Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.746
Cevap
340
Favori
1.673.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hızlı cevaplara ve alakanıza teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

hızlı cevaplara ve alakanıza teşekkürler...

rica ederim inşallah faydası olur size.
  • Terre D'Hermes i merak edenler varsa (orijinali) kısaca tarif edeyim; Öncelikle genç işi değil, yaş olarak daha olgun insanlara yakışır. Başlangıçta buruk bir portakal kokusu hissediliyor sonradan bu kokuya toprak kokusu ekleniyor. Herhangi bir tatlılık yada feminenlik yok. Vialini (2ml) kullanmıştım ama beğenip beğenmediğimi hala anlayamadım Biraz zaman vermek gerekiyor ama kaliteli bir koku.

Bargellonun sitesine baktım Terre D'Hermes i göremedim sattıklarından emin misiniz?
  • İssey miyake aldım dp den. Limonlu bir kokusu var. Kalıcılığı fenadeğil. Benim tenimdede pek parfüm durmaz ona rağmen. Orjinalini bilmiyorum onun için karşılaştırma yapamam. Limonlu koku sevenlere tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar buraya Blackpoint parfümcü açıldı galiba bu markada DP nin peki alacağımız parfümün illa kodunu mu bilmemiz gerekiyor misal Polo Blue alacak olsam gidip markayı söylesem onlar bilir heralde değil mi ?

Orijinalden alıntı: yahely

Arkadaşlar buraya Blackpoint parfümcü açıldı galiba bu markada DP nin peki alacağımız parfümün illa kodunu mu bilmemiz gerekiyor misal Polo Blue alacak olsam gidip markayı söylesem onlar bilir heralde değil mi ?

sorun olmaz onlarda zaten kodlar var

Orijinalden alıntı: GKHN1905

quote:

Orijinalden alıntı: yahely

Arkadaşlar buraya Blackpoint parfümcü açıldı galiba bu markada DP nin peki alacağımız parfümün illa kodunu mu bilmemiz gerekiyor misal Polo Blue alacak olsam gidip markayı söylesem onlar bilir heralde değil mi ?

sorun olmaz onlarda zaten kodlar var

Tamam teşekkürler..

Orijinalden alıntı: manisabk

Merhaba Arkadaşlar,

Manisa'da oturuyorum 17 yaşındayım,burda açık parfüm olarak David Walker ve Bargello var.Ben David Walker'dan Davidoff Cool Water aldım çokta beğendim.Haliyle Okulda beğenmeyen kız kalmadı eh haliyle sevgilim bu durumdan rahatsız oldu ve parfümü değiştirmek zorundayım.Sizin beğendiğiniz aynı zamanda kızlarında hoşuna giden kokular hangileri ? (En iyisini verin hocam Sevgiliyi boşverin ) Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı Geceler...

Lacoste essential, paco rabbane black xs, lacoste red dene baya beğenirler...

Orijinalden alıntı: OgzTonY

Davidoff Cool Water nasıl arkadaşlar?
    Not:Açık tenliyim yaz için kullanacağım..

Tam bir yaz kokusudur, gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin (herkesçe).

Yalnız sık sık tazelemen gerekebilir, zira kalıcılığı düşüktür (bence).

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Manisa'da oturuyorum 17 yaşındayım,burda açık parfüm olarak David Walker ve Bargello var.Ben David Walker'dan Davidoff Cool Water aldım çokta beğendim.Haliyle Okulda beğenmeyen kız kalmadı eh haliyle sevgilim bu durumdan rahatsız oldu ve parfümü değiştirmek zorundayım.Sizin beğendiğiniz aynı zamanda kızlarında hoşuna giden kokular hangileri ? (En iyisini verin hocam Sevgiliyi boşverin ) Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı Geceler...

"manisabk" özellikle Lacoste Red'i ne yapıp edip denemelisin, gerçekten çok iyi bir koku.

Öte yandan, Lacoste Elegance da müthiş bir kokudur, ancak her nedense Bargello dışında satan görmedim. Bence bunu da dene. Orijinalini benziyor mu bilmem ama Bargello'daki Elegance bence çok çok iyi (kodu 536).

• Kış için Hugo Boss Dark Blue, Ralph Lauren Polo Black; yaz için Lacoste Red, Bvlgari Aqva.
  • Cool water çok hafif geliyor bana farkedilirliği düşük gibi. Lacoste essential bence daha hoş bir koku red'e göre. İkisi de meyveli de red biraz daha şekerli essential daha bir maskülen. Bargello'nun bahçelideki yeri değişmiş ondan bulamamışım bir daha gidip bir deniycem. Hatta bir 10 koku da ordan almayı düşünüyorum 8ml'liklerden.

