Merhaba arkadaslar, Almanyada gurbet ellerinde yasiyorum. Meslegim geregi bir program gelistirmeye karar verdim. Bu Program 30 ila 60 Dakikada yapilan bir isi toplam 30 Saniyede yapicak kalitede. Düsüncemi ve taslagi Patentledim (Uluslararasi Patent Organizasyonu yardimi ile), yani bu programin aynisi veya yüzde 33% Degeriyle yapilirsa Patent geregi silinmesi gerekiyor ve bunu yapan devam ederse 500.000 Euro ya kadar Para ceza veya hapis cezasi yiyor, herneyse fazla detaya girmeden.... Bana Javascript, C#, C++ ve VB.Net bilen 3 veya 5 Programci ariyorum. Kendileri Projeye sonuna kadar devam edip bitirdikleri an itaberi ile yüzdelik olarak satilan lisanslardan para elde edicekler. Isterlerse Almanyaya gelebirler (Projeye sonuna kadar devam edip bitirilir ise) Cünkü ozaman Sirket kurulmasi geregiyle direk türkiyeden buraya getirtebiliriz. Lütfen gercekten bilgin varsa bu konu altina yaz. Bilmiyorum mail adresimi verebilirmiyim oyüzden bir Admin bana yazarsa sevinirim. Analiz sonucu suan potensiyal alici sayisi: 40.000 Müsteriyi geciyor. (Umfrage:TR:Anket sonuclari) Lisanslari Aylik = 69,99 Euroya satmayi düsünüyorum. Suan Programa ait sadece Fikirler ve Taslaklar var. Daha kodlanmadi yani. |
Programci ariyorum. Proje suana kadar 30.000€ Destek aldi.

-
-
Neyi patenlediğinizi bilmiyorum ama fikir veya düşünce patentlenemez. Yazılım da öyle maalesef. Ancak belli bir donanıma bağımlı şekilde geliştirilirse başka.
Sadece algoritma ve buna bağlı alt algoritmalar patentlenebilir. Bu da yıllar sürebiliyor. Ayrıca ufak bir değişiklikle devre dışı bırakılabilirler. Her ülke veya ülke grubu için ayrı ayrı işlem yapılmalı ve çok masraflı. Çoğu durumda bu masrafa değmez.
Yani yazdıklarınızdan pek bişey anlaşılmıyor özetle. Madem patentli ve rahatsınız o zaman konu neyse yazın bilelim.
-
Almanyada fikir patentleme diye bir organizasyon var oradan patentliye biliyorsunuz. Yillar sürmüyor bazen saatler icerisinde onay bile alinabiliyor.
Konuyu acmadim cünkü acayip uzun.
Ve anlatabilirmiyim bilmiyorum. En iyisi DC veya Telefon yardimiyla Meeting gibi bir sey olusturup projeyi resimle vs. Anlatmak daha mantikli ve daha iyi.
-
Yani yazdıklarınızdan pek bişey anlaşılmıyor özetle. Madem patentli ve rahatsınız o zaman konu neyse yazın bilelim.
Yazdiklarimdan nasil bir sey anlasilmiyor?
Ozaman özür dilerim eger anlasilmicak bir cümle vs. varsa bana iletin anlatmaya calisiyim yani özetle programci ariyorum. Programci arkadaslara ben ne kadar emek vermislerse ödemelerini zaten yapicam.
-
Tamam patent değil bu tahmin ettiğim gibi. Sadece Almanya' da geçerli olabilir. Ancak siz normal programcılarla yapabileceğiniz bir işlemi koruyamazsınız. Zaten spesifik bir yanı olmayan hiçbir şeyi koruyamazsınız. Gerçekten elle tutulur birşey ise mutlaka kısa sürede bir çok muadili çıkar. Sonrası ise tamamen şans işi.
Anlaşılmıyordan kastım tam olarak konunun ne olduğu belli değil. Ne gibi yeterlilikte eleman arıyorsuz belli değil. Yoksa dediğim gibi herkes programcı ve bunu Almanya dururken Türkiyede aramanız ise ilginç.
