Şimdi Ara

PS1 > PS2 > PS3 > PS4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 80 kuşağı video oyunları konusunda çok şanslı

çünkü bizler ilk oyun konsolu olan ve bilinenin aksine bir marka olan siyah kutu ATARI konsollarıyla başladık bu serüvene

daha sonra 8bit (micro genius diye bilinen) konsollar çıktı ve mario oyunlarının favori olduğu yeni bir dönem başladı

ardından 16bit (sega mega drive II) konsolları çıktı ve bizi kendine hayran bıraktı. Özellikle Mortal Kombat Ultimate bugün bile oynadığınızda detayları ve grafikleriyle çok iddialı. Bu konsola muhteşem oyunlar çıkmıştı, saymakla bitmez. KONAMI'nin International Super Star Soccer Deluxe diye bir futbol oyunu vardı ki; PES'in temelleri o oyunla atılmıştı.

Ardından GÜÜÜM diye bir ses geldi. Piyasaya Playstation diye bir konsol gelmişti. Grafikleri o güne kadar olmayan güzellikteydi ve hem exclusive hem 3. parti olarak öyle bir destek gördü ki oyun manyağına dönmüştük. Hepsi birbirinden güzeldi. Korsancılar bayram etmişti. Chipsiz satan yer yoktu zaten. Öyle bir zirveydi ki o aşılamaz sanıyorduk. PS1 bize aynı zamanda VCD izleme ve CD dinleme ayrıcalığı sağlıyordu. O dönemde CD Player'lar bile pahalıyken, bir çok evde VCD player yokken oyun konsolunun dışında bunlarada sahip olmak mutlu etti bizi.

PS2 çıktığında PS1'in üzerine en fazla ne koyabilir ki ? düşüncesi hakimdi. Ancak PS2, PS1'e göre öyle bir grafik üstünlüğüne sahipti ki; kimse PS1 ile PS2'yi hiç bir platformda kıyaslayamaz haldeydi. Arada o kadar büyük fark vardı. Grafikleri ve konsol gücünü kıyaslamanın en kolay yollarından biri futbol oyunları. PS2 ile PS1 arasındaki futbol oyunları arasında dağlar kadar fark vardı. Sony PS2'ye çok sahip çıktı. PS1'den bile daha fazla oyun çıktı. Tam artık bitti, PS3 çıkmak üzere derken God of War 1 ve God of War 2 bitti sanılan PS2'ye çıktı. PS2 sahipleri olarak o dönemde Sony'e bir kez daha hayran kaldık ve bir çok fan Sony'nin bu kıyaklarıyla kazanıldı. PS2'lerini satıp PS3'ü bekleyenler, ikinci elde olsa yeniden konsol aramaya başladılar. Sırf bu efsane oyunları oynayabilmek için. PS2 gerçek anlamda bir efsanedir. PS2 bize aynı zamanda DVD izleme ayrıcalığıda getirdi. PSN olmasada network bağlantısına sahipti ve multiplayer desteği olan oyunları online oynamak mümkündü. Yani çıta biraz daha yükselmişti.

