Şimdi Ara

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.507
Cevap
176
Favori
255.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda parfum konulari bu kadar ragbet gorurken prof. birinin soru cevaplamasi taktir edilesi gercekten.

Sevdigim parfumlerden yola cikarak bana cok populer olmayan, biraz daha elit bir parfum onerebilirmisiniz ?

Sevdiklerim ;

Armani # Code Black
    Rochas # Rochas Man
    Calvin Klein # Euphoria Intense (Ozellikle bunu cok begeniyorum, buna yakin olursa tadina doyulmaz)
    Paco Rabanne # One Million

Anlayacaginiz gibi daha cok ozel gunler icin, agir, gece ya da kis kokulari diyebiliriz.

Ekleme : Yas 23, acik tenliyim.

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guildt50 -- 7 Nisan 2011; 12:44:54 >

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

16 yasindayim kokusu cok agir kacmayak kaliteli ve uzun kalan parfum onerisi istiyorum

Not: SAATLER konusundan sonra bu konuda ust konu olmali yoneticilere sesleniyorum
    rochas'tan sonra açıkçası biraz ağır geldi ama alışırım yahu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 7 Nisan 2011; 20:27:36 >
  • bargello dan açık parfum tavsiyesi alabilirmiyim bende yaz için.

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

Bir parfüm konusu vardı bayağı sayfa yapmıştı o konu linkini verebilcek varmı ?

http://forum.donanimhaber.com/m_46815799/mpage_17/f_/key_//tm.htm#48112443
    sanırım burayı istiyorsun

Orijinalden alıntı: vtecpower

Konuyu tümü okudum ve birçok bilgi öğrenmiş oldum.. Parfümler hakkında çok güzel bilgiler var ve beğendim.. Babamın yurtdısından bana hediye olarak aldıgı orjinal Yves Saint Laurent L'Homme nasıl bir parfüm oldugunu ve ne amaçla hangi günlerde kullanılabildiğini yazabilirseniz sevinirim.. Genelde Fa Deo kullanırım agır ve çabuk farkediliyor fakat çok sürmüyor :) Gündelik olarak Ucuz ve Çabuk farkedilen Deo kullanıyorum. Yves Saint Laurent i hangi zamanlarda kullanılabildiğini bilmem lazım

Çiçeksi ve oldukça karizmatik bir koku. Özel bir davette, buluşmada rahatlıkla kullanılabilir. Takım elbiseye şıklık katar.

Cevap için teşekkürler.. Takım elbiseyi arada bir kullanıyorum. Tavsiyene dikkat edeceğim..

rastlamadım nasıl bulabiliriz bilgilendirirsen sevinirim tşk...

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar

Mesela:
    Calabria limonu, Kadife Çiçeği ve Adaçayının lezzetli, taze meyveli açılışı.
    Orta notalarda pralin ve baharatlı siyah kakulenin tatlı dokunuşu.
    Alt notalarda şehvetli gül ağacı, paçuli ve esmer kehribar kullanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 8 Nisan 2011; 19:42:54 >

Armani Gio Men Edt 100ml - 140TL 
    Paco Rabanne 1M Man Edt Spray 100ml - 130TL
    Burberry Classic 30ml - 45TL
    Rochas Men Edt 100ml Spray - 100TL
    Paco Rabanne Black XS Pour Homme EDT 100 ML - 125TL

Benim için etkileyici olması önemli. Ama etkileyiciden kastım aslında farkındalığını yaratmasıydı. Armani Gio parfümünü siz de çok önermişsiniz. Ama kalıcılığı az diye duydum. Denemedim ama kokusunu. 1M ise nedense mağazada denediğimde kokusunu tam alamadım ve tuhaf geldi. Burberry Classic ise fiyatı çok uygun olduğundan alacağım.

