi anlamadım. 4 saatim boşa gitti 10dkde halletim :)

Gece gece biraz uzun yazdım. Bu konuyu açan ve altında bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Arkadaslar selam.
    PS3 sisman kasa var bende. Icinde 40 GB harddisk var. Bunu degistirmeyi dusunuyorum. Makineyi kirdirmadim ama genellikle oyunlari PS Store'dan aldigim icin surekli silip baska oyun yuklemem gerekiyor.

Asagidaki urunu almayi dusunuyorum
    http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/wd-wd10jpvt-25-1tb-scorpio%C2%AE-blue%E2%84%A2-sata-20-5400rpm-8mb-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=61795

Kalinligi yazilmamis urunun sizce uyar mi benim makineme?

Ileride de PS4 ciktiginda hard disk kutusu alip external olarak kullanmayi dusunuyorum.

• Arkadaşlar konuda birçok kez sorulmuş ama benim de bir iki sorum olacak sizlere. 1 yıllık plus aldım geçenlerde. Sizce 500 gb yeterli olur mu yoksa 750 gb veya 1 tb mı bakmalıyım? Şu an 120 gb hdd var ve yeni oyunlar geldiğinde eskilerini siliyoruz malum, çoğu oyuna da bitirdikten sonra çok bakamadığımdan 500 gb yeter gibi geliyor bana. Şu modeller uyumlu galiba hangisini önerirsiniz ve 500 gb için 115 tl'den daha uygun bir fiyat varsa beni de bilgilendirebilir misiniz? Uygun fiyatlı tavsiyeleriniz varsa 750 gb veya 1 tb da olabilir.
    500 GB Samsung
    750 GB Toshiba
    750 GB Toshiba 2

• benım bir sorum olucaktı

ben makinama 1 TB HDD Takmak istiyorum şu an standart hdd'si 320 gb ben internetten araştırdımda pek bulamadım ps3 hdd nerede taktırabiliyoruz ?
  • PS3 HDD'sini değiştirdiğimizde PS3'ün orjinalliği bozuluyor mu? Makineyi kırmamız mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okantopuz -- 27 Ekim 2013; 18:14:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okantopuz

PS3 HDD'sini değiştirdiğimizde PS3'ün orjinalliği bozuluyor mu? Makineyi kırmamız mı gerekiyor?

hiç bir orjinalliği bozulmamakla birlikte garantisi dahi bozulmuyor
    kırmaya gerek yok kalsın lazım olur
  • 12 gb ps3 slim var.Ben buna 500gb"lik harici disk alıp taksam her hangi bir sorun yaşarmıyım ? Kırdırıp oyun yükletmeyi düşünüyorum 50 tane felan.
  • Aldığımız hdd yi formatlamak gerekiyormu acaba?
  • evvre E kullanıcısına yanıt
    Hayır gerekmiyor.
  • PS3 için FAT kasa;

1- Rpm olarak 5.4 rpm den daha yüksek dönüş hızına sahip bir hdd çalıştırmaz mı?

2- Ebat olarak ideal ölçü 2.5 inç hdd takılabilir değil mi?

3- En fazla 500 gb hdd takabiliriz,doğru mudur?

4- Sata 2 mi yoksa 3 mü takılıyor?

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir arkadaşın cevaplarını bekliyorum,saygılar.

edit:ek soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan8845 -- 4 Şubat 2014; 1:29:59 >
  • ozcan8845 kullanıcısına yanıt
    Kalın kasa PS3'ü yaklaşık 3 sene boyunca 320GB 7200rpm 2.5"lik SATA II HDD ile kullandım ve bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Kalın kasa PS3'ü yaklaşık 3 sene boyunca 320GB 7200rpm 2.5"lik SATA II HDD ile kullandım ve bir sorun yaşamadım.

Anladım hocam peki ps3 te sata 2 yada 3 olayı farkeder mi yani nete bağlanmadan kullanılacak,veri aktarımı hdd den grafik karta olucak yani,burada sata değerlerinin bi önemi var mıdır sizce?
  • arkadaşlar CFW yüklü 80 gb harddiskimi değiştirsem yeni taktığım harddistte aynı şekilde devam edermi silinirmi yoksa yeniden mi yüklücez bilen varmı acaba ???
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.