PS2 öyle bir cihazdı ki PS3'ün çıkmasına sevinenler kadar üzülenlerde olmuştu. Bir efsane sona eriyor diye. Ancak artık PS3 zamanıydı. PS3; PS2'nin PS1'e sağladığı üstünlükten çok daha fazlasını sağlayarak donanım gücü, grafik ve kalite artışı sağladı. PS2'deki GTA San Andreas'dan sonra PS3'deki GTA IV aradaki farkın en önemli kanıtıydı. Futbol oyunları yeni bir devri başlattı. PS3 oyunları hiç alışmadığımız kadar detaylı, kaliteliydi. PS3'ün en önemli özelliklerinden biri yıllarca hackerları malup etmeyi başardı. Hatta son ana kadar kimse PS3'ün kırılacağına inanmıyordu. PS3 artık döneminin sonlarına doğru kırıldı ama o zamana kadar kazandıklarıyla bütün yatırımını yüzlerce kat misliyle geri kazandı. Üstelik kırılabildiği halde bir çok kişi istemedi. Çünkü online oyun oynama ayrıcalığından uzak kalmayı kimse göze alamadı. PSN vardı artık. Online oynunlar, Playstation Plus ile 100 TL'ye bir çok oyun ayrıcalığı, nerdeyse bütün oyunların sağladığı online ve kalabalık serverlar. Bu ayrıcalıklar var iken kim neden korsana yönelsin. Yönelmedikte, hala kullandığımız PS3 çok para harcamadan da bütün oyunların yıllar içerisinde legal olarak oynanabileceğini ispatladı bize. PS3 aynı zamanda Blueray Player olarak girdi evlerimize. Daha kimsenin Blueray diye birşeyden haberi yokken 2007 yılında PS3 alan insanlar bugün bile pahalı olan teknolojiyide satın almış oldular. 2007'de PS3 alan bir vatandaş 2015'de Farcry4 , GTAV , Last of Us oynadı. Şimdi soruyorum 2007 yılında en güçlü PC'yi toplasaydınız bugün hangi oyunu oynayabilirdiniz ? Sırf bu örnek bile PS3 alan bir insanın kendini mutlu ve güvende hissetmesi için yeterlidir.

Şimdi geldik PS4'e. Evet grafik kalitesi yine baya artmış, 720p'ye alışmışken 1080p'ye atlamakta çok hoş. Ancak ivmeye baktığımız zaman itiraf etmemiz gerekir ki; Sega Mega Drive II zamanından PS1' e , PS1'den PS2'ye ve PS2'den PS3'e zıplama adımlarının büyüklüğü en azından şimdiye kadar PS3'den PS4'e göremedim. Hatta futbol oyunları neredeyse aynı kalitede diyebiliriz. PS4 donanım olarak çok güçlü, yazılım firmalarının henüz adaptasyonu sağlayamadıklarını düşünüyorum. En çok hoşuma giden özellik Playstation Live. Dünyanın en ücra köşesindeki insanların oyunlarını paylaşması en sıkıldığımız anlarda bile keyifli saatler yaşamamızı sağlayacak. PS4'e daha yeni başladım. Hatta şu ana kadar Plant vs Zombie ile GTAV dışında oyunda oynamadım. Belki biraz erken yorum yaptım. PS4'den beklentim çok yüksek. Bunun suçlusuda Sony'nin kendisi. Keşfettikçe ve yeni oyunlar oynadıkça dahada ısınacağımı düşünüyorum. Şu anda PS3 ve PS4 ikisinide günde 1 saat oynuyorum. Bakalım PS3 ne zaman rafa kalkacak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 19 Aralık 2014; 12:42:43 >

• Bence biz yaşlanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Bence biz yaşlanıyoruz.

maalesef dostum dediğin doğru

yaş 30'u geçti :)

ama yinede şanslı bir kuşağız.

çünkü teknoloji bizim gözümüzün önünde sıfırdan, zirveye çıktı.

ilk bilgisayarları, ilk oyun konsollarını, ilk cep telefonlarını bizim kuşak gördü :)
  • en sansli kusagiz 80 ler olarak. :)
    cok guzel anlatmissin hocam o heyecanlarimizi ve sureci, eline saglik :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok güzel yorumlamışsınız teşekkürler.

Atariden Sega Mega Drive a geçmek Allah'ım gece uyku uyumadım ve koşa koşa beğendiğe gidip hasretimi dindirmiştim.
  • PS4 almıyoruz,çocuklarmızla oynamak için PS6 ya para biriktiriyoruz
  • keyifle okudum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox
    3 yıl önce açıldı
    Xbox 360 oyunları
    3 yıl önce açıldı
    xbox 360
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • plus'a para ödemeyi söylemeyi unutmuşsun
  • Eline sağlık güzel konu zevkle okudum.Bizim kuşağın hepsi anlattığın yollardan geçti.O heyecan artık yok ne yazıkki.Belkide arkadaşıın dediği gibi yaşlandık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde yas 29. Evliyim.dedigin süreclerden gectim.simdi ps3 var.utaniyorum oynamaya. Evde kimse yokken ya da gece kalkip 1-2 saat pes killzone uncharted gow takiliyorum gizli gizli. Cevremde kimse ps3 oynadigimi bilmiyor utaniyorum arkadas