Rochas ise benim çok çok sevdiğim bir koku. Mağazada denedim ve aradan 5 gün geçti hala kokuyu hissediyorum. Şekerli olması yazın bir sorun yaratabilir tabii. Black XS ise sizin tavsiyenizden sonra aklımda duruyor. Mutlaka deneyeceğim. Zira daha önce Rochas müşterisini Black XS'e kaptırdı yazmışsınız.

Her ne kadar kullanıcı yorumlarını okusam da asıl merak ettiğim sizin yorumunuz. Kalıcı, etkileyici -farkındalığını yaratan- bir koku olmasını istiyorum.

Bu arada tekrar teşekkürler. Konudışında son zamanlardaki faydalı konulardan.

Not: Fiyatları HB'dan aldım.
  • hediye bi parfüm gelmişti. açık parfüm üstünde BTK yazıyor altındada parfüm kodu olarak 23 yazıyor.www.dadyaparfum.com yazmışlar ama sitede parfüm listesi yok. kokusunu çok beğenmiştim. hangi parfüm olduğu hakkında yardımcı olabilir misiniz? 16 yaşında hafif esmer biriyim. parfüm önerisi istiyorum ama dp den alacağım iyi yapılmış bi parfüm öneriniz varsa yazar mısınız

İstediğim erkeksi , kalıcı ve ferah , insanın kokladıkça koklayası gelecek bir koku.Yanıt verirseniz çok sevinirim.İyi akşamlar.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

adidass Deepenergy hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Adidas kokuları genelde spor oluyor. Yaz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

Dostum ağır ve yoğun kokular beni çok rahatsız eder. Jil sander for men de bu sözkonusumu? Ağır ve yoğun ise iade edeceğimde...

Yaza uygundur ve çok ağır değildir. Keşke denemeden sipariş vermeseydiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: SıleNtKillEr

Oncelıkle herkesle ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım

bana yaz ıcın hangı kokuyu onerırsın 18 yasındayım şekerli kokuları severım(fresh parfümleride severim ama gio armani kullanıyordum ayaga dusunce fresh kokulardanda sogudum )

çok fazla ınsanların kullanmadıgı parfum olursa cok ıyı olur

Çok merak ettıgım bır konu var orn:davidoff hot water afrodizyak etkısı yaratıyor demıssınız,dp versiyonuda boylemı çünki ben almıştım ama çok iyi gelmedi bana (diesel fuel for life) daha sonra fransadan teyzem geldiginde 50 ml lık getırmıs bana parfumu gorunce açmak ıstemedım sonra açtım tabi ama cok guzel bır koku cıktı tekrar tekrar kolumu burnuma goturuyordum ısın ozu dp vb firmalar boyle seylere dıkkat edıyorlarmı(bence etmıyorlar acık acık fark ettı parfum)uzman oldugunuz ıcın sormak ıstedım

bu arada toplam 4 onerı ıstıyorum sızden

jıl sander sun

çok ovulen bır parfum alıp almamak konusunda gıdıp gelıyorum

black xs

bu kokuya bende bayıldım ama galıba kıslık

givenchy insense ultramarine

hiç denemedim ama buda çok övülüyor üstelık fazla ınsanda kullanmıyor(muş)

toplam 4 parfum lagzım bana hepsı orjınal alınıcak dp ye bayılcagıma o kadar para alırım 4 tane butun yaz gıder bana...

Bu parfumlerın ıcınden ıstedıgını cıkarıp yerıne parfum koyabılırsın 3 sayfayı okudum asmıssın bence

ama benım ıcın onemlı olan parfumun az tanınması çok etkılı olması(benı bıle etkılemelı sadece kızlar ıcın sıkmıycaz kendımızıde dusunmemız lagzım) onericegin parfümleri 5-6 sene kullanmak ıstıyorum 24 e gelınce dusunuruz herkesın kımden gelıyor bu koku demesı güzel olur(çok mu şey istiyorum ama ustayı bulmusum sormak ogrenmek gerek afffola)

son olarakta bende bır parfum var dp ama kokusu cok guzel lolita lift yazlık kokumu kıslık kokumu biraz agır kıslık gıbı geldı ama genede sormak ıstedım cok guzel kokusu var

bıraz fazla utuledım galıba iyi geceler saat 3:45 ben yatar

Dpdeki parfümler afrodizyak etkisi içermezler. Sadece formülüze bileşenlerle o kokuyu etrafa yayarlar.