-
@mqnmarketing şöyle özetleyeyim konuyu diyelim ki ben bu işle ilgileniyorum. (ilgilenmiyorum) javascript de biliyorum ama siz alanın ne olduğunu söylemediğiniz için bir şey söyleyemiyorum atıyorum siz sinyal dalgaları hakkında bir şey yapmak istiyorsunuzdur ama ben sinyal dalgalarından anlamıyorumdur. bu işe nasıl başvurabilirim.
stack’in de demek istediği işin detayını verin ki ya da en azından sektörünü söyleyin insanlar da ona göre başvursunlar
not: yazınızdan anladığım kadarıyla proje bitene kadar insanlara para ödeyemeyeceksiniz bu durumda muhtemelen o proje bitmez -
inşallah uygulamanızın çekirdek kısmı c++ ile yazılacaktır.
-
C++ hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Visual Basic Net'te bilmiyorum. C# hiç bilmiyorum. Java Script ile de hiç bir işim olmaz.
Ben bu işe talibim. Yalnız bazı şartlarım var. 10.000 Avro net maaş isterim, bu en önemlisi. Sonra isterseniz Almaya'ya gelirim, isterseniz Amerika'ya bile giderim.
Bir de düzgün bir makam arabası ve güzel ve genç sekreter olsun lütfen.
Şimdi bunu düşünün ve bana geri dönün lütfen.
-
Cok özür diliyorum Türkiye yasalarini bilmedigim icin bazen böyle baska seyleri atliyorum.
Detaylara gelince pardon haklisiniz ben söyle bir anlatayim
Aradigim programci Windows Application yazicak (.exe) dosyasi olusturulucak
Web crawler Scripper gibi 2 web sitesinin apilerine baglinacak (Websitesine giris ve ilan verme)
Bunun icin Javascript, C#, C++, HTML ve vb.net bilinmesi gerekiyor.
C++ üstün düzeyde html b1 temelinin ilerisinde diger diller c++ gibi üstün düzeyde olmasi gerekiyor. Algoritma olarak calisicak.
Detaylari whatsapp telefon veya DC den görselli bir şekilde anlatacigim
Almanyada neden aramiyorum kismina gelince.
MALASEF isi bilmiyorlar yaraticiliklari sifir. Para gözler robotik bir sistemde calisiyorlar. Bende düsündüm neden bu insanlara para yedireyim simdi söyle birsey var ben yoksulugun nedemek oldugunu biliyorum türkiyeden almanyaya geldigim de bu noktaya gelene kadar cok urastim. Türkiyede bulunmamis kesfedilmemis genclerimiz var. Hepside büyük sanslari hak ediyor. Bana Harvard da mezun olmus kisiler gerekmiyor. Hoby olarak severek programciligi öhrenmis gencler abilerim ablalarim yetiyor.
Almanyada 1000euro birine vericegime türkiyedeki vatandasimiza yardim ederim 8000tl maas az bir para degil.
Tekrardan konuyu iyi belirtememden dolayi affınıza sığınıyorum ve özür diliyorum
(Ç, ğ, ıvs. Bazi kelimeleri otamatik cevirmiyor malasef pardon)
Saygılarımla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
8000 maaş mı aylıksa eğer scraper, crawler ne lazımsa yaparım ama C# falan kullanmam başka şey kullansak olmuyor mu :d -
?
-
diyorum ki c# masraflı olur güzel dil de değil zaten daha başlanmamış proje şunu paytına çevirelim -
@Kurtçu Restrop bana DC den ulasirmisin Can#0206
-
discord hesabım var ama kullanmayı çok bilmiyorum ne yazık ki -
Uzak durun, elalemin sitesi scarpe edileceği sisteme ne patent ne yatırım alınır.