Cool water çok hafif geliyor bana farkedilirliği düşük gibi. Lacoste essential bence daha hoş bir koku red'e göre. İkisi de meyveli de red biraz daha şekerli essential daha bir maskülen. Bargello'nun bahçelideki yeri değişmiş ondan bulamamışım bir daha gidip bir deniycem. Hatta bir 10 koku da ordan almayı düşünüyorum 8ml'liklerden.

Lacoste Essential'ı bir ben sevemedim galiba, ben Essential'den (çimen kokusunu sevmeme rağmen) her nedense çimene benzeyen ama beni rahatsız eden bir koku alıyorum.

İxora'dan gelen numunelerin tamamını (her birini 3-4 kez kullanarak) test ettim, test ettiğim numune kokuların orijinalini daha önce hiç kullanmadım. Sonuç benim için (özellikle kalıcılık açısından) hayal kırıklığı (acaba sorun bende mi ).

Test ettiğim numune kokular;

E016 BOSS HUGO BOSS (kötülerin iyisi, hoş fresh bir koku fakat kalıcılık çok düşük)
    E028 CHROME AZZARO (eh işte, kalıcılık sorunu var)
    E031 POLO BLUE RALPH LAUREN (fena değil, kalıcılık problemi var)
    E160 BURBERRY BRIT (turunçgil gereğinden fazla baskın, limon kolonyası havasında, kalıcılık orta düzey)
    E171 LACOSTE ESSENTIAL (koku daha önce denediğim açık parfümcülerle aynı düzeyde, kalıcılık orta)
    E177 GUCCI POUR HOMME 2 (aşırı otsu, ekşimsi, rahatsız edici bir aroması var, en çok merak ettiğim kokuydu, umduğumu bulamadım, orijinali eminim ki böyle değildir)
    E203 DKNY RED DELICIOUS (yakıcı, keskin bir başlangıcı var, beni sarmadı, kalıcılık orta düzey)

Velhasıl-ı kelam, benim İxora ile frekansım uyuşmadı gibi.

Bargello ve Mor Parfümeri'ye devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKGÜN68

quote:

Cool water çok hafif geliyor bana farkedilirliği düşük gibi. Lacoste essential bence daha hoş bir koku red'e göre. İkisi de meyveli de red biraz daha şekerli essential daha bir maskülen. Bargello'nun bahçelideki yeri değişmiş ondan bulamamışım bir daha gidip bir deniycem. Hatta bir 10 koku da ordan almayı düşünüyorum 8ml'liklerden.

Lacoste Essential'ı bir ben sevemedim galiba, ben Essential'den (çimen kokusunu sevmeme rağmen) her nedense çimene benzeyen ama beni rahatsız eden bir koku alıyorum.

İxora'dan gelen numunelerin tamamını (her birini 3-4 kez kullanarak) test ettim, test ettiğim numune kokuların orijinalini daha önce hiç kullanmadım. Sonuç benim için (özellikle kalıcılık açısından) hayal kırıklığı (acaba sorun bende mi ).

E016 BOSS HUGO BOSS (kötülerin iyisi, hoş fresh bir koku fakat kalıcılık çok düşük)
    E160 BURBERRY BRIT (turunçgil gereğinden fazla baskın, limon kolonyası havasında, kalıcılık orta düzey)
    E171 LACOSTE ESSENTIAL (koku daha önce denediğim açık parfümcülerle aynı düzeyde, kalıcılık orta)
    E177 GUCCI POUR HOMME 2 (aşırı otsu, ekşimsi, rahatsız edici bir aroması var, en çok merak ettiğim kokuydu, umduğumu bulamadım, orijinali eminim ki böyle değildir)
    E203 DKNY RED DELICIOUS (yakıcı, keskin bir başlangıcı var, beni sarmadı, kalıcılık orta düzey)

Yine mor parfümeride denedim ben öyle bir koku alamadım essential'dır bu arada çim kokusunu severim
    İxora'dan bu ara baya şikayet gelmeye başladı sanırım herşey reklamla olmuyor biraz arge'ye para ayırmaları gerekiyor.
    Gucci pour home 2 'yi şimdi baktım ekşi sözlükte de çok övmüşler.En az Terre Hermes kadar seveceğinizi düşünüyorum.
    Red delicious meyvemsi şekerimsi bir koku öyle ekşilik olmaması gerekiyor.
    O denediğiniz hiçbir kokuda kalıcılık sıkıntısı olmamalı esanslarını mı düşürdüler tutunca ne yaptılar anlamadım. İxora böyle yaparsa kendi kaybeder.
    Şimdilik açık parfümde önce çıkan 3 marka var benim gözümde bargello,david walker ve mor parfümeri.
    Mor parfümeri acil koku sayısını arttırmalı ama orjinaline bağlı kalarak tabi.

Bu arada yine eline sağlık arkadaşım şahane yorumlar olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN1905 -- 7 Nisan 2011; 0:46:04 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı Geceler...

"manisabk" özellikle Lacoste Red'i ne yapıp edip denemelisin, gerçekten çok iyi bir koku.