Jil sander men ve givenchy yaz için idealdir. Black XS ise tam size göre bir koku fakat kışlıktır yazın çekilmez o parfüm.

Bunun dışında paco rabanne Ultraviolet, prada man deneyebilirsiniz.

4 tane parfüm alacaksanız çapraz kokular almanız yararınızadır.

Prada Man ve lacoste essential alın mesela yaz için. Lacoste essential günlük kullanırsınız, pradayı özel günlerde.

Black XS ve one million, hot water alın. Bunları da kışın kullanırsınız. Black XS tatlı şekerli, hot water sıcak ve acı bir koku. Bunlar afrodizyaklı olup dışarı çıkarken sıkabilirsiniz.

Lolita kokusu hakkında bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: Ge©eKu$u

Bu parfümü kullanıyorum. Bunun hakkında yorumlarınız nedir.

Artık bazı şeyleri aşmış, sakinlik arayan zinde bir yaşam süren erkeğin kokusu. Olumlu bir enerji yayar. Kendi halinde mütevazi bir kişiyi temsil eder.
    Kendisiyle barışık olanlara önerilir. Yaz kış kullanımında sakınca yoktur.

quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Merhaba, 16 yaşındayım.Deodorant olarak tiaras adında bir deodorant kullanıyorum.Parfüm olarak ise Lancome hypnose kullanıyorum.fakat parfum 1 saat sonra eser kalmıyor sizin dediğiniz gibi sıktığımdada uçuyor.sizce by yaz için hangi parfümler önerirsiniz?(Genç işi)

Lancome hypnose erkek parfümü oldukça ağırdır yaşınıza uygun değil. Fakat kalıcıdır.

Yaz için önerilerim ilk mesajımda mevcuttur.

quote:

Orijinalden alıntı: hayalperestink

Forumda parfum konulari bu kadar ragbet gorurken prof. birinin soru cevaplamasi taktir edilesi gercekten.

Sevdigim parfumlerden yola cikarak bana cok populer olmayan, biraz daha elit bir parfum onerebilirmisiniz ?

Sevdiklerim ;

Armani # Code Black
    Rochas # Rochas Man
    Calvin Klein # Euphoria Intense (Ozellikle bunu cok begeniyorum, buna yakin olursa tadina doyulmaz)
    Paco Rabanne # One Million

Anlayacaginiz gibi daha cok ozel gunler icin, agir, gece ya da kis kokulari diyebiliriz.

Ekleme : Yas 23, acik tenliyim.

Tesekkurler

Seçimleriniz tam bir uzman işi olmuş. Hem yaşınıza uygun hemde tamamen aynı koku ailesine ve tarza sahip. Gerçekten tebrik ederim iyi yakalamışsınız.

Bu tarz Davidoff hot water önerebilirim. yazdıklarınıza göre daha sıcak, acı, seksi ve baharatsıdır. Bunun dışında Black XS deneyebilirsiniz.

quote:

quote:

16 yasindayim kokusu cok agir kacmayak kaliteli ve uzun kalan parfum onerisi istiyorum

Not: SAATLER konusundan sonra bu konuda ust konu olmali yoneticilere sesleniyorum

Size cevap vermedim galiba üzgünüm.
    PM atıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: papy0n

bargello dan açık parfum tavsiyesi alabilirmiyim bende yaz için.

Açık parfümler konusunda bilgim yok. Dediğim gibi açık parfüm işine girersem o kokuları da ezberlemek durumunda kalacağımdan bu da bana eksi yönde tesir eder.

