Şimdi Ara

Prof. Dr. Yıldız: 'Turkovac, Sinovac'tan çok daha etkili'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Prof. Dr. Yıldız: 'Turkovac, Sinovac'tan çok daha etkili'



    Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac’ın etkinliği hakkında ilk açıklamalar yapılmaya başlandı. Turkovac’ın raporlama çalışmalarında görev alan Erciyesi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, yerli aşının Çinli Sinovac aşısından daha etkili olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.Bir doz Covid-19 aşısı yaptıran kişi sayısı 40 milyonu geçti



    Turkovac aşısının Faz 1 klinik çalışması 44 gönüllü üzerinde, Faz 2 çalışması ise 250 gönüllü üzerinde yapıldı. Prof. Dr. Orhan Yıldız, yerli aşının Faz 1 ve Faz 2 çalışmalarındaki etkinliği hakkında, “Bizim aşımız Turkovac inaktif bir aşı. Çin aşısıyla benzer bir aşı ancak, biz yaptığımız Faz 1, Faz 2 çalışmalarında aşımızın Sinovac'tan çok daha etkili olduğunu gördük. Çok daha yüksek antikor düzeyine sahip ve yan etkileri de Biontech ile benzer. Aşı olmayan, aşıdan korkan ya da özellikle mRNA aşısının çok fazla yan etkilerinden korkusu olan kişilerin ve Çin aşısını yaptırmak istemeyenler için bizim aşımız çok iyi bir alternatif” diye konuştu.



    Yıldız, açıklamanın devamında şunları söyledi:



    “Kendi yerli aşımızla, aşılanmalarını tavsiye edeceğiz. Faz 3 çalışmalarımız erken başlasaydı bugün yerli aşımızın çok iyi yerlerde olduğunu söylüyor olacaktık ama maalesef Faz 3'e yeni başlıyoruz. Umarım bütün dünyaya iyi bir alternatif olacak aşımız elimizde olur.”



    Gönüllü başvuruları devam ediyor



    Turkovac aşısının Faz 3 klinik çalışmaları için gönüllü başvuruları devam ediyor. https://enabiz.gov.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz.




    Kaynak:https://www.dha.com.tr/saglikyasam/prof-dr-yildiz-yerli-asimizin-sinovactan-cok-daha-etkili-oldugunu-gorduk/haber-1839681







  • Aşıya ırk ismi koymak da yeni adet herhalde.

    Bu aşıda meydana gelecek her kötü sonucun faturası Türk milletine de kesilecektir bilginize. Hiçbir ülke bu riske girmedi, girmezdi de.


    Almanvac, Amerikavac vardı da rakip olsun diye mi böyle bir isim verdiler?

    Ama ismi veren şahsım'mın pek de akıllıca kararlar veremediğini bildiğimizden pek de şaşırtmamıştır.


    Edit: Ayrıca bu aşıya güvenip de olan varsa helal olsun(cenazesinde).

    Sağlık bakanlığının gerçek covid ölüm rakamlarını sakladığı bir ülkede aşının etkinliğini ve yan etkilerini dürüstçe açıklayacağına inanmak çok safça olur.


    Not: Aşı karşıtı değilim.

    İşleri yalan dolan, zamanında alamadılar m-RNA aşısını milleti kandırmak için kötüleye kötüleye bir hal oldular. Sonuç olarak gördük o mükemmel Çin aşılarını. Çin hükümeti gitti Biontech ile anlaştı Ağustos ayında üretime başlayıp 3. dozu Biontech vuracak millete. Çin aşısının Wuhan virüsüne karşı etkinliği gerçek hayat sonuçlarına göre Peru'da %60 idi %92 küsür de hastaneye yatışı engelleme %88 oranında ölümü engelleme oranına sahipti ama bizde açıklanan %97 koruma %100 hastaneye yatışı engelleme ve ölümü engelleme. Delta hakkında hala açıklanan hiçbir şey yok ama Biontech'in etkinliği bile %60 lara kadar düştüyse (İsrail %60 diyor İngiltere %88 diyor) Çin aşısını siz tahmin edin.

    Ben şahsen yemiyorum. Sanırım bu türkovac aşısınıda milliyetçilik düşünceleri ile vururuz diye düşündüler heralde valla adı ne olursa olsun benim için farketmiyor ben aşı vurulmayacağım. Sizlerde medyanın sizi gazlamasıyla cahil cahil düşüncelere kapılmayın.



    1-) Yapılan aşılar aşılı bireylerin tekrar koronavirüse yakalanmasına engel olmuyor. Üstelik dünyada bazı devletlerde aşı sonrası vakalarda artış gözlemlenebiliyor biraz araştırma yapın öğrenirsiniz.


