Şimdi Ara

IELTS'den 5.5 almam lazim deneyimli arkadaslarin tavsiyesi lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
8.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar 7 hazirandaki ielts'e girecegiz 2 arkadaş. Mayis ayinda okudugumuz vakif univeritesinde profficiency sinavindan gecemedik. Normalde okulumuzda mayis ayindaki sinavda %70 i gecer diyorlardi. Tam tersine %70imiz kaldik. Tekrar istanbul gelmek zorunda kaldik. Ailemden gizli giriyorum bu sinava geçerim
    Diye ümide katilmasinlar diye.
    Simdi kendi birikimlerime gelirsek okulumuzda listening note taking oluyor. Note takingim iyidir, reading biraz
    Şans oluyor. Konu adapte oldugum bir bilgiyse yaparim. Writingde biz 250 kelimelik opinion essay yaziyorduk. Essayidr yqziyorum. Fakat ielts'de essayin türü degisebilirmi. Birde grafik aciklama olayi varmis. Onu daha hic yapmadim. Onuda kendi Calismalarimla halledecegime inaniyorum. Benim asilkorkum speaking. Muhabnet havasi olursa konusuyorum ama profficiency de ön muhabbet sonrasi ozel soru soruyorlardi. Soruya cevap verememe sebebim ingilizce yetersizliginden deil. Bir defa sorunun cevabini turkcesini bilmiyordum. Dusunun yani butun arkadaslarim ayni sikintiyi
    Cekiyoruz.

Bu arada okula eylulde pre intermediate ile basladim ilk donem sonu intermediate oldum. İkinci donem upper inetmediate ve advanced oldum. Simdi
    İse yine advanced den devam
    Ediyorum farkli
    Marka kitap alinarak. Yani seviyemin dusuk oldugunada inanmiyorum. Ama ielts hakkinda hicbir bilgim yok suan okuldayim basvurular yeni yapildi. 5 gun deli gibi caliscam. Ne olur bana bi tavsiyede oneride
    Bulunuz. Eger su ieltsden 5.5 alirsam aileme surpriz yapacagim
    Benden cok onlar mutlu
    Olacaklar. Cunku onlar eminim temmuzdali
    Proftada bi
    Sikinti cekecegimi umuyordur.
    Hadi deneyimli arkadaslarin yardimlarini bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

IELTS 5.5 Almak İçin İpuçları

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Testi Sistemi), dünya çapında göçmenlik, eğitim ve çalışma amaçları için kullanılan İngilizce dil yeterlilik testidir. IELTS 5.5, orta düzey İngilizce yeterlilik düzeyidir ve birçok kurum tarafından kabul edilir.

IELTS 5.5 Hangi Seviye?

IELTS 5.5, Ortak Avrupa Referans Çerçevesi'ne (CEFR) göre B2 ve C1 seviyeleri arasına denk gelir. Bu, İngilizceyi genel olarak akıcı bir şekilde kullanabildiğinizi gösterir ve karmaşık fikirleri anlayıp iletebilirsiniz.

IELTS 5.5 Almak Zor Mu?

IELTS 5.5 almak zor bir hedef olmasa da, hedeflenen bu puanı elde etmek için hazırlıklı olmak önemlidir. Düzenli çalışma, doğru kaynaklar ve etkili bir çalışma stratejisi ile IELTS 5.5 alabilirsiniz.

IELTS 5.5 Almak İçin İpuçları

• Anahtar Kelimelerle Pratik Yapın: IELTS 5.5 almak için gerekli anahtar kelimeler üzerinde odaklanın. Bu kelimeler, Özgünlük, Akıcılık, Gramer ve Kelime Dağarcığı gibi dört test alanını kapsar.
    • Dört Beceriyi Geliştirin: IELTS, dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört beceriyi test eder. Tüm becerilerde dengeli bir şekilde çalışın.
    • Örnek Soruları Çözün: Resmi IELTS web sitesi ve diğer güvenilir kaynaklardan örnek soruları çözerek sınav formatına ve soru türlerine aşina olun.
    • Konuşma Alıştırması Yapın: Konuşma becerinizi geliştirmek için bir dil ortağı bulun veya düzenli olarak kendiniz konuşun.
    • Gerçekçi Sınav Koşullarında Pratik Yapın: Zamanlı testlere girerek ve gerçekçi sınav koşullarını simüle ederek kendinizi sınava hazırlayın.