Fakat diğer forum başlığı altındaki arkadaşlar açık parfüm konusunda daha bilgililer sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

Merhaba Hocam şu anda kullandığım parfüm lagerfeld classic avrupadan geldi fakat Türkiyede henüz daha satan bir yere

rastlamadım nasıl bulabiliriz bilgilendirirsen sevinirim tşk...

Türkiyede bulamamanız normal. Fakat ben yaklaşık 5bin çeşit parfüm getirtebiliyorum.
    İstiyorsanız pm atabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Ya birde parfümlerde alt nota üst nota felan böyle bişeyler okudum ama bu nedir yani?

Mesela:
    Calabria limonu, Kadife Çiçeği ve Adaçayının lezzetli, taze meyveli açılışı.
    Orta notalarda pralin ve baharatlı siyah kakulenin tatlı dokunuşu.
    Alt notalarda şehvetli gül ağacı, paçuli ve esmer kehribar kullanılmıştır.

Alt nota alkol uçtuktan hemen sonra aldığınız ilk esanslardır.
    Orta nota ise parfümün karakteristik özelliğini belirleyen en önemli kısımdır. Parfümün kalitesini bu nota belirler.
    Üst nota ise parfümün saatler sonra kaybolmaya başladığı son notadır.

Bu yüzden parfüm seçerken kaldıktan sonraki kokusuna göre tercihler yapmanız gerekli.

Özellikle mesela Pradanın bayan kokusunu ilk başta beğenen kimse yoktur. Halbuki 5 dakika sonra inanılmaz bir değişimle hoş bir kokuya dönüşür ve beğenilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

Verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak birkaç araştırma yaptım. Yaklaşık 50 parfüm arasından kullananların yorumlarını ve benim isteklerimi göz önünde bularak bu 5 parfüme geldim.

Armani Gio Men Edt 100ml - 140TL 
    Paco Rabanne 1M Man Edt Spray 100ml - 130TL
    Burberry Classic 30ml - 45TL
    Rochas Men Edt 100ml Spray - 100TL
    Paco Rabanne Black XS Pour Homme EDT 100 ML - 125TL

Benim için etkileyici olması önemli. Ama etkileyiciden kastım aslında farkındalığını yaratmasıydı. Armani Gio parfümünü siz de çok önermişsiniz. Ama kalıcılığı az diye duydum. Denemedim ama kokusunu. 1M ise nedense mağazada denediğimde kokusunu tam alamadım ve tuhaf geldi. Burberry Classic ise fiyatı çok uygun olduğundan alacağım.

Rochas ise benim çok çok sevdiğim bir koku. Mağazada denedim ve aradan 5 gün geçti hala kokuyu hissediyorum. Şekerli olması yazın bir sorun yaratabilir tabii. Black XS ise sizin tavsiyenizden sonra aklımda duruyor. Mutlaka deneyeceğim. Zira daha önce Rochas müşterisini Black XS'e kaptırdı yazmışsınız.

Her ne kadar kullanıcı yorumlarını okusam da asıl merak ettiğim sizin yorumunuz. Kalıcı, etkileyici -farkındalığını yaratan- bir koku olmasını istiyorum.

Bu arada tekrar teşekkürler. Konudışında son zamanlardaki faydalı konulardan.

Not: Fiyatları HB'dan aldım.

2,4,5 numaralı parfümler karşı cinsin ilgisini çeker. 1,3 daha gündeliktir. Gio kokusu kalıcıdır fakat hafif bir kokudur.
    .one million tarçın deri ve gül içerir tatlı bir kokudur.

evet rochas yerine black XS öneririm daha modern ve popüler.

Sizede pm atayım.

quote:

Orijinalden alıntı: anıl20

hediye bi parfüm gelmişti. açık parfüm üstünde BTK yazıyor altındada parfüm kodu olarak 23 yazıyor.www.dadyaparfum.com yazmışlar ama sitede parfüm listesi yok. kokusunu çok beğenmiştim. hangi parfüm olduğu hakkında yardımcı olabilir misiniz? 16 yaşında hafif esmer biriyim. parfüm önerisi istiyorum ama dp den alacağım iyi yapılmış bi parfüm öneriniz varsa yazar mısınız

http://www.yellowpages.com.tr/profile/MTAyNjk2OA==/BTK-Parfum.html

buradan öğrenebilirsiniz bilgim yok benim.