    2-) Aşıdan kaynaklı ölüm riskiniz var bu imzaladığınız kağıtlardada yazıyor ölürsen sorumluluk kabul etmiyorum diyor pekala ölüm riskim varsa neden ben aşı oluyorum ? Aşı kaynaklı ölümler açıklanmadığı içinde insanlar bu veriye ulaşamıyor sanıyorki aşı çözüm.


    3-) Aşı olduğumuzda bir başkasına bulaştırıcılığımızda ortadan kalkmıyor eğer virüsü aldıysak aşılıda olsak başkasına bulaştırabiliyoruz.


    4-) Korona olduğumuzda tedavi mahiyetinde aşı vurulduğundada iyileşmiyoruz.


    Yahu bir Allah'ın kulu söylesin bu aşı ne işe yarıyor ? Biz oturup aşı firmalarının bu aşı yüzde 95 etkili bu aşı yüzde 90 etkili vaatlerine mi inanacağız ?



    Biraz araştırma ile görülecekki daha virüs gelmemiş dünyada gelecek olan virüs konuşuluyor virüs gelmiş daha aşılar çıkmamış piyasaya aşı pasaportundan bahsediliyor daha ülkeye aşı gelmemiş aşı karşıtlığı yada aşı seviciliği oluşmamış birileri tarafından fonlanan bazı adamlar devamlı televizyona çıkıp aşı olmayana kız vermeyeceğiz devlet kurumlarına sokmayacağız zart zurt zırvalayıp duruyor kim bu adamın damadı olmak istiyosa onu anlamadım. Vermezsen verme kızın sende kalsın :D


    Ortada kocaman bir belirsizlik ve kaos var ve ben şahsen aşıların bize faydalı olduğunu düşünmüyorum. Kimseye aşı olun yada olmayın demiyorum ama ben bugün bu aşıları kesinlikle olmayı düşünmüyorum.

    Gururumuz Turkovac'ın inaktif aşılar hakkındaki ezberleri bozacağına ve efsaneleri çürüteceğine yürekten inanıyorum.


    Gönüllü olmak isteyenler için Faz 3 çalışmalarının 30 büyükşehirdeki hastanelerde yaygınlaştırılmasını ve böylece aşının kısa süre içinde acil kullanım onayı almasını temenni ediyorum.

    1) Tekrar hastalığı kapmasına engel olmayabilir ancak hastalığı daha rahat atlatmasını sağlıyor. Hastanelik olma ve ölüm oranlarını çok ciddi düşürüyor. Araştırmalarının kaynağı olarak Facebook, Youtube değil de PubMed, Elsevier gibi uluslararası kabul görmüş bilimsel database'leri kullanırsan görürsün.


    2) Her aşıda ölüm riski var. Halkımızın çok büyük çoğunluğu bilmez ancak istisnasız her aşının çok çok nadir de olsa ölümcül bir alerjik reaksiyona yol açma, kalıcı ağır hasarlara yol açma ihtimali vardır. Aynı mantıkla o zaman kızamık, kabakulak, su çiçeği aşısı falan da olma. Hayatında aşı yaptırıp da ölen, veya kalıcı ağır hasar alan kaç kişi duydun ve gördün? Ayrıca aşı kaynaklı ölümlerin açıklanmadığını nereden çıkartıyorsun? Astra-Zeneca aşısı kan pıhtısı kaynaklı ölümlere sebep olduğu için pek çok ülkede uygulanışı durduruldu. Aşının ölüme sebep olabildiğini de bizzat Astra-Zeneca kendi açıkladı. Halen pek çok ülke bu aşıya ara vermiş durumda.


    3) Doğru, aşılı olsan da başkasına bulaştırabiliyorsun ama aşı zaten bulaşıcılığı önlemek için değil, seni korumak için yapılıyor. Bulaşıcılığı önleyecek olan maske ve mesafedir. Aşı senin hastanelik olup gereksiz yere sağlık sistemine yük olmanı engeller ve hastalığı daha komforlu atlatmanı sağlar. Zaten bu argümanı çok matah bir şey bulmuş gibi niye tüm aşı karşıtları papağan gibi tekrarlıyor anlamıyorum. Hiçbir aşı firması bulaşıcılığın düşeceğini iddia etmiyor ki zaten?