-
Yani bu kadarida pes sadece profilinden mesaj olsun diye mi atiyorsun anlamiyorum? Scraper sadece kötü bir sey degil* ben dedimki bir scrapper gibi crawler gibi islicek yani bunlari kodlamasini bilen birisi benim aklimdaki programi benimle yapabilicrk seviyededir. Ayip ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oku --》https://chrome.google.com/webstore/detail/scraper/mbigbapnjcgaffohmbkdlecaccepngjd?hl=de
Wiki -》 scrapper data minig and writinf in Database to control the sentences
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kusura bakmayin ama soylemlerinizde cok fazla acik ve belirsizlik var. Belki daha net aciklarsaniz hem bu ise niyetli kisilerin kafasinda daha iyi anlasilmasini saglarsiniz, hem de tam olarak ne istediginizi ortaya koymus olursunuz:
Alıntı
metni:Bu Program 30 ila 60 Dakikada yapilan bir isi toplam 30 Saniyede yapicak kalitede. Bunun kiyaslamasini neye gore yaptiniz? Elinizde kodlamasi olmayan isin 30sn de bir islemi yapabilecegini nasil ongorebiliyorsunuz?
Alıntı
metni:yani bu programin aynisi veya yüzde 33% Degeriyle yapilirsa Patent geregi silinmesi gerekiyor ve bunu yapan devam ederse 500.000 Euro ya kadar Para ceza veya hapis cezasi yiyor Buradaki benzerlikten kastiniz ne? Baskasi bunun ornegini yapti ve sizin yapilmasini istediginiz uygulamanin benzerlerinden %33 daha az benzer mi olmasi bekleniyor? Baskalarinin uygulamalarinin kaynak koduna erismeden bu benzerlik hakkinda nasil ongorude bulunulabilir?
Alıntı
metni:Bana Javascript, C#, C++ ve VB.Net bilen 3 veya 5 Programci ariyorum. Teknolojiler konusunda kisitlama koymanizin sebebi nedir?
Alıntı
metni:Analiz sonucu suan potensiyal alici sayisi: 40.000 Müsteriyi geciyor. (Umfrage:TR:Anket sonuclari) Bu nasil bir arastirma sonucudur?
Alıntı
metni:Lisanslari Aylik = 69,99 Euroya satmayi düsünüyorum. Bu fiyati neye gore belirlediniz? Muadilleri var diye mi yoksa sadece bir tahmin mi?
Alıntı
metni:Web crawler Scripper gibi 2 web sitesinin apilerine baglinacak (Websitesine giris ve ilan verme) Bunun icin Javascript, C#, C++, HTML ve vb.net bilinmesi gerekiyor. Web sitelerine API yardimiyla baglanmak icin JAVA da kullanabilirim. Yazacagim bir REST istemci ile bana saglanan servislerden yararlanabilirim. Ama HTML de istemissiniz. Acaba web sitesinin ayristirilmasi(parse edilmesi) gibi bir islem mi soz konusu?
Alıntı
metni:C++ üstün düzeyde html b1 temelinin ilerisinde diger diller c++ gibi üstün düzeyde olmasi gerekiyor. Algoritma olarak calisicak. Yine bu kadar diller konusunda detayi neye gore verebiliyorsunuz? Algoritma olarak calisacak cumlesi acikcasi algoritma sozcugunun anlamini bilmediginizi gosteriyor.
Alıntı
metni:MALASEF isi bilmiyorlar yaraticiliklari sifir. Istediginiz is gercekten yaraticilik isteyen bir is mi, yoksa teknik bilgi yeterli olur mu? Tasarim olarak isi kafanizda bitirdiyseniz zaten isin prototipini hazirlamak cok zor olmasa gerek.
Umarim dilediginiz talepleri alirsiniz. Ama ben boyle bir ise girisecek olsam bu sorularin cevaplarini almadan ve uygulama uzerinde calistigim surece karsiligini almadan boyle bir ise girismezdim.
-
@mosahin Detayli yorumun icin cok tessekürler.
Alıntı
metni:Bu Program 30 ila 60 Dakikada yapilan bir isi toplam 30 Saniyede yapicak kalitede. Alıntı
metni:Bunun kiyaslamasini neye gore yaptiniz? Elinizde kodlamasi olmayan isin 30sn de bir islemi yapabilecegini nasil ongorebiliyorsunuz? Elimde buna benzer bir örnek program yapmistim. Ona dayanarak bu süreyi ön gördüm. + Programin islem yapacagi site bir satis sitesi oldugundan doldurma alanlari cok ve bulmasi zor. Bunlari program zaten önceden bilecegi icin oradanda 15 dakika kazaniyor.