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Ben de yaz için parfüm arıyorum.Esmer tenliyim , Bvlgari Aqua Pour Homme alacaktım , kalıcı olmadığını bir çok yerde okudum , doğru mudur?

İstediğim erkeksi , kalıcı ve ferah , insanın kokladıkça koklayası gelecek bir koku.Yanıt verirseniz çok sevinirim.İyi akşamlar.

Kalıcı bir üründür. Yaz için marine versiyonu daha uygundur. Bugün medyum memiş beye de bu parfümden verdik sürekli kullanır hastasıdır.

Arkadaşlar yogun pmlere ve bu başlık altından tüm sorulara elimden geldiği kadar yanıt vermeye çalışıyorum.
    Gözümden kaçan birşeyler olursa şimdiden özür dilerim. Pm atabilirsiniz.

Parfüm dünyasının en iğrenç kokusu Kenzo Jungle bayan parfümüdür.
    O kadar kalıcıdır ki kıyafete sıkıldığında kuru temizlemeciye vermeniz gerekir. Mide bulantısına yol açabilir.
    Kozmetik mağazalarında çalışanlar birbirlerine şaka yaptıkları için sıkmaları yasaklanmıştır.

Bir diğer kokuda Thierry Muglerin son kokusu Womanity. Havyar ve incire sahip koku burnu iflas ettirir.
    Fakat bu da oldukça kalıcıdır tüm bedeni sarar. Esans toplama işlemi farklı bir şekilde yapılmıştır ve patentlidir.

Kozmetik mağazalarına gelen müşterilere kokular denetilirken kahve koklatılır. Bunun sebebi normal bir insanın 3 farklı kokudan sonra iflas bayrağı çekmesidir. Aynı zamanda çalışanlarda baş ağrısını engellemek ve burnu resetlemek için kahve koklarlar ve kahve çekirdeği yerler.

Mıktanıslı parfüm şişeleri

212 Men, 212 Sexy Man kapakları mıktanıslıdır.

Jean paul gaultier 2 unisex parfümlerinin arka kısmı mıknatıslıdır. Kutudan 2 parfüm çıkar ve birbirlerini çekerler.

Pradanın parti kokusu Iris EDP unisextir ve tam 400 ML'dir.

Tasarımcı Marc Jacobs'ın daisy parfümünü anlatayım. Bayan parfümüdür ve bahar esintisi gibi kokar.
    Daisy papatya anlamına gelmektedir ve papatyaların kokusu yoktur. Burada bize marc espri yapmıştır.

Bir gün Marc Jacobs LOLA kapak tasarımı için toplantı yapılmaktadır. Herkes fikir yürütmeye devam ettiği halde sonuç çıkmamaktadır.
    Marc jacobs ise bu durumdan oldukça sıkıldığından elindeki peçeteye şekiller vermektedir. Son olarak yaprak deseni çıkmıştır ve birden toplantıda heyecanlanarak; Evet evet işte tasarımımız bu olmalı demiştir.

Şimdi sıra geldi en özel, kalıcı ve dünyanın en kaliteli erkek parfümlerine. (sıralama karışıktır)

Dior Homme Intense

Terre Hermes

Narciso Rodriguez

Tom Ford Black Orchide

Thierry Mugler Angel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 8 Nisan 2011; 22:37:17 >

Ben yaz kis bu parfümü kullaniyorum Begenmeyen yok diyebilirim

"bvlgari aqva pour homme" Ne düsünüyorsunuz ?

Medyum memiş bu kokunun hastasıdır bugünde 4 adet satın aldı kendileri yan ürünleriyle beraber.

Yaz için bvlgari aqua marine daha uygundur.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.