Öte yandan, Lacoste Elegance da müthiş bir kokudur, ancak her nedense Bargello dışında satan görmedim. Bence bunu da dene. Orijinalini benziyor mu bilmem ama Bargello'daki Elegance bence çok çok iyi (kodu 536).

lacoste elegance d.w da da var

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

Elegance nasıl bir koku?
    Tütünümsü kokan önerebileceğin bir koku var mı başka arkadaşım?
    Terre Hermes tarzı.
  • Orijinal parfüm olarak tütünümsü Michael Korsu mutlaka dene, baharatlı ve istediğin gibi tütünümsü. Buruk bir yapısı var ve bu da Terre gibi biraz yaş isteyen bir parfüm. Yalnız uyarayım denemeden almayın çünkü genele hitap eden bir yapısı yok. Strawberry de uygundu fiyatı.

Bu arada ben soruma cevap alamadım belki dikkatten kaçtı, Bargello da Terre satılıyor mu bilen var mı? Nettten sipariş vericem ama int sitesinde Terre bulunnmuyor da???

quote:

quote:

Yine mor parfümeride denedim ben öyle bir koku alamadım essential'dır bu arada çim kokusunu severim
    İxora'dan bu ara baya şikayet gelmeye başladı sanırım herşey reklamla olmuyor biraz arge'ye para ayırmaları gerekiyor.
    Gucci pour home 2 'yi şimdi baktım ekşi sözlükte de çok övmüşler.En az Terre Hermes kadar seveceğinizi düşünüyorum.
    Red delicious meyvemsi şekerimsi bir koku öyle ekşilik olmaması gerekiyor.
    O denediğiniz hiçbir kokuda kalıcılık sıkıntısı olmamalı esanslarını mı düşürdüler tutunca ne yaptılar anlamadım. İxora böyle yaparsa kendi kaybeder.
    Şimdilik açık parfümde önce çıkan 3 marka var benim gözümde bargello,david walker ve mor parfümeri.
    Mor parfümeri acil koku sayısını arttırmalı ama orjinaline bağlı kalarak tabi.

Bu arada yine eline sağlık arkadaşım şahane yorumlar olmuş.

Rica ederim. Usta sensin.

İxora'dan kalem boy olarak gelen Versace Blue Jeans (sanırım kodu E067 idi) ile ilgili yorumumu eklemeyi unutmuşum, orjinali nasıl bilmiyorum ama İxora'daki yanmış limon gibi çok keskin bir kokuya sahip, bırakın yazı kışın bile bayabilir.

Önerin doğrultusunda Mor Parfümeri'den denediğim Terre Hermes ise favori kokularımdan biri oldu, kokuya hergün daha da bağlanıyorum. Aslında bu kokuda nota farkını hiç alamadım yani koku nasıl başlıyorsa öyle devam ediyor, ama başlangıç zaten süper olduğundan bence orta ve alt notaya hiç mi hiç ihtiyaç yok, bir koku tekdüze olup da nasıl bu kadar hoş olabilir, böyle tekdüzeliğe can kurban.

Mor Parfümeri'den ısrarla önerdiğim kokular ise A16 kodlu Azzaro Now For Men ve B4 kodlu Burberry Touch. Her iki koku da birbirine yakın sayılır ama Burberry Touch sanki biraz daha baharatlı gibi, Azzaro Now ise temizlik hissi veren bir koku. İkisi de hafifi maskulen ve yazın rahatlıkla kullanılabilecek kokular. H5 kodlu Hugo Boss No:5 Bottled ise İxora'daki Versace Blue Jeans gibi baygın ve yakıcı bir limon kokusu, Mor Parfümeride deneyip de beğenmediğim nadir kokulardan biri, tavsiye etmem.

Dün işyerime çok yakın olduğundan Necatibey Caddesindeki Mor Parfümeri'den Gucci By Gucci denemek istedim fakat satıcı kız (bu sefer ki satıcı başkaydı) hem koku ellerinde bulunmadığından hem de "doldurma ve mekanizma sorunu yaşadıklarından (ne demekse)" kalem boy satışı yapamadıklarını söyledi, zaten pek satış yapmaya da niyeti yok gibiydi, önceki kız bilgisizdi bu da zorak çalışan biri modundaydı. En iyisi Gama İş Merkezindeki Mor Parfümeriden şaşmamak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

Elegance nasıl bir koku?
    Tütünümsü kokan önerebileceğin bir koku var mı başka arkadaşım?
    Terre Hermes tarzı.

David Walker henüz denemediğim firmalardan biri, dolayısıyla Elegance'da başarılı mı bilmiyorum.

Fakat, Bargello'daki bence çok çok iyi, tatlımsı bir koku ama maskulenliği de var yani kesinlikle feminen bir koku değil, her mevsim kullanılabilir.

Tabi, bir de "deeply" arkadaşımızın değerli görüşlerini almak lazım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.