Alıntı
metni:yani bu programin aynisi veya yüzde 33% Degeriyle yapilirsa Patent geregi silinmesi gerekiyor ve bunu yapan devam ederse 500.000 Euro ya kadar Para ceza veya hapis cezasi yiyor Alıntı
metni:Buradaki benzerlikten kastiniz ne? Baskasi bunun ornegini yapti ve sizin yapilmasini istediginiz uygulamanin benzerlerinden %33 daha az benzer mi olmasi bekleniyor? Baskalarinin uygulamalarinin kaynak koduna erismeden bu benzerlik hakkinda nasil ongorude bulunulabilir? Fikir özgürlügü. Fikir patenti. Almanyada gayet yaygin bir metod oldugundan patent firmasi %33 benzerlilik durumunda ben adina dava aciyor.
Alıntı
metni:Teknolojiler konusunda kisitlama koymanizin sebebi nedir? Aslinda bir kisitlama yok. Sadece bu programin gerektigi dilleri yani mecburi dilleri bahsetmeye calistim. Bildigimiz üzere Java, Javascript, C#, C++ ve VB.Net baya yaygin oldugundan ve Java C ile Algoritma sistemlerini bu dillerle programlandigindan bunu istedim. Tabi baska diller biliniyorsa Example. Phyton gibi Phyton ilede yazilabilir ama integre problemi yasamak istemiyorum.
Alıntı
metni:Bu nasil bir arastirma sonucudur? Instagram dan Reklam verdirdim (Asil meslegim Marketing üzerine) kücük bir anket sitesinde havuzda toplattirdim. Kisi gruplari Sanayi sahibi Online Satis yapan bireyler kisiler. yaklasik 45k Katilma oldu ve sonuc 44k böyle bir program olsa alirmiydiniz? = Evet oldu (Almanca, Ingilizce Reklam verildi Türkce degil.)
Alıntı
metni:Bu fiyati neye gore belirlediniz? Muadilleri var diye mi yoksa sadece bir tahmin mi? Meslegim üzeri insanlarin bir seye ne kadar vermeye hazir oldugunu yaklasik bildigim icin ve zaten markt da benim yapcagim gibi degil ama yardimci programlar oldugu icin Analiz yaptim ve sizin icin herseyi yapan bir programa 69,99 Euro yu makul gördüm tabi bu bir öntahmin analizi. ileride satislar artar azalir ise ona göre bir stemt yapmaya calisicagim.
Alıntı
metni:Web sitelerine API yardimiyla baglanmak icin JAVA da kullanabilirim. Yazacagim bir REST istemci ile bana saglanan servislerden yararlanabilirim. Ama HTML de istemissiniz. Acaba web sitesinin ayristirilmasi(parse edilmesi) gibi bir islem mi soz konusu? HTML Websitesi icin. Bir kisinin HTML ile urasmasini istiyorum + xPath nedir Div in icin den nasil ID alinir veya Tag ile nasil su Class in icine veri yazdirabilirim gibi bir sorun olmasin diye html ile ön seviyede bilen biri gereksiz zaman kaybani kisalastirir.
Alıntı
metni:Web sitelerine API yardimiyla baglanmak icin JAVA da kullanabilirim Zaten JAVA ile API baglanim C ile yansitilmasini istiyorum.
Alıntı
metni:Algoritma olarak calisacak cumlesi acikcasi algoritma sozcugunun anlamini bilmediginizi gosteriyor. Algoritma nedir? Nasil calisilir? Ne anlama gelir? Biliyorum. Ön tespitiniz beni üzdü acikcasi ama yine de kritikleriniz icin saolun. Algoritma söyle olucak
Baslik bulundumu if Hayir Baska baslik bul
EVET
Description bulundumu? if hayir Descriptioni Basliga göre düzenle
EVET
Algoritmayi tamamla.