IELTS 5.5 Karşılığı

IELTS 5.5 puanı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından kabul edilir:

• Birleşik Krallık'taki çoğu üniversite
    • Avustralya ve Yeni Zelanda'daki birçok kurum
    • Kanadalı işverenler
    • ABD'deki bazı kolejler ve üniversiteler

IELTS 5.5 almak, İngilizce dil yeterlilik hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek önemli bir başarıdır. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek ve etkili bir şekilde hazırlanarak IELTS 5.5 hedefinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: aladinn

Merhabalar arkadaşlar 7 hazirandaki ielts'e girecegiz 2 arkadaş. Mayis ayinda okudugumuz vakif univeritesinde profficiency sinavindan gecemedik. Normalde okulumuzda mayis ayindaki sinavda %70 i gecer diyorlardi. Tam tersine %70imiz kaldik. Tekrar istanbul gelmek zorunda kaldik. Ailemden gizli giriyorum bu sinava geçerim
    Diye ümide katilmasinlar diye.
    Simdi kendi birikimlerime gelirsek okulumuzda listening note taking oluyor. Note takingim iyidir, reading biraz
    Şans oluyor. Konu adapte oldugum bir bilgiyse yaparim. Writingde biz 250 kelimelik opinion essay yaziyorduk. Essayidr yqziyorum. Fakat ielts'de essayin türü degisebilirmi. Birde grafik aciklama olayi varmis. Onu daha hic yapmadim. Onuda kendi Calismalarimla halledecegime inaniyorum. Benim asilkorkum speaking. Muhabnet havasi olursa konusuyorum ama profficiency de ön muhabbet sonrasi ozel soru soruyorlardi. Soruya cevap verememe sebebim ingilizce yetersizliginden deil. Bir defa sorunun cevabini turkcesini bilmiyordum. Dusunun yani butun arkadaslarim ayni sikintiyi
    Cekiyoruz.

Bu arada okula eylulde pre intermediate ile basladim ilk donem sonu intermediate oldum. İkinci donem upper inetmediate ve advanced oldum. Simdi
    İse yine advanced den devam
    Ediyorum farkli
    Marka kitap alinarak. Yani seviyemin dusuk oldugunada inanmiyorum. Ama ielts hakkinda hicbir bilgim yok suan okuldayim basvurular yeni yapildi. 5 gun deli gibi caliscam. Ne olur bana bi tavsiyede oneride
    Bulunuz. Eger su ieltsden 5.5 alirsam aileme surpriz yapacagim
    Benden cok onlar mutlu
    Olacaklar. Cunku onlar eminim temmuzdali
    Proftada bi
    Sikinti cekecegimi umuyordur.
    Hadi deneyimli arkadaslarin yardimlarini bekliyorum

İşin zor. Ielts gibi sınavların kuralları ve taktikleri bulunmaktadır. Sadece ingilizce biliyor olman yeterli değildir. 5.5 yüksek zor bir skor değil ancak kolaylıkla ulaşabileceğin skorda değildir. Writing de task 1 bölümünde hoca yardımı olmadan yapman çok zor. task 2 belki iyi geçebilir. Speaking de en fazla 4.0 alırsın. listening en fazla 4.5-5 reading belki 5.0 .. yani durum bu. Eğitim almış olsaydın olabilirdi. Her şeye rağmen başarılar dilerim.

• aladinn kullanıcısına yanıt
    Google amcaya yaz ielts tutorial ielts bilmem ne die binlerce kaynak ornek sinavlar cikio. Ozellikle cambridge miydi neydi guzel setleri vardi ielts bence kolay sinav belki bana kolay geliodur bilmiorm ama deneyim sart ornek olarak en az 10 tane sinav yapman lazmki alisabilesin dinav mantalitesine. Writing konusunda bir site vardi 100 lerce ielts task 1 task 2 konulari ve ornekleri ipuclari vardi biraz google da arastrmana bakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.