    4) Bu yazdığın zaten senin bilgi seviyeni kanıtlıyor. Dünyada hasta olunduktan sonra vurulup da tedavi edici etkisi olan çok az aşı var. Su çiçeği geçirene su çiçeği aşısı mı yapıyorlar? Kabakulak geçirene kabakulak aşısı mı yapıyorlar? Sadece tetanoz ve belli başlı birkaç aşı kişi hastalığı kaptıktan sonra yapılsa bile koruyucu/tedavi edici etki yapıyor. Üstteki maddeyle aynı şekilde, dünyadaki hiçbir aşı firması zaten aşının tedavi edici etkisi olduğunu iddia etmiyor zaten. Ha bu arada, hani araştırma yapın falan diyorsun ya, sen de şunu bir araştır "Covid vaccine and long haul covid symptoms." Covid atlatmasına rağmen aylarca semptomları geçmeyen çok büyük sayıda insan aşı olduktan sonra bu semptomlarının büyük oranda (pek çok vakada tamamen) geçtiğini veya ciddi şekilde azaldığını anlatıyor.


    Firmaların vaatlerinden, satış pazarlamarından ibaret değil bu. Biontech, Moderna ve Astra-Zeneca aşılarının her birinin ardında koca bir bilim ekibi, ve o bilim ekiplerinin bulgularını doğrulayan dünya çağında pek çok başka bağımsız akademik grup var. Sizin komplo teorisi bulmaya çalıştığınız şey aslında bilim adamlarının bu hastalığı yenmek için harcadığı çaba ve emek.

  • İki doz Biontech oldum. Gidişata bakılırsa bu virüsün kökü kurumayacak ve grip gibi bir şeye evrilecek. Hele bi çıksın da, önümüzdeki senelerde Turkovac'da oluruz gerekirse. Sinovac nal topluyor çünkü.

  • Çin aşısı %97 etkili

    Biontech çinden daha etkili

    Sinovac Biontech'den daha etkili

    Türkovak Sinovac'tan daha etkili

    Sırada ne var🤔 Hangisini olmalıyız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün gönüllü olmak isteyenler için eNabız güncellendi onunla bu haberin alakası var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faz çalışmalarında resmen çok geciktik

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turkovac daha iyi gibi görünüyor. Gelirse bir çok insan aşı olur bence.

  • Gururumuz Turkovac'ın inaktif aşılar hakkındaki ezberleri bozacağına ve efsaneleri çürüteceğine yürekten inanıyorum.


    Gönüllü olmak isteyenler için Faz 3 çalışmalarının 30 büyükşehirdeki hastanelerde yaygınlaştırılmasını ve böylece aşının kısa süre içinde acil kullanım onayı almasını temenni ediyorum.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Amariga hepimizi çipliyor diyenler hariç herkes aşıyı olur bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ver gazı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökay16

    Bu mesaj silindi.

    Saçma sapan yorumlar yapıp insanların aşı karşıtı olmasına sebebiyet vermeyin:



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz antibiotik kullanımı dirençli mutasyonlara sebep olduğunu açıklamadılar mı !?

  • Bu aşının adını gören yabancılar "aq bizide Türkleştirecekler" diyip aşı olmaktan vaz geçer

  • Aşıya ırk ismi koymak da yeni adet herhalde.

    Bu aşıda meydana gelecek her kötü sonucun faturası Türk milletine de kesilecektir bilginize. Hiçbir ülke bu riske girmedi, girmezdi de.


    Almanvac, Amerikavac vardı da rakip olsun diye mi böyle bir isim verdiler?

    Ama ismi veren şahsım'mın pek de akıllıca kararlar veremediğini bildiğimizden pek de şaşırtmamıştır.


    Edit: Ayrıca bu aşıya güvenip de olan varsa helal olsun(cenazesinde).

    Sağlık bakanlığının gerçek covid ölüm rakamlarını sakladığı bir ülkede aşının etkinliğini ve yan etkilerini dürüstçe açıklayacağına inanmak çok safça olur.


    Not: Aşı karşıtı değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 29 Temmuz 2021; 1:8:5 >
  • Ya ben gönüllü olmayı çok istemiştim, bir sağlık elemanı olarak, ancak 90 gün önce hastalığı geçirdiniz, uygun değilsiniz mesajı geldi.

    Arkadaşlar, mümkünse tercih edelim bir an önce aşımız tedavüle gidebilsin.

    Bu aşı karşıtlarını da ikna etmemizi sağlayabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan asiniz bile cakma bik bik bik konusuyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isim yanlış tercih. doğacak problemlerde fatura ülkeye kesilir ülkenin olmayan itibarı dahada bok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bir kere adı ofsayt. Orjinal bir ad koyacağına Turkovac deyince Sinovac'ın çakması gibi bir algı oluşuyor. Hiç mi kimse yoktu koca üniversitede de pazalarma konusunda pazalama a101 seviyesindeki bu dersi vermedi bu arkadaşlara...

  • ümmün sistemimiz çöksün o zaman kardeş, ccc Turkova ccc

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.