• on numara anlatmissin

• 8 bit oyunlarla haşır neşir olduğumuz için bugüne kadar çıkmış hangi oyun olursa olsun oynayınca hala keyif alabiliyorum. PS3 hatta PS2 sonrası oyun dünyasına atılan birisi için bu çok zor.
  • Benim yas 22 bende 5 yasinda ps1 ve atariyle basladim oyunlara,ps1 le cok oyun oynamdim amaguzel gunlerdi ozellikle atarideki ninja turtles oynadigim dönemleri asla unutmayacağım:)
    Benim yasimdahakiler belki daha cok sey gorecek ama surasi kesin asla eski donemlerdeki zevk artik olmayacak.
    Kapitalizmin getirdikleriyle firmalar gözünu parayla acip,parayla kapatir oldu.Eger oyunculuk bu sekilde
    devam ederse durum dahada vahim noktalara gidecek,gorebildigim en aci sey ise ben ve benim gibi hardcore oyunculugun yakinda neslinin sona erecegi,firmalar fuarda cikiyor ve sadece bir AAA oyunla seneye kapatiyor,biz oyuncularin cogu cikiyor sabır diyor fakat nereye kadar sabir...
    Yeni nesille birlikte neredeyse Playstation Exclusive kavrami bitis noktasina geldi 2 senedir Uncharted 4 ile avunuyoruz,2014 senesi tamamen rezaletti,yil sonlari PS cilerin her zaman bayram donemiydi...
    Gelen oyunlara bakin Drive Club ve Little Big Planet 3...
    Gecen neslin ilk yil sonu oyunlarina birde bakin Heavenly Sword ve Uncharted:Drakes Fortune..
    Bazilari PS3 geç cikti felan ,tamam haklilar ama sadece bu duruma bagli degil.
    Neyse okuyan herkese tesekkurler,konusulacak cok sey var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 19 Aralık 2014; 15:22:00 >

• ps4'ün yazılım anlamında 2 seneye ihtiyacı var diye düşünüyorum ardından harika bir deneyim sunacaktır
  • emretor23 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle heyecanlandıracak bir oyun yok malesef
  • Bana bir konsol gösterin ki ilk çıkan oyunlarında dahi fps düşmeleri olsun. Böyle bir şey yok. İnsanların şu anda PS4ü tercih etmelerinin iki sebebi var güncel oyun ve ego tatmini.
  • Atari,Micro Genuis'da oyun oynayan o jenerasyon var ya,candir can.Grafiklere takilmaz,oyunlardaki ufak tefek hatalara takilmaz,kare kare ekranda oynadigi oyundan zevk almaya calisir sadece.Simdilerde ise bir oyun cikacagi zaman ne tartisiliyor ? Kac FPS olacak,1080p mi olacak 720p mi ? xBox versiyonu 900p olacakmis vs. vs. gibi argumanlar yapiliyor.

Bir akrabanin evindeki commodore 64'te oynadigim Prince of Persia ile oyun dunyasi ile tanismam sonrasinda Micro Genuis'ta gecen Mario'lu,Contra'li,Tsubasa'li,bomber man'liyillar,ateri salonlarinda gecirdigimiz yillar filan derken simdi tartistigimiz konulara bak.

Aradan gecen zamanda da oyun dunyasi ne yol almis be arkadas..Ben 30 yasima girdim,benden daha buyuk abilerim de vardir mutlaka ama ne kadar kabul etmesen de su oyun piyasasi her yeni cikan oyunda,her yeni jenerasyonda oyuncunun (yani bizim) yaslandigimiz gercegini suratimiza tokat gibi carpiyor adeta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 19 Aralık 2014; 16:20:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.