Alıntı
metni:Istediginiz is gercekten yaraticilik isteyen bir is mi, yoksa teknik bilgi yeterli olur mu? Tasarim olarak isi kafanizda bitirdiyseniz zaten isin prototipini hazirlamak cok zor olmasa gerek. Yaraticilik program ile degil Programi yazmak icin gercekten teknik bilgi yeterli. Yaraticiliktan kastim.. cok düsünürler. Ne oysa o odur. Kuralci olmak güzel. Ama kuralci insan degisiklik katamaz hayata. Onu Kurallari sorguluyan olur. (Tabi her zaman da sorgulamak iyi anlamina gelmiyor.)
Tasarim kafamda ama sadece Button nerede olsun Textbox nerede olsun. Yani yerleri. (Benutzerfreundlichkeit) = user friendliness
Alıntı
metni:Umarim dilediginiz talepleri alirsiniz. Ama ben boyle bir ise girisecek olsam bu sorularin cevaplarini almadan ve uygulama uzerinde calistigim surece karsiligini almadan boyle bir ise girismezdim. Dedem derdiki. Bir iscinin terini sogumadan vericeksin neyse hakki. Ben bu lafi cok sükür bu güne kadar tuttum tutyorum. Talepler gercekten bekledigimden cok geliyor. Tekrardan Kritik ve önerilerin icin cok tessekür ediyorum.
Anladigim kadariyla bilgin de gayet yüksek seviyede ve konuyla ilgileniyorsun. Ulasma sansim varmi sana?
En Beğenilen Yanıtlar

C++ hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Visual Basic Net'te bilmiyorum. C# hiç bilmiyorum. Java Script ile de hiç bir işim olmaz. Ben bu işe talibim. Yalnız bazı şartlarım var. 10.000 Avro net maaş isterim, bu en önemlisi. Sonra isterseniz Almaya'ya gelirim, isterseniz Amerika'ya bile giderim. Bir de düzgün bir makam arabası ve güzel ve genç sekreter olsun lütfen. Şimdi bunu düşünün ve bana geri dönün lütfen. |
Ben hemen hemen 50 yaşındayım 30 senedir'de bu işlerin içindeyim. Hep olumlanmak istiyorsun. İnternetten yetişen kuşağın sorunu bu, millet habire mal sattığı için satıcı ağzı ile konuşuyor, herkesi böyle istiyorsunuz. Kuşak farkı var. Sana basacağın mayınları söylüyorum, zoruna gidiyor alınganlık yapıyorsun. Ben infulencer değilim, bir şey satmıyorum, takipçi aramıyorum, senden bir şey istemiyorum, bu mevzuya girdim ki, burada konuyu takip edip, ekmek peşinde koşan gençlerin farklı bir bakış açısı olsun. Ol sebepten, canım nasıl isterse o tondan konuşurum. Dileyen dinler, hoşuna gitmeyen dinlemez. Günün sonunda benim dediğime gelirsin. Silkelendikçe dökülüyorsun bak, 30.000 euro muz yok, patent işi'de cırt. hepi topu x tane apiyi .net le desktopa bağlayıp kullancaksın ne patenti. Ki bunu c++ ile yapmak için senin o 30k yetmez. Baş edemezsin, 1k ya tutacağın adamda baş edemez. Ki önce yazılımı bitirmen lazım ki adamlar sana he desin. .net kullanırsan lisans ödersin diyorum. bana kazıkçı bir hosting şirketini gösteriyorsun, ucuzmuş. Dediğim gibi, tehlikelisin. Ehliyet sınavından yeni çıkmış, yağmurlu havada Dodge Viperin söför koltuğuna oturmuş acemi şöförsün, yetmiyormuş gibi de kendini Takumi Fujiwara sanıyorsun. ------------ SEO na gelince. Google ın da seo sununda Allah belasını versin, internetin içine ettiniz topluca, daha çok hit çekeceğiz reklam dan para kazanacağız diye, duman ettiniz ortalığı. Reklam satış soytarılığından başka bir şey değil. Postane açılış saatini arıyorum gazete sitelerinin seo cuları ortalığı tarumar etmiş. Seo için yazılmış 3 sayfa yazı, aradığını oku ki bulasın. Sayenizde web siteleri artık insana değil, google bot a hizmet ediyor. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X